plata pensii decembrie

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ponta conditioneaza indexarea pensiilor: Depinde daca Basescu promulga bugetul

Ponta conditioneaza indexarea pensiilor: Depinde daca Basescu promulga bugetul

Indexarea pensiilor din ianuarie anul viitor depinde doar de decizia presedintelui Traian Basescu de a promulga pana la acea data Legea bugetului asigurarilor sociale, a declarat premierul Victor Ponta, adaugand ca "este vorba si de veniturile pe care le obtinem", in contextul declaratiei lui Voinea.

"Daca presedintele promulga Legea bugetului asigurarilor sociale pana la 1 ianuarie, sigur ca da", a raspuns Ponta intrebat de presa daca pensiile vor putea fi indexate de la 1 ianuarie anul viitor.

La remarca jurnalistilor ca ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, nu era sigur de aceasta varianta, Ponta a continuat spunand ca "este vorba si de veniturile pe care le obtinem, dar eu cred...da, tine doar de decizia presedintelui de a promulga legea".

Daca se intarzie cu bugetul, pensiile majorate se vor plati retroactiv - ne asigura ministrul delegat

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, sustine ca prin promulgarea legii bugetului asigurarilor sociale pe 2014, fara promulgarea bugetului de stat, se creeaza o stiuatie fara precedent si nu se poate spune daca este posibila plata pensiilor majorate inca din prima luna a anului.

"Este o situatie fara precedent si juristii trebuie sa-si exprime opinia. Pensiile vor creste, dar cresterea va fi platita retroactiv daca nu intra in vigoare toate legile. Bugetul asigurarilor sociale primeste transferuri de la bugetul de stat", a spus Voinea, duminica.

Conform Legii bugetului asigurarilor sociale, pensiile... mai mult


Luni, 09 Decembrie 2013, ora 18:38

4 comentarii
Daca se intarzie cu bugetul, pensiile majorate se vor plati retroactiv - ne asigura ministrul delegat

Daca se intarzie cu bugetul, pensiile majorate se vor plati retroactiv - ne asigura ministrul delegat

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a dat asigurari ca plata pensiilor majorate se va face chiar daca Legea bugetului nu va fi promulgata pana la inceputul anului 2013.

Voinea a facut declaratiile sambata, la Antena 3, explicand ca majorarea pensiilor, cu 3,76 la suta, se poate face chiar si retroactiv.

"Se va plati retroactiv. Bugetul este singura lege retroactiva", a declarat ministrul Bugetului.

In schimb, situatia nu este similara si in cazul majorarii promise pentru salariul minim pe economie, prevazut sa ajunga la 850 de lei, de la 1 ianuarie, si la 900 de lei pentru luna iunie. Potrivit lui Voinea, plata salariului minim majorat nu va putea fi realizata daca Legea bugetului pe anul 2014 nu va fi in vigoare la momentul respectiv.

Basescu: Ponta este profund corupt. A luat 2.800 de hectare de pamant

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, ca Legea bugetului va sosi la Presedintie pe 9 decembrie, urmand sa consulte proiectul pana pe 29 decembrie. In schimb, seful statului a subliniat ca va promulga imediat bugetul asigurarilor. Seful statului a explicat ca nu va aproba bugetul pana cand nu va fi scoasa acciza de sapte centi la combustibili.

In schimb, prim-ministrul Victor Ponta l-a acuzat pe presedinte ca, din cauza ca nu semneaza Legea bugetului, pensionarii si salariatii nu isi vor primi veniturile marite, de la 1 ianuarie. mai mult


Sambata, 07 Decembrie 2013, ora 20:21

12 comentarii
Pensia vine mai repede in decembrie! Campeanu: Sa aiba bani de Sarbatori

Pensia vine mai repede in decembrie! Campeanu: Sa aiba bani de Sarbatori

Pensiile vor fi acordate intre 11 si 23 decembrie 2013, au anuntat prim-ministrul Victor Ponta si ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

"Va propun ca si anul acesta, pentru a avea pensionarii bani de Sarbatori, sa devansam plata, in loc de 14-28 decembrie sa fie 11-23 decembrie. Am discutat cu ministrul Nica si Posta Romana, totul e posibil", a spus Mariana Campeanu in timpul sedintei de guvern de miercuri, potrivit Digi 24.

Premierul a aprobat propunerea ministrului.

Guvernul ia in calcul o crestere a pensiilor cu 4% din ianuarie anul viitor.

"Guvernul Ponta a hotarat ca este o prioritate majorarea pensiilor si se ia in calcul, la definitivarea proiectului de buget pe anul 2013, o majorare a acestora cu circa 4% incepand cu luna ianuarie 2013, in conformitate cu Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice", s-a precizat intr-un comunicat de presa al Ministerului de Finante.

Presedintele Traian Basescu a afirmat ca va trimite inapoi proiectul de buget in cazul in care se vor mentine majorarea accizei la carburanti si cresterea bugetului Ministerului Dezvoltarii.

Ponta a avertizat ca, daca presedintele va respinge sau va intarzia promulgarea bugetului pe 2014, acest lucru va impiedica indexarea pensiilor si majorarea salariilor minime garantate. mai mult


Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 13:09

10 comentarii
Chitoiu: Guvernul a gasit bani pentru a plati pensiile militare recalculate de la 1 ianuarie 2014

Chitoiu: Guvernul a gasit bani pentru a plati pensiile militare recalculate de la 1 ianuarie 2014

Vicepremierul Daniel Chitoiu, a declarat, sambata, ca sumele de bani in plus necesare platii pensiilor militare au fost identificate in bugetele ministerelor de resort, el aratand ca plata efectiva se va face de la 1 ianuarie 2014.

"Acum o luna am inaintat un punct de vedere al Guvernului catre Parlament in care am spus ca avem sumele de bani in bugetele ministerelor de resort, de linie, astfel incat sa poata fi platite aceste pensii incepand cu 1 ianuarie anul viitor", a spus Chitoiu.

Premierul Victor Ponta a declarat, in aprilie, ca in anul 2013 Guvernul nu are sursa de finantare pentru rezolvarea problemei pensiilor militare, el aratand ca ministerele Apararii si de Interne cauta ca din fondurile pe care le au deja la dispozitie sa faca o realocare pentru acestea.

Guvernul a avizat favorabil proiectul legislativ privind plata pensiilor militare recalculate la nivelul din decembrie 2010, dar cu conditia ca legea sa fie aplicata din ianuarie 2014.

Proiectul legislativ a fost depus in luna martie la Parlament de catre mai multi deputati si senatori.

In forma depusa de Parlament, proiectul prevede ca pensiile militare sau revizuite, ale caror cuantumuri sunt mai mici decat cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, sa fie platite totusi in cuantumul cuvenit pentru acea luna.

Actul normativ stabileste ca plata in acest cuantum va fi efectuata incepand cu luna urmatoare celei in care intra in vigoare aceasta lege.

Premierul Victor Ponta declara ca Guvenul... mai mult


Sambata, 11 Mai 2013, ora 15:51

27 comentarii
Dusa: MApN si MAI pot plati pensiile militare recalculate din bugetul pe 2013

Dusa: MApN si MAI pot plati pensiile militare recalculate din bugetul pe 2013

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat ca ministerul pe care il conduce are posibilitatea ca inca din anul 2013 sa plateasca diferenta de 10 la suta retinuta pensionarilor militari, daca Parlamentul va adopta proiectul de lege care prevede aceasta majorare.

"Ministerul Apararii si Ministerul de Interne, asa cum spune domnul ministru Stroe, au posibilitatea ca, din bugetul acestui an, daca legea va intra in vigoare pentru cei 10 la suta pe care i-au pierdut la pensii, sa platim aceste pensii inca incepand din anul 2013, sau diferenta", a declarat, duminica, ministrul Dusa.

El a precizat ca Legislativul urmeaza sa dezbata proiectul de lege care se refera la pensiile militare, care a fost analizat in sedinta de guvern de saptamana trecuta.

"Premierul a spus ca exista premise ca, juridic, aceasta problema sa se rezolve de la 1 ianuarie 2014, dar tot dansul a precizat ca, daca proiectul de lege va fi adoptat de Parlament, Ministerul Apararii si Ministerul de Interne, care au majoritatea pensionarilor, vor gasi resursele necesare ca legea sa fie aplicata din momentul in care va fi adoptata si publicata in Monitorul Oficial", a aratat el.

Pe de alta parte, Mircea Dusa aratat a ministerul pe care il conduce a elaborat un proiect de lege care sa ofere un fundament juridic durabil pensiilor din sistemul militar, redactat in conditiile "bulversarii care s-a creat in sistemul de pensii militare".

"Acest proiect de lege este realizat, este in curs de avizare la... mai mult


Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 20:15

4 comentarii
Pensiile vin mai devreme in decembrie

Pensiile vin mai devreme in decembrie

Compania Nationala Posta Romana a anuntat luni ca a inceput achitarea pensiilor in avans, pentru a veni in sprijinul tuturor beneficiarilor in perioada Sarbatorilor de Iarna.

"Pentru a veni in sprijinul tuturor beneficiarilor in perioada Sarbatorilor de iarna, Posta Romana a convenit, de comun acord cu Casa Nationala de Pensii Publice si Casele de Pensii sectoriale (Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor, Serviciul Roman de Informatii), achitarea in avans a drepturilor de protectie sociala din sistemul public de pensii, asigurari sociale de stat, IOVR, agricultori si pensii militare", se arata intr-un comunicat remis luni.

Astfel, in perioada 12 - 23 decembrie, platile se vor efectua la domiciliul beneficiarilor, iar pana la data 29 decembrie, la ghiseele subunitatilor postale, pentru titularii de drepturi avizati la domiciliu. mai mult


Luni, 12 Decembrie 2011, ora 18:10

1 comentariu
Pensiile vor fi distribuite prin posta in avans, in decembrie

Pensiile vor fi distribuite prin posta in avans, in decembrie

Plata pensiilor de asigurari sociale de stat, pentru agricultori si a celor pentru cadrele militare, precum si a celorlalte categorii de pensii se va face in perioada 14-24 decembrie 2009, imediat dupa virarea banilor de catre partenerii de conventii, a comunicat marti Posta Romana.

In acelasi timp cu achitarea drepturilor banesti vor fi distribuite taloanele mov (aferente pensiilor platite pe card sau in cont curent) si taloanele de calatorie CFR.

Graficul de distribuire a drepturilor sociale este urmatorul: in perioada 14-24 decembrie 2008 pensiile curente, cupoanele mov si taloanele CFR vor fi distribuite de catre factorii postali la domiciliul beneficiarilor; pana pe data de 29 decembrie, titularii absenti de la domiciliu si avizati isi vor putea ridica drepturile banesti, cupoanele mov si taloanele CFR de la sediile oficiilor postale. mai mult


Marti, 08 Decembrie 2009, ora 18:26

1 comentariu
Basescu: Putem ajunge in imposibilitatea de a plati salariile si pensiile (Video)

Basescu: Putem ajunge in imposibilitatea de a plati salariile si pensiile (Video)

Presedintele Taian Basescu a explicat miercuri, ca in cazul in care Romania nu va atrage cele doua transe de la FMI si UE din lunile octombrie-noiembrie-decembrie, se poate ajunge in imposibilitatea ca pensiile si salariile sa fie platite.

"Putem fi in imposibilitatea de a plati salariile si pensiile, in conditiile in care azi, la Curtea Constitutionala, s-a amanat legea pe care Guvernul si-a asumat raspunderea si care viza realizarea de economii prin acrodarea concediilor fara plata zece zile la aparatul bugetar", a declarat Traian Basescu.

Asta ne pune in dificultate. Prima criza pe care o avem este cea economica, iar criza politica trebuie rezolvata gasind formule sa sustinem criza economica", a spus Basescu.

"Asta cu atat mai mult cu cat astazi (miercuri, n.red), s-a amanat legea pe care guvernul si-a asumat raspunderea si care viza realizarea de economii prin concedii fara plata, 10 zile, pentru tot aparatul bugetar", a declarat Traian Basescu.

"Nerespectarea angajamentelor internationale ale Romaniei poate aduce un asemenea risc", a declarat si Emil Boc, intr-o interventie la Realitatea Tv.

Potrivit presedintelui, numirea unui premier cu expertiza economica ar fi necesara, in contextul in care acesta ar trebui sa se ocupe nu numai de acordul cu FMI, dar si de indeplinirea conditiilor pe salarizare, restructurarea aparatului de sat, indeplinirea conditiilor pe sistemul de pensii si absorbtia fondurilor europene.

"As spune ca in ultimele zile,... mai mult


Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 20:15

8 comentarii
Pensiile pe luna decembrie vor fi distribuite in avans

Pensiile pe luna decembrie vor fi distribuite in avans

Posta Romana va distribui pensiile aferente lunii decembrie in avans. Plata pensiilor de asigurari sociale de stat, pentru agricultori si pentru cadrele militare dar si a celorlalte categorii de pensii se va face intre 10-24 decembrie 2008.

Potrivit reprezentantilor postei romane, in perioada 10-24 decembrie 2008 pensiile curente si taloanele CFR vor fi distribuite de catre factorii postali la domiciliul beneficiarilor. In perioada 19-24 decembrie 2008 vor fi distribuite la domiciliu pensiile restante (cupoane gri),iar pana pe data de 30 decembrie 2008, titularii absenti de la domiciliu si avizati isi vor putea ridica drepturile banesti de la sediile oficiilor postale.

De asemenea, in acelasi timp cu achitarea drepturilor banesti vor fi distribuite taloanele mov (aferente pensiilor platite pe card sau in cont curent), precum si taloanele de calatorie CFR.

Cupoanele mov, aferente pensiilor platite pe card bancar sau prin cont curent, urmeaza sa fie distribuite la domiciliu, in perioada 14-29 decembrie 2008, urmand ca pensionarii avizati si absenti de la domiciliu sa le poata ridica de la ghiseele subunitatilor postale pana pe data de 9 ianuarie 2009. mai mult


Vineri, 21 Noiembrie 2008, ora 13:48

2 comentarii
Alte articole despre: Posta Romana, pensii, decembrie, avans

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  2. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  3. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  4. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  5. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  6. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  7. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  8. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  9. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  10. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)