posta romana salarii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Directorii Postei Romane au renuntat la salariile compensatorii uriase

Directorii Postei Romane au renuntat la salariile compensatorii uriase

Ministerul Societatii Informationale (MSI) a anuntat, luni, ca directorii companiei Posta Romana au renuntat benevol la salariile compensatorii stipulate in contractul individual de munca.

"La initiativa ministrului pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, intreaga echipa de management a Postei Romane - directorii executivi si directorii - a renuntat benevol, fara echivoc si fara vreo conditionalitate, la orice clauze din contractul individual de munca (CIM), ce reglementeaza plata unor salarii compensatorii in cazul incetarii activitatii.

Raspunsul pozitiv al echipei manageriale este in concordanta cu strategia de dezvoltare si privatizare a companiei, dovada a solidaritatii si respectului acesteia fata de angajatii companiei", se mentioneaza intr-un comunicat al MSI.

Posta Romana plateste 60.000 de euro unui director concediat - ministrul Cotovelea cere verificari

Ministerul pentru Societatea Informationala a solicitat, prin reprezentantul sau in Adunarea Generala a Actionarilor Postei Romane (AGA), organizarea, in cursul zilei de luni, in regim de urgenta, a unui Consiliu de Administratie care sa operationalizeze deciziile echipei de management si sa ia masurile strategice necesare pentru realizarea cu succes a procesului de privatizare.

"Apreciez in mod deosebit sprijinul clar obtinut din partea echipei manageriale. Aceasta decizie unica in istoria recenta a conducerii unei societati nationale este o dovada de solidaritate si respect fata de... mai mult


Luni, 19 Mai 2014, ora 15:34

1 comentariu
Posta Romana plateste 60.000 de euro unui director concediat - ministrul Cotovelea cere verificari

Posta Romana plateste 60.000 de euro unui director concediat - ministrul Cotovelea cere verificari

Rosita Alexe, director executiv al directiei juridice, control si resurse umane din cadrul Postei Romane, urmeaza sa primeasca o suma compensatorie de 60.000 de euro, dupa ce a fost concediata.

Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, a anuntat ca vrea o verificare a modului in care se acorda compensatiile, scrie Mediafax.

Cotovelea a solicitat astfel Corpului de Control al prim-ministrului baza legala in care Rosita Alexe urmeaza sa primeasca cele 30 de salarii compensatorii, ea avand un salariu de 8.900 de lei lunar, adica aproape 2.000 de euro pe luna.

"Ministerul s-a autosesizat intrucat au existat suspiciuni legate de modul in care se pot acorda salarii compensatorii la nivel de management in cadrul Postei Romane, odata cu incheierea in data de 15 mai 2014 a relatiilor contractuale dintre CNPR si Rosita Madalina Alexe, director executiv juridic la Posta Romana.

Prevederile contractelor individuale de munca sunt confidentiale si reprezinta acordul de vointa al partilor, conform prevederilor legale, insa va pot spune ca este vorba de o suma cu a carei acordare nu suntem de acord. Am cerut comunicarea acestei pozitii Consiliului de Administratie al companiei", a declarat Cotovelea.

Din 16 aprilie, Corpul de Control al premierului se afla in control la Posta Romana, Ministerul pentru Societatea Informationala detinand trei sferturi din actiunile Postei Romane, iar Fondul Proprietatea detine un sfert. mai mult


Vineri, 16 Mai 2014, ora 20:47

3 comentarii
Greva foamei la Posta: Salariile directorilor au crescut de aproape 7 ori in doi ani - ce vor angajatii

Greva foamei la Posta: Salariile directorilor au crescut de aproape 7 ori in doi ani - ce vor angajatii

Membrii Sindicatului Lucratorilor Postasi din Romania (SLPR) vor organiza, incepand de miercuri, mai multe actiuni de protest, constand inclusiv in declansarea grevei foamei.

Principala revendicare a acestora este demiterea directorului general al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), Ion Smeeianu, si a directorului executiv al CNPR, Rosita Alexe.

Miercuri, 7 mai, vor fi organizate, incepand cu ora 11:00, pichete la prefecturile judetene din toata tara si la sediul Companiei Nationale Posta Romana din Bucuresti, in Bulevardul Dacia nr. 140.

De asemenea, duminica, 11 mai, incepand cu ora 10:00, in Piata Victoriei din Bucuresti, va avea loc un miting de protest, la care este estimata o participare de circa 5.000 de postasi.

Marti, 13 mai, va fi declansata greva japoneza in toata tara, iar joi, 15 mai, vor avea loc pichete la sediile oficiilor judetene de posta din toata tara si la sediul CNPR, incepand cu ora 10:00.

Greva foamei daca revendicarile vor fi ignorate

Din data de 19 mai, in cazul in care autoritatile competente ale statului vor ignora solicitarile sindicatului, liderii de sindicat, impreuna cu reprezentanti din structurile de conducere, vor intra in greva foamei, a anuntat, marti, intr-un comunicat remis Ziare.com, Matei Bratianu, liderul Sindicatului Lucratorilor Postasi din Romania.

Cea mai importanta revendicare a sindicalistilor este demiterea directorului general al CNPR, Ion Smeeianu, dar si a directorului executiv al companiei,... mai mult


Marti, 06 Mai 2014, ora 15:47

2 comentarii
Unde lucreaza cel mai bine platiti romani - salarii de peste 100.000 de euro pe an

Unde lucreaza cel mai bine platiti romani - salarii de peste 100.000 de euro pe an

Inginerii, bancherii, contabilii si persoanele care lucreaza in asigurari sunt printre cel mai bine platiti romani, salariile lor fiind apropiate sau chiar depasindu-le pe cele din Cehia, Ungaria sau Turcia, arata un studiu al companiei de recrutare Grafton Recruitment realizat pentru Europa Centrala si de Est.

In inginerie si productie salariile sunt influentate de productia de automobile in toate tarile din Europa Centrala si de Est. Un inginer automatist castiga in Romania 30.000 de euro/an, tara noastra fiind pe primul loc in regiune, se arata in studiul citat de Mediafax.

Salariile pentru acelasi post sunt de 26.000 de euro/an in Turcia si de 24.000 de euro an/Cehia.

In ceea ce priveste serviciile bancare si financiare, Romania are in acest domeniu cel mai bine platit settlements manager din regiune, cu 67.000 de euro/an, fiind urmata de Ungaria cu 60.000 euro si Slovacia cu 36.000 de euro.

Romania se claseaza pe locul doi dupa salariile din domeniul contabil si cel al asigurarilor, unde un director financiar primeste un salariu de 108.000 de euro pe an. Pe primul loc se afla Polonia, cu 145.960 de euro pe an.

In domeniul IT, salariile au crescut in Romania cu 8%, in timp ce in tarile din regiunile analizate cresterile au fost cuprinse intre 5-10%. De exemplu, un director IT roman are un salariu de maximum 53.000 de euro pe an, clasandu-se pe locul 5 din cele 7 tari mentionate.

in Turcia, salariul este 70.400 de euro/an pentru acelasi post, cel mai... mai mult


Joi, 06 Martie 2014, ora 15:00

2 comentarii
Ce plati compensatorii le va da Posta Romana angajatilor disponibilizati

Ce plati compensatorii le va da Posta Romana angajatilor disponibilizati

Cei 3.650 de salariati ai Postei Romane disponibilizati incepand de marti vor primi pana la finele acestui an, din bugetul asigurarilor pentru somaj, suma de 7,4 milioane de lei ca plati compensatorii, a anuntat compania.

Inainte de aplicarea masurilor de disponibilizare colectiva, compania avea putin peste 32.000 de salariati.

"Drepturile cuvenite salariatilor disponibilizati (11% din numarul total al angajatilor Postei Romane - n.red.) se vor acorda conform prevederilor OUG 36/2013, corelate cu prevederile Contractului Colectiv de Munca 2008 - 2018, valabil in Posta Romana.

Noi restructurari la Posta: Peste 3.600 de angajati, dati afara din septembrie (Video)

Pentru anul 2013, din bugetul asigurarilor pentru somaj au fost alocate 7,4 milioane lei, pentru platile corespunzatoare personalului disponibilizat de la Posta Romana", se arata intr-un comunicat al operatorului national postal.

Din cei 3.650 de salariati disponibilizati, care reprezinta 11% din personalul Postei Romane, un numar de 2.392 de angajati ai companiei au optat individual, in scris, pentru disponibilizarea colectiva, iar restul au fost selectati prin testare profesionala.

"Procesul de restructurare a Postei Romane are ca obiectiv pe termen scurt restabilirea echilibrului intre volumul de prestatii postale si numarul de angajati ai companiei, asigurand astfel premisele cresterii competitivitatii Postei Romane pe piata serviciilor postale, piata liberalizata incepand cu luna ianuarie... mai mult


Marti, 03 Septembrie 2013, ora 18:02

Posta Romana, 60 de milioane de lei pentru salariile compensatorii

Posta Romana, 60 de milioane de lei pentru salariile compensatorii

Posta Romana va plati 60 de milioane de lei pentru salariile compensatorii ale angajatilor care vor fi disponibilizati, incepand din luna septembrie, a precizat Dan Dumitrescu, purtatorul de cuvant al companiei.

Posta Romana da afara 3.650 de salariati

Disponibilizarile colective vor fi in luna septembrie a acestui an, urmand ca in urmatorii trei ani sa fie disponibilizati 3.650 de angajati ai Postei, scrie Bursa.

"Nu putem vorbi acum de o suma precisa pentru salariile compensatorii, dar avem o estimare de circa 60 de milioane de lei, bani care vor fi platiti in urmatorii trei ani. In perioada care urmeaza vor fi facute analize si se va stabili numarul exact de salarii compensatorii pentru ficare salariat care va pleca din companie, acesta depinzand de vechimea in munca", a precizat Dumitrescu.

Potrivit acestuia, conducerea Postei a negociat cu sindicatele criteriile dupa care vor fi alesi cei 3.650 de oameni care vor fi dati afara de la Posta in urmatorii trei ani, ca urmare a reevaluarii volumului de prestatii si a excedentului de personal inregistrat de companie. La inceputul lunii septembrie vor fi facute primele concedieri.

"Angajatii vor parasi compania ca urmare a aplicarii unui set de criterii stabilite cu sindicatele, printre care se numara performanta profesionala, optiunea individuala, abaterile disciplinare si altele cum ar fi cele ce vizeaza persoane care au si pensie, si salariu sau care sunt si angajati la Posta si sunt si patroni de firme", a... mai mult


Joi, 04 Iulie 2013, ora 08:02

Posta Romana da afara 3.650 de salariati

Posta Romana da afara 3.650 de salariati

Posta Romana va disponibiliza un numar de 3.650 de salariati, reprezentand 11,4% din personal, cifra fiind stabilita in urma negocierilor privind aplicarea normarii muncii derulate intre conducerea companiei si sindicate.

In prezent, operatorul national postal are circa 32.000 de salariati.

Anterior, directorul general al companiei, Ion Smeeianu, a afirmat ca, potrivit unor calcule estimative, ar trebui sa fie disponibilizati 4.458 de salariati, cu o variatie de plus/minus 5%, in functie de ultimele verificari si discutii cu sindicatele.

"Cei care vor fi disponibilizati vor primi, in functie de vechime, intre 3 si 30 de salarii", a spus Smeeianu, marti, intr-o conferinta.

Un document discutat miercuri in sedinta Guvernului indica faptul ca procesul de disponibilizare va incepe la 1 iulie.

"Negocierile privind aplicarea normarii muncii purtate intre conducerea Postei Romane si sindicate s-au incheiat. Partile au convenit asupra unui numar de 3.650 de salariati, ce vor face subiectul disponibilizarii colective", se arata intr-un comunicat al companiei.

Negocierile s-au desfasurat intr-o comisie formata din reprezentanti ai Postei Romane si ai Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania (SLPR), infiintata in baza unui protocol semnat la 14 mai.

"In urma reverificarilor privind datele de trafic postal, efectuate de comisie, s-a stabilit de comun acord existenta unui numar de 3.650 de salariati excedentari ce vor face subiectul disponibilizarii colective.... mai mult


Vineri, 31 Mai 2013, ora 19:46

9 comentarii
48 de salarii pentru fiecare postas concediat

48 de salarii pentru fiecare postas concediat

Posta Romana acorda 48 de salarii compensatorii la fiecare concediere, iar cei 1.800 de angajati ai Societatii Nationale de Radiocomunicatii au la dispozitie 500 de masini.

Afirmatiile apartin chiar unui ministru din Cabinetul Boc, Kelemen Hunor, care a declarat sambata, la Cluj, ca economiile mari la buget nu se fac prin restructurarea Guvernului, ci prin reducerea altor cheltuieli, el oferind drept exemplu Societatea Nationala de Radiocomunicatii, unde la trei angajati exista o masina.

Potrivit ministrului Culturii si Patrimoniului National, daca un angajat al Postei Romane e dat afara el primeste 48 de salarii compensatorii.

"Remanierea nu o consider o problema cheie. Nu in structura Guvernului este problema, ci la ministere se afla miza atunci cand vorbim de economii la buget. Acum, ca sunt 13, 14 sau 8 ministere, acest lucru ar insemna o economie minima pentru ca e vorba de salariul a 2, 3 sau 10 persoane.

Insa mai mare e risipa in agentii. Va dau un exemplu: la Societatea Nationala de Radiocomunicatii lucreaza 1.800 de persoane si sunt 500 de masini - este descurajant. La Posta Romana exista un asemenea contract colectiv de munca incat la concediere se acorda 48 de salarii compensatorii - este incredibil - si au sporul de fidelitate pe care il primesc pentru ca merg la serviciu", a afirmat Kelemen.

In opinia sa, agentiile si societatile de stat sunt cele ale caror functionare trebuie regandita, aceasta fiind o sursa de economie la bugetul de stat.... mai mult


Duminica, 20 Iunie 2010, ora 21:00

13 comentarii
Salarii mai mari pentru angajatii Postei Romane

Salarii mai mari pentru angajatii Postei Romane

Consiliul de Administratie al Companiei Nationale Posta Romana a decis sa aprobe majorarea fondului de salarii pentru anul 2009, a anuntat, sambata, la Suceava, presedintele CA al CNPR, Marius Vatavu (foto).

Potrivit acestuia, cresterea va fi, totusi, "prudenta", relateaza Mediafax. Vatavu a mai declarat ca majorarea fondului cheltuielilor cu salariile pentru 2009 urmeaza sa fie negociata cu sindicatele in vederea stabilirii cuantumului cu care ar putea fi majorate salariile din sistem.

Vatavu a evitat sa precizeze procentul cu care se majoreaza fondul de salarii aratand ca "va fi o crestere prudenta", apropiata de rata inflatiei prognozate.

Presedintele CA al CN Posta Romana a participat, sambata, la Suceava, la marsul factorilor postali din judet. mai mult


Sambata, 09 Mai 2009, ora 21:13

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. "Maciuca" ce aprinde imaginatia la sat: Seamana cu "niste probleme din-alea"
  2. Un muzeu "dulce" s-a deschis in Bruxelles
  3. iPhone 6 se incarca in cuptorul cu microunde! Zau?
  4. Baba Vanga a prezis ca Rusia lui Vladimir va deveni stapana lumii
  5. Despagubiri uriase pentru niste femei filmate pe ascuns la ginecolog
  6. Carti de colorat si literatura satanista in scoli
  7. Inventia care ne poate schimba hainele in viitor
  8. Hotel oferit ca premiu la o tombola
  9. Incredibila evolutie a unui birou, din 1980 si pana in prezent (Video)
  10. Ce a zburat pe cerul Marii Britanii? Nu e avion, nu e norisor...