pret aur

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Pretul aurului se prabuseste: Ce se intampla cu metalul pretios in 2014 si 2015?

Pretul aurului se prabuseste: Ce se intampla cu metalul pretios in 2014 si 2015?

Totul parea in ordine pe piata financiara, indicele Dow Jones a fluctuat doar cu 0,01%, iar S&P a coborat cu 0,05% din zona verde. Insa, vestile proaste vin din zona pretului aurului, care a coborat puternic, ajungand la cel mai mic nivel din ultimele aproape patru luni.

In ultima sedinta de tranzactionare a lunii mai, pretul aurul a pierdut mai mult de 10 dolari, el incheind la 1.246 de dolari uncia, potrivit Forbes.

Astfel, pretul aurului a coborat cu 1% si este la cel mai scazut nivel de la inceputul lunii februarie.

Miscarea aurului marcheaza un contrast puternic cu evolutia sa din timpul primului trimestru al anului 2014, cand a recuperat declinul din anul 2013 si a crescut pana la valorea de 1.400 de dolari uncia pe 14 martie.

"Preconizam ca pretul aurului va avea o crestere usoara in viitorul apropiat, avand in vedere tensiunile Rusia-Ucraina.

Expertii de la Citi Commodity Team apreciaza ca pretul aurului va ajunge la valorea de 1.337 de dolari pe uncie, in a doua jumatate a anului 2014.

Se asteapta ca pretul mediu sa fie de 1.365 de dolari uncia in 2015", a spus Johann Steyn, analist al Citibank. mai mult


Sambata, 31 Mai 2014, ora 23:40

1 comentariu
Intorsatura neasteptata pentru pretul aurului: Expertii bancari s-au inselat

Intorsatura neasteptata pentru pretul aurului: Expertii bancari s-au inselat

Daca in urma cu 10 zile, banca germana Commerzbank anunta un scenariu nelinistitor in privinta pretului aurului, estimand o crestere pana la valoarea de 1.400 de dolari uncia, iata ca acum s-a produs o intorsatura neasteptata.

Astfel, pretul aurului a ajuns la valoarea de 1.291,80 de dolari uncia, cel mai scazut nivel din ultimele sase saptamani.

Pretul aurului a scazut cu aproape 3% in luna martie din 2014, fiind prima luna de declin din acest an, potrivit Reuters.

Aceasta scadere vine pe fondul cresterii optimismului din piata, referitor la economia Statelor Unite si a cererii scazute din Asia.

O banca germana anunta un scenariu nelinistitor: Ce se intampla cu aurul

Aurul a pierdut aproape 100 de dolari pe uncie in ultimele 10 sesiuni de tranzactionare, dupa o crestere continua in ultimele sase luni, atingand maximul la mijlocul lunii martie 2014.

Cererea pentru aur a crescut, ca un mijloc sigur de investitii, la inceputul acestui an, ca efect al temerilor privind economia SUA si a tensiunilor ridicate dintre Rusia si Occident.

"Pretul va scadea si mai mult, deoarece factorii care au spijinit cresterea din primul trimestru au slabit in prezent, precum problemele geopolitice si crizele de pe pietele emergente. Cererea fizica din Asia ar creste daca pretul ar cobori la 1.180-1.200 de dolari uncia", a estimat Chen Min, analist la Jinrui Futures din Shenzhen, China. mai mult


Luni, 31 Martie 2014, ora 17:26

7 comentarii
Pretul aurului: Record negativ in 2013. Incotro se indreapta

Pretul aurului: Record negativ in 2013. Incotro se indreapta

Pretul aurului este in scadere in prezent, indreptandu-se spre cea mai mare pierdere anuala inregistrata in 30 de ani. Scaderea se situeaza in 2013 in jurul a 30%.

Unul dintre motivele acestei situatii este perspectiva unei recuperari economice globale. In plus, investitorii se indreapta mai mult spre risc, ceea ce afecteaza pretul aurului, vazut ca o investitie sigura, scrie Fox News.

In 2013, pretul aurului a pus capat unui sir de 12 ani de crestere continua. Pretul aurului a fost influentat si de decizia bancii centrale a SUA de a infrana stimulentele monetare. Se pare ca 2014 va fi anul in care economia americana va inregistra o crestere, aceasta stabilizandu-se si la nivel global.

Chiar si importurile de aur ale Chinei din Hong Kong au scazut cu 42% in luna noiembrie, in urma cererii mai slabe, dupa ce in lunile anterioare cererea fusese mare. Si pretul argintului a scazut in 2013, inregistrand cea mai slaba performanta anuala din 1982 pana acum. mai mult


Marti, 31 Decembrie 2013, ora 10:14

2 comentarii
Pretul aurului scade - La cat va ajunge si ce se va intampla cu proiectul Rosia Montana

Pretul aurului scade - La cat va ajunge si ce se va intampla cu proiectul Rosia Montana

Pretul aurului va continua sa scada si ar putea ajunge sub 1.000 de dolari uncia, anul viitor, conform estimarilor bancii Goldman Sachs.

Astfel, analistii institutiei sustin ca in 2014, metalul pretios va avea un pret tinta de 1.050 de dolari pe uncie (28,34 grame), iar cotatiile ar putea cobori chiar sub pragul de 1.000 de euro spre finalul anului, scrie Bloomberg

In acest fel, aurul isi va continua declinul, avand in vedere ca in primele opt luni din 2013 valoarea lui a scazut cu 22%.

Ultima data cand metalul pretios a coborat sub 1.000 de dolari uncia a fost in octombrie 2009.

Insa predictiile realizate de Goldman ar putea pune in pericol proiectul de la Rosia Montana, deoarece exploatarile se bazeaza pe o cotatie de 800-900 de dolari pe uncie, iar toate datele prezentate in ultimele zile privind beneficiile proiectului Rosia Montana, aveau la baza un pret al aurului de 1.500 de dolari per uncie. mai mult


Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 11:05

4 comentarii
Nouriel Roubini face previziuni teribile privind pretul aurului in 2015

Nouriel Roubini face previziuni teribile privind pretul aurului in 2015

Cunoscutul economist Nouriel Roubini face previziuni moderate asupra cresterii PIB-ului in SUA, dar in acelasi timp anunta un scenariu teribil privind pretul aurului care ar putea ajunge in 2015 la valoarea de 1.000 de dolari uncia.

Aceste afirmatii au fost facute intr-un interviu acordat publicatiei Index Universe si citate de catre Barron's.

Roubini este mult mai precaut decat alti analisti privind revenirea economiei americane, el prognozand o crestere a PIB-ului cu doar 1,8% in acest an si de 2,4 % in 2014.

In ceea ce priveste aurul, Roubini are mai multe motive pe care el le considera esentiale pentru ca pretul aurului sa scada cu mai mult de 30% fata de nivelul actual.

Dintre acestea el mentioneaza faptul ca riscurile din economia mondiala sunt mici, iar inflatia va ramane scazuta deoarece cresterea economica este redusa.

Toti banii in plus generate vor merge in rezervele bancilor. Inflatia a scazut in prezent atat in economiile emergente, cat si in cele avansate. Si deoarece cumpararea de aur este ca o acoperire impotriva inflatiei, acest lucru nu reprezinta o investitie buna.

Exista o redresare a economiei globale. Exista in prezent alte active care ofera atat un venit cat si un castig, in timp ce aurul a fost intotdeauna un joc al aprecierii capitalului.

Intr-o lume in care alte economii avansate sunt slabe si pietele emergente sunt neatractive, dolarul s-ar putea aprecia, afectand preturile in dolari ale marfurilor, inclusive al aurului.... mai mult


Joi, 01 August 2013, ora 07:23

3 comentarii
Surpriza pe pietele financiare in privinta pretului aurului, contrar previziunilor

Surpriza pe pietele financiare in privinta pretului aurului, contrar previziunilor

Dupa aproape 2 ani de scadere vertiginoasa a pretului aurului, de la 1.909 dolari uncia in august 2011 pana la 1.200 de dolari in primavara lui 2013, iata ca pe pietele financiare a aparut surpriza. Desi analistii preziceau ca pretul aurului va cobori in continuare, iata ca miercuri, 10 iulie, acesta a crescut la 1.288,70 de dolari la bursa din New York.

Pietele financiare sunt in revenire, ratele dobanzilor au scazut, dolarul este in scadere, iar pretul aurului a crescut considerabil, potrivit Business Insider.

Desi aurul a avut de suferit in ultimele luni si vine de pe o pozitie nefavorabila, iata ca ieri investitorii au avut motive de satisfactie.

Mike O'Rourke de la Jones Trading sustine ca "aurul este acum intr-o pozitie avantajoasa, iar Bernanke (presedintele Rezervei nationale a SUA - n.red.) si-a pierdut credibilitatea".

In cazul in care dolarul va continua sa scada, acesta va fi un semn ca pietele considera ca Ben Bernanke, presedintele Federal Reserve a pierdut din nou controlul asupra politicii monetare.

Dupa o corectie notabila, metalul pretios devine din nou foarte atractic pe pietele mondiale, daca politica monetara a economiei globale va scapa de sub control.

Aceasta crestere vine dupa ce in urma cu cateva zile, un mare investitor american, Jim Rogers prevazuse ca pretul aurului s-ar putea prabusi pana la valoarea de 900 de dolari uncia. mai mult


Joi, 11 Iulie 2013, ora 21:15

2 comentarii
Un mare investitor american prevede un scenariu teribil privind pretul aurului

Un mare investitor american prevede un scenariu teribil privind pretul aurului

Jim Rogers, un investitor legendar din Statele Unite, face previziuni teribile privind pretul aurului de pe piata internationala. Pretul aurului, care a scazut de la 1909 dolari uncia in august 2011 pana la 1.200 de dolari in 2013, este posibil sa coboare pana la un nivel record de 900 de dolari, potrivit prognozei lui Jim Rogers.

Acum doi ani, Jim Rogers a afirmat ca pretul aurului s-ar putea prabusi pana la nivelul de 1.200 de dolari uncia si iata ca previziunea s-a adeverit, potrivit Business Insider.

"Sunt sigur ca totul s-a bazat pe intuitie, dar pretul aurului urcase in acel moment (anul 2011 - n.red.) 11-12 ani la rand, ceea ce era o anomalie. Nu stiu alt activ care sa fi urcat vreme de 12 ani, fara sa coboare niciun an.

De aceea aurul are nevoie de o corectie. Nu sunt sigur ca pretul aurului a ajuns in punctul cel mai de jos", a declarat Jim Rogers.

Aurul s-a prabusit din anul 1980 si a scazut vreme de peste 20 de ani. A coborat in mod semnificativ. Apoi a urmat o perioda de glorie, de crestere de 12 ani, in care au existat o multime de probleme din cauza datoriilor si a numeroase crize economice din intreaga lume.

Astfel, au existat tot felul de motive psihologice in lume, nu numai in America, pentru ca oamenii sa cumpere aur.

Jim Rogers afirma ca in prezent nu-si vinde depozitele de aur. "Eu sunt sceptic, ma astept ca pretul aurului sa coboare mai mult, spre 1000 de dolari si chiar 900. O corectie de 50% (din nivelul maxim atins de 1909 dolari -... mai mult


Duminica, 07 Iulie 2013, ora 15:31

6 comentarii
Pretul aurului scade puternic. E momentul bun sa investim in aur?

Pretul aurului scade puternic. E momentul bun sa investim in aur?

Pretul aurului a scazut dramatic in acest an, coborand cu 33% fata de varful din octombrie 2012, cand ajunsese la valoarea de 1.790 de dolari uncia. Pretul a scazut la 1.203 dolari uncia, joi pe pietele financiare internationale.

Aurul a trecut pentru scurt timp inca un prag psihologic, cel de 1.200 de dolari uncia, pentru prima data din 2010, potrivit Business World.

Motivele acestei scaderi sunt destul de promitatoare pentru perspectivele economiei mondiale. Pretul aurului la un moment dat este dat de nivelul cererii si ofertei, iar pretul sau din viitor este influentat de aceleasi caracteristici.

In ultimii cinci ani, modelul a fost urmatorul: cand lumea a parut mai nesigura si a existat posibilitatea unei scaderi globale spre un haos economic real, atunci pretul aurului a crescut.

De exemplu, in iulie si august 2011, atunci cand criza europeana a fost intr-o faza critica si ratingul creditului guvernamental al SUA a fost retrogradat, pretul aurului a urcat cu 27%.

In acest timp, piata de capital a fost in scadere, volatilitatea a fost mare, iar preturile altor comoditati, precum petrolul s-au prabusit.

Aurul pare sa fi fost o modalitate pentru investitori de a face speculatii impotriva unei catastrofe economice.

Dar in ultimele saptamani, piata de capital a fost uniforma. Pretul petrolului si a altor materii prime au scazut.

Scaderea semnificativa a pretului aurului din ultimele saptamani reprezinta un indicator al cresterii increderii in... mai mult


Vineri, 28 Iunie 2013, ora 10:39

1 comentariu
Nouriel Roubini anunta un scenariu teribil privind pretul aurului

Nouriel Roubini anunta un scenariu teribil privind pretul aurului

Cunoscutul economist Nouriel Roubini a facut o noua previziune teribila, de data aceasta privind pretul aurului.

Pretul aurului a oscilat intre 800 de dolari uncia la inceputul anului 2009 si incredibila valoare de peste 1.900 de dolari uncia in toamna lui 2011. Nouriel Roubini prevesteste faptul ca pretul aurului se va prabusi si va scadea pana la 1.000 de dolari uncia pana la sfarsitul anului 2015.

La apogeu, unii analisti financiari au estimat ca pretul aurului va atinge valori uriase, mergand pana la 2.000, 3.000 sau chiar 5.000 de dolari, potrivit Project Syndicate.

Dar preturile au scazut foarte mult de atunci, iar in prezent cotatia aurului a coborat sub 1.400 de dolari uncia, ajungand la o depreciere de aproape 30% fata de varful din anul 2011.

Exista multe motive care au influentat "spargerea" acestei bule speculative si posibilitatea scaderii pretului aurului si mai mult, chiar pana la nivelul de 1.000 de dolari uncia pana la sfarsitul anului 2015, apreciaza cunoscutul economist Nouriel Roubini, profesor la Universitatea Stern School of Business din New York.

In primul rand, pretul aurului are tendinta sa scada atunci cand exista riscuri economice, financiare si geopolitice in economia globala. Al doilea motiv este ca tranzactionarea aurului merge cel mai bine atunci cand exista un risc al inflatiei foarte ridicat.

A treia cauza este ca, spre deosebire de alte active, aurul nu ofera niciun venit. In timp ce actiunile produc dividente,... mai mult


Luni, 03 Iunie 2013, ora 08:12

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Sexul in aer liber, permis intr-un parc european
  2. Lumini misterioase deasupra Americii: Nimeni nu stie de unde provin (Video)
  3. Incident halucinant: Atacat si muscat de un liliac turbat (Video)
  4. Trotuar special pentru dependentii de smartphone (Foto)
  5. Papa Francisc, gest uluitor de toleranta fata de pacatosi
  6. O femeie din China traieste o viata normala, desi nu are creierul mic
  7. Burgeri negri, cu cerneala de calmar - unde se vand
  8. Soseaua unde zilnic masinile sunt luate de apa - e practicabila doar doua ore pe zi (Galerie foto)
  9. Biserica cere, Primaria executa: De ce s-a suparat protopopul pe niste umbrelute
  10. De ce a fost aruncat la cosul de gunoi un oficial din Ucraina (Video)