ponta deblocare posdru

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ponta: Romania si Europa risca sa aiba o generatie pierduta, greu de recuperat

Ponta: Romania si Europa risca sa aiba o generatie pierduta, greu de recuperat

Somajul in randul tinerilor reprezinta una dintre principalele provocari pentru Romania si Europa, iar in absenta unor masuri de combatere riscam sa avem "o generatie pierduta care foarte greu va mai fi recuperata", a declarat miercuri premierul Victor Ponta.

Ponta a participat miercuri dimineata la evenimentul de lansare a doua proiecte in cadrul schemei "Garantii pentru tineri".

" (Somajul in randul tinerilor - n.red) reprezinta una dintre principalele provocari pentru Romania si Europa. Riscam sa avem o generatie pierduta care foarte greu va mai fi recuperata (...) Romania este extrem de afectata. Putem sa ne comparam cu cei care sunt mai rau. Mi-as dori sa ne comparam cu cei care au o piata a muncii mult mai accesibila", a spus Ponta.

Schema "Garantia pentru tineri", initiativa a Uniunii Europene, se adreseaza tinerilor din UE aflati in somaj de peste patru luni. In cadrul schemei, acestia vor fi indreptati catre un loc de munca, formare profesionala sau ucenicie.

Pentru facilitarea accesului la fonduri structurale sunt avute in vedere doua masuri in valoare de sase miliarde de euro pentru perioada 2014-2020.

"Poate suna impresionat, dar nu sunt multi bani pentru cat de grava este situatia in randul tinerilor. Este nevoie de fonduri. In 2012, singura persoana suficient de inconstienta sa spuna ca deblocam POSDRU era domnul Teodorovici. Dupa aceea am deblocat POSDRU, insa problemele sunt la fel de mari", a adaugat premierul.

In acest context, Ponta a... mai mult


Miercuri, 05 Februarie 2014, ora 11:23

13 comentarii
Ponta: Fondurile europene, un pariu ratat de membrii marcanti ai politicii

Ponta: Fondurile europene, un pariu ratat de membrii marcanti ai politicii

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca fondurile europene au reprezentat un pariu pierdut de ceilalti membrii ai clasei politice, insa el doreste sa il castige.

"Am lucrat foarte bine cu agentiile de dezvoltare regionala si intentionez sa descentralizam si sa debirocratizam totul. Dupa atatia ani si atatea pariuri pierdute de toti membrii marcanti ai politicii, noi vrem sa castigam pariul cu deblocarea fondurilor europene", a precizat prim-ministrul, care a participat la sesiunea de semnare a circa 40 de cereri de finantare prin intermediul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), in Calarasi.

"E o veste buna pentru cei care au proiecte depuse de mult timp, iar acum semneaza contractele de finantare", adaugat acesta.

Premierul a mai anuntat ca Executivul ar urma sa trimita saptamana viitoare Comisiei Europene cereri de rambursare in valoare de un miliard de lei in cadrul Programului Operational Sectorial - Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

"Anul trecut si anul acesta, aproape impotriva tuturor asteptarilor, am reusit sa deblocam si Programul de Mediu, Programul Operational Regional (...), faimosul POSDRU, cel despre care nimeni nu credea ca va mai fi deblocat si la care, daca nu ma insel, saptamana viitoare suntem gata cu cereri de rambursare de un miliard de lei. Am aprobat corectiile financiare si saptamana viitoare (suntem - n.r.) in procedura de finalizare si transmitere catre Comisia Europeana (a cererilor... mai mult


Joi, 05 Septembrie 2013, ora 21:30

3 comentarii
Ponta: Basescu e principalul adversar al intrarii in Schengen, cauta motive sa nu fim primiti (Video)

Ponta: Basescu e principalul adversar al intrarii in Schengen, cauta motive sa nu fim primiti (Video)

Prim-ministrul Victor Ponta a reactionat la declaratiile lui Traian Basescu, de marti seara, acuzandu-l pe acesta ca este principalul adversar al aderarii Romaniei in spatiul Schengen.

Premierul a facut declaratiile pe Aeroportul Otopeni, marti seara, la sosirea in tara dupa vizita efectuata in Danemerca.

"Ceea ce vreau sa constat este faptul ca principalul adversar al aderarii Romaniei la Schengen este presedintele Traian Basescu. El este cel care isi doreste cel mai mult sa nu aderam la Schengen. Presedintele tot cauta motive sa nu fim primiti", a spus Victor Ponta.

El considera ca Romania va intra la un moment dat in Schengen, "in ciuda opozitiei domnului presedinte" si a mentionat ca niciunul dintre prim-ministrii europeni cu care s-a intalni nu a oferit argumentele pe care le ofera presedintele, "ca nu ar trebui sa fim primiti" si ca are declaratii publice de sustinere din partea sefilor de Guvern din Uniunea Europeana.

"Presedintele Basescu pare ca este bunul roman care se bucura ca nu intram in Schengen si e un mod de gandire pe care nu reusesc sa il inteleg", a spus premierul.

Acesta a refuzat initial sa comenteze declaratiile presedintelui, "care de obicei, neavand treaba, face declaratii".

"Ma bucura ca a sustinut conferinta de presa, ii doresc sa sustina cat mai multe conferinte de presa. Eu sunt cu munca, dansul este cu bagat strambe, dar ma descurc, m-am obisnuit deja.

(...) Domnul Basescu nu este singurul care baga bete in roata, sunt si... mai mult


Marti, 26 Februarie 2013, ora 20:56

51 comentarii
Ce le scrie Ponta beneficiarilor POSDRU

Ce le scrie Ponta beneficiarilor POSDRU

Premierul Victor Ponta a transmis, luni, o scrisoare catre beneficiarii contractelor de finantare aferente Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), in care anunta ca autoritatea de management a achitat, joi si vineri, peste 900 cereri de rambursare.

In plus, premierul a mai precizat ca in martie vor fi verificate si platite toate cererile aflate in intarziere.

Cererile de rambursare achitate depasesc 330 milioane de lei ca valoare cumulata si au fost decontate pentru circa 800 beneficiari ai POSDRU, se arata in documentul remis Ziare.com.

Astfel, dupa deblocarea programelor UE, rata de absorbtie a fondurilor europene din cadrul POSDRU a crescut de la 7,73%, in decembrie 2012, la aproape 12%, cat este in prezent.

De asemenea, premierul asigura ca Guvernul va sustine toate proiectele "corecte" derulate in prezent si in viitor prin programe europene.

Platile aferente POSDRU au fost suspendate in vara anului trecut, pentru nereguli identificate in atribuirea anterioara si derularea unor proiecte.

La inceputul lunii februarie, reprezentantii Uniunii Europene au decis deblocarea POSDRU si reluarea platilor catre Romania, in urma misiunii de audit organizata in perioada 29 ianuarie-1 februarie 2013.

In acest context, Comisia Europeana a reluat platile catre Romania, pentru cererile de rambursare transmise in luna decembrie 2012, in valoare de 148 milioane de euro, dar cu aplicarea unor corectii financiare temporare de 25%.

C.P. mai mult


Marti, 26 Februarie 2013, ora 18:25

1 comentariu
Ponta anunta deblocarea POSDRU: Am primit 150 milioane de euro

Ponta anunta deblocarea POSDRU: Am primit 150 milioane de euro

Premierul Victor Ponta a declarat marti, la inceputul sedintei de guvern, ca s-au primit 150 de milioane de euro pe Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), dar a atras atentia ca vor urma noi misiuni pe audit si nimeni nu trebuie sa se culce pe o ureche.

"Inteleg ca ieri sau astazi au intrat 150 de milioane de la POS DRU. E foarte important. Ministrul fondurilor europene, autoritatea de management de la Ministerul Muncii, toate celelalte organisme intermediare sa luati foarte in serios faptul ca s-a deblocat POS DRU, primim bani, dar vor veni alte audituri. Si asta inseamna ca nu ne culcam pe o ureche: am deblocat POS DRU, incepem din nou cu ce s-a intamplat inainte sa se blocheze. Inseamna ca luati masuri, domnul ministru (n.r. - Eugen Teodorovici), doamna ministru (n.r. - Mariana Campeanu), ca lucrurile gresite de pana in 2011 sa nu se repede in 2013, ca ajungem iarasi la blocaj", a spus Victor Ponta.

Premierul a mai precizat ca trebuie luate masuri si pentru deblocarea celorlalte programe operationale care sunt inca in faza de presuspendare: Programul Operational Regional, Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice si Programul Operational Sectorial Transport.

Ca urmare a rezultatelor pozitive inregistate in urma misiunii de audit a Comisiei Europene din perioada 29 ianuarie - 01 februarie 2013, reprezentantii UE au anuntat, la 6 februarie, decis deblocarea Programului Operational Sectorial Dezvoltarea... mai mult


Marti, 19 Februarie 2013, ora 15:22

4 comentarii
UE a deblocat POSDRU si a decis reluarea platilor catre Romania

UE a deblocat POSDRU si a decis reluarea platilor catre Romania

Reprezentantii Uniunii Europene au decis deblocarea Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) si reluarea platilor catre Romania, in urma misiunii de audit organizate in perioada 29 ianuarie - 1 februarie 2013, informeaza Guvernul.

Platile aferente POSDRU au fost suspendate in vara anului trecut, pentru nereguli identificate in atribuirea anterioara si derularea unor proiecte.

"Ca urmare a rezultatelor pozitive inregistrate in urma misiunii de audit a Comisiei Europene, organizata in perioada 29 ianuarie - 1 februarie 2013, reprezentantii UE au decis deblocarea POS DRU si reluarea platilor catre Romania. In acest context, Comisia Europeana va relua platile catre Romania in urmatoarele zile, pentru cererile de rambursare transmise in luna decembrie 2012, in valoare de 148 milioane de euro, cu aplicarea corectiilor financiare temporare de 25%, asa cum a fost agreat cu partea romana", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Doua misiuni de verificare pentru POSDRU, in 2013

In acelasi timp, in cursul acestui an, auditorii Comisiei Europene vor efectua alte doua misiuni de verificare pentru POSDRU, in scopul ridicarii corectiilor financiare temporare de 25% aplicate cheltuielilor pe care Romania le va solicita Comisiei Europene pentru rambursare.

"Autoritatile romane vor informa direct beneficiarii proiectelor POS DRU cu privire la reluarea platilor, precum si cu privire la calendarul actiunilor din acest an", se mai arata in... mai mult


Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 19:45

6 comentarii
Basescu: Ponta minte in legatura cu POSDRU - A acceptat corectii uriase

Basescu: Ponta minte in legatura cu POSDRU - A acceptat corectii uriase

Presedintele Traian Basescu l-a acuzat pe premierul Ponta ca nu a spus adevarul in urma cu doua zile cand a anuntat ca pe o mare realizare deblocarea fondurilor europene din cadrul POSDRU.

Intr-o declaratie de presa tinuta la Palatul Cotroceni, presedintele a subliniat mai intai ca relatia Romaniei cu Uniunea Europeana "se deterioreaza continuu", dovada fiind faptul ca "in luna noiembrie guvernul a primit o avalansa de scrisori care nu ii aduceau neaparat cele mai bune vesti".

Basescu: Nu am fost si nu sunt ofiter acoperit. Doctorul Ponta e mincinos!

Seful statului a ironizat "sceneta jucata" de Victor Ponta intr-o emisiune la Realitatea TV in care premierul era laudat si felicitat de moderator pentru deblocarea fondurilor.

"I-a mintit pe romani, face parte din modul lui de guvernare. A spus: S-au deblocat banii! In scrisoare scrie ca s-au constatat progrese, si era timpul. Pe urma insa vin realitatile: Guvernul Ponta, de dragul de a putea sa faca sceneta cu ziaristul de la Cluj, a acceptat anulari de finantari cu 25%. Asa inseamna ca toti cei care au primit finantari pe POSDRU trebuie sa ramburseze 25% din ce au primit. Si vorbim de Universitati, IMM, oameni care au vrut sa isi faca o afacere.

Pentru ca in timpul campaniei sa poata avea loc sceneta cu ziaristul cazut in extaz, guvernul a acceptat fara nicio retinere corectii de 25% pe banii pe care i-a dat deja", a declarat presedintele.

Traian Basescu a mai subliniat: "guvernul a fost incompetent in... mai mult


Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 21:19

24 comentarii
Ponta anunta ca a primit oficial scrisoarea privind deblocarea POSDRU

Ponta anunta ca a primit oficial scrisoarea privind deblocarea POSDRU

Guvernul a primit, luni, in mod oficial, scrisoarea privind deblocarea Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) si asteapta sa fie instiintat, saptamana viitoare, despre deblocarea Programul Operational Regional, potrivit premierului Victor Ponta.

"Saptamana trecuta am primit oficial scrisoarea privind deblocarea Programului Operational pe Mediu. Astazi, am primit oficial scrisoarea privind deblocarea POSDRU, program accesat in special de catre universitati si organizatii neguvernamentale. Saptamana viitoare primim deblocarea pentru Programul Operational Regional", a anuntat Ponta, luni seara.

Luni dimineata, premierul a declarat ca asteapta, in aceste zile, rezultatele oficiale legate de deblocarea POSDRU, dupa ce a primit vestea oficiala referitoare la deblocarea Programului Operational Sectorial pe Mediu.

Comisia Europeana a decis, miercuri, reluarea platilor catre Romania pentru Programul Operational Sectorial (POS) de Mediu, blocate din luna iulie 2012, a informat Reprezentanta CE in Romania. Astfel, vor putea fi procesate cererile de rambursare a sumelor cheltuite in cadrul proiectelor asociate Programului Operational Sectorial de Mediu.

Premierul Victor Ponta declara recent ca, prin acceptarea corectiilor financiare si indreptarea neregulilor constatate in perioada 2009-2011, in luna decembrie pot fi reluate rambursarile pentru POSDRU, precum si pentru programele de Dezvoltare Regionala si Mediu.

In 14 noiembrie,... mai mult


Luni, 03 Decembrie 2012, ora 22:03

2 comentarii
Alte articole despre: deblocare fonduri POSDRU
Guvernul ia in calcul sa nu poata recupera toti banii folositi ilegal in POSDRU

Guvernul ia in calcul sa nu poata recupera toti banii folositi ilegal in POSDRU

Guvernul ia in calcul posibilitatea de a nu putea recupera de la beneficiari toti banii folositi ilegal in POSDRU, urmand ca in acest caz fondurile lipsa sa fie acoperite de la bugetul de stat.

In acest sens, Autoritatea de Management va verifica din nou toate cererile de rambursare depuse in cadrul POSDRU si care au fost corectate financiar de Comisia Europeana din cauza neregulilor identificate in derularea proiectelor, informeaza Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat marti, la inceputul sedintei de guvern, ca Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) ar urma sa fie repornit incepand cu luna decembrie, dupa realizarea unui audit.

Ponta: Din decembrie putem reporni POSDRU

Referindu-se la Programul Operational Regional (POR), Victor Ponta a spus ca pe ordinea de zi se afla cateva acte normative privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte si programul europen privind cresterea eficientei energetice.

Comisia Europeana a informat recent autoritatile romane, printr-o scrisoare, ca a decis sa presuspende cea mai mare parte din trei programe cofinantate prin fondurile structurale ale UE, legate de transport, dezvoltarea regionala si cresterea competitivitatii economice. mai mult


Marti, 30 Octombrie 2012, ora 21:16

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  2. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  3. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  4. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)
  5. Papa Francisc face un gest socant: Va mesteca frunze de coca (Video)
  6. Mutilarea genitala, o tehnica barbara inimaginabila: De ce milioane de fete se tem sa vina vara
  7. Cofondatorul Apple: Robotii ne vor transforma in animalele lor de casa
  8. Festival de muzica sau bataie in noroi: Ce au patit spectatorii de la Electric Castle (Video & galerie foto)
  9. Saracul cersetor bogat: Cati bani avea asupra sa un barbat care statea la mila trecatorilor
  10. Supravietuire miraculoasa: O mama si bebelusul ei au cazut cu avionul si au trait 5 zile in jungla