politisti investigare fraude

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Frauda cu Bitcoin

Frauda cu Bitcoin

Seful britanic al unei companii care furnizeaza servicii financiare cu bitcoin este cautat de politistii din Cipru, el fiind suspectat de frauda.

Danny Brewster, in varsta de 27 de ani, este acuzat ca nu a livrat unitati Bitcoin in valoare de 70.000 de lire sterline (aproximativ 85.000 de euro), scrie Daily Mail.

Bitcoin este o moneda creata pe calculator, fiind folosita tot mai frecvent in tranzactii financiare din lumea reala.

De asemenea, Brewster ar fi adunat datorii de aproximativ un milion de euro in Cipru, in mare parte in urma unei campanii uriase de marketing pentru lansarea companiei, Neo&Bee, a relatat o publicatie locala.

Brewster a angajat aproximativ 20 de oameni, a inchiriat spatiu pentru birouri si a cumparat mobila. Angajatii nu au fost platiti pe luna martie.

Un oficial al politiei a declarat ca sunt derulate in prezent investigatii si nu a exclus posibilitatea de a emite un mandat de arestare pe numele britanicului.

La mai putin de o luna de la deschiderea sediului din Nicosia, pe 24 februarie, Brewster ar fi plecat din Cipru, nefiind cunoscut locul in care se afla.

Ulterior, a revenit cu o declaratie publica, pe 2 aprilie, negand vehement acuzatiile care i se aduc.

C.S. mai mult


Luni, 14 Aprilie 2014, ora 10:23

1 comentariu
Frauda bancara: Cum au luat 12 persoane credite de sute de mii de lei cu acte false

Frauda bancara: Cum au luat 12 persoane credite de sute de mii de lei cu acte false

Doi administratori de firma din judetul Suceava si zece bistriteni sunt cercetati de politisti pentru obtinerea frauduloasa a unor credite bancare in valoare de peste 400.000 de lei de la trei unitati bancare din municipiul Bistrita.

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de la Investigarea Fraudelor au inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, cu propunere de trimitere in judecata, un dosar penal privind 12 suspecti, cercetati pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, potrivit buletinului de presa remis luni de Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

"In fapt s-a retinut ca, in perioada 2006-2007, B.M.I. de 31 de ani din comuna Dorna Candrenilor si C.C. de 27 de ani din comuna Poiana Stampei (judetul Suceava), avand calitatea de administratori ai unor societati comerciale cu sediile in Bistrita, ar fi contractat credite in valoare de 442.655 de lei de la trei institutii bancare din Bistrita, prin falsificarea de documente si prin intermediul unor persoane interpuse, folosindu-se de numele acestora", se arata in comunicat.

Persoanele care i-au ajutat sa obtina aceste credite sunt zece bistriteni, barbati si femei, cu varsta cuprinsa intre 31 si 46 de ani, care au acceptat sa li se intocmeasca adeverinte salariale fictive pentru a putea obtine credite bancare. Dintre cei zece, trei sunt din Bistrita, trei din Livezile si patru din... mai mult


Luni, 01 Iulie 2013, ora 11:34

Politistii de la investigarea fraudelor au depistat 105 infractiuni economice

Politistii de la investigarea fraudelor au depistat 105 infractiuni economice

Politistii structurilor de investigare a fraudelor au depistat in ultima saptamana 105 infractiuni economice, din care aproape jumatate sunt infractiuni de evaziune fiscala, a informat IGPR dminica printr-un comunicat.

Astfel, in perioada 8 - 14 septembrie, sub coordonarea Directiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., in urma actiunilor si controalelor desfasurate, la nivel national, politistii formatiunilor de investigare a fraudelor au depistat 105 infractiuni, din care 48 de infractiuni de evaziunea fiscala, 12 de inselaciuni in relatiile comerciale, 10 de falsuri in inscrisuri, 11 delapidari, 3 abuzuri in serviciu, 6 infractiuni prevazute de Legea nr.86/2006 privind Codul vamal, 4 infractiuni prevazute de Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, 2 la Legea 656/2002- spalarea banilor, precum si 2 la Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.

Politistii cerceteaza 100 persoane, suspectate de comiterea acestor fapte, dintre care 17 in stare de retinere sau arest preventiv.

De asemenea, zece persoane sunt cercetate in opt dosare complexe, faptele comise avand urmari deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numarului mare de persoane implicate. mai mult


Duminica, 16 Septembrie 2012, ora 18:43

Sute de dosare privind munca la negru, inregistrate de politisti in perioada mai-iulie

Sute de dosare privind munca la negru, inregistrate de politisti in perioada mai-iulie

Politistii de la investigarea fraudelor au inregistrat 837 de dosare penale, in perioada mai -iulie, dupa ce au articipatla aproape 25.500 de actiuni de control vizand munca la negru.

Astfel, potrivit datelor furnizate de Politie Romana, din cele 837 de dosare penale referitoare la fapte comise in legatura cu utilizarea fortei de munca, au fost solutionate 341. Dintre acestea, in 304 cauze s-a dispus inceperea urmaririi penale, iar in 37 au fost propuse alte solutii.

Mai mult, in dosarele penale in care s-a dispus inceperea urmaririi penale s-au constatat 472 de infractiuni, dintre care 62 de infractiuni prevazute in Codul Muncii si 362 de alte infractiuni specifice legislatiei care reglementeaza utilizarea fortei de munca. De altfel, din totalul dosarelor in care s-a inceput urmarirea penala, 19 cauze au fost inaintate parchetului competent, cu propunere de punere in miscare a actiunii penale si trimitere in judecata.

Controalele, la care au participat Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), in colaborare cu Jandarmeria Romana, Inspectia Muncii si Garda Financiara, s-ua desfasurat timp de tre luni, din mai pana in iulie.

Pe de alta parte, in urma actiunilor comune desfasurate cu structurile teritoriale ale Inspectiei Muncii, au fost aplicate, in conditiile legii, 38.772 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 47.719.300 de lei, dintre care 2.304 de sanctiuni pentru munca fara forme legale de angajare, in valoare de 31.960.500 de lei.

De... mai mult


Marti, 23 August 2011, ora 17:08

Controale pentru reducerea muncii la negru - sute de infractiuni constatate

Controale pentru reducerea muncii la negru - sute de infractiuni constatate

Politistii de la investigarea fraudelor au constat in perioada 2 mai- 30 iunie, 280 de infractiuni, in urma unor ample controale demarate pentru reducerea muncii la negru si combaterea evaziunii fiscale.

In total, au fost efectuate peste 19.000 de actiuni de control, informeaza, duminica, intr-un comunicat, Politia Romana.

Astfel, au fost inregistrate 525 de dosare penale referitoare la fapte comise in legatura cu utilizarea fortei de munca si au fost solutionate 181 de dosare penale. Totodata, in 162 de dosare penale s-a dispus inceperea urmaririi penale, iar in alte 19 dosare au fost propuse alte solutii.

"In dosarele penale in care s-a dispus inceperea urmaririi penale s-au constatat 280 de infractiuni, dintre care 53 de infractiuni prevazute in Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii) modificata si completata prin Legea nr. 40/2011("primirea la munca a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetatenia acestora, fara incheierea unui contrac tindividual de munca"), iar 227 alte infractiuni specifice legislatiei care reglementeaza utilizarea fortei de munca", se precizeaza in comunicat.

In urma acestor actiuni au fost aplicate aproape 29.000 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 35 milioane de lei.

Totodata, au fost amendati peste 14.300 de angajatori pentru incalcarea prevederilor legislatiei muncii, 1.671 dintre acestia fiind sanctionati pentru utilizarea fortei de munca fara forme legale.

La aceste actiuni de control au participat politisti,... mai mult


Duminica, 17 Iulie 2011, ora 11:54

Politistii de la investigarea fraudelor au descoperit 101 infractiuni, intr-o saptamana

Politistii de la investigarea fraudelor au descoperit 101 infractiuni, intr-o saptamana

Politistii structurilor de investigare a fraudelor au descoperit in ultima saptamana, in cadrul activitatilor desfasurate pentru protejarea mediului de afaceri, 101 de infractiuni.

81 de persoane sunt suspecte de comiterea infractiunilor, anunta Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Astfel, au fost descoperite 52 de infractiuni de evaziune fiscala, 13 infractiuni de fals in inscrisuri, 11 inselaciuni in relatiile comerciale, 10 infractiuni prevazute de Legea 84/1998 privind contrafacerea, 4 infractiuni de delapidare, 2 infractiuni prevazute de Legea 86/2006 privind Codul vamal, 2 infractiuni prevazute de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, o infractiune la Legea 31/1990 si o infractiune la Legea nr. 85/2006.

IGPR mai anunta ca opt persoane sunt cercetate in sase dosare complexe, faptele comise avand urmari deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numarului mare de persoane implicate.

A.G. mai mult


Duminica, 12 Iunie 2011, ora 17:49

3 comentarii
Sef de la Investigarea Fraudelor cu o avere impresionanta, facuta ca... politist

Sef de la Investigarea Fraudelor cu o avere impresionanta, facuta ca... politist

Seful Serviciului Investigarea Fraudelor la IPJ Calarasi are o avere impresionanta, familia sa detinand trei apartamente, o casa de vacanta, un spatiu comercial, o masina de 100.000 de euro, peste 300 de hectare de teren si cateva miliarde in conturi.

In ciuda faptului ca legea interzice politistilor sa faca afaceri, comisarul sef apare la Fisc inregistrat ca persoana fizica. Marian Bordeas recunoaste ca a obtinut aceste bunuri, in timpul carierei de politist.

Sotia politistului este si ea bugetara, Lorelei Bordeas lucrand la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura Calarasi.

Pentru a vorbi cu acesta, reporterii Realitatea TV au inscenat faptul ca vor sa-i vanda un teren. Iata discutia telefonica dintre reporter si comisarul Marian Bordeas:

Reporter: - Am si eu de vanzare opt hectare si jumatate.
Marian Bordeas: - La ce pret?
Reporter: - Undeva la 2.500.
Marian Bordeas: - Ohoho. E scump, comandante! La ala extravilan e 50, 70. E langa autostrada? E langa fabrica? Vino acum la mine. La Politie, aici.
(...)
Marian Bordeas: - Am cumparat cate un hectar, cate doua hectare.
Reporter: - Toate sunt cumparate in ultimii 10 ani, cand dumneavoastra erati fix politist.
Marian Bordeas: - Exact.
Reporter: - Cum investigati dumneavoastra fraudele? Dati solutia asta si altor politisti.
Marian Bordeas: - Cand vreti dumneavoastra, eu v-o dau.
Reporter: - Acum. Vreau sa-mi spuneti cum ati reusit dumneavoastra sa dati lovitura.

Marian Bordeas: - Deci, eu cand... mai mult


Sambata, 05 Martie 2011, ora 11:55

2 comentarii
152 de infractiuni economice, in aceasta saptamana

152 de infractiuni economice, in aceasta saptamana

Politistii din cadrul formatiunilor de investigare a fraudelor au depistat, in ultima saptamana, 152 de infractiuni economice, la nivel national, dintre care aproxmativ 50 de evaziune fiscala, informeaza sambata Politia Romana.

Potrivit sursei citate, cele mai frecvente infractiuni descoperite au fost: evaziunea fiscala (48), infractiuni la Legea 59/1934 asupra cecului (14), fals in inscrisuri (25), 11 infractiuni la Legea 86/2006 privind Codul Vamal, inselaciunile in relatiile comerciale (29), cinci infractiuni de delapidare, patru de abuz in serviciu, sase fapte de coruptie si cinci la legea 571/2003 privind Codul Fiscal.

In aceste cazuri sunt cercetate 147 de persoane, iar 11 dintre acestea sunt retinute sau arestate preventiv.

De asemenea, in 20 de dosare complexe se fac cercetari fata de 22 de persoane, faptele comise avand urmari deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numarului mare de persoane implicate. mai mult


Sambata, 25 Septembrie 2010, ora 13:38

Lupta impotriva evaziunii fiscale: 130 tone de legume si fructe, confiscate

Lupta impotriva evaziunii fiscale: 130 tone de legume si fructe, confiscate

Politistii de investigarea fraudelor au confiscat peste 130.000 kg de legume si fructe si au aplicat unor comercianti amenzi de aproape 1.340.000 lei in timpul unor controale care au durat trei saptamani si au fost desfasurate in tara impreuna cu specialisti ANAF.

Potrivit unui comunicat remis duminica de IGPR, peste 2.000 de societati comerciale au fost verificate de politistii de investigarea fraudelor in activitatile desfasurate in perioada 25.06. - 16.07.2010 pentru prevenirea ilegalitatilor care se comit in domeniul achizitiilor intracomunitare si importurilor de legume, fructe proaspete si flori din tarile Uniunii Europene si din spatiul extracomunitar.

Au fost constatate 95 de infractiuni, de comiterea carora sunt suspectate 53 de persoane. De asemenea, au fost constatate peste 900 de abateri contraventionale, valoarea contraventiilor aplicate de oamenii legii ridicandu-se la 1.337.080 de lei.

Totodata, au fost ridicate sau indisponibilizate in vederea confiscarii 131.730 kg fructe si legume.

Printre persoanele cercetate de politisti pentru evaziune fiscala se afla si un cetatean portughez, suspectat ca, in calitate de asociat si administrator la o societate comerciala din Targoviste, in perioada mai 2009- martie 2010 a achizitionat din state membre ale Uniunii Europene marfuri de diferite categorii, in valoare totala de 65.984.827 de lei, fara sa le declare organelor fiscale.

El a vandut insa marfurile atat in Romania, cat si in alte state UE fara sa... mai mult


Duminica, 18 Iulie 2010, ora 17:15

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cum a reusit Justin Bieber sa prabuseasca actiunile Arden
  2. Un danez a mers cu taxiul pana la ... Roma - Cat l-a costat cursa
  3. Primar suspendat dupa ce si-a facut selfie-uri dezbracat, in birou
  4. Cosmarul unor naufragiati: Au inotat ore intregi pana la o insula ... pe care erupea un vulcan
  5. Cel mai "gaurit" om din lume, expulzat din Dubai. Acuzat ca practica magia neagra
  6. Sex in ruine - s-au furisat in cel mai mare bordel din Pompei
  7. Asteroidul ce sfideaza fizica: S-a aflat data posibilului impact cu Pamantul
  8. Fotografia zilei: O masina cum nu s-a mai vazut
  9. Doi morti la Olimpiada de Sah
  10. O lume nebuna, nebuna, nebuna: bungee jumping cu o masina de curse F1 (Video)