pret bilet tren

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Pleci la mare? Cum poti ajunge cu mai putin de 20 de lei

Pleci la mare? Cum poti ajunge cu mai putin de 20 de lei

Cei care vor sa mearga la mare in weekend cu trenul pot beneficia de preturi pornind de la 19,9 lei, potrivit unui anunt facut de CFR Calatori.

Cu oferta Bilet de Weekend, din Bucuresti Nord spre si dinspre litoral tariful este de 19,9 lei/sens/calatorie cu trenurile Regio sau 37,7 lei cu trenurile InterRegio, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul companiei.

De cand putem merge la mare si in Delta cu Trenurile Soarelui

CFR Calatori prezinta si oferta de tarife avantajoase pentru destinatii interne:

25% reducere prin Cardul Tren Plus;intre 10% si 25% reducere cu oferta Minigrup 2 - 5;intre 15% si 35% reducere cu oferta Biletul de weekend;intre 25% si 50% reducere cu oferta Cartea VSD;intre 31% si 56% reduceri de weekend (in zilele de vineri pana duminica inclusiv) la trenurile IR care circula pe Valea Prahovei, pe rute intre Sinaia - Brasov si retur;intre 10% si 20% reducere la calatoria cu trenuri succesive;reduceri de pana la 35% pentru grupuri de peste 20 persoane.
De asemenea, CFR Calatori recomanda achizitionarea anticipata a biletelor la Trenurile Soarelui pentru a putea beneficia de oferte, se mai arata in comunicat.

Astfel, in functie de perioada de anticipatie cu care este achizitionat biletul, reducerile pornesc de la 10% pentru o anticipatie de 6 zile si ajung pana la 25% pentru anticipatia de peste 21 de zile, adica 45,13 lei. Reducerea pentru cumpararea cu anticipatie se cumuleaza cu reducerea de 5% acordata pentru toate biletele... mai mult


Joi, 07 August 2014, ora 13:29

3 comentarii
Ce ne pregateste Guvernul de la 1 septembrie: Scumpiri sigure, ieftiniri incerte

Ce ne pregateste Guvernul de la 1 septembrie: Scumpiri sigure, ieftiniri incerte

De la 1 septembrie vor intra in vigoare numeroase schimbari de ordin fiscal, astfel ca romanii vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din portofel pentru bauturi alcoolice, produse de lux si bilete de tren, insa Guvernul va acorda ajutoare de incalzire pentru cei defavorizati, in timp ce ieftinirea painii ramane la bunavointa comerciantilor.

Painea si specialitatile din panificatie fara umplutura vor avea TVA de 9% incepand cu aceasta data.

Prin aceasta masura, Guvernul vrea sa reduca evaziunea fiscala si mareasca contributia la bugetul de stat. Potrivit patronatelor, afacerile la negru reprezinta 80% din totalul industriei, iar acestea ar trebui sa fie reduse pana la 20% in urmatorul an.

In plus, producatorii ar putea scadea pretul painii si al produselor de panificatie conexe (desi nu acesta scopul final al masurii), cu aproximativ 10-15%. Astfel, painea de un leu va costa 90 de bani.

Desi exista un acord intre Guvern, patronate si marii retaileri in acest sens, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a precizat ca detinatorii de astfel de afaceri decid singuri ce preturi sa aplice.

In consecinta, ieftinirea painii nu este 100% sigura.

TVA de 9% nu asigura paine mai ieftina: Fiecare pune ce pret doreste

Efortul financiar al masurii pe ultimele 4 luni din 2013 a fost estimat la maximum 100 de milioane de lei.

Mariri de accize si noi taxe

Astfel, pentru a acoperi gaura de la buget din reducerea TVA la paine, Guvernul a luat mai... mai mult


Duminica, 01 Septembrie 2013, ora 08:52

17 comentarii
Bilete de tren cu pret redus, spre litoral

Bilete de tren cu pret redus, spre litoral

Preturile biletelor la trenurile InterCity vor fi aproximativ egale cu cele de la trenurile InterRegio in perioada sezonului estival, pe ruta Bucuresti Nord - Constanta si retur, incepand cu 1 august, potrivit CFR Calatori.

Promotia se va aplica numai la tarifele pret intreg (adult) si tarif copil la clasa 1 si clasa 2-a, se anunta intr-un comunicat al CFR Calatori remis Ziare.com. In plus, pentru cumpararea cu anticipatie a legitimatiilor de calatorie se acorda reduceri intre 5-13%.

Reducerile sunt valabile pentru trenurile IC 581 Bucuresti Nord (plecare 07:05) - Constanta (sosire 09.40), IC 583 Bucuresti Nord (plecare 16:00) - Constanta (sosire 18.35), IC 582 Constanta (plecare 07:10 )- Bucuresti Nord (sosire 16.05), IC 584 Constana (plecare 16:05) - Bucuresti Nord (sosire 18.36). mai mult


Miercuri, 01 August 2012, ora 08:09

1 comentariu
CFR Calatori reduce pretul biletelor online, intre 1 aprilie si 30 iunie

CFR Calatori reduce pretul biletelor online, intre 1 aprilie si 30 iunie

Pretul biletelor de tren va fi redus, in perioada 1 aprilie - 30 iunie, in medie cu peste 9% pentru toti cumparatorii de bilete online de pe site-ul CFR Calatori, la plata cu cardurile MasterCard si Maestro.

"Toti cumparatorii de bilete online de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, indiferent de tipul cardului utilizat, beneficiaza de o reducere de 5%. Incepand cu data de 1 aprilie, la orice bilet cumparat online, care include aceasta reducere, se mai acorda o reducere de inca 5% la plata cu cardurile MasterCard si Maestro. Aceste reduceri pot fi accesate numai prin serviciul Bilete CFR online/e-commerce pus la dispozitie de CFR Calatori si Raiffeisen Bank. Perioada de valabilitate a ofertei este 1 aprilie - 30 iunie 2012, iar reducerea nu poate fi mai mare de 600 lei / tranzactie", se arata intr-un comunicat transmis vineri de CFR Calatori.

Astfel, prin cumularea celor doua reduceri, pretul biletului de tren va fi redus in medie cu peste 9% la plata cu cardurile MasterCard si Maestro, potrivit reprezentantilor CFR Calatori.

"Reducerea la plata cu cardurile MasterCard sau Maestro, indiferent de banca emitenta, se aplica tarifului special de online si se cumuleaza cu alte discounturi suplimentare, precum cele acordate studentilor sau elevilor sau cele pentru biletele dus/intors", se mai spune in comunicat.

Dupa finalizarea tranzactiei, cumparatorul va primi pe mail biletul de calatorie, in varianta electronica.

Tiparirea biletului nu este obligatorie, clientul... mai mult


Vineri, 30 Martie 2012, ora 13:26

Biletele de tren s-au scumpit cu 18% (Video)

Biletele de tren s-au scumpit cu 18% (Video)

Biletele de tren s-au scumpit cu 18%, incepand de duminica, 14 august, informeaza CFR Calatori.

Astfel, pe ruta Bucuresti - Ploiesti, tariful la tren rapid clasa a II-a va creste de la 21,5 lei la 25,4 lei, iar la clasa I de la 29,6 lei la 34,9 lei. Pe ruta Bucuresti - Constanta, tariful la tren rapid cls a II-a va creste de la 52,2 lei la 61,6 lei.

Potrivit unui comunicat al CFR Calatori remis Ziare.com, masura face parte din strategia de redresare si echilibrare a situatiei financiare a companiei si are ca principala cauza cresterea preturilor la diferite materiale cu pondere mare in activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc.

CFR Calatori asigura ca va acorda, in continuare, reduceri de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetisti si de 75% la abonamente pentru elevi si studenti.

Si celelalte reduceri acordate pentru calatoria cu trenul se vor mentine: "Calatoria dus-intors" are o reducere de 10%, exista reduceri intre 5-13% la achizitionarea biletelor cu anticipatie, grupurile de 2-5 persoane primesc reduceri de pana la 25%, iar cei care cumpara bilete online cu MasterCard sau Maestro primesc reducere de 10%.

Precedenta majorare a pretului biletelor de tren a avut loc pe 20 septembrie 2010.

mai mult


Duminica, 14 August 2011, ora 08:39

3 comentarii
Cat costa sa vizitezi Europa cu trenul?

Cat costa sa vizitezi Europa cu trenul?

Desi nu este unul dintre cele mai rapide mijloace de transport, cel putin nu in Romania, se pot gasi motive pentru care sa alegi trenul atunci cand vrei sa pleci in strainatate.

Statistic, trenul este mult mai sigur decat avionul sau autocarul, iar acesta poate fi un motiv suficient cand alegi cu ce o sa calatoresti spre destinatia de vacanta.

In plus, comparativ cu autocarul, trenul iti poate oferi un plus de confort si spatiu de miscare, ceea ce conteaza enorm atunci cand calatoresti o zi sau chiar mai multe pana la destinatie.

Motive pentru care sa mergi sau nu cu trenul in vacanta se pot gasi cu miile, iar pentru ca valoarea biletelor este unul dintre ele, va prezentam mai jos o lista de preturi pentru cele mai importante destinatii din regiune.

Preturile permiselor de calatorie internationala cu trenul variaza in functie de mai multe criterii, printre care varsta si numarul pasagerilor. Calatorii cu varste sub 26 de ani sunt considerati tineri si beneficiaza de oferte speciale la calatoria cu trenul.

Totodata, daca numarul de calatori este de cel putin sase adulti (un copil se considera jumatate de adult), calatoria pe tara respectiva se considera a fi in grup si se acorda o reducere.

Prin TCV se defineste tariful comun de voiajor si corespunde valorii intregi a biletelor de calatorie in traficul feroviar din tarile Europei Centrale si de Vest.

Cardul RailPlus poate fi cumparat de oricine, indiferent de varsta si este valabil un an de zile. Odata... mai mult


Duminica, 20 Februarie 2011, ora 12:20

3 comentarii
Biletele de tren si de metrou se scumpesc din 15 septembrie

Biletele de tren si de metrou se scumpesc din 15 septembrie

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat miercuri ca pretul pentru o calatorie cu trenul si pentru una cu metroul va creste de la data de 15 septembrie.

Ministrul a anuntat ca majorarea va fi de 8%.

Ultima crestere a pretului biletelor de tren a avut loc in septembrie 2007, in timp ce, la metrou, pretul cartelelor de calatorie a fost majorat ultima oara in aprilie 2009, cu 7%.

CFR Calatori a majorat deja tarifele cu circa patru la suta, de la 1 iulie, in urma majorarii TVA

Berceanu creste preturile: 8-9% biletele de tren, 10-11% cartela de metrou

Berceanu anuntase inca din luna august ca tarifele de calatorie cu trenul ar putea creste cu 8-9%, iar cu metroul cu 10-11%, insa nu anuntase o data exacta.

Scumpirile biletelor au loc ca urmare a pierderilor inregistrate de CFR Calatori si Metrorex.

Potrivit legii, pretul biletelor se poate majora daca exista o crestere a inflatiei cu peste cinci la suta in ultimele 12 luni. mai mult


Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 17:07

10 comentarii
Calatoriile cu trenul si metroul se scumpesc din toamna

Calatoriile cu trenul si metroul se scumpesc din toamna

Pierderile inregistrate de CFR Calatori si Metrorex vor determina companiile sa majoreze tarifele, cu circa noua la suta, incepand din toamna acestui an.

Potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, noua scrisoare de intentie la acordul stand-by cu Fondul Monetar International sustine ca cele doua societati, la care se adauga Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), vor trebui sa mareasca tarifele pentru a atinge tinta de arierate stabilita.

Oricum, CFR Calatori si Metrorex au, de circa trei luni, in intentie majorari de tarife, estimate la circa noua la suta pentru CFR si intre sapte si noua la suta pentru Metrorex, insa deocamdata majorarile nu au fost aprobate in Consiliul de Administratie al Metrorex sau in sedinta de Guvern, in cazul CFR Calatori, deoarece societatile au prevazute in statut modalitati diferite de crestere a tarifelor.

CFR Calatori a majorat deja tarifele cu circa patru la suta, de la 1 iulie, in urma majorarii TVA. Ultima crestere a preturilor la biletele de tren, cu 8,1 la suta, s-a produs la 1 septembrie 2007.

In cazul metroului, pretul cartelelor de calatorie a fost majorat in urma cu mai mult de un an, in mai 2009, cu sapte la suta. mai mult


Joi, 05 August 2010, ora 13:19

3 comentarii
CFR Calatori nu va scumpi biletele in perioada urmatoare

CFR Calatori nu va scumpi biletele in perioada urmatoare

CFR Calatori nu intentioneaza sa scumpeasca biletele de transport in perioada urmatoare, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, directorul general al companiei, Laurentiu Stoica.

"Daca ar fi sa ajustam costul biletelor dupa inflatie, acesta ar fi trebuit sa creasca cu 18%, dar nu am facut demersuri si nici nu le voi face", a spus Laurentiu Stoica.

Totodata, directorul general al CFR Calatori a precizat ca ultima modificare a avut loc in septembrie 2007, iar de atunci nu s-a mai intamplat nimic.

Surse ministeriale declarau in luna aprilie ca pretul biletelor de tren s-ar putea majora cu pana la 8% din toamna, precizand ca pana la sfarsitul verii nu se va opera nicio ajustare a tarifelor.

Ultima modificare a pretului pentru biletele CFR Calatori, din septembrie 2007, a fost o majorare cu 8,1%, dupa ce in luna iunie a aceluiasi an tarifele au urcat cu 7%.

Guvernul a emis, in 2006, o ordonanta de urgenta care permitea companiei feroviare de calatori, CFR Calatori, sa majoreze trimestrial tarifele cu pana la 7% peste nivelul cumulat al inflatiei de la precedenta crestere a costurilor calatoriilor. Ordonanta a fost insa respinsa, de deputati, in septembrie 2007. mai mult


Marti, 30 Iunie 2009, ora 22:20

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba