pret aur

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Pretul aurului va creste cu 30% anul acesta - Dr. Doom

Pretul aurului va creste cu 30% anul acesta - Dr. Doom

Pretul aurului va creste in acest an cu 30%, sustine unul dintre cei mai controversati investitori, Marc Faber, care prezice o revenire a pretului aurului aproape de cotatia record atinsa in septembrie 2011.

Dr. Doom, asa cum este cunoscut Faber, a afirmat, cu ocazia prezentarii strategiei globale a Societe Generale de la Londra, ca plasamentele in aur se vor dovedi extrem de rentabile in cursul acestui an.

"Sunt convins ca pretul aurului va urca substantial in 2015. Sa zicem undeva spre 30%. Supriza cea mare o reprezinta pierderea increderii investitorilor in bancile centrale, iar cand acest lucru se va intampla este bine sa ai banii bagati deja in aur, argint sau platina. Este lucrul pe care eu l-as face", a precizat Marc Faber in cadrul intalnirii de la Londra.

In prezent, aurul se tranzactioneaza cu 1.237,80 dolari uncia. Metalul pretios a pierdut 35 de procente in ultimii trei ani si jumatate, varful fiind atins in septembrie 2011 la cotatia de 1.900 de dolari/uncie.

Urmareste rationamentul lui Marc Faber si afla de ce ar putea sa creasca pretul aurului cu 30% in 20015 pe Business24. mai mult


Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 15:40

Efectul nefast al cresterii pretului aurului - Ce se intampla cu "plamanul verde" al Pamantului

Efectul nefast al cresterii pretului aurului - Ce se intampla cu "plamanul verde" al Pamantului

Cresterea pretului aurului a condus la defrisarea accelerata a unor zone importante din Amazon, "plamanul verde" al lumii, si din alte paduri sud-americane, se arata intr-un studiu nou referitor la impactul industriei miniere.

In conditiile in care castigurile sunt mai mari decat riscurile, mineritul la scara mica a luat amploare, ajungand si in zonele protejate, arata The Guardian.

Pana de curand, metalul pretios aflat in pamantul din padurile tropicale nu era atat de "vanat", deoarece cantitatile sunt destul de reduse, asa ca exploatarile nu erau rentabile.

Analizand datele obtinute prin satelit, cercetatorii de la Universitatea din Puerto Rico au aratat ca o zona de 1.680 de km patrati a fost defrisata intre 2001 si 2013, perioada in care pretul aurului a crescut de cinci ori, potrivit studiului publicat in jurnalul stiintific Environmental Research Letters.

Rata cu care s-au doborat copacii din padurile tropicale s-a dublat in a doua jumatate a perioadei, in concordanta cu scumpirea metalului pretios, provocata de instabilitatea financiara la nivel global, care determina investitorii sa cumpere mai mult aur, pentru ca este considerat un activ sigur.Mineritul este mai periculos ca agricultura, deoarece sunt folosite substante daunatoare precum cianuri, mercur si arsenic, care ar putea contamina apele subterane la care ajung radacinele plantelor.

Cercetatorii au aratat ca 90% din defrisari s-au concentrat in patru locuri: zona de sud-vest a padurii... mai mult


Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 08:45

1 comentariu
Dezastru pe pietele financiare: Pretul aurului se prabuseste

Dezastru pe pietele financiare: Pretul aurului se prabuseste

Daca dolarul si-a consolidat pozitia, iata ca un alt fenomen atrage atentia pe pietele financiare: pretul aurului se prabuseste, el atingand cea mai mica valoare din acest an. Dupa datele oficiale privind locurile de munca din Statele Unite, pretul aurului a scazut la 1.192,30 dolari uncia la New York.

Unii analisti au tesut o poveste minunata despre modul in care economia se va prabusi, iar pretul aurului va exploda spre 10.000 de dolari uncia, dar a fost doar un basm, o incercare nebuneasca de a stimula piata, potrivit Business Insider.

Aurul cu livrare in decembrie a coborat cu 22,80 dolari (cu 1,9%) pana la valoarea de 1.192,30 dolari uncia la New York, conform The Wall Street Journal.

Aurul a cazut pentru prima data in acest an sub pragul de 1.200 de dolari uncia, dupa ce un raport al Departamentului Muncii din Statele Unite a aratat ca economia americana a adaugat 248.000 de locuri de munca in ultima luna, o rata mai mare decat in luna iunie.

Aurul nu mai prezinta interes, asteptandu-se sa atraga investitorii odata ce va creste dobanda Trezoreriei americane.

Pretul aurului s-a confruntat cu presiunea dolarului care si-a consolidat pozitia ca moneda de rezerva. Astfel, indicele ICE Dollar Index care urmareste costul principalelor valute internationale a ajuns la cel mai inalt nivel din ultimii patru ani, pana la cota de 86,41.

"Odata cu 'incalzirea' dolarului, metalele au decazut", a declarat Adam Klopfenstein, strateg la Archer Financial Services... mai mult


Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 23:58

2 comentarii
Pretul aurului se prabuseste: Ce se intampla cu metalul pretios in 2014 si 2015?

Pretul aurului se prabuseste: Ce se intampla cu metalul pretios in 2014 si 2015?

Totul parea in ordine pe piata financiara, indicele Dow Jones a fluctuat doar cu 0,01%, iar S&P a coborat cu 0,05% din zona verde. Insa, vestile proaste vin din zona pretului aurului, care a coborat puternic, ajungand la cel mai mic nivel din ultimele aproape patru luni.

In ultima sedinta de tranzactionare a lunii mai, pretul aurul a pierdut mai mult de 10 dolari, el incheind la 1.246 de dolari uncia, potrivit Forbes.

Astfel, pretul aurului a coborat cu 1% si este la cel mai scazut nivel de la inceputul lunii februarie.

Miscarea aurului marcheaza un contrast puternic cu evolutia sa din timpul primului trimestru al anului 2014, cand a recuperat declinul din anul 2013 si a crescut pana la valorea de 1.400 de dolari uncia pe 14 martie.

"Preconizam ca pretul aurului va avea o crestere usoara in viitorul apropiat, avand in vedere tensiunile Rusia-Ucraina.

Expertii de la Citi Commodity Team apreciaza ca pretul aurului va ajunge la valorea de 1.337 de dolari pe uncie, in a doua jumatate a anului 2014.

Se asteapta ca pretul mediu sa fie de 1.365 de dolari uncia in 2015", a spus Johann Steyn, analist al Citibank. mai mult


Sambata, 31 Mai 2014, ora 23:40

1 comentariu
Intorsatura neasteptata pentru pretul aurului: Expertii bancari s-au inselat

Intorsatura neasteptata pentru pretul aurului: Expertii bancari s-au inselat

Daca in urma cu 10 zile, banca germana Commerzbank anunta un scenariu nelinistitor in privinta pretului aurului, estimand o crestere pana la valoarea de 1.400 de dolari uncia, iata ca acum s-a produs o intorsatura neasteptata.

Astfel, pretul aurului a ajuns la valoarea de 1.291,80 de dolari uncia, cel mai scazut nivel din ultimele sase saptamani.

Pretul aurului a scazut cu aproape 3% in luna martie din 2014, fiind prima luna de declin din acest an, potrivit Reuters.

Aceasta scadere vine pe fondul cresterii optimismului din piata, referitor la economia Statelor Unite si a cererii scazute din Asia.

O banca germana anunta un scenariu nelinistitor: Ce se intampla cu aurul

Aurul a pierdut aproape 100 de dolari pe uncie in ultimele 10 sesiuni de tranzactionare, dupa o crestere continua in ultimele sase luni, atingand maximul la mijlocul lunii martie 2014.

Cererea pentru aur a crescut, ca un mijloc sigur de investitii, la inceputul acestui an, ca efect al temerilor privind economia SUA si a tensiunilor ridicate dintre Rusia si Occident.

"Pretul va scadea si mai mult, deoarece factorii care au spijinit cresterea din primul trimestru au slabit in prezent, precum problemele geopolitice si crizele de pe pietele emergente. Cererea fizica din Asia ar creste daca pretul ar cobori la 1.180-1.200 de dolari uncia", a estimat Chen Min, analist la Jinrui Futures din Shenzhen, China. mai mult


Luni, 31 Martie 2014, ora 17:26

7 comentarii
Pretul aurului: Record negativ in 2013. Incotro se indreapta

Pretul aurului: Record negativ in 2013. Incotro se indreapta

Pretul aurului este in scadere in prezent, indreptandu-se spre cea mai mare pierdere anuala inregistrata in 30 de ani. Scaderea se situeaza in 2013 in jurul a 30%.

Unul dintre motivele acestei situatii este perspectiva unei recuperari economice globale. In plus, investitorii se indreapta mai mult spre risc, ceea ce afecteaza pretul aurului, vazut ca o investitie sigura, scrie Fox News.

In 2013, pretul aurului a pus capat unui sir de 12 ani de crestere continua. Pretul aurului a fost influentat si de decizia bancii centrale a SUA de a infrana stimulentele monetare. Se pare ca 2014 va fi anul in care economia americana va inregistra o crestere, aceasta stabilizandu-se si la nivel global.

Chiar si importurile de aur ale Chinei din Hong Kong au scazut cu 42% in luna noiembrie, in urma cererii mai slabe, dupa ce in lunile anterioare cererea fusese mare. Si pretul argintului a scazut in 2013, inregistrand cea mai slaba performanta anuala din 1982 pana acum. mai mult


Marti, 31 Decembrie 2013, ora 10:14

2 comentarii
Pretul aurului scade - La cat va ajunge si ce se va intampla cu proiectul Rosia Montana

Pretul aurului scade - La cat va ajunge si ce se va intampla cu proiectul Rosia Montana

Pretul aurului va continua sa scada si ar putea ajunge sub 1.000 de dolari uncia, anul viitor, conform estimarilor bancii Goldman Sachs.

Astfel, analistii institutiei sustin ca in 2014, metalul pretios va avea un pret tinta de 1.050 de dolari pe uncie (28,34 grame), iar cotatiile ar putea cobori chiar sub pragul de 1.000 de euro spre finalul anului, scrie Bloomberg

In acest fel, aurul isi va continua declinul, avand in vedere ca in primele opt luni din 2013 valoarea lui a scazut cu 22%.

Ultima data cand metalul pretios a coborat sub 1.000 de dolari uncia a fost in octombrie 2009.

Insa predictiile realizate de Goldman ar putea pune in pericol proiectul de la Rosia Montana, deoarece exploatarile se bazeaza pe o cotatie de 800-900 de dolari pe uncie, iar toate datele prezentate in ultimele zile privind beneficiile proiectului Rosia Montana, aveau la baza un pret al aurului de 1.500 de dolari per uncie. mai mult


Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 11:05

4 comentarii
Nouriel Roubini face previziuni teribile privind pretul aurului in 2015

Nouriel Roubini face previziuni teribile privind pretul aurului in 2015

Cunoscutul economist Nouriel Roubini face previziuni moderate asupra cresterii PIB-ului in SUA, dar in acelasi timp anunta un scenariu teribil privind pretul aurului care ar putea ajunge in 2015 la valoarea de 1.000 de dolari uncia.

Aceste afirmatii au fost facute intr-un interviu acordat publicatiei Index Universe si citate de catre Barron's.

Roubini este mult mai precaut decat alti analisti privind revenirea economiei americane, el prognozand o crestere a PIB-ului cu doar 1,8% in acest an si de 2,4 % in 2014.

In ceea ce priveste aurul, Roubini are mai multe motive pe care el le considera esentiale pentru ca pretul aurului sa scada cu mai mult de 30% fata de nivelul actual.

Dintre acestea el mentioneaza faptul ca riscurile din economia mondiala sunt mici, iar inflatia va ramane scazuta deoarece cresterea economica este redusa.

Toti banii in plus generate vor merge in rezervele bancilor. Inflatia a scazut in prezent atat in economiile emergente, cat si in cele avansate. Si deoarece cumpararea de aur este ca o acoperire impotriva inflatiei, acest lucru nu reprezinta o investitie buna.

Exista o redresare a economiei globale. Exista in prezent alte active care ofera atat un venit cat si un castig, in timp ce aurul a fost intotdeauna un joc al aprecierii capitalului.

Intr-o lume in care alte economii avansate sunt slabe si pietele emergente sunt neatractive, dolarul s-ar putea aprecia, afectand preturile in dolari ale marfurilor, inclusive al aurului.... mai mult


Joi, 01 August 2013, ora 07:23

3 comentarii
Surpriza pe pietele financiare in privinta pretului aurului, contrar previziunilor

Surpriza pe pietele financiare in privinta pretului aurului, contrar previziunilor

Dupa aproape 2 ani de scadere vertiginoasa a pretului aurului, de la 1.909 dolari uncia in august 2011 pana la 1.200 de dolari in primavara lui 2013, iata ca pe pietele financiare a aparut surpriza. Desi analistii preziceau ca pretul aurului va cobori in continuare, iata ca miercuri, 10 iulie, acesta a crescut la 1.288,70 de dolari la bursa din New York.

Pietele financiare sunt in revenire, ratele dobanzilor au scazut, dolarul este in scadere, iar pretul aurului a crescut considerabil, potrivit Business Insider.

Desi aurul a avut de suferit in ultimele luni si vine de pe o pozitie nefavorabila, iata ca ieri investitorii au avut motive de satisfactie.

Mike O'Rourke de la Jones Trading sustine ca "aurul este acum intr-o pozitie avantajoasa, iar Bernanke (presedintele Rezervei nationale a SUA - n.red.) si-a pierdut credibilitatea".

In cazul in care dolarul va continua sa scada, acesta va fi un semn ca pietele considera ca Ben Bernanke, presedintele Federal Reserve a pierdut din nou controlul asupra politicii monetare.

Dupa o corectie notabila, metalul pretios devine din nou foarte atractic pe pietele mondiale, daca politica monetara a economiei globale va scapa de sub control.

Aceasta crestere vine dupa ce in urma cu cateva zile, un mare investitor american, Jim Rogers prevazuse ca pretul aurului s-ar putea prabusi pana la valoarea de 900 de dolari uncia. mai mult


Joi, 11 Iulie 2013, ora 21:15

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba