polita pad asiguratori

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Despagubiri dupa cutremurul din noiembrie: Cati bani au luat romanii de la asiguratori

Despagubiri dupa cutremurul din noiembrie: Cati bani au luat romanii de la asiguratori

Peste 700 de romani au cerut despagubiri dupa seismul puternic de la sfarsitul anului trecut. Pana in prezent, 120 de familii au beneficiat de bani din partea asiguratorilor, pentru repararea locuintelor.

In medie, s-au obtinut peste 300 de euro pentru un dosar depus dupa cutremurul de 5,7 grade pe scara Richter, informeaza Pro TV.

In majoritatea cazurilor, a fost vorba de daune minore, nicio casa neavand probleme la structura de rezistenta.

Cel mai mare cutremur din 2015 a avut loc sambata in Vrancea

Sambata a fost ultima zi in care s-a putut depune o cerere pentru obtinerea de despagubiri dupa cel mai serios seism din ultiimii 25 de ani, urmat de 75 de replici.

Un proprietar are la dispozitie, dupa un seism, 60 de zile pentru a cere despagubiri, daca locuinta sa era asigurata si a fost afectata de cutremur. Inspectorul de daune face o constatare, in 5 zile, si, cu dosarul in care sunt actele de proprietate, polita PAD, dar si o confirmare de cutremur de la Institutul pentru Fizica Pamantului, compania de asigurari emite un deviz de cheltuieli in alte 10 zile.

Sambata, in Vrancea, a avut loc cel mai mare cutremur din 2015, de 4,6 grade pe scara Richter. mai mult


Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 11:47

1 comentariu
Ai asigurarea obligatorie a locuintei la Omniasig? Iata cum poti sa verifici valabilitatea politei

Ai asigurarea obligatorie a locuintei la Omniasig? Iata cum poti sa verifici valabilitatea politei

Proprietarii care detin o polita de asigurare obligatorie a locuintelor (PAD), emisa prin Omniasig, pot verifica electronic valabilitatea acesteia pe pagina web a Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), a anuntat asiguratorul.

Pentru a verifica valabilitatea politelor PAD emise prin Omniasig, asiguratii trebuie sa introduca seria si numarul politei, codul numeric personal (CNO) si numarul de identificare al asiguratului.

"Mentionam ca Omniasig a inceput sa emita polite PAD din 29 august 2013 si, pana la 15 aprilie 2014, aceasta societate a emis 66.896 asigurari obligatorii de locuinta, din care polite PAD de tip A (prima obligatorie de 20 euro) - 64.197 si polite PAD de tip B (prima obligatorie de 10 euro) - 2.620", se arata intr-un comunicat al PAID.

VERIFICATI VALABILITATEA POLITELOR OMNIASIG AICI

In august 2013, Omniasig a incheiat un protocol cu PAID pentru distribuirea politei de asigurare obligatorie a locuintei (PAD), ca urmare a modificarii legislatiei privind asigurare obligatorie a locuintelor din 17 iulie 2013.

Urmarire penala pentru abuz in serviciu si fals intelectual in cazul Omniasig

Perchezitii de amploare la sediile Omniasig: Mai multi angajati, acuzati de abuz in serviciu

Procurorii si politistii au facut, miercuri, 49 de perchezitiile la sedii centrale si la sucursale ale Omniasig din Bucuresti si din toate judetele, intr-un dosar in care a fost inceputa urmarirea penala pentru abuz in serviciu si fals... mai mult


Vineri, 16 Mai 2014, ora 17:25

Perchezitii la Omniasig: Ce polite de asigurare sunt verificate si ce spune compania (Video)

Perchezitii la Omniasig: Ce polite de asigurare sunt verificate si ce spune compania (Video)

Mai multi angajati ai societatii de asigurari, inclusiv din cadrul conducerii, au fost acuzati de abuz in serviciu si de fals intelectual, in urma perchezitiilor efectuate de procurori la mai multe sedii Omniasig din tara si din Bucuresti.

In acest caz a fost dispusa inceperea urmaririi penale.

Potrivit sefului Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), nu exista insa suspiciuni privind modul de intocmire a politelor in cadrul Omniasig vizavi de persoane fizice.

Perchezitii de amploare la sediile Omniasig: Mai multi angajati, acuzati de abuz in serviciu

Reprezentantii Omniasig au precizat ca actiunile de verificare au avut in vedere doar politele de asigurare de locuinte emise in a doua jumatate a anului 2013.

"Suspiciunile pe care le avem privesc realitatea si modul de intocmire a politelor de asigurare. Nu exista nicio suspiciune privind corecta intocmire a politelor vizavi de persoanele fizice care au incheiat aceste polite.

Inceperea urmaririi penale vizeaza suspiciuni pentru comiterea de abuz in serviciu si fals intelectual", a declarat miercuri seful Directiei de Investigare a Fraudelor din IGPR, in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a precizat ca, de la jumatatea anului 2013 pana in prezent, a fost desfasurata o ampla activitate de verificare la nivel national, in toate judetele din tara si la sediile din Bucuresti.

Potrivit reprezentantului IGPR, valoarea prejudiciului nu a fost... mai mult


Miercuri, 14 Mai 2014, ora 17:53

1 comentariu
Fransiza sau cum te despagubesti singur. Modificari la polita obligatorie a casei

Fransiza sau cum te despagubesti singur. Modificari la polita obligatorie a casei

Posibilitatea introducerii unei fransize la polita obligatorie de locuinte este analizata in prezent la nivelul ASF, ca alternativa la majorarea primei de asigurare.

Reprezentantii Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) spun ca o astfel de decizie ar putea fi luata in perioada urmatoare in urma unei analize complexe care sa demonstreze ca este vorba de o "necesitate", insa nivelul fransizei "va trebui stabilit la un nivel suportabil de catre asigurati".

De ce este nevoie de oricare dintre cele doua: fransiza, respectiv majorarea primei de asigurare?

"Vrem sa preintampinam situatiile cand cheltuielile pentru asiguratori sunt mai mari decat despagubirea pe care urmeaza s-o primeasca asiguratul si sa diminuam fraudele. Micile stricaciuni ale locuintei nu vor mai fi despagubite la prima mana. Fransiza va fi extrem de mica, simbolica. Este o varianta mai lejera pentru asigurat decat cresterea primei de asigurare", a motivat presedintele demisionar al ASF, Daniel Tudor, la un eveniment de specialitate.

Cheltuielile mentionate fac probabil referire la cele cu constatarea daunei: deplasarea, remuneratia agentului constatator etc.

Contactati de Ziare.com, reprezentantii ASF au explicat ca declaratiile au fost facute in contextul discutiilor aparute in legatura cu necesitatea unei eventuale majorari a primei de asigurare pentru politele PAD.

"Vicepresedintele Daniel Tudor a opinat faptul ca, inainte de a discuta despre o majorare a primei de asigurare, care... mai mult


Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 07:34

13 comentarii
Asigurarea pentru locuinta: O parte din dauna ar putea fi platita de proprietar

Asigurarea pentru locuinta: O parte din dauna ar putea fi platita de proprietar

Proprietarii care incheie polite obligatorii de locuinte ar putea acoperi o parte din despagubiri in limita unei sume, prin acceptarea unei fransize, o eventuala decizie urmand sa fie adoptata peste sase luni, dupa analiza istoricului daunelor PAID, a declarat vicepresedintele ASF, Daniel Tudor.

"Exista situatii cand cheltuielile legate de constatarea unei daune sunt mai mari decat despagubirea pe care urmeaza s-o primeasca asiguratul. In acest context, aplicarea unei fransize poate fi o masura pe care am putea s-o adoptam peste sase luni, dupa ce vom analiza istoricul daunelor din portofoliul Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), societatea care emite politele obligatorii pentru locuinte", a spus Tudor, prezent la un eveniment de specialitate.

Fransiza este partea din dauna ce urmeaza a fi suportata de catre asigurat si poate fi exprimata ca si valoare fixa sau procentuala din suma asigurata sau din valoarea despagubirii.

Potrivit legii, toti proprietarii de locuinte au obligatia de a incheia PAD - polita de asigurare obligatorie emisa de PAID, care ofera acoperire impotriva riscurilor catastrofice (cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor) in limita sumei asigurate de 20.000 sau 10.000 euro, in functie de structura constructiva a locuintei asigurate.

Valoarea primei este de 10 si 20 de euro, in functie de suma asigurata.

PAID a fost infiintata in septembrie 2009. Cei mai mari actionari ai asiguratorului sunt Astra, Groupama si... mai mult


Marti, 15 Octombrie 2013, ora 19:27

5 comentarii
Noi modificari la asigurarile obligatorii de locuinta

Noi modificari la asigurarile obligatorii de locuinta

Asigurarea obligatorie a locuintei va putea fi cumparata atat de la actionarii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), cat si de la alti asiguratori, dupa ce acestia vor incheia protocoale de colaborare cu PAID, a anuntat Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Anterior, politele puteau fi cumparate numai de la actionarii PAID.

Asigurarea locuintelor impotriva dezastrelor este obligatorie si separata de cea facultativa. Obligatia consta in cumpararea unei polite PAD emisa de catre PAID. In prezent, polita poate fi cumparata in acest moment de la toate societatile membre PAID sau de la toate societatile care vor incheia protocoale de colaborare cu PAID.

Pretul unei polite PAD este de 10 euro sau 20 de euro, in functie de materialul din care este construita locuinta, si asigura o despagubire maxima de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.

Cei care doresc asigurarea locuintei pentru o suma mai mare (asigurare facultativa) au optiunea sa incheie suplimentar contracte de asigurare pentru acoperirea eventualelor pagube care depasesc plafonul asigurat obligatoriu.

In acest caz, asigurarea obligatorie (polita PAD) si cea facultativa trebuie incheiate separat.

Asigurarile facultative care includ acoperirea riscurilor de cutremur, alunecari de teren si inundatii raman in vigoare pana la expirare.

La momentul expirarii asigurarii facultative, proprietarii sunt obligati sa incheie o polita PAD separata fata de asigurarea... mai mult


Joi, 08 August 2013, ora 10:01

1 comentariu
Proprietarii isi pot asigura locuintele cu polite obligatorii sau facultative (Video)

Proprietarii isi pot asigura locuintele cu polite obligatorii sau facultative (Video)

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat revenirea la forma anterioara a normelor cu privire la asigurarea obligatorie pentru locuinte, prin care proprietarii pot opta fie pentru polita obligatorie emisa de PAID, fie pentru o asigurare facultativa.

"Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat, in sedinta din data de 25 octombrie 2012, revenirea la forma anterioara a normelor cu privire la asigurarea obligatorie pentru locuinte, in conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008", se arata intr-un comunicat al CSA remis Ziare.com.

Astfel, proprietarii pot incheia o asigurare care sa acopere riscurile de cutremur, inundatii si alunecari de teren, ca fenomene naturale, care poate fi o asigurare emisa de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) sau o asigurare facultativa, prin care cetatenii se pot proteja suplimentar si pentru alte riscuri, se mai precizeaza in comunicat.

"Aceasta masura este prima dintr-o serie de initiative care vizeaza inclusiv propuneri pentru modificarea Legii nr. 260/2008, astfel incat obiectivul principal - de cuprindere cat mai larga in asigurare a fondului locativ din Romania - sa fie atins", spun reprezentantii CSA.

CSA a impus, asigurarea locuintelor prin doua polite la inceputul lunii septembrie.
Polita obligatorie de asigurare a locuintelor (PAD) acopera trei riscuri de catastrofa naturala - cutremur, inundatii si alunecari de teren - pentru o suma asigurata de 10.000 de euro, respectiv... mai mult


Joi, 25 Octombrie 2012, ora 21:42

3 comentarii
Asigurarea locuintei: Nu va mai fi nevoie de doua polite, obligatorie si facultativa

Asigurarea locuintei: Nu va mai fi nevoie de doua polite, obligatorie si facultativa

Proprietarii de locuinte ar putea incheia in curand o singura polita de asigurare pentru acoperirea riscurilor obligatorii si a celor suplimentare, anunta reprezentantii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

"PAID va implementa, in perioada urmatoare, un sistem care va simplifica procedura pentru proprietarii care doresc sa isi asigure locuintele peste sumele minime prevazute in legislatia in vigoare. Speram ca in cel mai scurt timp sa nu mai fie nevoie de incheierea a doua polite - obligatorie si facultativa -, si sa implementam un sistem care sa permita acoperirea riscurilor obligatorii si a celor suplimentare pe o singura polita de asigurare", a precizat Aurelia Cristea, directorul general al PAID, intr-un comunicat.

Polita obligatorie de asigurare a locuintelor (PAD) acopera trei riscuri de catastrofa naturala - cutremur, inundatii si alunecari de teren - pentru o suma asigurata de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro, in functie de tipul de constructie.

"Obiectivul principal al PAID este gestiunea celor trei riscuri majore de dezastre naturale la care proprietarii de locuinte sunt expusi. Pretul politei PAD are un puternic caracter social, acesta fiind stabilit de legiuitor astfel incat sa fie accesibil oricarui proprietar de locuinta. Prin despagubirile pe care PAID isi asuma ca le va plati in caz de catastrofa naturala, bugetul central si bugetele locale vor fi degrevate de sume importante, ce vor putea fi alocate sau investite... mai mult


Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 11:12

3 comentarii
Politele pentru asigurarea obligatorie a locuintelor, disponibile si la primarii

Politele pentru asigurarea obligatorie a locuintelor, disponibile si la primarii

Politele pentru asigurarea obligatorie a locuintelor vor fi gasite la primarii, dupa ce societatea care le emite, PAID, a anuntat ca va incheia protocoale de colaborare cu autoritatile locale.

Reprezentantii firmei estimeaza ca, la ora actuala, cinci milioane de cladiri, ceea ce reprezinta 60 la suta din fondul locativ.

Potrivit unui comunicat de presa, "Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis ca societatea de asigurare Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) sa se implice in mod direct in vanzarea asigurarilor obligatorii ale locuintelor pe care le emite, denumite polite PAD.

PAID va realiza acest lucru prin incheierea de protocoale de colaborare cu autoritatile statului sau alte entitati implicate in gestionarea programului national de asigurare obligatorie a locuintelor (cum ar fi primariile, asociatiile de proprietari etc.), astfel incat proprietarii de locuinte sa poata incheia direct la acestia politele obligatorii PAD".

Potrivit datelor disponibile, numarul locuintelor asigurate, prin polite obligatorii sau facultative, reprezinta 40 la suta din fondul locativ al Romaniei, din care numai 8 la suta sunt asigurate prin politele obligatorii PAD.

Nu ti-ai facut asigurare la casa? Vezi cine decide ce amenda primesti

"Aceasta inseamna ca circa 5 milioane de locuinte sunt inca neasigurate. In masura in care autoritatile statului vor accepta sa incheie protocoale de colaborare cu PAID si sa sprijine astfel... mai mult


Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 17:14

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)