posta romana privatizare

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Posta Romana, 60 de milioane de lei pentru salariile compensatorii

Posta Romana, 60 de milioane de lei pentru salariile compensatorii

Posta Romana va plati 60 de milioane de lei pentru salariile compensatorii ale angajatilor care vor fi disponibilizati, incepand din luna septembrie, a precizat Dan Dumitrescu, purtatorul de cuvant al companiei.

Posta Romana da afara 3.650 de salariati

Disponibilizarile colective vor fi in luna septembrie a acestui an, urmand ca in urmatorii trei ani sa fie disponibilizati 3.650 de angajati ai Postei, scrie Bursa.

"Nu putem vorbi acum de o suma precisa pentru salariile compensatorii, dar avem o estimare de circa 60 de milioane de lei, bani care vor fi platiti in urmatorii trei ani. In perioada care urmeaza vor fi facute analize si se va stabili numarul exact de salarii compensatorii pentru ficare salariat care va pleca din companie, acesta depinzand de vechimea in munca", a precizat Dumitrescu.

Potrivit acestuia, conducerea Postei a negociat cu sindicatele criteriile dupa care vor fi alesi cei 3.650 de oameni care vor fi dati afara de la Posta in urmatorii trei ani, ca urmare a reevaluarii volumului de prestatii si a excedentului de personal inregistrat de companie. La inceputul lunii septembrie vor fi facute primele concedieri.

"Angajatii vor parasi compania ca urmare a aplicarii unui set de criterii stabilite cu sindicatele, printre care se numara performanta profesionala, optiunea individuala, abaterile disciplinare si altele cum ar fi cele ce vizeaza persoane care au si pensie, si salariu sau care sunt si angajati la Posta si sunt si patroni de firme", a... mai mult


Joi, 04 Iulie 2013, ora 08:02

Nica: Posta Romana, profitabila daca n-ar fi fost jumulita

Nica: Posta Romana, profitabila daca n-ar fi fost jumulita

Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informationala, a declarat ca Posta Romana "ar putea fi profitabila daca n-ar fi fost jumulita de o maniera oribila".

Acesta a facut afirmatia pentru emisiunea "Dupa 20 de ani", care va fi difuzata duminica, vorbind despre una dintre cele mai vechi companii ale Romaniei, care are o vechime de 150 de ani, dar care se confrunta cu mari probleme in ultima perioada.

Declaratia vine in contextul in care Ion Smeeianu, directorul institutiei, a anuntat, marti, ca aproximativ 4.000 de salariati ai Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) trebuie disponibilizati, in timp ce privatizarea societatii a fost amanata.

Privatizarea Postei Romane, amanata pana in vara lui 2014

Perioada in care trebuiau depuse caietele de sarcina de catre investitori a expirat marti, fara a fi depus nici un astfel de dosar. Directorul CNPR a dat vina pentru acest esec pe sindicate, care au sustinut proteste ilegale in aceasta luna, precum si pe contractele paguboase si datoriile companiei.

Avand in vedere situatia de ansamblu, investitorii interesati au cerut amanarea procesului de depunere a ofertelor, a mai precizat Smeeianu.

Potrivit spuselor sale, in sedinta de guvern de miercuri trebuie luata o decizie cu privire la ce trebuie facut pentru ca procesul sa devina "unul de succes". "Se iau in calcul inclusiv elemente care sa creasca atractivitatea societatii, cum ar fi conversia datoriilor la stat in actiuni", a precizat directorul CNPR.

Ponta,... mai mult


Sambata, 01 Iunie 2013, ora 14:37

Ponta, despre Posta Romana: Un loc in care s-au rezolvat problemele politice

Ponta, despre Posta Romana: Un loc in care s-au rezolvat problemele politice

Premierul Victor Ponta a enumerat, joi, motivele pentru care a esuat privatizarea Postei Romane, precizand ca aceasta companie de stat a servit intereselor unor oameni politici.

"E o situatie economica la nivel european extrem de complicata si celelalte companii europene nu mai sunt in situatia buna in care se aflau, e nevoie de o restructurare la Posta Romana, pentru ca a fost un loc in care s-au rezolvat probleme politice.

Cu cat exista mai multe miscari sociale in randul Postei, cu atat o sa plece investitorii. Oamenii trebuie sa intelega ca facem tot posibilul ca sa pastram locurile de munca, cu cat aratam ca e mai instabila Posta, cu atat vor veni mai putini", a declarat premierul, dupa prezentarea raportului de activitate pe anul 2012 al Consiliului Concurentei.

Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, a anuntat, miercuri, ca Posta Romana se va privatiza in iunie 2014, dupa esecul inregistrat in aceasta saptamana, cand niciun investitor nu a cumparat caietul de sarcini.

In plus, incepand cu luna iulie 2013, vor fi concediati 4.458 de salariati.

Privatizarea Postei Romane, amanata pana in vara lui 2014

Intrebat ce va face Guvernul in legatura cu companiile de stat a caror privatizare a esuat, cum ar fi Oltchim, CFR Marfa si Posta Romana, prim-ministrul a raspuns ca ele trebuie sa devina capabile sa stea pe piciorele lor si sa nu mai traiasca doar cu subventii de la stat.

"Au rezistat pana in 2009, iar de atunci incoace au fost devalizate si umplute de... mai mult


Joi, 30 Mai 2013, ora 10:30

5 comentarii
Dezastru la Posta Romana: 4.000 de angajati concediati, niciun investitor

Dezastru la Posta Romana: 4.000 de angajati concediati, niciun investitor

Aproximativ 4.000 de salariati ai Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) trebuie disponibilizati, in timp ce privatizarea societatii a fost amanata, a anuntat, marti, directorul institutiei, Ion Smeeianu.

Perioada in care trebuiau depuse caietele de sarcina de catre investitori a expirat marti, fara a fi depus nici un astfel de dosar, a spus Smeeaianu.

Directorul CNPR a dat vina pentru acest esec pe sindicate, care au sustinut proteste ilegale in aceasta luna, precum si pe contractele paguboase si datoriile companiei.

"Contractul colectiv, valabil zece ani, pana in 2018, da numeroase posibilitati sindicatului de a ingreuna actul decizional si managerial in societate si de a emite rezistenta la restructurarea personalului", a comentat Smeeianu, in cadrul unei conferinte de presa. "Aceasta s-a dovedit prin recentele proteste din mai, fata de deciziile de restructurare. Protestele au fost ilegale si au fost percepute negativ de catre potentialii cumparatori", a adaugat el.

Avand in vedere situatia de ansamblu, investitorii interesati au cerut amanarea procesului de depunere a ofertelor, a anuntat Smeeianu.

Potrivit spuselor sale, in sedinta de guvern de miercuri trebuie luata o decizie cu privire la ce trebuie facut pentru ca procesul sa devina "unul de succes". "Se iau in calcul inclusiv elemente care sa creasca atractivitatea societatii, cum ar fi conversia datoriilor la stat in actiuni", a precizat directorul CNPR.

"Potentialii investitori au cerut un... mai mult


Marti, 28 Mai 2013, ora 12:40

16 comentarii
Oamenii de afaceri israelieni, interesati de Posta Romana si CFR Marfa

Oamenii de afaceri israelieni, interesati de Posta Romana si CFR Marfa

Presedintele Asociatiei Producatorilor din Israel, Zvi Oren, si-a aratat interesul pentru Posta Romana si CFR Marfa, anuntand ca va solicita ambasadei o lista cu toate companiile romanesti care urmeaza sa fie privatizate pentru a studia toate variantele.

"Voi solicita Ambasadei Israelului sa imi trimita o lista cu tot ce va fi privatizat si vom gasi o solutie sa-i informam pe oamenii de afaceri din Israel despre asta. Daca exista un interes comun, vom studia optiunile. Organizatia noastra din Israel este foarte puternica", a declarat Zvi Oren pentru Bursa.

Un alt domeniu de care oamenii de afaceri israelieni sunt interesati este agricultura, Zvi Oren spunand ca acestia vor sa ii invete pe romanii cum sa isi exploateze resursele.

"O sa va invatam cum sa aveti productivitate cu terenuri mici. Cu cateva decenii in urma, 90% din veniturile Israelului proveneau din agricultura. Astazi, obtinem aceeasi productivitate cu 10% din suprafata. Si de aceea avem probleme cu sectorul israelian agricol, pentru ca nu mai avem nevoie de atatia oameni si de atat de mult pamant", a spus el.

Acesta a adaugat ca oamenilor de afaceri din Israel le place Romania si vor sa faca afaceri aici, dar ca multi au pierdut bani pe piata romaneasca si ca acestia trebuie sa fie asigurati ca astfel de experiente nu se vor mai repeta.

"Cred ca, daca cineva doreste sa intre in Europa, Romania este cel mai bun loc in care poate face asta. E adevarat ca piata romaneasca are o serie de probleme,... mai mult


Marti, 19 Martie 2013, ora 09:22

8 comentarii
Posta Romana, primul pas spre privatizare - Cand se deschid ofertele

Posta Romana, primul pas spre privatizare - Cand se deschid ofertele

Ofertele pentru privatizarea Postei Romane vor fi deschise la data de 11 aprilie, a anuntat, luni, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Potrivit unui anunt publicat pe site-ul institutiei, investitorii interesati trebuie sa indeplineasca mai multe criterii.

In primul rand, ei trebuie sa faca dovada ca detin suma de 150 milioane de euro, din resurse proprii sau imprumuturi.

In plus, vor primi aviz favorabil doar cei care nu au participat cu oferte trucate si/sau neserioase intr-un proces de privatizare, si/sau nu au retras sau revocat oferta declarata castigatoare intr-un proces de privatizare, si/sau nu au refuzat sa incheie contractul de privatizare.

De asemenea, vor fi admisi in procesul de privatizare numai investitorii care in mod direct sau indirect nu au inrautatit in mod vadit situatia economica si financiara a unor societati comerciale in care au devenit actionari majoritari in urma unui proces de privatizare prin neindeplinirea sau indeplinirea cu intarziere a obligatiilor asumate prin contractul de privatizare.

In plus, vor fi admisi in procesul de privatizare numai investitorii care in mod direct sau indirect nu au avut contracte de privatizare reziliate din culpa acestora.

Alt criteriu de precalificare este inexistenta datoriilor catre bugetul de stat.

Procesul de selectie a investitorului se realizeaza prin metoda licitatiei cu oferta in plic, combinata cu metoda licitatiei cu strigare, precedata de negocieri desfasurate... mai mult


Luni, 25 Februarie 2013, ora 16:22

Ponta a discutat cu premierul Belgiei despre Posta Romana (Video)

Ponta a discutat cu premierul Belgiei despre Posta Romana (Video)

Premierul Victor Ponta s-a intalnit, luni, la Bruxelles si cu omologul sau belgian, Elio Di Rupo. Principalul subiect al discutiilor a fost Posta Romana.

"Cei doi au discutat, dincolo de agenda europeana comuna, despre o mai buna colaborare intre cele doua state, in special in ceea ce priveste proiectul de colaborare intre Posta Romana si operatorul national de posta din Belgia, astfel incat situatia dificila cu care se confrunta compania romaneasca sa fie mai usor de depasit", se arata intr-un comunicat postat pe pagina de Facebook a premierului roman.

PwC si KPMG vor sa fie consultanti pentru privatizarea Postei Romane

Statul intentioneaza sa puna in vanzare un pachet de cel putin 20 la suta din actiunile Companiei Nationale Posta Romana, conform angajamentelor cu Fondul Monetar International.

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan Nica, a anuntat, pe 11 septembrie, ca doua companii, respectiv PriceWaterHouseCoopers si KPMG, s-au inscris la licitatie pentru alegerea consultantului in privinta privatizarii Postei Romane.

Potrivit anuntului, ministerul intentioneaza selectarea unui consultant de reputatie internationala - banca de investitii sau firma de consultanta cu experienta in privatizare - in vederea acordarii de consultanta pentru pregatirea si derularea procesului de privatizare a Companiei Nationale "Posta Romana" S.A., tinandu-se seama de criterii de calitate si cost ale serviciilor".

O.A.

mai mult


Luni, 17 Septembrie 2012, ora 22:06

3 comentarii
BNR preia de la Posta Romana colectia de timbre a Romaniei

BNR preia de la Posta Romana colectia de timbre a Romaniei

Comisia pentru administratie publica din Senat a adoptat, marti, un raport de admitere la propunerea legislativa care prevede trecerea colectiei de timbre a Romaniei, estimata la 700 milioane de euro, din patrimoniul Companiei Nationale Posta Romana in cel al BNR.

Propunerea legislativa a fost initiata de deputatii Vasile Bleotu (PSD), Calin Ion (PSD), Buican Cristian (PNL), Ciocan Gheorghe (PSD), Covaci Dorel (PSD), Iordache Florin (PSD), Mazilu Constantin (independent), Popeanga Vasile (PSD), Ratoi Neculai (PSD), Stragea Sorin Constantin (PSD), Vladoiu Aurel (PSD).

Proiectul de lege are un caracter ordinar, iar Senatul este prima Camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor.

Initiatorii proiectului de lege considera ca aceasta colectie nu ar trebui sa fie in patrimoniul Postei Romane, intrucat aceasta este o companie de stat cu caracter comercial.

"Ca urmare a acestui fapt, administrarea colectiei are de suferit, fiind in mod obiectiv considerata o chestiune secundara si, in consecinta, neglijata. De altfel, dificultatile economice cu care se confrunta compania in prezent afecteaza in mod serios conservarea si dezvoltarea colectiei, iar faptul ca aspectele culturale nu pot fi luate in considerare de managementul institutiei a facut sa nu existe, in mod practic, personal de specialitate pentru conservarea si valorificarea stiintifica a colectiei", sustin deputatii initiatori.

Ei atrag atentia cu privire la "riscul ca, prin privatizarea sau... mai mult


Marti, 19 Iunie 2012, ora 22:37

1 comentariu
Belgia vrea actiuni la Posta Romana

Belgia vrea actiuni la Posta Romana

Compania nationala de posta din Belgia este interesata sa cumpere actiuni la Posta Romana. Premierul Belgiei, Yves Leterme, i-a transmis joi lui Emil Boc ca operatorul postal bpost vrea actiuni la Posta Romana.

Surse oficiale participante la discutie au declarat pentru Mediafax ca bpost vrea sa preia un pachet minoritar de actiuni la CNPR, scrie Jurnalul National.

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a declarat in luna august ca institutia pe care o conduce discuta cu reprezentantii operatorilor postali nationali din Belgia, Austria si Germania pentru intrarea in actionariatul Postei Romane, proces care va avea ca efect implicarea in managementul operational si capitalizarea companiei. mai mult


Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 09:05

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)