pret actiuni sif

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Radu Hanga: Majorarea pragului la SIF-uri, factor cu efect intarziat

Radu Hanga: Majorarea pragului la SIF-uri, factor cu efect intarziat

Modificarea pragului la SIF-uri nu este un factor care sa aiba un efect imediat masurabil asupra valorii actiunilor. Ramane in continuare problema concertarii voturilor care nu a fost solutionata de CNVM, a declarat Radu Hanga, Director BT Asset Management.

In 2012, insa, "aceasta modificare ar trebui sa duca la presiuni pozitive din partea actionarilor asupra managementului actual pentru imbunatatirea performantei SIF-urilor care in final sa aiba ca efect cresterea actiunilor", a declarat Hanga pentru Business24.ro. Un alt motiv de optimism este, potrivit specialistului, evaluarea atractiva a principalelor participatii (EBS, BRD).

Primul efect al deciziei Parlamentului a fost cresterea volumelor de tranzactionare pe SIF-uri. Dupa o reactie pozitiva imediat dupa anuntarea majorarii pragului, SIF-urile au pierdut aproape tot avansul, insa modificarea pragului nu poate sa aiba un efect imediat, considera Radu Hanga.

"Pe de alta parte performanta modesta din ultima saptamana trebuie legata si de contextul international. Activele SIF-urilor sunt concentrate pe Erste Bank (BCR in cazul SIF5) si BRD. Investitorii au un apetit de risc scazut iar bancile europene raman in topul actiunilor ocolite. Cu structura actuala a portofoliului este dificil ca pretul SIF-urilor sa evolueze mult timp diferit fata de pretul Erste si BRD. De la inceputul lunii noiembrie SIF-urile au crescut cu ~15% iar BRD si EBS au scazut cu 10% si 20% (aproximativ)", a explicat specialistul.... mai mult


Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 15:38

Bursa reinvie - ce actiuni cresc puternic la BVB

Bursa reinvie - ce actiuni cresc puternic la BVB

Dupa o decizie "istorica" de ridicare a pragului de detinere la SIF-uri la 5%, Bursa de Valori Bucuresti a inchis sedinta de tranzactionare pe verde, iar optimismul investitorilor s-a observat in actiunile celor cinci SIF-uri, ale caror preturi au crescut cu pana la 14,73%.

Cea mai buna evolutie marcata in cursul zilei de joi a fost inregistrata de indicele BET-FI, cu 10,06%, insa ascensiunea indicelui a fost oprita de titlurile Fondului Proprietatea, care au crescut cu 1,2%, pana la 0,4230 lei/actiune.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 1,11%, pana la 4.324,14 puncte, indicele compozit BET-C a castigat 0,42%, ajungand la 2.608,56 puncte, in timp ce indicele BET-NG al companiilor din sectorul energetic a urcat cu 0,05%.

Citeste mai multe despre Bursa "reinvie": Vezi ce actiuni cresc puternic la BVB pe Business24.ro. mai mult


Joi, 15 Decembrie 2011, ora 22:55

2 comentarii
S-a modificat prin lege pragul pentru SIF-uri. E prea tarziu?

S-a modificat prin lege pragul pentru SIF-uri. E prea tarziu?

Mult asteptata majorare a pragului de detinere la societatile de investitii financiare de la 1 la 5 procente, ceruta de cea mai mare parte a investitorilor din Romania, a fost, in sfarsit, aprobata de Parlament, dupa votul pozitiv dat, joi, in Camera Deputatilor. Insa efectele la fel de pozitive, scontate, vor intarzia sa apara, potrivit analistilor.

Legea a fost adoptata cu 170 de voturi "pentru" si 63 de voturi "impotriva", dupa ce, in ultimele trei saptamani, votul a fost amanat de tot atatea ori, deoarece deputatii nu au mai avut timp, desi, de fiecare data, era inscris pe ordinea de zi.

Oare s-a luat decizia prea tarziu? In orice caz, s-a luat intr-un moment destul de nepotrivit.

"Sincer, nu pot sa-mi dau seama ce efect va avea. In mod normal, ar trebui sa fie o influenta pozitiva, dar, deocamdata, nimic nu este previzibil in Europa si in Romania. Exista zvonurile astea cu retrageri de capital, care, pana la urma, neutralizeaza aceasta masura, pentru ca a aparut intr-un moment de neclaritate", a explicat, pentru Ziare.com, analistul Mircea Cosea.

Potrivit spuselor sale, deocamdata, nu se intrevede nici un fel de modificare, nici un fel de avantaj, in urma majorarii pragului de detinere.

"Teoretic, insa, ar fi trebuit sa fie o masura buna. Ea circula de mai mult timp. S-a luat astazi (joi - n.red.), foarte bine, dar nu cred ca va avea, pe termen scurt, niciun fel de efect, pentru ca exista o lipsa de predictibilitate care nu va incuraja nimic pe domeniul... mai mult


Joi, 15 Decembrie 2011, ora 18:33

1 comentariu
Pretul actiunilor Fondului Proprietatea a atins minimul de la listare

Pretul actiunilor Fondului Proprietatea a atins minimul de la listare

Dupa ce Bursa de Valori Bucuresti a deschis, vineri, sedinta pe rosu, ca urmare a influentei burselor internationale care au cazut joi, actiunile Fondului Proprietatea au fost si ele lovite de aceasta tendinta.

Astfel, vineri dimineata, actiunile Fondului Proprietatea au ajuns la pretul minim de 0,4701 lei, adica cel mai redus nivel de la listare. In jurul orei 11.00, acestea isi mai revenisera, insa actiunile se tranzactionau tot la un nivel sub cel de listare, de 0,4790 lei, in scadere cu 3,43.

Un pret apropiat a mai fost atins la 30 mai, cand titlurile au inchis la 0,485 lei, arata datele Bursei de la Bucuresti.

Pe BVB, indicele BET, care monitorizeaza cele mai lichide zece companii de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), inclusiv Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Transelectrica sau BRD-Groupe Societe Generale, a inregistrat o scadere de 4,11 procente, in dimineata ultimei sedinte din aceasta saptamana.

De asemenea, indicele BET-C, care reflecta evolutia preturilor tuturor companiilor listate pe piata reglementata BVB Categoria I si II, cu exceptia SIF-urilor, a scazut cu 4,50 la suta, in jurul orei 10.20.

Indicele BET-FI, care monitorizeaza evolutia actiunilor societatilor de investitii financiare, s-a redus cu 3,93 de procente, SIF Moldova avand cea mai importanta pierdere, de 6,84 la suta.

BET-XT, indicele ce urmareste evolutia preturilor celor mai lichide 25 de companii tranzactionate in segmentul de piata reglementata, inclusiv SIF-urile, a scazut... mai mult


Vineri, 05 August 2011, ora 11:28

FP a ridicat lichiditatea Bursei la cel mai mare nivel din ultimele 11 luni

FP a ridicat lichiditatea Bursei la cel mai mare nivel din ultimele 11 luni

Lichiditatea Bursei de Valori Bucuresti a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele 11 luni, datorita listarii Fondului Proprietatea.

In prima zi de tranzactionare a actiunilor Fondului Proprietatea (FP), s-au facut transferuri in valoare de 213,6 milioane de lei (50,1 milioane de euro), reprezentand 2,42 la suta din toate actiunile Fondului, relateaza Mediafax.

Astfel, actiunile FP au sustinut 88 la suta din lichiditatea pietei, de 243,3 milioane de lei (57 de milioane de euro).

Un rulaj mai mare s-a inregistrat la jumatatea lunii februarie de anul trecut, de 283,9 milioane de lei (68,9 milioane de euro).

Actiunile FP au inceput ziua la pretul de 0,6020 lei/unitate, atingand un maxim de 0,6750 lei/unitate.

La sfarsitul zilei, titlurile Fondului Proprietatea erau cotate la 0,6495 lei/unitate.

In topul rulajelor de marti, dupa FP, s-au aflat SIF Moldova si SIF Oltenia, cu transferuri de cate 6,5 milioane de lei.

De asemenea, la mijlocul sedintei, s-a efectuat o tranzactie speciala cu un pachet de 150.000 de actiuni ale BRD, in valoare de 2,1 milioane de lei. mai mult


Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 19:14

2 comentarii
Bursa a scazut puternic in sedinta de luni

Bursa a scazut puternic in sedinta de luni

Corectiile au revenit pe Bursa de la Bucuresti, actiunile SIF ieftinindu-se in medie cu 0,6%, in timp ce piata a suferit un declin mai sever pe ansamblu, de 1,7%, pe un rulaj sustinut de tranzactiile speciale cu actiuni Banca Transilvania si SIF Transilvania, dar si cu titluri de stat.

Lichiditatea pietei de actiuni a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a sporit puternic luni, la 33,87 milioane lei (8,05 milioane euro), comparativ cu rulajul din sedinta precedenta, de 20,10 milioane lei (4,76 milioane euro). Desi schimburile in piata regular au fost modeste, rulajul a fost saltat de tranzactiile speciale (deal) cu actiuni SIF Transilvania, Banca Transilvania si Condmag.

Astfel, printr-o tranzactie speciala in valoarea de 10,6 milioane lei a fost transferate 14,22 milioane de titluri SIF Transilvania (SIF3), ceea ce reprezinta 1,3% din capitalul social. De asemenea, inca 4,10% din actiunile Bancii Transilvania au fost schimbate printr-un deal de 10,45 milioane lei. O alta tranzactie, de 3 milioane lei, s-a perfectat cu 4 milioane de actiuni Condmag.

Totodata, lichiditatea pe sectiunea instrumentelor financiare cu venit fix de la Bursa de Valori Bucuresti s-a ridicat la 36,44 milioane lei (14,29 milioane euro), in urma mai multor tranzactii negociete (deal) cu titluri de stat.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 1,44%%, pana la 4.751,78 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a coborat cu 1,69%, pana la... mai mult


Luni, 21 Decembrie 2009, ora 21:57

1 comentariu
Valoarea SIF-urilor, redusa cu 9% in ultimele sapte zile

Valoarea SIF-urilor, redusa cu 9% in ultimele sapte zile

Scaderile ample din pietele externe au adus o saptamana de corectii agresive pe Bursa de Valori Bucuresti, investitorii preferand sa-si marcheze profiturile, ceea ce a adus pietei o scadere medie de 6% si a coborat indicele SIF-urilor sub nivelul suport de 22.000 puncte, dupa un declin 9%.

"Am avut o saptamana de scaderi pe Bursa de la Bucuresti, directia pietei fiind data de corectiile consemnate de pietele mature. Un aspect important de luat in calcul sunt insa volumele ridicate de la jumatatea saptamanii, companiile din sectorul financiar acumuland in aceasta perioada peste 80% din valoarea tranzactionata", se arata in analiza saptamanala a casei de brokeraj Intercapital Invest.

Lichiditatea pietei de actiuni a sporit de peste doua ori in saptamana 26 - 30 octombrie, pana la 136,32 milioane lei (31,72 milioane euro), comparativ cu rulajul cu actiuni din saptamana anterioara, de 62,47 milioane lei (14,56 milioane euro).
Totodata, tranzactiile cu instrumente financiare cu venit fix s-au ridicat la 71,46 milioane lei, majoritatea schimburilor fiind realizate cu titluri de stat.

"Avand in vedere aprecierile istorice, potentialul economic si faptul ca urmeaza o perioada mai slaba din punct de vedere al fluxurilor de stiri importante, cred ca cel mai probabil scenariu pentru luna noiembrie pe pietele mature este unul de distributie. Acest scenariu insa se poate transforma in unul de corectii la BVB, piata emergenta si incadrata de un context intern puternic... mai mult


Duminica, 01 Noiembrie 2009, ora 15:48

Cocor Bucuresti a vandut catre SIF Transilvania actiunile la Euxin Constanta

Cocor Bucuresti a vandut catre SIF Transilvania actiunile la Euxin Constanta

Cocor Bucuresti (COCR) a vandut catre SIF Transilvania (SIF3) participatia de 41,41% detinuta la Euxin Constanta, pentru 5,3 milioane lei, tranzactia fiind prevazuta in procesul de stingere a litigiilor cu societatea de investitii financiare (SIF), printr-un schimb de actiuni.

Astfel, actionarii Cocor Bucuresti (COCR) au votat la inceputul acestei luni pentru stingerea litigiilor cu SIF Transilvania (SIF3), prin intermediul unor tranzactii care vizeaza iesirea SIF3 din actionariatul Cocor Turism si cumpararea participatiei detinute de Cocor la firma Euxin (EUXI), potrivit hotararilor din adunarea generala.

In baza hotararilor AGA, Cocor Bucuresti a vandut pachetul de 19,3 milioane de actiuni Euxin catre SIF Transilvania, pentru 5,3 milioane lei, in timp ce societatea de investitii financiare (SIF) urmeaza sa se retraga din firma Cocor Turism (GALA), la care Cocor Bucuresti este actionarul majoritar.

Pachetul de 41,41% din actiunile Euxin a fost cedat in urma a doua tranzactii, la un pret de 0,28 lei/titlu, in scadere cu 41,67%.

Cocor Bucuresti are ca domeniu de activitate inchirierea si subinchirierea de imobile. Actionarii principali ai societatii sunt SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din capital, Liviu Ursan, cu 14,83%, Daniel Stoica, cu 14,66% din actiuni, si Broadhurst Investments, cu 13,32% din capitalul social. De asemenea, SIF Transilvania a intrat luna trecuta in actionariatul Cocor, ajungand in prezent sa detina 10,25% din capitalul companiei.

Cocor... mai mult


Luni, 24 August 2009, ora 15:24

SIF-urile a urcat cu 31% in ultima saptamana

SIF-urile a urcat cu 31% in ultima saptamana

Sectorul societatilor de investitii financiare (SIF) a crescut spectaculos in ultima saptamana pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), ca urmare a efervescentei la cumparare declansata de vanzarea participatiei detinuta de SIF Oltenia (SIF5) la Automobile Craiova.

SIF Oltenia (SIF5) a vandut, joi, catre Ford Motor Company, participatia de 22,56% detinuta la Automobile Craiova (AUCS), pentru circa 75,25 milioane lei (18,05 milioane euro).

Tranzactia a sporit efervescenta in piata, cumparatorii urcand cotatiile actiunilor SIF pana la limita maxima de variatie, iar presiunea la cumparare s-a mentinut si in prima parte a sedintei de vineri, pentru ca pe finalul zilei sa se tempereze.

Lichiditatea pietei de actiuni de la BVB a sporit cu 74% in ultima saptamana, la 160,63 milioane lei (21,94 milioane euro), dupa ce in perioada 30 martie - 3 aprilie schimburile insumasera 92,53 milioane lei (21,94 milioane euro).

Capitalizarea pietei reglementate a BVB a urcat cu 2,31% in ultima saptamana (6 - 10 aprilie), la 44,6 miliarde lei (10,83 miliarde euro), comparativ cu 3 aprilie, cand valoarea pietei era de 43,59 miliarde lei (10,41 miliarde euro).

Indicele BET-FI salta cu 31,4%, propulsat de iesirea SIF Oltenia de la Automobile Craiova

Indicele BET-FI, care arata evolutia celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a incheiat saptamana la 16.010,38 puncte, nivel sub care cazuse in noiembrie 2008.

De asemenea, indicele BET, care arata evolutia celor mai... mai mult


Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 21:16

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba