posta romana colet

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Posta Romana a majorat tarifele: Unele servicii s-au scumpit cu 120% (Video)

Posta Romana a majorat tarifele: Unele servicii s-au scumpit cu 120% (Video)

Posta Romana a majorat tarifele pentru unele servicii, motivul invocat de companie fiind faptul ca preturile nu s-au modificat deloc in ultimii 6 ani.

Digi 24 informeaza ca scumpirile se situeaza intre 20 si 120%.

Cea mai mare majorare a avut loc la inchirierea de casute postale nenominale, tariful lunar crescand de la 13,6 lei la 30 de lei. In tara sunt 1.500 de astfel de casute postale.

Purtatorul de cuvant al Postei Romane, Dan Dumitrescu, a aratat ca doar pentru unele servicii s-a inregistrat o crestere a tarifelor.

"De 6 ani de zile acestea au ramas neschimbate, insa absolut toate celelalte costuri au avut o crestere semnificativa, iar pentru a functiona in conditii de profitabilitate pe o piata libera nu ne puteam permite ca preturile sa ramana la fel ca acum 6 ani.

Mai mult, tarifele aferente serviciului postal universal - activitatea noastra de baza - au ramas neschimbate. Scumpirile afecteaza o mica parte din prestatiile Postei", a spus reprezentantul companiei.

Potrivit lui Dan Dumitrescu, relatiile contractuale deja existente nu vor fi afectate.

Totodata, preturile pentru trimiterea de scrisori si a coletelor sub 2 kilograme raman neschimbate.

mai mult


Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 11:33

1 comentariu
Posta Romana modifica tarifele coletelor postale externe de la 1 octombrie

Posta Romana modifica tarifele coletelor postale externe de la 1 octombrie

Compania Nationala Posta Romana (CNPR) modifica, incepand cu 1 octombrie 2012, tarifele coletelor postale din sfera serviciului universal, masura fiind luata in urma ajustarilor tarifare aplicate de administratiile postale care au incheiate acorduri bilaterale cu Posta Romana.

"Incepand cu data de 1 octombrie 2012, cu avizul ANCOM, s-a aprobat modificarea tarifelor coletelor externe prioritare si neprioritare, cu greutatea de pana la 10 kilograme", se arata intr-un comunicat al Postei Romane. Pentru unele tari tarifele coletelor au fost majorate, iar pentru altele au fost micsorate, in functie de ajustarile tarifare pe care administratiile postale cu care CNPR are incheiate acorduri bilaterale le-au efectuat in cursul acestui an.

Potrivit CNPR, pentru Italia un colet prioritar va costa de la 1 octombrie 45,11 lei tarif fix plus 16,35 lei tarif/kg, iar unul neprioritar 43,18 lei tarif fix plus 9,31 lei tarif/kg, fiind mai scump fata de pretul actual de 38,77 lei tarif fix plus 13,38 lei tarif/kg (colet prioritar) si de 37,72 lei tarif fix plus 7,45 lei tarif/kg (colet neprioritar).

In cazul Spaniei, un colet prioritar va costa 48,02 lei tarif fix plus 17,02 lei tarif/kg (43,77 lei tarif fix plus 16,40 lei tarif/kg in prezent), iar unul neprioritar 46,97 lei tarif fix plus 10,54 lei tarif/kg (42,72 lei tarif fix plus 9,19 lei tarif/kg in prezent).

Pentru SUA, clientii vor achita pentru un colet prioritar 37,32 lei tarif fix plus 39,53 tarif fix/kg, fata de 34,50... mai mult


Luni, 01 Octombrie 2012, ora 09:28

1 comentariu
Ce avem voie sa trimitem prin Posta Romana? Nu obiecte imorale!

Ce avem voie sa trimitem prin Posta Romana? Nu obiecte imorale!

Ce avem voie si ce nu avem voie sa trimitem prin Posta Romana? Pe lista obiectelor ce pot fi trimise prin colet se precizeaza ca sunt interzise "obiectele imorale".

Dar ce inseamna, mai exact, ca nu putem trimite "obiecte imorale" prin Posta Romana? Pe baza caror criterii stabilim daca un obiect este sau nu "imoral"? Care este definita imoralitatii privind continutul coletelor livrate de Posta Romana?

Ce avem voie sa trimitem prin Posta Romana? Lista obiectelor

Ca sa aflam ce avem voie si ce nu avem voie sa trimitem prin posta in asa fel incat continutul coletelor noastre sa nu fie unul "imoral", am cerut o explicatie de la Biroul de Presa al Postei Romane.

"In vederea desfasurarii in bune conditii a schimburilor de trimiteri postale intre tarile membre ale Uniunii Postale Universale (UPU), in articolul 15 (fost 25) din conventia U.P.U. sunt descrise succint obiectele interzise la transportul prin posta, printre acestea enumerandu-se si 'obiectele imorale'.

Aceste obiecte 'imorale' sunt cele care, conform legilor aplicabile la nivel national pe teritoriul tarilor membre ale Uniunii, aduc atingere/incalca precepte de ordin public, moral si/sau religios", au raspuns cei de Biroul de Presa al Postei Romane pentru Ziare.com.

"Prin publicarea pe site-ul companiei a prevederilor articolului mai sus mentionat din Conventia UPU, precum si a listelor de obiecte interzise - pe tari, Posta Romana a informat clientii asupra bunurilor interzise la transportul prin... mai mult


Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 16:19

3 comentarii
Posta Romana opreste trimiterea de colete spre Libia

Posta Romana opreste trimiterea de colete spre Libia

Din cauza situatiei din Libia, Posta Romana anunta ca va opri de vineri, corespondenta de colete spre aceasta tara.

"C.N. Posta Romana S. A. informeaza ca drept urmare a situatiei din Libia nu se mai poate asigura expedierea trimiterilor postale internationale catre aceasta destinatie", precizeaza compania intr-un comunicat postat pe site-ul sau oficial.

Drept urmare, incepand cu 1 aprilie si pana la confirmarea unei variante de expediere, "se suspenda acceptarea la prezentare a trimiterilor de corespondenta si de colete internationale pentru destinatia Libia", mai precizeaza in document Posta Romana. mai mult


Vineri, 01 Aprilie 2011, ora 23:57

1 comentariu
Posta Romana confirma trimiterea unui colet dupa ... patru ani

Posta Romana confirma trimiterea unui colet dupa ... patru ani

Un barbat din Petrosani a avut parte de o surprinza care l-a pus pe ganduri, din partea Postei Romane.

Dupa patru ani de la trimiterea unui colet postal, barbatului nu i-a venit sa creada cand s-a trezit zilele trecute ca i-a sosit confirmarea de primire pentru obiectul trimis prin intermediul Postei.

Pus in fata faptului implinit, clientul a fost nevoit sa faca adevarate exercitii de memorie pentru a-si aminti ce si cand a trimis.

Cu toate ca mandatul confirmarii de primire are trecut toate datele de identificare si ziua si anul expedierii reprezentantii Postei afirma, cu zambetul pe buze, ca asa ceva nu e posibil.

"Dati-mi voie sa ma indoiesc ca este vorba despre un caz real. Asa ceva nu este posibil. Poate din cauza volumul mare de munca sa se fi strecurat o greseala pentru ca real sub nicio forma nu se poate intampla un astfel de caz", declara Maria Czane, diriginte OP 1 Petrosani.

Mandatul arata insa clar ziua depunerii, 27 martie 2007, iar confirmarea de primire este datata cu 19 martie 2011. mai mult


Miercuri, 23 Martie 2011, ora 22:26

Posta Romana: Trimiterile postale catre zonele afectate din SUA si Australia au intarzieri

Posta Romana: Trimiterile postale catre zonele afectate din SUA si Australia au intarzieri

Inundatiile si furtunile de zapada ingreuneaza respectarea termenelor de livrare pentru trimiterile postale aferente zonelor afectate din Australia si Statele Unite ale Americii, anunta Posta Romana.

"Urmare a inundatiilor din Queensland-Australia, potrivit mesajelor de urgenta transmise prin intermediul International Post Corporation (IPC), a fost declarata stare de forta majora in zonele cu codurile postale de la 4000 la 4999, localitatile din zona precizata fiind evacuate, iar drumurile blocate", se arata intr-un comunicat al companiei.

IPC precizeaza, de asemenea, ca furtunile de zapada care au avut loc, incepand cu data de 10 ianuarie 2011, in zonele de sud-est, centru-vest si partial in nord-est-ul S.U.A. au dus la inchiderea aeroporturilor si anularea multora dintre cursele aeriene, mai precizeaza documentul.

Ca urmare a dificultatilor intampinate, Posta Romana informeaza ca pot aparea intarzieri in ceea ce priveste livrarea trimiterilor postale (corespondenta, colete, Express Mail Service) pentru zonele mai sus amintite din Australia si Statele Unite ale Americii, incetarea situatiei mentionate urmand a fi comunicata de indata ce va fi cazul. mai mult


Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 07:21

Posta Romana accepta trimiteri postale cu destinatia SUA

Posta Romana accepta trimiteri postale cu destinatia SUA

Compania Nationala Posta Romana anunta ca va accepta, incepand de vineri, la prezentare trimiterile postale cu destinatia SUA cu o greutate mai mare de 453 de grame.

Compania precizeaza ca vor fi acceptate numai scrisorile si coletele postale din categoria Prioritar, precum si trimiterile prin serviciul Express Mail Service (EMS), arata un comunicat al Postei Romane.

"Referitor la aplicarea masurilor de securitate sporita solicitate de SUA pentru transportul expeditiilor postale, va coumicam ca incepand cu 10 decembrie 2010 se vor accepta la prezentare urmatoarele trimiteri postale cu destinatia SUA: posta de scrisori (numai Prioritar), colete postale (numai Prioritar) si EMS. Precizam faptul ca trimiterile din categoriile mai sus amintite vor fi acceptate si pentru o greutate mai mare de 453 de grame", precizeaza documentul.

Reprezentantii companiei mai spun ca "pana la noi dispozitii, nu se vor accepta la prezentare trimiterile postale Neprioritare cu destinatia SUA cu o greutate mai mare de 453 de grame (posta de scrisori, colete postale)".

Compania nu a mai acceptat, incepand cu 18 noiembrie, nicio trimitere postala cu destinatia Statele Unite, avand o greutate egala sau mai mare de 453 de grame. mai mult


Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 22:03

Romanii nu mai pot trimite pachete mai grele de 453 de grame in SUA

Romanii nu mai pot trimite pachete mai grele de 453 de grame in SUA

Romanii nu mai pot trimite in Statele Unite, prin Posta Romana, scrisori, colete postale sau E.M.S. cu o greutate mai mare de 453 de grame.

Masura a fost luata dupa ce Statele Unite au solicitat masuri sporite de securitate, potrivit unui comunicat al Companiei Nationale Posta Romana.

La sfarsitul lunii trecute, la bordul a doua avioane cargo care veneau din Yemen si se indreptau spre SUA, autoritatile din Marea Britanie si Dubai au gasit explozibili, ascunsi in cartuse de toner. mai mult


Sambata, 20 Noiembrie 2010, ora 08:38

4 comentarii
Alte articole despre: Posta Romana, colete SUA
Colete pentru sinistrati transportate gratuit de Posta Romana

Colete pentru sinistrati transportate gratuit de Posta Romana

Posta Romana vine in sprijinul oamenilor din Moldova, care au ramas fara agoniseala de o viata si pune la dispozitie serviciul de coletarie, gratuit.

Cei care vor sa-i ajute pe sinistrati trebuie doar sa faca pachete cu alimente si imbracaminte de calitate. Campania poarta numele "Furia apelor, oprita cu suflet" si incepe in aceste zile.

"Campania noastra se adreseaza clientilor care vor sa vina in sprijinul sinistratilor din Moldova. Pot depune la orice oficiu un colet cu haine sau alimente neperisabile, pentru care nu vor plati taxele postale. Ele nici nu trebuiesc ambalate conform stas, ci doar atat cat sa nu se deterioreze continutul in timpul manevrelor", a precizat Maria Czane, diriginta OP 1 Petrosani.

Contul deschis de Posta Romana cu acest scop este RO55 RYBR 0000 0600 0678 5135.
In Valea Jiului, alaturi de Posta Romana mai aduna ajutoare voluntarii de la Crucea Rosie din Vulcan si Lupeni si reprezentantii biroului pentru situatii de urgenta de la Petrosani. mai mult


Vineri, 09 Iulie 2010, ora 08:18

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae