politist avansat grad

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
1 Decembrie 20.000 de angajati ai MAI vor fi avansati

1 Decembrie 20.000 de angajati ai MAI vor fi avansati

Aproape 20.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), intre care aproximativ 3.800 de ofiteri, vor fi avansati in grad cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, a anuntat institutia condusa de vicepremierul Gabriel Oprea.

Potrivit MAI, de 1 Decembrie vor fi inaintati in grad 3.794 de ofiteri si 15.637 de maistri militari, agenti de politie si subofiteri.

Parada de Ziua Nationala blocheaza traficul in Capitala

Cei mai multi dintre ofiterii si agentii care urmeaza sa fie avansati in grad cu acest prilej sunt cadre ale Politiei Romane - 2.272 de ofiteri si 5.402 de agenti.

Intre structurile cu un numar mare de angajati avansati se numara si Jandarmeria Romana, cu 255 de ofiteri si 4.570 de maistri militari, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, unde vor fi avansati 200 de ofiteri si 4.114 de maistri militari, si Politia de Frontiera, unde vor trece la gradul urmator 151 de ofiteri si 1.025 de agenti.

Potrivit legii, politistii pot fi avansati in gradul profesional urmator cu ocazia zilei Armei din care fac parte, precum si a Zilei Nationale a Romaniei - 1 Decembrie, iar pentru merite exceptionale, in tot cursul anului. De asemenea, cadrele militare pot fi inaintate in grad inainte de termen, anual, de ziua Armei si la 1 Decembrie. mai mult


Luni, 01 Decembrie 2014, ora 08:28

5 comentarii
Politistele, deranjate de chestionar: Ati acordat favoruri sexuale pentru a fi promovata?

Politistele, deranjate de chestionar: Ati acordat favoruri sexuale pentru a fi promovata?

Mai multe politiste din Cluj, chestionate in aceste zile in urma scandalului de hartuire sexuala din Olt, s-au aratat nemultumite de acest lucru, apreciind ca unele intrebari sunt puerile, iar altele, cum ar fi intrebarea daca au avansat profesional in urma unor favoruri sexuale acordate sefilor, de-a dreptul deranjante.

Peste 250 de femei din cadrul Politiei Judetene Cluj sunt chestionate in aceste zile de psihologi si sociologi din Politia Romana despre eventuale hartuiri. Interviurile au inceput, luni, la Scoala de Politie "Septimiu Muresanu" din Cluj-Napoca si continua in aceste zile cu politistele din IPJ Cluj.

Intalnirea cu psihologii dureaza aproximativ zece minute, timp in care politistele raspund la zece intrebari, apoi se poarta discutii, informeaza Mediafax citand surse din politie.

Printre intrebari se numara "Ati acordat sau vi s-au solicitat favoruri de acest gen (sexuale - n.red.) pentru a fi promovata sau recompensata profesional?", "Colegii se poarta corect cu dumneavoastra, va jignesc, incearca sa va acosteze?", "Ati sesizat la colegi sau la sefi tendinte de hartuire sau discriminare?", "Daca au existat situatii de acest gen, ati sesizat conducerea si, daca da, ce masuri s-au luat?".

Chestorul Viorel Vasile, adjunct al sefului Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), declara, joi, intr-o conferinta de presa, ca echipele, formate din specialisti in resurse umane, control intern, psihologi si sociologi, verifica in ce conditii isi... mai mult


Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 19:35

8 comentarii
Evaluarea politistilor: Ministrul Igas nu mai vrea ca 95% sa obtina calificativul "foarte bine"

Evaluarea politistilor: Ministrul Igas nu mai vrea ca 95% sa obtina calificativul "foarte bine"

Ministrul de Interne, Traian Igas, si seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, le cer sefilor inspectoratelor de politie ca evaluarea ofiterilor si a subofiterilor pe acest an sa fie corecta si obiectiva, astfel incat calificativul "foarte bine" sa fie acordat doar celor care s-au remarcat.

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, si seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), chestorul Liviu Popa, au declarat, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Oradea, dupa o reuniune la care au participat sefii inspectoratelor judetene de politie, ca le-au cerut acestora ca evaluarea sa fie "corecta".

"Azi (sambata - n.red.) am transmis un mesaj foarte clar sefilor de inspectorate judetene, ca data de 1 decembrie va fi o zi in care vom face anumite avansari in grad, iar cei care vor fi propusi de jos in sus sa fie doar cei care s-au remarcat in cursul anului. Politistii care au actionat cu daruire si profesionalism - nu voi ezita sa-i avansez chiar a doua zi, pentru ca vrem sa dam un semnal clar celor care vor sa munceasca si sa fie profesionisti.

De asemenea, le-am cerut ca evaluarea ofiterilor si subofiterilor pe acest an sa fie corecta, sa reflecte activitatea fiecarui angajat. Cei care si-au facut datoria si s-au remarcat sa primeasca calificativul 'foarte bine', dar cei care nu s-au remarcat in mod deosebit sa primeasca calificativele pe care le merita", a declarat ministrul Traian Igas.

Igas a adaugat ca, "in trecut, peste 95%... mai mult


Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 16:36

3 comentarii
Indemn pentru politisti de la seful lor: Nu va fie frica, folositi armele din dotare!

Indemn pentru politisti de la seful lor: Nu va fie frica, folositi armele din dotare!

Agentii de politie romani trebuie sa renunte la frica si sa inceapa sa foloseasca armele din dotare, este rugamintea pe care chestorul-sef al Politiei Romane, Liviu Popa, le-a adresat-o politistilor in cadrul unei conferinte de presa de marti.

"Trebuie sa inlature frica, sa inlature acea temere ca daca vor folosi armamentul cine stie ce se va intampla si sa foloseasca armele din dotare", le-a cerut Popa angajatilor Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Totodata, chestorul-sef a dat asigurari ca va fi de partea tuturor angajatilor IGPR care isi indeplinesc atributiile in spiritul legii: "Ii asigur ca voi fi un scut de protectie pentru toti politistii care isi fac datoria. Inca o data, le cer agentilor sa fie fermi si sa foloseasca armele".

Tot pe acest subiect, seful Politiei a dat drept exemplu cazul de la Mehedinti, cand un politist a tras intr-un scandalagiu care i-a injunghiat o colega, prezenta in localitatea Poroinita in urma unei solicitari de aplanare a unui conflict izbucnit intre cinci barbati.

Popa a anuntat ca, pentru modul in care au actionat, ambii agenti de politie au fost avansati in grad.

Popa a anuntat ca in primele noua luni ale anului 2011, Politia Romana a facut schimburi de aproximativ 55.000 de informatii, prin Interpol si Europol, dintre carein jur de 27.000 reprezinta informatii trimise catre autoritatile competente din Austria, Germania, Franta, Italia si Spania.

Seful Politiei Romane a adaugat si ca va exista o... mai mult


Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 13:51

18 comentarii
Proiectul Legii privind statutul politistului, in dezbatere publica

Proiectul Legii privind statutul politistului, in dezbatere publica

Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a lansat in dezbatere publica, vineri, proiectul de Lege privind statutul politistului, care ar urma sa instituie un cadru legal unitar in privinta raporturilor de serviciu ale politistului, potrivit expunerii de motive a proiectului.

Prin proiectul de lege se propune reglementarea mai multor aspecte care tin de cariera politistului si de managementul resurselor umane.

Astfel, in ceea ce priveste aspectele generale, se urmareste instituirea principiilor care guverneaza profesia de politist, reglementarea conditiilor pentru dobandirea calitatii de politist, dar si stabilirea surselor de recrutare. Principala sursa de recrutare ar urma sa fie din randul absolventilor institutiilor de formare initiala ale MAI, dar si din alte surse.

De asemenea, se instituie prin proiectul de lege proceduri de recrutare si selectie a specialistilor, regula urmand sa fie ca incadrarea sa fie facuta prin concurs sau examen organizat la nivel national.

Totodata, vor fi reconsiderate regulile de avansare a agentilor in corpul de ofiteri de politie. Astfel, va putea deveni ofiter agentul care a absolvit Academia de Politie sau, in cazuri exceptionale, prin promovarea concursului organizat pentru functia de ofiter specialist. Vor fi de asemenea reglementate perioadele minime in care ofiterii si agentii vor avea un anumit grad.

Mai mult, va fi reglementata obligatia incheierii unui angajament privind desfasurarea activitatii, dupa... mai mult


Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 19:32

Statutul Politistului: Avansari mai lente si cursuri de management obligatorii

Statutul Politistului: Avansari mai lente si cursuri de management obligatorii

Inginerii nu vor mai fi angajati in Politie, transferurile intre structurile subordonate MAI vor fi interzise, iar perioada de inaintare in grad va creste, astfel incat sa nu mai apara generali la 40 de ani, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ministrul Traian Igas.

Igas a prezentat cateva dintre prevederile noului Statut al Politistului, act aflat in stadiu de proiect ce va fi supus dezbaterii publice in curand si pe care ministrul spera sa-l vada pe masa legislativului cel tarziu la inceputul anului viitor.

Astfel, Igas a precizat ca noul statul prevede ca ofiteri in MAI sa ajunga doar cei care au absolvit scoli superioare militare, iar transferul personalului de la o structura a ministerului la alta sa fie interzis. Mai mult, politistii nu vor mai avansa in grad la fel de repede ca pana acum, ci perioada de trecere de la un grad la altul va fi marita, "astfel incat sa nu mai avem generali la 40 de ani", a spus Igas.

Seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, a declarat ca noul act va proteja mai mult politistul. "Noul Statut al Politistului asigura specializarea politistului, stabilitate pe functie si nu in ultimul rand protectie", a spus Liviu Popa, care a precizat ca proiectul prevede mai multe situatii in care politistul va putea folosi forta.

"Incurajez politistul care foloseste arma in conditiile legii", a declarat seful Politiei Romane.

In ceea ce priveste interzicerea transferurilor de la o unitate la alta a Ministerului de Interne, Popa... mai mult


Joi, 18 August 2011, ora 20:40

1 comentariu
Politistii vor fi testati o data la sase luni pentru a ramane in sistem

Politistii vor fi testati o data la sase luni pentru a ramane in sistem

Politistii care scapa de disponibilizarile anuntate pentru urmatoarele doua luni vor fi testati periodic pentru a-si demonstra competentele, iar examenele vor fi filmate, a anuntat seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa.

Seful IGP vrea analiza activitatii fiecarui politist, iar schimbarile pe care le-a propus Ministerului de Interne au fost facute pe baza unui studiu la care au raspuns inclusiv politistii prin intermediul unor chestionare.

"Prima etapa a fost sa avem organigramele. Se vor stabili apoi structurile si daca sunt prea multi, dau examene, unde vor fi filmati. Avem posibilitatea sa filmam cel putin 10 examene in aceeasi zi. Saptamana viitoare se va stabili cum se vor da.

De asemenea, eu cred ca politistii care vor ramane ar trebui sa fie evaluati nu o data pe an, ci la sase luni. Sa vina la calculator, pe baza CNP-ului sa se identifice si sa primeasca aleatoriu un chestionar. Cei care doi ani la rand primesc calificativul necorespunzator pleaca din Politie. Cine ia calificativul corespunzator nu poate fi avansat in gradul profesional, dar nici in functie", a precizat seful Politiei Romane intr-un interviu acordat pentru Evenimentul Zilei.

"Am propus intarirea structurilor de analiza a informatiilor. Este important ca bazele de date acumulate sa fie bine structurate, analizate si sa genereze prioritati de actiune. Ca urmare, structurile de analiza a informatiilor au fost ridicate la grad de birouri si au primit competente pe analiza strategica,... mai mult


Vineri, 10 Iunie 2011, ora 14:52

3 comentarii
Politistul care a ajutat o femeie sa nasca a fost avansat in grad

Politistul care a ajutat o femeie sa nasca a fost avansat in grad

Politistul din localitatea Poieni, judetul Teleorman, care, sub indrumarea unor medici, a ajutat o femeie sa nasca luni dimineata, a fost avansat de ministrul Internelor, Vasile Blaga, la gradul de agent principal.

"In urma faptelor deosebite prin care un agentul de politie Dorin Pirsoaga din cadrul I.P.J. Telorman a reusit sa asigure rapid, in conditii meteo deosebite, transportul, la domiciul unei femei gravide intrate in travaliu, al unui medic, ministrul Vasile Blaga a dispus avansarea acestuia in gradul profesional de agent principal de politie, inaintea indeplinirii stagiului minim", se arata intr-un comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor, remis Ziare.com.

In seara de 7 februarie, familia unei tinere care urma sa nasca a solicitat sprijinul agentului principal de politie Dorin Pirsoaga din localitate, intrucat avea nevoie urgent de interventia unui medic. In circa 30 de minute, acesta a reusit sa gaseasca un medic pe care l-a trasportat la domiciliul tinerei.

Agentul principal de politie Dorin Pirsoaga este ajutorul sefului Postului de Politie Poeni, judetul Telorman, are 25 de ani si a fost incadrat in MAI in urma cu trei ani.

O femeie a nascut asistata de un politist, in Teleorman

Pe de alta parte, elicopterele Inspectoratului General de Aviatie au efectuat, in ultimele doua zile, sase misiuni umanitare, in urma acestora fiind transportate la unitati medicale 11 persoane din cinci judete, se mai arata in comunicatul MAI.

In urma... mai mult


Marti, 09 Februarie 2010, ora 23:07

Politistul ranit in misiune a fost avansat in grad de ministrul de Interne

Politistul ranit in misiune a fost avansat in grad de ministrul de Interne

Politistii care l-au retinut pe urmaritul general prins marti la Nadlac au fost avansati in grad miercuri de catre ministrul de Interne Dan Nica.

Cei doi politisti din IPJ Arad au actionat marti dimineata pentru prinderea unui urmarit general (foto), acesta fiind retinut dupa ce a deschis focul, ranind unul dintre politisti, se arata intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com.

Astfel, agentul principal de politie Adrian Brna si colegul sau, agentul principal Gules Ioan, au fost inaintati, prin ordin al ministrului, la gradul urmator - de agent sef adjunct.

Totodata, pentru curajul dovedit, ministrul Dan Nica l-a recompensat pe politistul ranit in actiune cu suma de 3.000 de lei.

Dupa operatia la care a fost supus marti, starea politistului Adrian Brna este stabila.

Ca gest de solidaritate, politisti din mai multe judete ale tarii au donat sange pentru colegul lor. mai mult


Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 19:59

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba