posta romana salarii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Unde lucreaza cel mai bine platiti romani - salarii de peste 100.000 de euro pe an

Unde lucreaza cel mai bine platiti romani - salarii de peste 100.000 de euro pe an

Inginerii, bancherii, contabilii si persoanele care lucreaza in asigurari sunt printre cel mai bine platiti romani, salariile lor fiind apropiate sau chiar depasindu-le pe cele din Cehia, Ungaria sau Turcia, arata un studiu al companiei de recrutare Grafton Recruitment realizat pentru Europa Centrala si de Est.

In inginerie si productie salariile sunt influentate de productia de automobile in toate tarile din Europa Centrala si de Est. Un inginer automatist castiga in Romania 30.000 de euro/an, tara noastra fiind pe primul loc in regiune, se arata in studiul citat de Mediafax.

Salariile pentru acelasi post sunt de 26.000 de euro/an in Turcia si de 24.000 de euro an/Cehia.

In ceea ce priveste serviciile bancare si financiare, Romania are in acest domeniu cel mai bine platit settlements manager din regiune, cu 67.000 de euro/an, fiind urmata de Ungaria cu 60.000 euro si Slovacia cu 36.000 de euro.

Romania se claseaza pe locul doi dupa salariile din domeniul contabil si cel al asigurarilor, unde un director financiar primeste un salariu de 108.000 de euro pe an. Pe primul loc se afla Polonia, cu 145.960 de euro pe an.

In domeniul IT, salariile au crescut in Romania cu 8%, in timp ce in tarile din regiunile analizate cresterile au fost cuprinse intre 5-10%. De exemplu, un director IT roman are un salariu de maximum 53.000 de euro pe an, clasandu-se pe locul 5 din cele 7 tari mentionate.

in Turcia, salariul este 70.400 de euro/an pentru acelasi post, cel mai... mai mult


Joi, 06 Martie 2014, ora 15:00

2 comentarii
Ce plati compensatorii le va da Posta Romana angajatilor disponibilizati

Ce plati compensatorii le va da Posta Romana angajatilor disponibilizati

Cei 3.650 de salariati ai Postei Romane disponibilizati incepand de marti vor primi pana la finele acestui an, din bugetul asigurarilor pentru somaj, suma de 7,4 milioane de lei ca plati compensatorii, a anuntat compania.

Inainte de aplicarea masurilor de disponibilizare colectiva, compania avea putin peste 32.000 de salariati.

"Drepturile cuvenite salariatilor disponibilizati (11% din numarul total al angajatilor Postei Romane - n.red.) se vor acorda conform prevederilor OUG 36/2013, corelate cu prevederile Contractului Colectiv de Munca 2008 - 2018, valabil in Posta Romana.

Noi restructurari la Posta: Peste 3.600 de angajati, dati afara din septembrie (Video)

Pentru anul 2013, din bugetul asigurarilor pentru somaj au fost alocate 7,4 milioane lei, pentru platile corespunzatoare personalului disponibilizat de la Posta Romana", se arata intr-un comunicat al operatorului national postal.

Din cei 3.650 de salariati disponibilizati, care reprezinta 11% din personalul Postei Romane, un numar de 2.392 de angajati ai companiei au optat individual, in scris, pentru disponibilizarea colectiva, iar restul au fost selectati prin testare profesionala.

"Procesul de restructurare a Postei Romane are ca obiectiv pe termen scurt restabilirea echilibrului intre volumul de prestatii postale si numarul de angajati ai companiei, asigurand astfel premisele cresterii competitivitatii Postei Romane pe piata serviciilor postale, piata liberalizata incepand cu luna ianuarie... mai mult


Marti, 03 Septembrie 2013, ora 18:02

Posta Romana, 60 de milioane de lei pentru salariile compensatorii

Posta Romana, 60 de milioane de lei pentru salariile compensatorii

Posta Romana va plati 60 de milioane de lei pentru salariile compensatorii ale angajatilor care vor fi disponibilizati, incepand din luna septembrie, a precizat Dan Dumitrescu, purtatorul de cuvant al companiei.

Posta Romana da afara 3.650 de salariati

Disponibilizarile colective vor fi in luna septembrie a acestui an, urmand ca in urmatorii trei ani sa fie disponibilizati 3.650 de angajati ai Postei, scrie Bursa.

"Nu putem vorbi acum de o suma precisa pentru salariile compensatorii, dar avem o estimare de circa 60 de milioane de lei, bani care vor fi platiti in urmatorii trei ani. In perioada care urmeaza vor fi facute analize si se va stabili numarul exact de salarii compensatorii pentru ficare salariat care va pleca din companie, acesta depinzand de vechimea in munca", a precizat Dumitrescu.

Potrivit acestuia, conducerea Postei a negociat cu sindicatele criteriile dupa care vor fi alesi cei 3.650 de oameni care vor fi dati afara de la Posta in urmatorii trei ani, ca urmare a reevaluarii volumului de prestatii si a excedentului de personal inregistrat de companie. La inceputul lunii septembrie vor fi facute primele concedieri.

"Angajatii vor parasi compania ca urmare a aplicarii unui set de criterii stabilite cu sindicatele, printre care se numara performanta profesionala, optiunea individuala, abaterile disciplinare si altele cum ar fi cele ce vizeaza persoane care au si pensie, si salariu sau care sunt si angajati la Posta si sunt si patroni de firme", a... mai mult


Joi, 04 Iulie 2013, ora 08:02

Nica: Posta Romana, profitabila daca n-ar fi fost jumulita

Nica: Posta Romana, profitabila daca n-ar fi fost jumulita

Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informationala, a declarat ca Posta Romana "ar putea fi profitabila daca n-ar fi fost jumulita de o maniera oribila".

Acesta a facut afirmatia pentru emisiunea "Dupa 20 de ani", care va fi difuzata duminica, vorbind despre una dintre cele mai vechi companii ale Romaniei, care are o vechime de 150 de ani, dar care se confrunta cu mari probleme in ultima perioada.

Declaratia vine in contextul in care Ion Smeeianu, directorul institutiei, a anuntat, marti, ca aproximativ 4.000 de salariati ai Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) trebuie disponibilizati, in timp ce privatizarea societatii a fost amanata.

Privatizarea Postei Romane, amanata pana in vara lui 2014

Perioada in care trebuiau depuse caietele de sarcina de catre investitori a expirat marti, fara a fi depus nici un astfel de dosar. Directorul CNPR a dat vina pentru acest esec pe sindicate, care au sustinut proteste ilegale in aceasta luna, precum si pe contractele paguboase si datoriile companiei.

Avand in vedere situatia de ansamblu, investitorii interesati au cerut amanarea procesului de depunere a ofertelor, a mai precizat Smeeianu.

Potrivit spuselor sale, in sedinta de guvern de miercuri trebuie luata o decizie cu privire la ce trebuie facut pentru ca procesul sa devina "unul de succes". "Se iau in calcul inclusiv elemente care sa creasca atractivitatea societatii, cum ar fi conversia datoriilor la stat in actiuni", a precizat directorul CNPR.

Ponta,... mai mult


Sambata, 01 Iunie 2013, ora 14:37

Posta Romana da afara 3.650 de salariati

Posta Romana da afara 3.650 de salariati

Posta Romana va disponibiliza un numar de 3.650 de salariati, reprezentand 11,4% din personal, cifra fiind stabilita in urma negocierilor privind aplicarea normarii muncii derulate intre conducerea companiei si sindicate.

In prezent, operatorul national postal are circa 32.000 de salariati.

Anterior, directorul general al companiei, Ion Smeeianu, a afirmat ca, potrivit unor calcule estimative, ar trebui sa fie disponibilizati 4.458 de salariati, cu o variatie de plus/minus 5%, in functie de ultimele verificari si discutii cu sindicatele.

"Cei care vor fi disponibilizati vor primi, in functie de vechime, intre 3 si 30 de salarii", a spus Smeeianu, marti, intr-o conferinta.

Un document discutat miercuri in sedinta Guvernului indica faptul ca procesul de disponibilizare va incepe la 1 iulie.

"Negocierile privind aplicarea normarii muncii purtate intre conducerea Postei Romane si sindicate s-au incheiat. Partile au convenit asupra unui numar de 3.650 de salariati, ce vor face subiectul disponibilizarii colective", se arata intr-un comunicat al companiei.

Negocierile s-au desfasurat intr-o comisie formata din reprezentanti ai Postei Romane si ai Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania (SLPR), infiintata in baza unui protocol semnat la 14 mai.

"In urma reverificarilor privind datele de trafic postal, efectuate de comisie, s-a stabilit de comun acord existenta unui numar de 3.650 de salariati excedentari ce vor face subiectul disponibilizarii colective.... mai mult


Vineri, 31 Mai 2013, ora 19:46

9 comentarii
Ponta, despre Posta Romana: Un loc in care s-au rezolvat problemele politice

Ponta, despre Posta Romana: Un loc in care s-au rezolvat problemele politice

Premierul Victor Ponta a enumerat, joi, motivele pentru care a esuat privatizarea Postei Romane, precizand ca aceasta companie de stat a servit intereselor unor oameni politici.

"E o situatie economica la nivel european extrem de complicata si celelalte companii europene nu mai sunt in situatia buna in care se aflau, e nevoie de o restructurare la Posta Romana, pentru ca a fost un loc in care s-au rezolvat probleme politice.

Cu cat exista mai multe miscari sociale in randul Postei, cu atat o sa plece investitorii. Oamenii trebuie sa intelega ca facem tot posibilul ca sa pastram locurile de munca, cu cat aratam ca e mai instabila Posta, cu atat vor veni mai putini", a declarat premierul, dupa prezentarea raportului de activitate pe anul 2012 al Consiliului Concurentei.

Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, a anuntat, miercuri, ca Posta Romana se va privatiza in iunie 2014, dupa esecul inregistrat in aceasta saptamana, cand niciun investitor nu a cumparat caietul de sarcini.

In plus, incepand cu luna iulie 2013, vor fi concediati 4.458 de salariati.

Privatizarea Postei Romane, amanata pana in vara lui 2014

Intrebat ce va face Guvernul in legatura cu companiile de stat a caror privatizare a esuat, cum ar fi Oltchim, CFR Marfa si Posta Romana, prim-ministrul a raspuns ca ele trebuie sa devina capabile sa stea pe piciorele lor si sa nu mai traiasca doar cu subventii de la stat.

"Au rezistat pana in 2009, iar de atunci incoace au fost devalizate si umplute de... mai mult


Joi, 30 Mai 2013, ora 10:30

5 comentarii
Dezastru la Posta Romana: 4.000 de angajati concediati, niciun investitor

Dezastru la Posta Romana: 4.000 de angajati concediati, niciun investitor

Aproximativ 4.000 de salariati ai Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) trebuie disponibilizati, in timp ce privatizarea societatii a fost amanata, a anuntat, marti, directorul institutiei, Ion Smeeianu.

Perioada in care trebuiau depuse caietele de sarcina de catre investitori a expirat marti, fara a fi depus nici un astfel de dosar, a spus Smeeaianu.

Directorul CNPR a dat vina pentru acest esec pe sindicate, care au sustinut proteste ilegale in aceasta luna, precum si pe contractele paguboase si datoriile companiei.

"Contractul colectiv, valabil zece ani, pana in 2018, da numeroase posibilitati sindicatului de a ingreuna actul decizional si managerial in societate si de a emite rezistenta la restructurarea personalului", a comentat Smeeianu, in cadrul unei conferinte de presa. "Aceasta s-a dovedit prin recentele proteste din mai, fata de deciziile de restructurare. Protestele au fost ilegale si au fost percepute negativ de catre potentialii cumparatori", a adaugat el.

Avand in vedere situatia de ansamblu, investitorii interesati au cerut amanarea procesului de depunere a ofertelor, a anuntat Smeeianu.

Potrivit spuselor sale, in sedinta de guvern de miercuri trebuie luata o decizie cu privire la ce trebuie facut pentru ca procesul sa devina "unul de succes". "Se iau in calcul inclusiv elemente care sa creasca atractivitatea societatii, cum ar fi conversia datoriilor la stat in actiuni", a precizat directorul CNPR.

"Potentialii investitori au cerut un... mai mult


Marti, 28 Mai 2013, ora 12:40

16 comentarii
48 de salarii pentru fiecare postas concediat

48 de salarii pentru fiecare postas concediat

Posta Romana acorda 48 de salarii compensatorii la fiecare concediere, iar cei 1.800 de angajati ai Societatii Nationale de Radiocomunicatii au la dispozitie 500 de masini.

Afirmatiile apartin chiar unui ministru din Cabinetul Boc, Kelemen Hunor, care a declarat sambata, la Cluj, ca economiile mari la buget nu se fac prin restructurarea Guvernului, ci prin reducerea altor cheltuieli, el oferind drept exemplu Societatea Nationala de Radiocomunicatii, unde la trei angajati exista o masina.

Potrivit ministrului Culturii si Patrimoniului National, daca un angajat al Postei Romane e dat afara el primeste 48 de salarii compensatorii.

"Remanierea nu o consider o problema cheie. Nu in structura Guvernului este problema, ci la ministere se afla miza atunci cand vorbim de economii la buget. Acum, ca sunt 13, 14 sau 8 ministere, acest lucru ar insemna o economie minima pentru ca e vorba de salariul a 2, 3 sau 10 persoane.

Insa mai mare e risipa in agentii. Va dau un exemplu: la Societatea Nationala de Radiocomunicatii lucreaza 1.800 de persoane si sunt 500 de masini - este descurajant. La Posta Romana exista un asemenea contract colectiv de munca incat la concediere se acorda 48 de salarii compensatorii - este incredibil - si au sporul de fidelitate pe care il primesc pentru ca merg la serviciu", a afirmat Kelemen.

In opinia sa, agentiile si societatile de stat sunt cele ale caror functionare trebuie regandita, aceasta fiind o sursa de economie la bugetul de stat.... mai mult


Duminica, 20 Iunie 2010, ora 21:00

13 comentarii
Salarii mai mari pentru angajatii Postei Romane

Salarii mai mari pentru angajatii Postei Romane

Consiliul de Administratie al Companiei Nationale Posta Romana a decis sa aprobe majorarea fondului de salarii pentru anul 2009, a anuntat, sambata, la Suceava, presedintele CA al CNPR, Marius Vatavu (foto).

Potrivit acestuia, cresterea va fi, totusi, "prudenta", relateaza Mediafax. Vatavu a mai declarat ca majorarea fondului cheltuielilor cu salariile pentru 2009 urmeaza sa fie negociata cu sindicatele in vederea stabilirii cuantumului cu care ar putea fi majorate salariile din sistem.

Vatavu a evitat sa precizeze procentul cu care se majoreaza fondul de salarii aratand ca "va fi o crestere prudenta", apropiata de rata inflatiei prognozate.

Presedintele CA al CN Posta Romana a participat, sambata, la Suceava, la marsul factorilor postali din judet. mai mult


Sambata, 09 Mai 2009, ora 21:13

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Reclama socanta in ajun de Inviere: Iisus fumeaza marijuana si ...
  2. Capre cu trei, patru si cinci coarne in Mehedinti
  3. Doctorii au ramas socati cand au gasit 12 lingouri de aur in stomacul unui om
  4. Jirinovski, indemn la viol in Vinerea Mare: Femeile politician din Ucraina sufera de frenezie uterina (Video)
  5. Fotografia zilei: O performanta incredibila
  6. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  7. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  8. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  9. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  10. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky