posta romana pensii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
PSD si Posta Romana, acuzati ca trimit pensionarilor pliante anti-Iohannis

PSD si Posta Romana, acuzati ca trimit pensionarilor pliante anti-Iohannis

ACL sustine ca PSD transmite pensionarilor, prin intermediul Postei Romane, pliante care fac parte dintr-o campanie impotriva lui Klaus Iohannis si in care se precizeaza, in mod fals, ca acesta "va gira taieri de pensii si salarii", solicitand publicarea contractului incheiat de PSD.

"Campania electorala a lui Victor Ponta se bazeaza din ce in ce mai mult pe dezinformare si inselarea alegatorilor. Victor Ponta si portavocile sale mint cu nerusinare incercand sa-i sperie pe oameni ca, odata ajuns presedinte, Klaus Iohannis va gira taieri de pensii si salarii.

Este extrem de grav ca PSD se foloseste de o institutie de stat, Posta Romana, ai carei angajati sunt obligati ca, odata cu pensia, sa le distribuie persoanelor varstnice si pliante cu aceste informatii false", se arata intr-un comunicat al prim-vicepresedintelui ACL Alina Gorghiu.

Ea acuza "capusarea" Postei Romane de catre "grupuri de interese" astfel incat "Victor Ponta isi face campanie pe banii romanilor, folosind institutii publice".

Gorghiu a transmis presei doua fotografii cu pliantele despre care face vorbire, unul privindu-l pe Klaus Iohannis, iar al doilea pe Victor Ponta.

"Cerem PSD sa faca public contractul incheiat cu Posta Romana pentru a distribui aceste materiale de propaganda. Vrem sa urmarim, de asemenea, in ce masura aceste sume se regasesc in documentele oficiale referitoare la bugetul de campanie. Teama PSD si a lui Victor Ponta de a pierde alegerile ii determine sa angreneze in... mai mult


Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 20:29

6 comentarii
Posta Romana, 60 de milioane de lei pentru salariile compensatorii

Posta Romana, 60 de milioane de lei pentru salariile compensatorii

Posta Romana va plati 60 de milioane de lei pentru salariile compensatorii ale angajatilor care vor fi disponibilizati, incepand din luna septembrie, a precizat Dan Dumitrescu, purtatorul de cuvant al companiei.

Posta Romana da afara 3.650 de salariati

Disponibilizarile colective vor fi in luna septembrie a acestui an, urmand ca in urmatorii trei ani sa fie disponibilizati 3.650 de angajati ai Postei, scrie Bursa.

"Nu putem vorbi acum de o suma precisa pentru salariile compensatorii, dar avem o estimare de circa 60 de milioane de lei, bani care vor fi platiti in urmatorii trei ani. In perioada care urmeaza vor fi facute analize si se va stabili numarul exact de salarii compensatorii pentru ficare salariat care va pleca din companie, acesta depinzand de vechimea in munca", a precizat Dumitrescu.

Potrivit acestuia, conducerea Postei a negociat cu sindicatele criteriile dupa care vor fi alesi cei 3.650 de oameni care vor fi dati afara de la Posta in urmatorii trei ani, ca urmare a reevaluarii volumului de prestatii si a excedentului de personal inregistrat de companie. La inceputul lunii septembrie vor fi facute primele concedieri.

"Angajatii vor parasi compania ca urmare a aplicarii unui set de criterii stabilite cu sindicatele, printre care se numara performanta profesionala, optiunea individuala, abaterile disciplinare si altele cum ar fi cele ce vizeaza persoane care au si pensie, si salariu sau care sunt si angajati la Posta si sunt si patroni de firme", a... mai mult


Joi, 04 Iulie 2013, ora 08:02

Posta Romana: Dan Nica anunta eliminarea contractelor cu "baietii smecheri"

Posta Romana: Dan Nica anunta eliminarea contractelor cu "baietii smecheri"

Contractele cu baietii smecheri care au adus Posta Romana intr-o situatie disperata au fost eliminate, a declarat, marti, Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informationala.

"A fost o munca nu numai foarte complicata, dar si care a adus un numar mare de dosare la DNA. Suma acestor contracte paguboase pentru Posta Romana depaseste 100 milioane euro. Contractele au fost taiate, eliminate. Nu a fost simplu", a spus Dan Nica.

Potrivit acestuia, tot parcul auto al Postei Romane a expirat la 1 aprilie, iar compania nu avea ce sa transporte pentru ca a fost facut leasing operational in loc sa faca achizitionarea la finalul perioadei.

Angajatii din 15 oficii postale din Capitala au continuat, marti, protestele, actiuni similare avand loc si la Cluj, a aratat Marian Ciubeica, liderul filialei Bucuresti a Sindicatului Lucratorilor din Posta Romana, care a precizat ca aceasta este o greva spontana, necoordonata de liderii sindicali.

Greva postasilor: Nu se taie salarii, dar urmeaza disponibilizari. Pensiile, distribuite marti

Luni, aproximativ 1.500 de angajati din cadrul a 30 de oficii postale din Capitala au participat la protestul organizat in Bucuresti, nemultumiti de actele aditionale la Contractele Colective de Munca, prin care norma de lucru este redusa, in functie de caz, la numai patru sau sase ore.

Reprezentantii Companiei Nationale "Posta Romana" (CNPR) au aratat, luni, ca sindicatele recunosc existenta unui excedent de personal in unitatile postale... mai mult


Marti, 14 Mai 2013, ora 20:16

10 comentarii
Aproximativ 1.500 de angajati de la Posta Romana protesteaza in Piata Constitutiei

Aproximativ 1.500 de angajati de la Posta Romana protesteaza in Piata Constitutiei

Aproximativ 1.500 de angajati de la Posta Romana protesteaza, marti, in Piata Constitutiei din Capitala, cerand demisia conducerii, pe care o acuza de "incapacitate si nepasare", care vor duce la reducerea salariilor, la desfiintarea de oficii postale urbane si a tuturor ghiseelor postale rurale.

Protestatarii au steaguri cu insemnul Federatiei Lucratorilor Postali din Romania si bannere pe care scrie "Nica, demisia!", "Nu vinde Posta!, "Dispretul vostru, protestul nostru", "Ion Smeeianu, sluga lui Nica", "Vrem sa muncim", "Director general = 8000 euro/luna, postas 800 lei/luna, "Ultima reduta, Posta Romana", striga "Demisia" si huiduie.

Potrivit liderului Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania, Matei Bratianu, la mitingul din Piata Constitutiei sunt sindicalisti din aproape toata tara.

Matei Bratianu a spus ca angajatii Companiei Posta Romana trebuie sa cumpere din banii lor consumabile, iar soferii trebuie sa repare singuri masinile de serviciu.

In 7 februarie, aproximativ 100 de angajati ai Companiei Nationale Posta Romana au pichetat sediul institutiei.

Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) acuza de "incapacitate si rea-vointa asa-zisii mari experti ai Postei Romane", care nu au produs si implementat "nici macar o singura masura coerenta si concreta de functionare durabila a acestei companii in piata serviciilor postale din Romania".

Totodata, sindicalistii ii acuza de nepasare si pe responsabilii din centralul CNPR cu sarcini in... mai mult


Marti, 12 Februarie 2013, ora 11:40

1 comentariu
Posta Romana si-a redus pierderea cu 60 la suta in primul semestru

Posta Romana si-a redus pierderea cu 60 la suta in primul semestru

Compania Nationala Posta Romana (CNPR) a inregistrat, in primul semestru, o pierdere de 14,13 milioane de lei, cu 60% mai mica fata de aceeasi perioada a anului trecut, datorita reducerii costurilor prin eliminarea contractelor neperformante, au declarat reprezentantii companiei.

In primul semestru din 2011, Posta Romana inregistrase o piedere de 35 de milioane de lei.

"Aceasta evolutie se datoreaza masurilor adoptate de managementul CNPR, in vederea redresarii situatiei financiare, care au avut ca principal scop reducerea costurilor, prin eliminarea contractelor neperformante", au mentionat reprezentantii companiei.

Acestia sustin ca noul management al CNPR a depus "eforturi intense intr-un regim de timp extrem de scurt" in vederea redresarii financiare a companiei, care se afla sub riscul insolventei.

Potrivit Memorandumului FMI asumat de Executiv, tinta de profit pe care CNPR trebuie sa o atinga la sfarsitul anului 2012 este de 2 milioane lei. "In acest sens, prioritatile de redresare a companiei au fost acelea de renuntare la contractele neperformante, de reducere a personalului de conducere atat la nivelul administratiei centrale, cat si la nivelul tarii", au adaugat reprezentantii Postei Romane.

Cifra de afaceri a scazut cu 6,6% in primele sase luni

Posta Romana a inregistrat o cifra de afaceri de 605,5 milioane de lei, in primele sase luni ale acestui an, in scadere cu 6,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a raportat 648,3 milioane de... mai mult


Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 16:00

1 comentariu
Posta Romana si-a redus la jumatate pierderile in primul semestru

Posta Romana si-a redus la jumatate pierderile in primul semestru

Compania Nationala Posta Romana si-a redus la jumatate pierderile in primul semestru, la 35 milioane lei, fata de cele inregistrate in primele sase luni din 2010, de 70,33 milioane lei, pe fondul reducerii cheltuielilor, potrivit datelor transmise de companie.

"Reducerea cu aproximativ 50% a pierderii inregistrate de Posta Romana in semestrul I din 2011, comparativ cu perioada similara a anului 2010, s-a realizat in principal pe seama unui control mult mai riguros al cheltuielilor efectuate, concretizat prin renegocierea unor contracte aflate in derulare in vederea obtinerii unor tarife sau conditii mai avantajoase pentru Posta Romana (monitorizare interventii, mentenanta si intretinere cladiri, platforma aeriana, servicii telecomunicatii), dar si prin internalizarea unor servicii incepand cu semestrul II din 2010 (procesare numerar, transport numerar - septembrie 2010, servicii de mentenanta si intretinere cladiri, servicii curatenie - iunie 2011)", se arata in datele transmise de Posta Romana.

De asemenea, a fost redus comisionul de ridicare a numerarului din banci, in urma negocierilor cu bancile, a fost reziliat contractul privind inchirierea platformei aeriene in februarie 2011 si a fost amanata acordarea in anul 2011 a cadourilor in bani pentru salariati cu ocazia Sarbatorilor Pascale si Zilei de 1 Iunie.

Program de lucru redus pentru salariati

In plus, incepand cu luna februarie 2011, a fost suspendata plata de catre CNPR a contributiilor la fondurile de... mai mult


Duminica, 31 Iulie 2011, ora 11:45

Pensiile vor fi distribuite prin posta in avans, in decembrie

Pensiile vor fi distribuite prin posta in avans, in decembrie

Plata pensiilor de asigurari sociale de stat, pentru agricultori si a celor pentru cadrele militare, precum si a celorlalte categorii de pensii se va face in perioada 14-24 decembrie 2009, imediat dupa virarea banilor de catre partenerii de conventii, a comunicat marti Posta Romana.

In acelasi timp cu achitarea drepturilor banesti vor fi distribuite taloanele mov (aferente pensiilor platite pe card sau in cont curent) si taloanele de calatorie CFR.

Graficul de distribuire a drepturilor sociale este urmatorul: in perioada 14-24 decembrie 2008 pensiile curente, cupoanele mov si taloanele CFR vor fi distribuite de catre factorii postali la domiciliul beneficiarilor; pana pe data de 29 decembrie, titularii absenti de la domiciliu si avizati isi vor putea ridica drepturile banesti, cupoanele mov si taloanele CFR de la sediile oficiilor postale. mai mult


Marti, 08 Decembrie 2009, ora 18:26

1 comentariu
Posta Romana a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri

Posta Romana a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri

In primele cinci luni ale acestui an, Compania Nationala Posta Romana S.A. (CNPR) a inregistrat o cifra de afaceri de 595.413 mii lei, in crestere cu 2,66% fata de aceeasi perioada a anului 2008.

Reprezentantii Postei Romane precizeaza insa ca lipsa de lichiditati ar putea crea o problema in toamna. Veniturile totale ale Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) au fost de 623.272.000 lei, cu 24.950.000 lei mai mult fata de primele cinci luni ale anului 2008, se arata intr-un comunicat al Postei Romane.

"Lipsa de cash care se manifesta atat la partenerii de stat, cat si la cei privati, ar putea crea o problema pe partea de lichiditati in Posta Romana, cel mai probabil de la jumatatea lunii septembrie. In acest sens, conducerea CNPR are in vedere, inca de pe acum, un set de masuri pentru depasirea acestei situatii. Aplicarea acestor masuri are ca principal scop asigurarea platii salariilor angajatilor Postei Romane. Indiferent de situatie, calitatea serviciilor prestate, inclusiv transmiterea pensiilor, nu va avea de suferit", a declarat Directorul General Marius Vatavu.

Potrivit Bugetului de Venituri si Cheltuieli pe anul 2009, CNPR va inregistra in acest an un profit brut de 4,87 milioane lei. Profitul ramas dupa deducerea impozitului pe profit va fi de 4,095 milioane lei.

De asemenea, potrivit documentului, veniturile totale ale CNPR vor fi, in 2009, de 1,543 miliarde lei iar cheltuielile totale sunt estimate la 1,539 miliarde lei dintre care 901 milioane lei... mai mult


Vineri, 24 Iulie 2009, ora 10:30

Pensiile pe luna decembrie vor fi distribuite in avans

Pensiile pe luna decembrie vor fi distribuite in avans

Posta Romana va distribui pensiile aferente lunii decembrie in avans. Plata pensiilor de asigurari sociale de stat, pentru agricultori si pentru cadrele militare dar si a celorlalte categorii de pensii se va face intre 10-24 decembrie 2008.

Potrivit reprezentantilor postei romane, in perioada 10-24 decembrie 2008 pensiile curente si taloanele CFR vor fi distribuite de catre factorii postali la domiciliul beneficiarilor. In perioada 19-24 decembrie 2008 vor fi distribuite la domiciliu pensiile restante (cupoane gri),iar pana pe data de 30 decembrie 2008, titularii absenti de la domiciliu si avizati isi vor putea ridica drepturile banesti de la sediile oficiilor postale.

De asemenea, in acelasi timp cu achitarea drepturilor banesti vor fi distribuite taloanele mov (aferente pensiilor platite pe card sau in cont curent), precum si taloanele de calatorie CFR.

Cupoanele mov, aferente pensiilor platite pe card bancar sau prin cont curent, urmeaza sa fie distribuite la domiciliu, in perioada 14-29 decembrie 2008, urmand ca pensionarii avizati si absenti de la domiciliu sa le poata ridica de la ghiseele subunitatilor postale pana pe data de 9 ianuarie 2009. mai mult


Vineri, 21 Noiembrie 2008, ora 13:48

2 comentarii
Alte articole despre: Posta Romana, pensii, decembrie, avans

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae