posturi libere ministerul sanatatii

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Secretar de stat: Peste 1.000 de medici au posturi asigurate dupa rezidentiat

Secretar de stat: Peste 1.000 de medici au posturi asigurate dupa rezidentiat

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat ca peste 1.000 de medici care vor avea posturi asigurate, in acest an, dupa ce isi vor termina rezidentiatul.

"Este momentul sa schimbam, din acest an, optica de ocupare a posturilor. Ideea a fost de a scoate posturi in clinicile universitare, in spitalele judetene si municipale. 1.100 de posturi sunt scoase", a declarat Alexabdru Rafila pentru Digi24.

Ocuparea posturilor va fi conditionata de semnarea unui contract, prin care medicii se angajeaza sa ramana acolo o perioada de cel putin cinci ani, cat a durat rezidentiatul.

"Daca rezidentiatul dureaza cinci ani, ei trebuie sa profeseze minimum cinci ani in acea unitate medicala. Cu siguranta vor profesa toata viata pentru ca o astfel de posibilitate de a lucra in clinici universitare sau spitale judetene le ofera o perspectiva sigura profesionala, ceea ce isi doresc cu totii", a completat secretarul de stat.

Rezidentiat 2012: Peste 5.300 de candidati sustin examenul duminica

Peste 5.300 de absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie s-au inscris la examenul de Rezidentiat care se desfasoara duminica in Bucuresti si in alte cinci centre universitare din tara, acestia urmand sa concureze pe 3.778 de locuri si posturi, potrivit Ministerului Sanatatii, citat de NewsIn.

Cei mai multi medici tineri, 4.142, s-au inscris pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul medicina, un numar de 931 au optat pentru locurile si... mai mult


Duminica, 25 Noiembrie 2012, ora 15:56

3 comentarii
ICR scoate la concurs 17 posturi in strainatate

ICR scoate la concurs 17 posturi in strainatate

Institutul Cultural Roman (ICR) organizeaza un concurs in vederea ocuparii a cinci posturi de director adjunct si douasprezece posturi de referent la mai multe filiale ale Institutui Cultural Roman din strainatate, informeaza reprezentantii ICR.

Potrivit sursei citate, concursuri pentru ocuparea functiei de director adjunct vor fi organizate pentru ICR Viena, ICR "Titu Maiorescu" Berlin, ICR Varsovia, ICR Lisabona, ICR New York. Pentru posturile vacante de referent vor fi organizate concursuri pentru ICR Viena, ICR Praga, ICR "Titu Maiorescu" Berlin, Accademia di Romania, ICR Varsovia, ICR New York, ICR Stockholm, ICR Bruxelles si ICR Londra.

"Pentru posturile de director adjunct se pot inscrie in competitie toti cetatenii romani care cunosc limba tarii respective si vorbesc o limba de circulatie internationala (de preferat limba engleza), au o vechime de cel putin trei ani intr-o functie de conducere, au o activitate profesionala prestigioasa intr-un domeniu intelectual, cultural-artistic, universitar-academic, stiintific, management public, diplomatie, au o experienta edificatoare ca manager cultural (coordonator de proiecte culturale, activitate in cadrul unor institutii, asociatii, organizatii nonguvernamentale, publicatii, audiovizual), sunt echidistanti politic, adera la valorile democratiei, pluralismului, au abilitati de comunicare, cunosc spatiul cultural din tarile-gazda si implicarea in dezvoltarea relatiilor bilaterale dintre Romania si acestea si cunosc... mai mult


Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 22:25

1 comentariu
Medicinistii dau examenul de rezidentiat

Medicinistii dau examenul de rezidentiat

Peste 5.000 de absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie sustin duminica examentul de rezidentiat.

Rezidentiatul se organizeaza anul acesta descentralizat, in centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

La concurs s-au inscris 5025 de absolventi, care vor concura pe un numar de 3 810 locuri si posturi, dintre care 2998 locuri si 812 posturi.

Ministerul Sanatatii mai anunta ca dintre cele 2998 locuri in rezidentiat scoase la concurs, un numar de 2600 locuri sunt pentru medicina, 290 locuri pentru medicina dentara si 108 pentru farmacie.

Cei mai multi candidati au optat pentru a sustine concursul in centrele din Bucuresti (1773), Cluj Napoca (821) si Iasi (770). Restul candidatilor au optat pentru Timisoara (601), Craiova (552) si Targu Mures (508).

"In premiera, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematica comuna si respectand o metodologie unica, in conformitate cu legislatia in vigoare", se mai arata in comunicat.

Posturile scoase la concurs sunt, in principal, pentru medicina de urgenta, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinica, specialitati unde nu exista in prezent o acoperire suficienta cu personal calificat.

Concursul se va desfasura sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore, iar ocuparea locurilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe... mai mult


Duminica, 20 Noiembrie 2011, ora 13:01

Vezi ce posturi libere sunt in Ministerul Sanatatii

Vezi ce posturi libere sunt in Ministerul Sanatatii

Ministerul Sanatatii a publicat, pe site-ul institutiei, lista cu posturile din caminele pentru persoane varstnice dar si pe cea cu posturile vacante din sistem, pe specialitati si categorii, pentru care personalul medical si cel auxiliar pot opta in urmatoarea perioada.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, personalul din unitatile sanitare eligibile pentru accesarea noului program guvernamental de finantare a caminelor pentru persoane varstnice au la dispozitie, incepand de vineri, posturile vacante pentru care pot opta la redistribuire.

Ministerul a publicat vineri, pe site-ul www.ms.ro, listele cu posturile vacante, pe specialitati si categorii, la nivel judetean si national pentru care personalul medical, dar si cel auxiliar va putea opta in urmatoarea perioada.

De asemenea, tot pe site-ul ministerului pot fi accesate doua liste cu spitalele care au posturi vacante in fiecare judet si cu posturile ocupate in unitatile sanitare propuse pentru reorganizare.

Conditiile in care se va realiza procesul de redistribuire, etapele si pasii pe care personalul sanitar trebuie sa ii faca pentru ocuparea unui post vor fi aprobate pana in data de 22 martie, prin Ordin al ministrului Sanatatii. Totodata, redistribuirea propriu-zisa a personalului va incepe in data de 1 aprilie, se va desfasura in mai multe etape si va dura cel mult 60 de zile.

Reprezentantii MS precizeaza ca 678 de medici si 2.086 de asistenti medicali vor putea opta pentru posturi in... mai mult


Sambata, 19 Martie 2011, ora 09:57

1 comentariu
Revolta la Spitalul Judetean Timisoara

Revolta la Spitalul Judetean Timisoara

De ceva timp, in Spitalul Judetean Timisoara pluteste o stare de nemultumire, care in orice moment e gata sa explodeze. Cadrele medicale si personalul auxiliar au ajuns la capatul rabdarii.

Starea jalnica in care se afla institutia, problemele grave cu care se confrunta spitalul, dar si teama ca cei care trudesc acolo pentru a salva vieti vor fi dati afara, ii determina pe oamenii sa inceteze activitatea si sa iasa in strada. La toate acestea a mai pus capac si ordinul Ministerului Sanatatii prin care peste un sfert din angajati ai unitatiilor sanitare ar trebui pusi pe liber.

Angajatii spitalului considera ca fiecare om este indisponibil. Spitalul are peste 1.000 de paturi, iar personalul existent, din pricina ca e putin la numar, abia face fata. "Sa se renunte la personalul contractual, care ia bani multi si nu face nimic", sunt de parere oamenii.

E vorba de purtatorul de cuvant care, pe langa salariu, mai incaseaza 2.500 lei, de vreo alte trei-patru achizitii, si, nu in ultimul rand, de un avocat platit lunar cu 4.000 de lei, de juristi etc. "Pe vremea lui Ceausescu era un jurist la o intreprindere cu 5.000 de oameni, iar la Spitalul Judetean Timisoara, cu un personal de 2.000 de angajati, sunt trei juristi si un avocat", spune un medic.

Ceea ce ii determina pe oameni sa o ia razna e si saracia crunta din spital. Nu sunt medicamente, nu sunt materiale sanitare, nu e lenjerie de pat etc. Pana nu demult bolnavii mancau din cutii de margarina Rama, deoarece... mai mult


Duminica, 17 Octombrie 2010, ora 17:28

7 comentarii
Ministerul Sanatatii propune desfiintarea a 374 de posturi

Ministerul Sanatatii propune desfiintarea a 374 de posturi

Ministerul Sanatatii (MS)a propus Guvernului, duminica, desfiintarea a 374 de posturi din Sanatate, restructurare in urma careia cheltuielile s-ar reduce cu aproximativ 10 milioane de lei, au anuntat reprezentantii MS.

"In urma discutiilor purtate ieri (n.r. - sambata), la Palatul Victoria, reprezentantii Ministerului Sanatatii i-au prezentat primului ministru propunerea de restructurare care vizeaza o parte dintre institutiile aflate in subordine", au precizat reprezentantii MS.

In functie de institutie, procentul posturilor reduse se incadreaza intre 8,6% si 54%.

Propunerea inaintata Guvernului urmareste eficientizarea activitatii, prin eliminarea unor posturi care nu mai corespund necesitatilor actuale, precum si prin comasarea anumitor institutii.

Analiza urmeaza a fi extinsa si in cadrul celorlalte structuri din subordinea Ministerului Sanatatii.

Totodata, in cadrul Ministerului Sanatatii exista aproape 300 de posturi, din care jumatate sunt neocupate, astfel ca, dupa o reducere cu 20% a functiilor din cadrul institutiei, potrivit cererii Guvernului, se vor organiza concursuri pentru ocuparea locurilor libere, au precizat, pentru NewsIn, reprezentantii MS.

Premierul Emil Boc s-a intalnit, sambata, cu reprezentantii ministerelor Transporturilor, Apararii, Agriculturii, Sanatatii, Tineretului si Sportului si Comunicatiilor, iar duminica cu cei ai Externelor, Educatiei, Muncii, Justitiei, Turismului, Mediului si Internelor, pe tema restructurarii... mai mult


Duminica, 02 August 2009, ora 19:14

3 comentarii
Ministerul Sanatatii: Doar 50% din posturi sunt ocupate

Ministerul Sanatatii: Doar 50% din posturi sunt ocupate

Ministerul Sanatatii are aproape 300 de posturi, din care jumatate sunt neocupate, astfel ca, dupa o reducere cu 20% a functiilor din cadrul institutiei, potrivit cererii Guvernului, se vor organiza concursuri pentru ocuparea locurilor libere.

"Din totalul de posturi, chiar daca sunt libere, vom decide, dupa toate discutiile cu reprezentantii Guvernului, la care vom renunta, pentru a avea o reducere cu 20%. Ulterior, vom organiza concursuri pentru a ocupa toate posturile din minister", au explicat sambata oficialii Ministerului Sanatatii.

In privinta reducerii personalului in institutiile subordonate Ministerului Sanatatii, oficialii MS sustin ca vor lua o decizie saptamana urmatoare, dupa ce vor fi finalizate toate discutiile cu reprezentantii Guvernului.

Premierul Emil Boc s-a intalnit, sambata, cu reprezentantii ministerelor Transporturilor, Apararii, Agriculturii, Sanatatii, Tineretului si Sportului si Comunicatiilor, iar duminica se va intalni cu cei ai Externelor, Educatiei, Muncii, Justitiei, Turismului, Mediului si Internelor, pe tema restructurarii agentiilor guvernamentale. mai mult


Sambata, 01 August 2009, ora 18:52

2 comentarii
Doar un medic inscris la un concurs cu 50 de posturi

Doar un medic inscris la un concurs cu 50 de posturi

Salarii mici si aparatura medicala invechita sunt principalele motive care ii indeparteaza pe medici de sistemul medical.

Situatia este sustinuta de datele care arata ca doar 341 de candidati s-au inscris pe cele aproape 2.000 de posturi deblocate de Ministerul Sanatatii pentru spitale, informeaza Realitatea Tv.

Ministerul Sanatatii a scos la concurs in judetul Vrancea peste 50 de locuri pentru medici, insa doar o singura persoana s-a inscris pana acum.

Nici in Vaslui situatia nu este mai buna, doar noua persoane inscriindu-se la concursul pentru cele 91 de posturi vacante din sistemul sanitar din judet.

Cea mai grava situatie este insa la Brasov, unde nu s-a inscris niciun medic pe cele noua locuri libere la Unitatea de Primiri Urgente.

Toti medicii care s-au inscris la concurs vor sustine examenul, de ocupare a unui post in perioada 25 martie-6 aprilie. mai mult


Marti, 17 Martie 2009, ora 09:36

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba