pret actiuni fondul proprietatea

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Actiunile Fondului Proprietatea au revenit la maximul istoric

Actiunile Fondului Proprietatea au revenit la maximul istoric

Bursa de la Bucuresti a crescut usor, cu 0,4%, in prima parte a sedintei de vineri, pentru a patra zi consecutiv, intr-o piata unde investitorii si-au orientat atentia spre actiunile Fondului Proprietatea (FP), care au revenit la maximul istoric, de 0,71 lei/titlu.

Piata a fost pe crestere usoara inca din primele minute, insa la fel ca in precedentele sedinte volumele de tranzactionare au fost axate doar pe cateva actiuni.

Daca in primele trei zile din aceasta saptamana investitorii si brokerii au acordat mai multa atentiei subscrierilor pe transa micilor investitori la oferta de la Nuclearelectrica, interesul a fost indreptat vineri mai mult catre actiunile Fondului Proprietatea, care s-au intors la maximului istoric atins pe 16 august.

Incepand din ultima saptamana a lunii august si pana la finalul saptamanii trecute, pretul actiunilor FP a scazut pana aproape de 0,67 lei, insa de luni a reintrat pe crestere, indreptandu-se din nou catre nivelul maxim atins in luna august.

In prima parte a sedintei de vineri, pretul a urcat pentru cateva momente la maximul istoric de 0,71 lei. Cotatia, atinsa in jurul orei 12:45, este cu 1,57% peste inchiderea de joi. La scurt timp dupa ora 13:00, titlurile Fondului erau cotate la 0,7095 lei, pret cu 1,5% peste ziua precedenta.

Evolutia de vineri a venit pe un rulaj de aproape 5,1 milioane lei cu actiunile Fondului Proprietatea.

Evolutia indicilor

In prima parte a sedintei, indicele BET, al celor mai lichide zece... mai mult


Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 18:01

1 comentariu
Bursa reinvie - ce actiuni cresc puternic la BVB

Bursa reinvie - ce actiuni cresc puternic la BVB

Dupa o decizie "istorica" de ridicare a pragului de detinere la SIF-uri la 5%, Bursa de Valori Bucuresti a inchis sedinta de tranzactionare pe verde, iar optimismul investitorilor s-a observat in actiunile celor cinci SIF-uri, ale caror preturi au crescut cu pana la 14,73%.

Cea mai buna evolutie marcata in cursul zilei de joi a fost inregistrata de indicele BET-FI, cu 10,06%, insa ascensiunea indicelui a fost oprita de titlurile Fondului Proprietatea, care au crescut cu 1,2%, pana la 0,4230 lei/actiune.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 1,11%, pana la 4.324,14 puncte, indicele compozit BET-C a castigat 0,42%, ajungand la 2.608,56 puncte, in timp ce indicele BET-NG al companiilor din sectorul energetic a urcat cu 0,05%.

Citeste mai multe despre Bursa "reinvie": Vezi ce actiuni cresc puternic la BVB pe Business24.ro. mai mult


Joi, 15 Decembrie 2011, ora 22:55

2 comentarii
Pretul actiunilor Fondului Proprietatea a atins minimul de la listare

Pretul actiunilor Fondului Proprietatea a atins minimul de la listare

Dupa ce Bursa de Valori Bucuresti a deschis, vineri, sedinta pe rosu, ca urmare a influentei burselor internationale care au cazut joi, actiunile Fondului Proprietatea au fost si ele lovite de aceasta tendinta.

Astfel, vineri dimineata, actiunile Fondului Proprietatea au ajuns la pretul minim de 0,4701 lei, adica cel mai redus nivel de la listare. In jurul orei 11.00, acestea isi mai revenisera, insa actiunile se tranzactionau tot la un nivel sub cel de listare, de 0,4790 lei, in scadere cu 3,43.

Un pret apropiat a mai fost atins la 30 mai, cand titlurile au inchis la 0,485 lei, arata datele Bursei de la Bucuresti.

Pe BVB, indicele BET, care monitorizeaza cele mai lichide zece companii de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), inclusiv Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Transelectrica sau BRD-Groupe Societe Generale, a inregistrat o scadere de 4,11 procente, in dimineata ultimei sedinte din aceasta saptamana.

De asemenea, indicele BET-C, care reflecta evolutia preturilor tuturor companiilor listate pe piata reglementata BVB Categoria I si II, cu exceptia SIF-urilor, a scazut cu 4,50 la suta, in jurul orei 10.20.

Indicele BET-FI, care monitorizeaza evolutia actiunilor societatilor de investitii financiare, s-a redus cu 3,93 de procente, SIF Moldova avand cea mai importanta pierdere, de 6,84 la suta.

BET-XT, indicele ce urmareste evolutia preturilor celor mai lichide 25 de companii tranzactionate in segmentul de piata reglementata, inclusiv SIF-urile, a scazut... mai mult


Vineri, 05 August 2011, ora 11:28

Fondul Proprietatea a rascumparat actiuni de aproape 19 milioane de lei

Fondul Proprietatea a rascumparat actiuni de aproape 19 milioane de lei

Fondul Proprietatea a rascumparat actiuni in valoare de 18,77 de milioane de lei, in perioada 25 - 29 iulie.

Achizitia actiunilor s-a facut in cadrul a cinci tranzactii, numarul total fiind de 36,35 de milioane de titluri, se arata intr-un comunicat al companiei.

Cele mai multe actiuni s-au rascumparat pe data de 26 iulie, fiind vorba despre un pachet de peste 11,42 de milioane de titluri, cumparate la pretul de 0,516 lei/unitate.

Cel mai mic pret, de 0,5102 lei/unitate, s-a platit pentru pachetul cumparat pe 27 iulie, de 1,2 milioane de actiuni.

In primul trimestru din acest an, Fondul Proprietatea a inregistrat un profit net de 14 milioane de lei, compartiv cu pierderile de 23 de milioane de lei din perioada similara a anului trecut.

Marti, actiunile Fondului Proprietatea au pierdut aproape un procent pe Bursa de Valori Bucuresti, tranzactionandu-se la nivelul de 0,51 de lei/titlu.

T.B. mai mult


Marti, 02 August 2011, ora 18:33

Actiunea Fondului Proprietatea ar putea ajunge la 0,70 lei - analiza Tradeville

Actiunea Fondului Proprietatea ar putea ajunge la 0,70 lei - analiza Tradeville

Pretul tinta estimat pentru actiunile Fondului Proprietatea pentru urmatoarele 12 luni este de 0,70 lei/actiune, pret calculat prin comparatia cu alte fonduri internationale ce au o capitalizare bursiera similara, potrivit evaluarii realizate de Departamentul de Analiza al SSIF Tradeville SA.

"Tinand cont de multiplii P/S si P/BV care sunt mai scazuti pentru FP fata de media fondurilor de investitii similare, consideram ca titlul FP este subevaluat fata de sectorul de fonduri de investitii comparat. Consensul din piata calculat ca medie aritmetica a estimarilor analistilor care au evaluat compania este de 0,85 lei/actiune", potrivit raportului pe Tradeville, remis Ziare.com.

Fondul Proprietatea (FP) se tranzactioneaza la un discount de aproape 55% fata de valoarea unitara a activului net raportata de administratorul Franklin Templeton la 31 mai 2011. La 31 martie 2011 FP cuprindea 39,3% companii listate, 55,6% companii nelistate in timp ce 5,1% din bani erau plasati in lichiditati nete.

"Suntem de parere ca pretul la care se tranzactioneaza actiunea FP este in continuare scazut fiind egal cu valoarea contabila a activelor imobilizate aferente doar companiilor din portofoliu listate pe bursa. Cu alte cuvinte, o actiune FP, care inglobeaza atat active listate cat si nelistate, se vinde la valoarea unitara a activelor imobilizate aferente companiilor listate, activele companiilor nelistate fiind practic achizitionate gratuit", potrivit Tradeville.

Analistii... mai mult


Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 13:53

Fondul Proprietatea nu a rascumparat inca nicio actiune

Fondul Proprietatea nu a rascumparat inca nicio actiune

Managerul de fond al Fondului Proprietatea (FP), Grzegorz Konieczny, a declarat ca Fondul Proprietatea nu a rascumparat inca nici o actiune, dar nu a exclus ca acest lucru sa se intample pana la finalul anului.

"Nu am cumparat nici macar o actiune a Fondului Proprietatea in cadrul programului de rascumparare. Scopul programului este acela de a oferi actionarilor valoare si sub alta forma decat acordarea de dividende. Ca rezultat al programului, valoarea activului net ar trebui sa creasca. Insa nu se pune problema manipularii sau influentarii pretului datorita reglementarilor Uniunii Europene. Este posibil ca anul acesta sa apelam la rascumparari", a precizat Konieczny la The Money Channel.

Actiunile Fondul Proprietatea sunt listate, incepanddin 25 ianuarie, la Bursa de Valori Bucuresti. Titlurile FP au incheiat sedinta de vineri la 0,6035 lei/actiune, pe o lichiditate de 17,48 milioane lei. mai mult


Luni, 28 Februarie 2011, ora 18:41

Actiunile Fondului Proprietatea au coborat la pragul de 0,6 lei

Actiunile Fondului Proprietatea au coborat la pragul de 0,6 lei

Actiunile Fondului Proprietatea (FP) au inchis, marti, sedinta bursiera la un pret de 0,6 lei/titlu.

Pretul este considerat de brokeri drept "prag psihologic" si este minimul atins de actiunile Fondului de la listarea pe Bursa in 25 ianuarie, potrivit Ziarul Financiar.

La acest pret, capitalizarea bursiera a Fondului este de 8,38 miliarde de lei.

Actiunile FP au raportat o scadere de 1,4%, in timp ce indicele BET, principalul indice bursier, a stagnat, iar indicele BET-FI a pierdut 1,6%.

Investitorii au tranzactionat, marti, 43 milioane de actiuni FP. mai mult


Marti, 15 Februarie 2011, ora 21:04

1 comentariu
FP a ridicat lichiditatea Bursei la cel mai mare nivel din ultimele 11 luni

FP a ridicat lichiditatea Bursei la cel mai mare nivel din ultimele 11 luni

Lichiditatea Bursei de Valori Bucuresti a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele 11 luni, datorita listarii Fondului Proprietatea.

In prima zi de tranzactionare a actiunilor Fondului Proprietatea (FP), s-au facut transferuri in valoare de 213,6 milioane de lei (50,1 milioane de euro), reprezentand 2,42 la suta din toate actiunile Fondului, relateaza Mediafax.

Astfel, actiunile FP au sustinut 88 la suta din lichiditatea pietei, de 243,3 milioane de lei (57 de milioane de euro).

Un rulaj mai mare s-a inregistrat la jumatatea lunii februarie de anul trecut, de 283,9 milioane de lei (68,9 milioane de euro).

Actiunile FP au inceput ziua la pretul de 0,6020 lei/unitate, atingand un maxim de 0,6750 lei/unitate.

La sfarsitul zilei, titlurile Fondului Proprietatea erau cotate la 0,6495 lei/unitate.

In topul rulajelor de marti, dupa FP, s-au aflat SIF Moldova si SIF Oltenia, cu transferuri de cate 6,5 milioane de lei.

De asemenea, la mijlocul sedintei, s-a efectuat o tranzactie speciala cu un pachet de 150.000 de actiuni ale BRD, in valoare de 2,1 milioane de lei. mai mult


Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 19:14

2 comentarii
Titlurile Fondului Proprietatea vor costa 0,8 lei/unitate in 2011 - Tradeville

Titlurile Fondului Proprietatea vor costa 0,8 lei/unitate in 2011 - Tradeville

Actiunile Fondului Proprietatea se vor tranzactiona la valoarea de 0,8 lei/titlu, la sfarsitul anului 2011, potrivit unei analize realizate de firma de brokeraj Tradeville.

La data de 31 decembrie 2010, valoarea unei actiuni a Fondului Proprietatea era de 1,1124 lei, cu 13,6 la suta mai mult fata de 31 octombrie 2010, se precizeaza intr-un comunicat al Tradeville, remis Ziare.com.

Totusi, actiunile Fondului s-au tranzactionat, inainte de listare, la pretul de aproximativ 0,5 lei/titlu.

"Fondul Proprietatea reprezinta o oportunitate pentru investitorul cu un orizont lung de investire datorita perioadei mai mari de timp necesare administratorului pentru restructurarea portofoliului, precum si datorita stilului investitional adoptat de catre administrator", a declarat Dragos Darabut, analist financiar in cadrul Tradeville.

Potrivit firmei de brokeraj, principalele doua obiective ale administratorului Fondului Proprietatea, Franklin Templeton, sunt realizarea unui randament superior cresterii PIB-ului nominal al Romaniei si minimizarea diferentei potentiale dintre pretul actiunilor si valoarea neta a activului.

"Metodologia de investire a administratorului este de tipul bottom-up, bazata pe selectarea actiunilor subevaluate prin folosirea analizei fundamentale. Aceasta abordare se diferentiaza de modelul top-down care implica analizarea intr-o prima faza a contextului macroeconomic, pe urma se aleg acele ramuri ale economiei care au perspective mai ridicate de... mai mult


Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 15:35

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)