pret bilete ratb

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
RATB vrea sa creasca masiv pretul unei calatorii: Cum explica majorarea

RATB vrea sa creasca masiv pretul unei calatorii: Cum explica majorarea

Pretul unei calatorii in reteaua RATB, de 1,3 lei, este cel mai mic din tara, in conditiile in care traseele deservite in Capitala sunt si de trei ori mai lungi decat in alte orase, iar cresterea la 1,8 - 2 lei, solicitata de institutie, ar resuscita incasarile, spun reprezentantii RATB.

Conducerea Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) arata, intr-un comunicat, ca ultima majorare a tarifelor a fost aprobata in februarie 2008, prin Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) nr. 7/2008, cand pretul unui bilet a crescut de la 1,1 lei la 1,3 lei cat este si in prezent.

RATB anunta ca a fost reluata vanzarea cardurilor de calatorie

"Trebuie sa semnalam faptul ca tariful din Bucuresti, de 1,3 lei, este mult mai mic decat cel practicat in tara, in conditiile in care traseele deservite de RATB sunt chiar si de trei ori mai lungi decat cele ale altor operatori.

Un alt motiv care ne determina sa solicitam o reajustare a tarifului de calatorie il reprezinta influentele economice manifestate in ultimii opt ani, precum si evolutia preturilor, determinata atat de inflatie, de cursul leu - euro, cat si de modificarea frecventa a pretului barilului de petrol pe pietele internationale.

De asemenea, suntem nevoiti sa abordam un nou plan tarifar avand in vedere si implicatiile legislatiei aplicabile de la ultima majorare aprobata (de exemplu marirea cotei de TVA de la 19% la 24%, incepand cu luna iulie 2010) ", potrivit unui comunicat remis de RATB.... mai mult


Vineri, 27 Februarie 2015, ora 18:15

11 comentarii
RATB vrea sa scumpeasca biletele cu 40%, in 2011

RATB vrea sa scumpeasca biletele cu 40%, in 2011

Regia Autonoma de Transport Bucuresti solicita municipalitatii din doua in doua saptamani majorarea tarifelor pentru biletele de calatorie pe mijloacele de transport in comun, in medie, cu 40%, a declarat, miercuri, directorul general al RATB, Adrian Crit.

"Noi solicitam inca de anul trecut majorarea tarifelor pentru biletele de calatorie. Daca in acest an nu se va intampla nimic, la anul va fi si mai greu. Este o ambitie a mea sa fac aceasta solicitare municipalitatii din doua in doua saptamani si am argumente in acest sens, respectiv pretul combustibilului a crescut in ultimul an cu 25 de procente, iar salariile nu au inregistrat aceasta crestere. De asemenea, au iesit din garantie inca 500 de vehicule Mercedes si astfel au crescut costurile de mentenanta", a spus Crit.

Acesta a precizat ca RATB trebuie sa aiba un buget anual pentru reinnoirea parcului circulant pentru a putea reduce costurile de intretinere.

"Trebuie sa avem un buget de reinnoire a parcului circulant, iar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa cumperi o data o mie de vehicule, ci sa ai o cota de 10%, in fiecare an, astfel incat la sfarsitul celor 10 ani sa ai un parc nou de vehicule", a explicat Adrian Crit.

Aprobarea solicitarii RATB de crestere cu circa 40 de procente a tarifului la calatoria cu transportul in comun ar aduce o majorare de la 1,3 lei/calatorie la 1,8 lei/calatorie.

Pretul calatoriei nu a mai fost majorat din 2008, RATB avand cel mai mic tarif din tara pentru transportul... mai mult


Miercuri, 18 Mai 2011, ora 16:04

5 comentarii
Biletele RATB ar putea sa se scumpeasca cu peste 40% din aprilie

Biletele RATB ar putea sa se scumpeasca cu peste 40% din aprilie

Pentru o calatorie cu RATB bucurestenii vor scoate mai multi bani din buzunar din aprilie. Scumpirea ar putea sa depaseasca 40%.

"Scumpirea se va aplica cel mai probabil din aprilie. Asteptam sa iesim din iarna, cand si asa cheltuielile bucurestenilor sunt mai mari. Noi am calculat in medie o majorare de 40%, insa ar putea varia in functie de ce subventii primim si de la Primarie", a declarat pentru B365.ro, directorul RATB, Adrian Crit.

Acesta a mai precizat ca, in cazul in care municipalitatea va suporta o parte din cheltuieli, majorarea va fi mai mica, daca nu, scumpirea ar putea fi mai mare de 40%.

In prezent, pretul unui bilet RATB este de 1,3 lei, iar dupa o majorare de 40% bucurestenii vor plati 1,82 lei pentru o calatorie. mai mult


Luni, 03 Ianuarie 2011, ora 21:46

1 comentariu
RATB ar putea majora cu 40% pretul biletelor de calatorie

RATB ar putea majora cu 40% pretul biletelor de calatorie

Regia Autonoma de Transport Bucuresti va incepe, in 2011, procedurile de majorare a biletelor cu 40%, a declarat directorul general al RATB, Adrian Crit, care justifica aceasta masura prin faptul ca, de peste doi ani, Regia nu a operat nicio crestere a pretului biletelor.

"Am solicitat majorarea tarifului, pentru ca avem cheltuieli fixe, din 2008 nu s-a beneficiat de acest lucru. Noi avem anumite cheltuieli fixe, personalul are o salarizare foarte buna, 70% din venituri pe care le realizeaza acelasi personal in Ungaria sau Austria si este normal sa ai si venituri la fel ca cele de afara. Biletele de la Viena, Paris sunt subventionate. Cu cat majorezi incasarile din bilete si tichete de calatorie, cu atat o sa aiba municipalitatea mai putin de suportat ca diferenta de tarif.

Imi doresc macar de la inceputul anului viitor sa percep o majorare cu 40% a biletelor. Trebuie sa luam in considerare faptul ca nu s-au majorat de peste doi ani si, in momentul de fata, desi avem mijloace de transport noi si cel mai mare parc auto din tara, cu cel mai mare consum, avem cel mai mic tarif din tara. Este o propunere facuta municipalitatii si de la inceputul anului o sa reluam procedura", a declarat Adrian Crit, intr-un interviu pentru Agerpres.

Conform acestuia, in 2011 nu se pune problema unor restructurari in Regia Autonoma de Transport Bucuresti, dar Adrian Crit afirma ca opteaza pentru varianta unei reorganizari, prin pastrarea angajatilor performanti.

"In conditiile in... mai mult


Luni, 20 Decembrie 2010, ora 13:40

2 comentarii
Vezi ce bilete se scumpesc dupa majorarea TVA

Vezi ce bilete se scumpesc dupa majorarea TVA

Biletele RATB si cele de metrou nu se scumpesc deocamdata, dar companiile ar putea majora tarifele pana la sfarsitul anului in cazul in care nivelul veniturilor si evolutia inflatiei o vor permite.

Posibila majorare a pretului biletelor s-ar putea situa in intervalul 5 - 7 la suta.

"Deocamdata, nu stim daca biletele se scumpesc sau nu. Asteptam cifrele sa vedem daca indeplinim conditiile care ne permit, conform legii, sa majoram sau nu pretul la bilete", a precizat pentru Agerpres directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste.

Potrivit legii, pretul la bilete se poate majora daca exista o crestere a inflatiei cu peste cinci la suta in ultimele 12 luni.

Pretul biletelor de metrou a fost marit cu mai mult de 12 luni in urma, in mai 2009, cu sapte la suta.

RATB nu a modificat la 1 iulie pretul biletelor de calatorie cu transportul in comun, decizia urmand sa fie luata in Consiliul General al Primariei Bucuresti.

"Biletele sunt la acelasi nivel si la 1 iulie. O eventuala majorare va fi discutata in Consiliul General, dar, deocamdata, biletele nu se scumpesc", a spus purtatorul de cuvant al Regiei, Mihai Vladarau.

Ultima scumpire a biletelor si abonamentelor RATB s-a produs la inceputul anului 2008, pretul unui bilet valabil pentru orice linie urbana fiind, la ora actuala, de 1,3 lei, iar cel al unui abonament lunar pe toate liniile 50 de lei.

CFR Calatori majoreaza tarifele cu 5% de la 1 iulie

In schimb, CFR Calatori a decis majorarea tarifelor,... mai mult


Joi, 01 Iulie 2010, ora 13:13

1 comentariu
Pretul unui bilet RATB ar putea ajunge la 1,5 lei

Pretul unui bilet RATB ar putea ajunge la 1,5 lei

Pretul unei calatorii cu mijloacele de transport in comun ale Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) ar trebui sa creasca de la 1,3 la 1,5 lei pana la 15 mai, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu.

Raicu a precuzat ca marirea pretului unui bilet ar trebui insotita si de reducerea subventiilor pentru unele categorii de populatie, dand exemplul pensionarilor cu venituri mari si al angajatilor administratiilor publice locale.

"Nu este normal ca un pensionar cu venit de 15 milioane de lei sa primeasca subventia 100% in timp ce, de exemplu un medic stagiar care ia un salariu de 6 milioane sa plateasca biletul intreg", a declarat Raicu.

Oprescu: O scumpire a biletelor RATB nu-i va afecta pe cei multi

Viceprimarul a mai spus ca data de 15 mai nu este aleasa intamplator si ca daca nu se va apela la cresterea pretului si la reducerea subventiilor pana la acea data exista riscul ca RATB-ul sa foloseasca din fondurile destinate investitiilor pentru a-si acoperi pierderile.

Raicu a precizat ca inca de la adoptarea bugetului exista un minus de 55 milioane de lei in bugetul RATB pentru acoperirea subventiilor de anul acesta.

Pe de alta parte, viceprimarul Capitalei a declarat ca este de acord cu propunerea lui Sorin Oprescu ca transportul in Ilfov sa fie intrerupt dupa terminarea anului scolar, in conditiile in care Consiliul Judetean Ilfov nu si-a indeplinit obligatile financiare fata de regia bucuresteana.

RATB... mai mult


Luni, 10 Mai 2010, ora 16:39

1 comentariu
Oprescu: O scumpire a biletelor RATB nu-i va afecta pe cei multi

Oprescu: O scumpire a biletelor RATB nu-i va afecta pe cei multi

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, ca, in eventualitatea in care pretul biletelor la transportul in comun va creste, majorarea va fi nesemnificativa.

"Daca se va intampla acest lucru, va fi la minim minimorum. In orice caz, nu-i va afecta pe cei multi", a precizat Oprescu.

In legatura cu acest subiect, Oprescu a spus ca mai inainte "trebuie facuta curatenie in ceea ce priveste pierderile programate, in ghilimele, si de-abia dupa aceea se va actiona asupra acestor preturi".

Primarul general nu a dat un termen legat de o posibila crestere a preturilor la RATB, mentionand doar ca acest lucru se va intampla in functie de evolutia financiara a regiei. mai mult


Vineri, 07 Mai 2010, ora 20:25

2 comentarii
Biletele RATB nu se scumpesc, deocamdata

Biletele RATB nu se scumpesc, deocamdata

Costul unei calatorii cu transportul public bucurestean nu se majoreaza deocamdata, insa vor fi anulate 12.000 de abonamente gratuite, in conditiile resurselor bugetare de care dispune municipalitatea anul acesta, a anuntat, luni, primarul general Sorin Oprescu.

"In acest moment, nu se pune problema sa majoram pretul biletului de la 1,3 la 1,5 lei", a spus Oprescu.

Abonamentele care vor fi anulate au ca beneficiari, in majoritate, angajati ai institutiilor subordonate primariei, Consiliului General al Municipiului Bucuresti si consiliilor locale.

Oprescu a mai spus ca Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) si Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) sunt adevarate gauri negre, care consuma aproape jumatate din bugetul municipalitatii. "Trebuie eficientizate si apoi transformate in societati comerciale", considera primarul general. mai mult


Luni, 08 Martie 2010, ora 17:35

2 comentarii
Alte articole despre: pret bilete RATB, bilete RATB scumpire
Pretul biletelor RATB ar putea creste cu pana la 20%

Pretul biletelor RATB ar putea creste cu pana la 20%

Pretul biletelor si abonamentelor RATB va creste cu 10 - 20%, a declarat, luni, directorul regiei, Gheorghe Aron, care a precizat ca propunerea va fi inaintata CGMB.

Aron a precizat ca solicitarea regiei se bazeaza pe cresterea pretului combustibililor, dar si pe cel al pieselor necesare noilor vehicule din parcul RATB. Recent, RATB a finalizat achizitionarea a ultimelor vehicule din cele 1.000 de autobuze Mercedes Citaro comadate.

Pretul unui bilet pentru o cursa urbana a crescut, pe 31 ianuarie 2008, de la 1,1 lei la 1,3 lei. Pretul unui abonament nominal integral pe o linie a crescut cu 20%, de la 25 de lei la 30 de lei, cel pe doua linii cu 16,66%, de la 30 de lei la 35 de lei, iar un abonament lunar nominal intergral pe toate liniile s-a majorat cu 25 %, de la 40 de lei la 50 de lei.

De asemenea, Aron a precizat ca regia are in vedere achizitionarea de autovehicule de capacitate medie (mai mici ca cele existente) pentru transportul de noapte. "Inca analizam oportunitatea acestui transport, mai ales din punct de vedere al solicitarilor. Daca il vom face avem nevoie de autovehicule mai mici pentru ca noaptea cererea de transport e mai mica. Vom avea in vedere introducere acestor vehicule pe traseu intre orele 21 si 5", a precizat Aron.

Directorul RATB spune ca ar putea introduce vehicule mai mici inca de la ora 21, tinand cont de scaderea traficului spre seara. "In general numarul de calatorii a scazut, in acest an, cu 4-5 procente fata de aceesi perioada a... mai mult


Luni, 29 Iunie 2009, ora 17:43

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)