posturi deblocate

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Arafat: Deblocarea posturilor in Sanatate continua in 2014, dupa evaluare (Video)

Arafat: Deblocarea posturilor in Sanatate continua in 2014, dupa evaluare (Video)

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat, sambata, la Alba Iulia, ca in 2014 vor fi deblocate in continuare posturi in sistemul de sanatate, insa numarul acestora va fi stabilit in urma unei evaluari din primul trimestru al anului viitor.

Raed Arafat a declarat, sambata, la Alba Iulia, intr-o conferinta de presa, ca in 2014 trebuie sa fie facuta o noua evaluare a "nevoilor de medici si asistenti in sistemul de sanatate", prin care sa se stabileasca de ce posturi este nevoie, astfel incat acestea sa fie asigurate si supuse aprobarii guvernului.

"Anul viitor trebuie facuta o reevaluare a nevoilor (de medici si asistenti - n.r.), pentru ca asta depinde si de cati rezidenti termina si cati pleaca din sistem, respectiv pe doua cai: unii prin pensionare si altii care parasesc sistemul", a spus Arafat.

Potrivit acestuia, si anul viitor va ramane regula in sistemul de sanatate, conform careia la un angajat plecat, automat o alta persoana va putea ocupa acel post ramas vacant.

"Vom ramane pe regulile acestui an, e unu la unu. Deja, nu mai avem problema pe care am avut-o acum cativa ani, de unu la sapte, trebuiau sa plece sapte ca sa angajam unul. In sectorul sanitar avem unu la unu, respectiv pentru cine pleaca se angajeaza imediat altcineva in locul lui", a explicat Arafat.

Intrebat cate posturi vor fi deblocate in sanatate anul viitor, Raed Arafat a raspuns ca numarul exact va fi stabilit in urma unei evaluari care va avea loc la... mai mult


Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 18:51

1 comentariu
Decizii pentru Sanatate: Ce masuri au fost luate de Guvern (Video)

Decizii pentru Sanatate: Ce masuri au fost luate de Guvern (Video)

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat miercuri, dupa sedinta de guvern, ca Executivul a adoptat trei acte normative cu privire la activitatea medicilor din Romania.

Astfel, primul act face referire la peste 1.100 de posturi deblocate in domeniu, al doilea priveste reglementarea platilor medicilor care lucreaza de sarbatorile legale si al treilea vizeaza acoperirea arieratelor pana la finalul anului.

"Am decis deblocarea a 1124 de posuri in vederea ocuparii. Avem 1124 de posturi care se refera, in special, la personalul medical, constand in medici, asistente medicale, moase, infirmiere", a anuntat Eugen Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a anuntat ca va scoate posturile la concurs in cel mai scurt timp.

"Am avut o discutie in Guvern si despre anexa la acest memorandum. Vom actualiza cu ultimele necesitati pe care ni le-au ridicat unitatile din teritoriu. Asa cum este cazul Institutului Marie Curie. Acolo avem un program special international de pregatire, de specializare in domeniul de chirurgie cardiaca la copii. Trebuie sa angajam medici care sa mearga la clinica din Italia cu care avem protocol in acest proiect.

Un alt exemplu in acest sens ar fi si Institutul Oncologic de la Iasi care, in urma deblocarii posturilor, sa poata fi pus in functiune. Am dat prioritate posturilor care sunt deficitare: medici din domeniul terapiei intensive, din domeniul psihologiei si altele. Scoatem posturile la concurs si speram sa fie aprobate", a anuntat ministrul.... mai mult


Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 15:35

1 comentariu
Varujan Vosganian: Posturile din administratia centrala ar trebui deblocate

Varujan Vosganian: Posturile din administratia centrala ar trebui deblocate

Posturile din administratia centrala ar trebui deblocate pentru angajarea tinerilor in aceste structuri, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Varujan Vosganian, ministrul Economiei.

"Daca as putea as face ca Ivan Turbinca. Ivan Turbinca a pacalit moartea spunandu-i intotdeauna ce anume trebuie sa faca. Eu vreau ca timp de 3 ani sa nu angajam decat tineri in structurile centrale. Este bine ca un tanar sa aiba un stagiu in administratie inainte de a intra in domeniul privat.

Invers este mai greu. Exista tari, Franta de exemplu, in care perioada de activitate in structurile centrale este socotita un act de mandrie ca si cum ai fi activat in legiunea straina. A fi interesant sa ajungem intr-o zi ca oamenii sa se mandreasca pentru faptul ca au lucrat, o vreme, in administratia centrala", a spus Vosganian.

Dragnea: In doua saptamani decidem asupra restructurarilor din administratia centrala

Potrivit acestuia, posturile sunt blocate, in acest moment, in administratia centrala. "Eu nici nu stiu unde merg studentii care sunt absolventi ai facultatilor de administratie, incotro se indreapta cata vreme administratia le inchide usa in nas. Ar trebui deblocate posturile. In al doilea rand ar trebui sa gasim o formula in care cand te intreaba ce salarii le dam sa nu le spunem, cel putin noi la Ministerul Economiei, ca le dam 160 de euro pe luna", a explicat ministrul Economiei.

Academia de Studii Economice /ASE/ din Bucuresti organizeaza, miercuri, Adunarea... mai mult


Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 13:01

3 comentarii
Peste 2.500 de posturi vacante din sistemul sanitar vor fi deblocate

Peste 2.500 de posturi vacante din sistemul sanitar vor fi deblocate

Peste 2.000 de posturi vacantate dupa 1 ianuarie vor fi deblocate in sistemul sanitar, dupa ce Guvernul a aprobat un act normativ in acest sens, a anuntat joi Ministerul Sanatatii.

Executivul a aprobat, la solicitarea Ministerului Sanatatii, hotararea de guvern privind ocuparea unui numar de 2.766 de posturi vacante din sistemul sanitar.

Actul normativ prevede o deblocare a unui numar de posturi vacante atat pentru unitatile sanitare din reteaua Ministerului Sanatatii, cat si pentru cele al caror management a fost transferat la autoritatile administratiei publice locale.

Potrivit MS, este vorba de posturile care s-au vacantat dupa data de 1 ianuarie 2012, astfel incat ocuparea acestora nu determina un impact financiar suplimentar deoarece sunt bugetate si cheltuielile de personal aferente sunt prevazute in bugetele de venituri si cheltuieli aprobate.

Cele 2.766 de posturi care vor fi deblocate la nivel national vor fi repartizate pentru personalul de specialitate medico-sanitar, personalul auxiliar sanitar si personalul de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare din unitatile din sistemul sanitar.

Nominalizarea posturilor pe categorii profesionale, in vederea ocuparii prin concurs sau examen, este de competenta ordonatorului de credite cu aprobarea ordonatorului principal de credite, informeaza MS.

"Este un pas foarte important pe care il facem pentru profesionistii din sistemul sanitar. Masura vine in sprijinul unitatilor publice din... mai mult


Joi, 09 August 2012, ora 15:05

1 comentariu
Funeriu a anuntat deblocarea unor posturi din sistemul universitar

Funeriu a anuntat deblocarea unor posturi din sistemul universitar

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat, miercuri, aprobarea de catre Guvern a unei Ordonante de Urgenta prin care vor fi deblocate posturi de preparatori, asistenti universitari, lectori sau sefi de lucrari, in raport cu locurile ramase vacante in aprilie 2009.

"Aceasta masura duce la intinerirea si cresterea calitatii cadrelor didactice din universitatile Romaniei, urmand ca dupa adoptarea legii educatiei nationale sa putem sa punem in practica o politica de personal mult mai dinamica pentru universitatile din Romania", a explicat Funeriu.

El a precizat ca numarul de posturi care vor fi deblocate din invatamantul superior este egal cu numarul celor vacantate prin iesirea din sistem dupa intrarea in vigoare a Ordonantei 34/2009, adica cu iesirile din sistemul universitar care au avut loc in aprilie 2009. mai mult


Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 22:31

2 comentarii
Guvernul cere FMI deblocarea posturilor in educatie si sanatate - surse

Guvernul cere FMI deblocarea posturilor in educatie si sanatate - surse

Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, ca va solicita Fondului Monetar International deblocarea posturilor in educatie si sanatate, dar si in alte domenii, dar si ca va amana ordonanta privind tinerii intreprinzatori.

Premierul Emil Boc a promis ca in luna septembrie va fi efectuata o analiza cu privire la posturile care pot fi deblocate in sistemul sanitar, justitie, administratie si invatamant superior. In prezent, se va solicita FMI ca o parte dintre posturile din aceste domenii sa fie deblocate, din pricina lipsei acute de personal, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Pe de alta parte, Guvernul a decis sa amane aprobarea Ordonantei de Urgenta privind tinerii intreprinzatori cu aproximativ 30 de zile, timp in care proiectul va fi in dezbatere publica. Se pare ca Banca Mondiala a cerut ca legile sa fie mai mult dezbatute si mai putin modificate.

"Banca Mondiala (BM) a aratat ca foarte multe legi sunt modificate dupa aprobare, unele suferind mai multe revizuiri ulterioare, si a cerut ca proiectele de acte normative sa fie mai transparente si sa ramana mai mult timp in dezbatere publica", au relatatat sursele citate.

Misiunea FMI este prezenta in Romania in perioada 20 octombrie - 1 noiembrie, pentru evaluarea acordului si pentru inceperea unor discutii pentru incheierea unui nou acord. mai mult


Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 22:22

2 comentarii
Cseke Attila: Pe 20 septembrie va fi afisata lista cu posturile deblocate

Cseke Attila: Pe 20 septembrie va fi afisata lista cu posturile deblocate

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat sambata, la Oradea, ca pe 20 septembrie va fi postata pe site-ul ministerului lista cu posturile deblocate, urmand ca in luna noiembrie spitalele sa organizeze concursuri pentru ocuparea lor.

Ministrul Cseke Attila a amintit faptul ca joi ministerul a anuntat deblocarea a peste 3.000 de posturi in sistemul sanitar, care vor fi scoase la concurs, dar pana pe 20 septembrie, cand ministerul si-a propus sa afiseze lista cu posturi, se vor aduna datele din judete, cu solicitarile spitalelor publice.

"Ne vom axa pe posturile care sunt strict deficitare in domeniul medical in anumite domenii de specialitate, cum ar fi radiologie, terapie intensiva, urgente, chiar laborator", a declarat ministrul, in conferinta de presa.

Cseke Attila a mai precizat ca se va face o analiza la nivel central a solicitarilor, urmand ca aceste concursuri organizate de spitale sa aiba loc in luna noiembrie. mai mult


Duminica, 12 Septembrie 2010, ora 09:41

1 comentariu
Peste 3.000 de posturi deblocate in sistemul sanitar

Peste 3.000 de posturi deblocate in sistemul sanitar

Peste 2.300 de posturi, din sistemul sanitar, vor fi scoase la concurs pana la finele acestui an, anunta, pe site-ul oficial, Ministerul Sanatatii.

De asemenea, autoritatile administratiei publice locale vor mai avea posibilitatea de a scoate la concurs un numar de aproximativ 750 de posturi, la care se vor adauga si posturile vacantate in cele 18 spitale descentralizate in 2008 la Primaria Capitalei, anunta Ministerul Sanatatii

Vor avea prioritate posturile pentru medici si asistenti medicali in specialitatile deficitare, ca de exemplu ATI (Anestezie - Terapie Intensiva), medicina de urgenta, de laborator si radiologie in spitalele din zonele unde exista deficit important de personal medical.

De asemenea, vor fi deblocate posturi si in unitati sanitare din centrele universitare care mai au nevoie de specialisti pe anumite domenii cu lipsa acuta de personal.

Lista unitatilor sanitare cu paturi, dar si numarul de posturi pe fiecare categorie de personal medical, precum si specialitatile pentru care se vor organiza concursuri/examinari in aceasta toamna va fi publicata pe site-ul ministerului, la adresa www.ms.ro, incepand cu data de 20 septembrie, mai precizeaza Ministerul Sanatatii.

Institutia estimeaza ca, incepand din luna noiembrie a acestui an, unitatile sanitare cu paturi vor organiza concursurile/examinarile pentru ocuparea posturilor.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila a solicitat Guvernului, la jumatatea lunii august, deblocarea a 5.000 de posturi... mai mult


Joi, 09 Septembrie 2010, ora 14:00

Posturile din ministere, deblocate in proportie de 15%

Posturile din ministere, deblocate in proportie de 15%

Plenul Senatului a aprobat, cu 40 de voturi "pentru", 32 "impotriva" si doua abtineri, o ordonanta de urgenta prin care 15% din totalul posturilor vacante din ministere si din institutiile si autoritatile publice aflate in subordinea Guvernului vor fi deblocate.

Potrivit expunerii de motive, "blocarea ocuparii posturilor vacante a creat disfunctionalitati in functionarea unor institutii publice si, in special, in structurile cu atributii in domeniul gestionarii asistentei financiare nerambursabile comunitare", motiv pentru care reglementarea acestui aspect "nu poate fi amanata, constituind o situatie extraordinara care vizeaza interesul general public".

Conform raportului de admitere formulat de Comisia pentru administratie publica din Senat, Executivul este autorizat sa aprobe prin hotarare redistribuiri de posturi si fonduri aferente acestora intre bugetele ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat, in vederea "intaririi structurilor care au ca obiect de activitate gestionarea asistentei financiare comunitare acordate Romaniei".

Potrivit ordonantei, ordonatorii principali de credite ai institutiilor amintite au obligatia sa transmita lunar, pana la data de 15, pentru luna anterioara, la Ministerul Finantelor Publice, numarul total al posturilor care s-au vacantat si care nu au fost ocupate. Ordonanta nr. 32/2010 este in vigoare din data de 28 aprilie a anului in curs.

Senatul este prima camera parlamentara sesizata. mai mult


Miercuri, 26 Mai 2010, ora 16:54

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)