pret cartela metrou

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
De ce a majorat Metrorex pretul calatoriilor cu metroul

De ce a majorat Metrorex pretul calatoriilor cu metroul

Metrorex a a majorat cu 50 la suta tarifele calatoriilor cu metroul, incepand de sambata.

Pretul unei cartele de 10 calatorii a crescut de la 10 de lei la 15 lei, in timp ce pretul unui abonament lunar cu 62 de calatorii a crescut la 50 de lei de la 35 de lei, potrivit datelor de la Metrorex, tarifele fiind modificare si pentru alte tipuri de cartele, mai putin la cartela cu 2 calatorii si la abonamentul de o zi.

Printre motivele invocate de Metrorex, pentru justificarea cresterii tarifelor, se afla si cresterea tarifelor la energie electrica, cu 38 la suta fata de anul trecut.

La finalul lunii mai anul acesta, Metrorex a organizat o licitatie pentru achizitia de energie electrica in valoare de circa 63 mil. lei (13,7 mil. euro), necesarul pentru perioada iunie-31 mai anul viitor.

S-a scumpit metroul, incepand de sambata - vezi noile preturi

Licitatia a fost castigata de compania CEZ Vanzare, una dintre cele mai mari companii de furnizare a energiei electrice din piata locala, controlata de cehii de la CEZ. In tariful oferit intra taxele de distributie si transport, certificatele verzi, accizele.

"Metrorex este un consumator atractiv de energie electrica pentru ca are un consum constant, fara fluctuatii. Poate cumpara energie electrica direct de la bursa OPCOM si chiar poate primi bonsuri dat fiind consumul constant pe care il are. Este un paradox pretul pe care il plateste (in conditiile in care pretul mediu al energiei pe bursa se ridica la 230 de lei... mai mult


Luni, 06 August 2012, ora 08:21

7 comentarii
S-a scumpit metroul, incepand de sambata - vezi noile preturi

S-a scumpit metroul, incepand de sambata - vezi noile preturi

Metrorex a majorat tarifele de calatorie cu metroul, incepand de sambata. Motivatia a fost lipsa banilor.

Compania a explicat majorarea pretului cartelelor de metrou prin faptul ca s-au majorat preturile, in perioada august 2011 - iunie 2012. Astfel, combustibilii s-au scumpit cu 7,44%, serviciile de apa si canal cu 17,66%, iar energia termica cu 19,29%.

Astfel, noile tarife vor fi: cartela cu 2 calatorii - 4 lei, cartela cu 10 calatorii - 15 lei, abonament de o zi - 6 lei, abonament saptamanal cu numar nelimitat de calatorii - 20 lei, abonament lunar cu 62 calatorii - 50 lei si abonament saptamanal cu numar nelimitat de calatorii - 60 lei.

Cartelele achizitionate pana la data 3 august 2012, inclusiv, pot fi utilizate pana la terminarea numarului de calatorii sau expirarea duratei de valabilitate inscrisa pe cartela.

Ultima scumpire a cartelelor de metrou a avut loc in urma cu un an, in august 2011.

Se scumpesc cartelele de metrou, incepand de sambata - Afla noile preturi

Metrorex a explicat si ca, in comparatie cu alte capitale europene, pretul unei calatorii in metroul bucurestean este mult mai mic. Asfel, o calatorie cu metroul in Bucuresti costa 40 de eurocenti, in timp ce in celelalte mari orase europene pretul acesteia depaseste un euro si chiar trei euro, in Berlin.

Totodata, compania enumera si avantajele metroului Capitalei, printre care faptul ca utilizatorii metroului se pot deplasa in toata reteaua, adica pe toate cele patru linii... mai mult


Sambata, 04 August 2012, ora 15:45

5 comentarii
Se scumpesc cartelele de metrou, incepand de sambata - Afla noile preturi

Se scumpesc cartelele de metrou, incepand de sambata - Afla noile preturi

Metrorex a anuntat ca va majora preturile la cartelele de metrou, incepand de sambata.

Astfel, noile tarife vor fi: cartela cu 10 calatorii - 15 lei, abonament saptamanal cu numar nelimitat de calatorii - 60 lei, abonament lunar cu 62 calatorii - 50 lei.

Preturile vor ramane neschimbate la cartela cu 2 calatorii (4 lei) si abonamentul pentru o zi (6 lei), potrivit unui comunicat al Metrorex.

Compania de transport sustine ca majorarea de pret survine ca urmare a echilibrarii bugetului institutiei, "avand in vedere ca ajustarea tarifelor de calatorie cu metroul a stat la baza constructiei echilibrate a bugetului de venituri si cheltuieli al S.C. Metrorex S.A. pe anul 2012, in contextul masurilor si tintelor stabilite in relatia cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana, in conformitate cu legislatia in vigoare".

De asemenea, cartelele achizitionate pana la data 3 august 2012 inclusiv, pot fi utilizate pana la terminarea numarului de calatorii sau expirarea duratei de valabilitate inscrisa pe cartela la data achizitiei.

C.P. mai mult


Vineri, 03 August 2012, ora 17:41

5 comentarii
Cartele unice pentru metrou si RATB - afla cand cresc tarifele

Cartele unice pentru metrou si RATB - afla cand cresc tarifele

Bucurestenii vor avea cartele unice pentru metrou si liniile de suprafata pana la inceputul anului 2012, iar schimbarea va aduce si o scumpire a calatoriilor, sustine directorul Metrorex Gheorghe Udriste.

Directorul general al Metrorex a promis ca biletele nu se vor mai scumpi pana la sfarsitul anului, insa ca integrarea tarifara dupa ce vor fi introduse biletele unice va duce la o majorare.

"Pana la sfarsitul anului vor ramane pe loc (n red. preturile), voi fi implicat in rezolvarea integrarii tarifare cu mijloacele de suprafata, autoritatea de control a intrat in functiune si cu siguranta ca in prima parte a anului viitor vom avea un bilet unic pentru metrou si pentru suprafa. Atunci va fi nevoie de o upgradare cu siguranta", a declarat Gheorghe Udriste, la B1TV.

Directorul general al Metrorex a promis ca va avea si noi trenuri anul viitor, care le vor inlocui pe cele vechi. Licitatia pentru achizitia de noi trenuri a fost deja organizata, insa contractul va fi atribuit dupa rezolvarea contestatiilor.

Metrorex a majorat, in august, tarifele pentru cartelele de doua calatorii cu 25%, pentru zece calatorii cu 10%, dar si abonamentele lunare s-au scumpit, motivand decizia prin cresterea pretului la combustibil, apa, canal si energie. mai mult


Marti, 11 Octombrie 2011, ora 11:31

2 comentarii
Cartelele de metrou nu se scumpesc de miercuri

Cartelele de metrou nu se scumpesc de miercuri

Tarifele la metrou nu se scumpesc de miercuri, asa cum anuntase initial fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat directorul Metrorex, Gheorghe Udriste.

El a precizat insa ca pretul cartelelor va creste in aceasta luna, dar momentan nu se stie data exacta de la care va intra in vigoare majorarea.

"Nu stim exact de cand se vor scumpi biletele la Metrorex, pentru ca urmeaza sa se incheie niste documente, sa se mai primeasca niste avize de la Directia de Reglementare a Tarifelor din cadrul Ministerului de Finante. Sunt mai multe etape de parcurs. Luna aceasta sigur se vor majora tarifele, insa nu stiu o data", a spus Udriste pentru Realitatea.net.

Ultima crestere a pretului cartelelor de calatorie a fost aplicata in aprilie 2009.

Potrivit anunturilor facute de Metrorex, un abonament de o luna pentru metrou va costa 50 de lei, din 15 septembrie, fata de 25 de lei in prezent. Cartela cu doua calatorii va costa 3 lei, mai scumpa cu 0,5 lei, cat este acum.

Totodata, urmeaza sa fie puse in circulatie abonamentele fractionate. Astfel un abonament pentru o saptamana va costa 15 lei, iar unul de weekend 6 lei. Pretul cartelelor de calatorie a fost majorat ultima oara in aprilie 2009. mai mult


Marti, 14 Septembrie 2010, ora 14:23

Se scumpesc cartelele de metrou si biletele de tren, de miercuri

Se scumpesc cartelele de metrou si biletele de tren, de miercuri

Biletele de tren si cartelele de metrou se scumpesc cu 8 la suta, incepand de miercuri, 15 septembrie.

Potrivit anunturilor facute de Metrorex, un abonament de o luna pentru metrou va costa 50 de lei, din 15 septembrie, fata de 25 de lei in prezent. Cartela cu doua calatorii va costa 3 lei, mai scumpa cu 0,5 lei, cat este acum.

Tot miercuri urmeaza sa fie puse in circulatie abonamentele fractionate. Astfel un abonament pentru o saptamana va costa 15 lei, iar unul de weekend 6 lei. Pretul cartelelor de calatorie a fost majorat ultima oara in aprilie 2009.

Bilete de tren mai scumpe

Tot de miercuri, biletele de tren vor fi mai scumpe, si tot cu opt la suta.

Decizia de majorare a fost luata ca urmare a angajamentului luat de Guvernul Boc in fata FMI de a creste tarifele celor mai mari zece companii publice care au pierderi uriase.

Ultima crestere a pretului biletelor de tren a avut loc in septembrie 2007. mai mult


Marti, 14 Septembrie 2010, ora 09:12

6 comentarii
Biletele de tren si de metrou se scumpesc din 15 septembrie

Biletele de tren si de metrou se scumpesc din 15 septembrie

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat miercuri ca pretul pentru o calatorie cu trenul si pentru una cu metroul va creste de la data de 15 septembrie.

Ministrul a anuntat ca majorarea va fi de 8%.

Ultima crestere a pretului biletelor de tren a avut loc in septembrie 2007, in timp ce, la metrou, pretul cartelelor de calatorie a fost majorat ultima oara in aprilie 2009, cu 7%.

CFR Calatori a majorat deja tarifele cu circa patru la suta, de la 1 iulie, in urma majorarii TVA

Berceanu creste preturile: 8-9% biletele de tren, 10-11% cartela de metrou

Berceanu anuntase inca din luna august ca tarifele de calatorie cu trenul ar putea creste cu 8-9%, iar cu metroul cu 10-11%, insa nu anuntase o data exacta.

Scumpirile biletelor au loc ca urmare a pierderilor inregistrate de CFR Calatori si Metrorex.

Potrivit legii, pretul biletelor se poate majora daca exista o crestere a inflatiei cu peste cinci la suta in ultimele 12 luni. mai mult


Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 17:07

10 comentarii
Calatoriile cu trenul si metroul se scumpesc din toamna

Calatoriile cu trenul si metroul se scumpesc din toamna

Pierderile inregistrate de CFR Calatori si Metrorex vor determina companiile sa majoreze tarifele, cu circa noua la suta, incepand din toamna acestui an.

Potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, noua scrisoare de intentie la acordul stand-by cu Fondul Monetar International sustine ca cele doua societati, la care se adauga Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), vor trebui sa mareasca tarifele pentru a atinge tinta de arierate stabilita.

Oricum, CFR Calatori si Metrorex au, de circa trei luni, in intentie majorari de tarife, estimate la circa noua la suta pentru CFR si intre sapte si noua la suta pentru Metrorex, insa deocamdata majorarile nu au fost aprobate in Consiliul de Administratie al Metrorex sau in sedinta de Guvern, in cazul CFR Calatori, deoarece societatile au prevazute in statut modalitati diferite de crestere a tarifelor.

CFR Calatori a majorat deja tarifele cu circa patru la suta, de la 1 iulie, in urma majorarii TVA. Ultima crestere a preturilor la biletele de tren, cu 8,1 la suta, s-a produs la 1 septembrie 2007.

In cazul metroului, pretul cartelelor de calatorie a fost majorat in urma cu mai mult de un an, in mai 2009, cu sapte la suta. mai mult


Joi, 05 August 2010, ora 13:19

3 comentarii
S-au scumpit cartelele si abonamentele de metrou

S-au scumpit cartelele si abonamentele de metrou

Metrorex anunta ca, incepand cu data de 5 aprilie 2009, tarifele la calatoria cu metroul vor fi ajustate cu 8,56 %. Aceasta ajustare acopera inflatia pe perioada ianuarie 2008 - februarie 2009.

Realitatea Tv anunta ca pretul cartelelor si abonamentelor de metrou incepand cu aceasta data, va fi urmatorul:

- cartela cu 2 calatorii - 2,5 lei;

- cartela cu 10 calatorii - 8,0 lei;

- abonament lunar - 25,0 lei;

- abonament de o zi - 5,0 lei.

Ajustarea tarifelor se face in conformitate cu O.U.G. nr. 36/2001, aprobata prin Legea 205/2002, privind regimul preturilor si tarifelor reglementate, care se stabilesc cu avizul Oficiului Concurentei, actualmente Directia Generala Ajutor de Stat, Practici Neloiale si Preturi Reglementate din cadrul Ministerului Finantelor Publice si se aplica la cartelele cu 2 calatorii, la abonamentele lunare si la abonamentele de o zi.

Abonamentele lunare cu reducere 50% pentru elevi si studenti se vor ajusta ii consecinta, incepand cu data de 5 aprilie 2009 la valoarea de 12,5 lei .

Tarifele actuale sunt urmatoarele :

* cartela cu 2 calatorii - 2,2 lei;

* cartela cu 10 calatorii - 8,0 lei;

* abonament lunar - 23,0 lei;

* abonament de o zi - 4,0 lei. mai mult


Duminica, 05 Aprilie 2009, ora 21:30

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cum a descoperit Paul Allen de la Microsoft o nava scufundata in al Doilea Razboi Mondial
  2. Locuieste cu nevasta in casa, dar n-are voie sa o atinga sau sa-i vorbeasca
  3. Isterie in Canada: Efectul nebanuit al mortii lui Spock asupra bancnotelor de cinci dolari
  4. Nu iti vine sa crezi ca s-a intamplat: Momente unice surprinse in imagini (Galerie foto)
  5. Adolf, un catel deosebit: Seamana sau nu cu ... Hitler? (Foto)
  6. O paine veche de 123 de ani, adusa din Italia de un navigator, expusa la Galati
  7. Perle la simularea pentru Bac: Arghezi a scris poezii triste, ca nu avea prieteni cu care sa iasa la bere
  8. Profesoara descoperita de elevi spanzurata in mijlocul clasei
  9. O actrita a pus capat casatoriei dupa ce sotul a vrut sa plateasca pe cineva pentru sex
  10. Orasul zombi din "Walking Dead" a fost scos la vanzare