pret chirii bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Garsonierele din Bucuresti s-au scumpit masiv: Preturi mai mari cu 1.000 de euro

Garsonierele din Bucuresti s-au scumpit masiv: Preturi mai mari cu 1.000 de euro

Garsonierele din Bucuresti s-au scumpit foarte mult in 2015, preturile fiind mai mari cu pana la 1.000 de euro, arata o analiza realizata de o platforma cu anunturi imobiliare.

O posibila explicatie poate fi cresterea popularitatii acestui gen de locuinte, avand in vedere ca programul Prima Casa le face foarte rentabile.

Un studiu realizat de AnunturiParticulari.ro arata ca rata lunara a unui credit de 31.000 de euro contractat pe 30 de ani prin programul Prima Casa sare putin peste suma de 135 de euro, in vreme ce chiria medie a unei garsoniere din Bucuresti ajunge la aproximativ 250 de euro.

Vrei sa cumperi un apartament in Bucuresti la inceput de an? Luna cu cele mai mici preturi

Cu cat s-au scumpit garsonierele

Pretul mediu cerut pentru garsonierele din Bucuresti a avansat cu 1,5% in martie 2015, comparativ cu luna precedenta.

Mai mult, tot o scumpire de 500 de euro a avut loc si in luna februarie fata de luna ianuarie, ceea ce inseamna ca locuintele unicamerale au preturi, in prezent, cu 1.000 de euro mai mari decat la finalul anului trecut.

In ultimele 12 luni, pretul mediu al garsonierelor a sarit de la 31.760 de euro in martie 2014, la 32.557 in martie 2015, inregistrand astfel o crestere de 3%.

Tendinta pentru celelalte tipuri de locuinte este una inversa.

Apartamentele cu 2 si 3 camere au inregistrat o scadere de 1% in ultimele 12 luni, ajungand la sfarsitul lunii martie sa fie scoase la vanzare cu pretul mediu de 50.406 de euro pentru... mai mult


Marti, 28 Aprilie 2015, ora 16:11

1 comentariu
Chiriile au crescut in Bucuresti - Cati bani platim in plus fata de anul trecut

Chiriile au crescut in Bucuresti - Cati bani platim in plus fata de anul trecut

Chiriile apartamentelor cu 3 si 4 camere din Bucuresti au crescut cel mai mult in ultimul an, cu pana la 8%, ca urmare a numarului mic de oferte in raport cu cererea.

Astfel, in luna aceasta s-a inregistrat un pret mediu de 620 de euro pentru apartamentele cu 3 camere si de 981 de euro pentru apartamentele cu 4 camere.

Si pretul mediu al chiriei in cazul apartamentelor cu 2 camere este intr-o usoara crestere in ultimele douasprezece luni, ajungand la 389 de euro, in timp ce singurele care se afla in regres sunt garsonierele, cu un pret mediu in martie de 245 de euro.

Explicatia consta in cresterea numarului de oferte de vanzare de pe piata in dauna celor de inchiriere. Acest lucru a condus la micsorarea si imposibilitatea ofertei de a face fata cererii, efectul fiind de majorare a preturilor, arata o analiza Imobiliare.net.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, pretul mediu al chiriei apartamentelor cu 4 camere s-a marit cu 8%, cea mai mare crestere dintre toate tipurile de locuinte.

Si apartamentele cu 3 camere au facut un salt important in ultimele douasprezece luni, pretul mediu de inchiriere al acestora marindu-se cu 5%.

In cazul apartamentelor cu 2 camere si al garsonierelor, pretul mediu de inchiriere a ramas destul de constant in ultimele douasprezece luni, primele inregistrand o crestere de 1,2%, in timp ce garsonierele sunt singurele care au avut un usor regres, de sub 1%.

Vin studentii: Ce chirii sunt in Bucuresti si in alte orase mari... mai mult


Luni, 16 Martie 2015, ora 16:24

Vin studentii: Ce chirii sunt in Bucuresti si in alte orase mari ale tarii

Vin studentii: Ce chirii sunt in Bucuresti si in alte orase mari ale tarii

Septembrie si octombrie sunt luni fierbinti pentru inchirieri, avand in vedere ca studentii incep cursurile la facultati si isi cauta o locuinta. Insa care sunt sumele solicitate de proprietari?

Imobiliare.ro a facut o analiza pe aceatsa tema, luand in calcul cele mai mari orase universitare ale tarii, se arata intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

Preturile de pornire vehiculate in Capitala nu difera cu mult de cele din celelalte centre regionale analizate, iar pretentiile proprietarilor de garsoniere se apropie adesea de valorile de listare ale locuintelor cu doua camere.

Vine toamna, cresc chiriile - care sunt preturile in marile orase

Bucuresti

In Capitala, chiriile solicitate pentru garsoniere incep de la 175 de euro pe luna in Berceni, de la 200 de euro in Militari si Vitan, de la 180 in Drumul Taberei, 150 de euro in Titan, 220 in Dristor si de la 250 de euro pe luna in Tineretului.

Pe segmentul apartamentelor cu doua camere, preturile de pornire sunt 190 de euro pe luna in cartierul Berceni, 250 de euro in Tineretului, Militari si Vitan, 200 in Drumul Taberei, 210 euro in Titan si 220 in Dristor.

Un apartament cu trei camere poate fi inchiriat incepand cu 245 de euro pe luna in Berceni, cu 230 de euro in Militari, cu 250 in Drumul Taberei si Titan, cu 400 langa Mall Vitan, cu 320 de euro in Dristor si cu 300 in Tineretului.

Cluj-Napoca

In orasul de pe Somes, preturile de pornire pentru garsoniere sunt 180 de euro pe luna in... mai mult


Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 11:21

Vine toamna, cresc chiriile - care sunt preturile in marile orase

Vine toamna, cresc chiriile - care sunt preturile in marile orase

Preturile medii ale chiriilor din apartamentele construite pana in anul 2000 in Bucuresti si in patru dintre cele mai mari orase ale tarii au inregistrat o tendinta de crestere fata de sfarsitul anului 2013, se arata intr-un studiu recent.

Analiza efectuata de site-ul Imobiliare.ro ia in calcul preturile medii cerute la nivel de cartier sau de oras pentru apartamente cu una, doua si trei camere si compara luna decembrie 2013 cu luna iunie 2014.

De asemenea, se precizeaza ca exista si exceptii de la regula scumpirilor, dar acestea sunt restranse la anumite categorii de locuinte, se arata in comunicatul remis miercuri Ziare.com.

Bucuresti

Una dintre cele mai scumpe zone din Capitala este Tineretului - Timpuri Noi, unde chiria medie la o garsoniera a ajuns la 280 de euro pe luna, in timp ce un apartament cu doua camere poate fi inchiriat cu 375 de euro pe luna, iar unul cu trei camere cu 471 de euro pe luna.

In Dristor-Vitan Vechi, garsonierele au ajuns la un pret mediu de 282 de euro pe luna, fata de 249 de euro pe luna, la finele anului trecut, in timp ce chiriile la apartamentele cu doua camere s-au ieftinit de la 340 la 328 de euro pe luna. In schimb, un apartament cu trei camere poate fi inchiriat cu 389 de euro pe luna.

In Titan, garsonierele s-au ieftinit in prima jumatate a anului, de la o medie de 258 de euro pe luna la 225 de euro. Pretul cerut pentru apartamentele cu doua camere a crescut usor, de la 314 la 327 de euro pe luna, iar chiriile pentru... mai mult


Miercuri, 06 August 2014, ora 12:36

4 comentarii
Chiria la comun: solutia care coboara pretul chiriei la mai putin de 100 euro/persoana

Chiria la comun: solutia care coboara pretul chiriei la mai putin de 100 euro/persoana

O varianta rentabila pentru studentii care nu au loc in camin este varianta inchirierii, impreuna cu unul sau mai multi prieteni, a unui apartament cu doua-patru camere sau chiar a unei case la curte.

Portalul de specialitate imobiliare.ro prezinta, pe baza ofertelor listate pe portal, o lista cu cele mai bune oportunitati de inchiriere pentru studenti, atat in Capitala, cat si in marile orase ale tarii.

Bucuresti

Intr-unul dintre cele mai cautate cartiere bucurestene - Dristor -, chiria minima ceruta pentru o garsoniera este de 180 de euro, insa poate depasi cu usurinta pragul de 200 de euro pe luna, conform www.imobiliare.ro. Luand insa in calcul varianta de a imparti locuinta, in acelasi cartier poate fi inchiriat si un apartament cu doua camere, la un pret de 250-270 de euro pe luna. Astfel, costurile ce revin pentru o camera scad la 125-135 de euro pe luna. Tot cu 250 de euro pe luna poate fi inchiriat insa si un apartament cu trei camere din zona Dristor-Baba Novac. In trei, costurile ar scadea sub 100 de euro pe luna de persoana.

Pe de alta parte, un apartament cu patru camere intr-o vila din zona Alba Iulia-Unirii poate fi inchiriat cu 500 de euro pe luna, de unde rezulta un pret de 125 de euro pe luna de persoana.

Tot pentru studenti exista si varianta de a inchiria o casa la curte impreuna cu un grup de colegi. O locuinta cu doua camere, cu o suprafata de 60 de metri patrati, din zona Timpuri Noi, poate fi inchiriata cu 240 de euro pe luna, ceea ce... mai mult


Luni, 27 August 2012, ora 12:10

Bucurestiul, printre cele mai ieftine orase din lume

Bucurestiul, printre cele mai ieftine orase din lume

Bucurestiul este unul dintre cele mai ieftine orase din lume, primele pozitii dintr-un clasament al preturilor fiind ocupate de Oslo, Zurich si Geneva. Capitala Romaniei imparte ultimele pozitii ale in topului cu orase din India, Filipine, Malaezia si Egipt.

Potrivit unui top realizat de UBS, Bucurestiul se afla pe locul 71 si 73 de orase incluse in top daca este exclus din calcul pretul chiriilor. In acest caz, mai ieftine decat Bucurestiul sunt doar orasele Manila si Mumbai.

In ceea ce priveste indicele care contine si pretul chiriilor, Bucurestiul se afla pe locul 69, fiind depasit de Delhi, Kuala Lumpur, Manila si Mumbai. In acest caz, cel mai scump oras din lume este New York, fiind urmat de Oslo si Geneva.

Analistii UBS au observat, insa, ca diferentele de preturi dintre vestul si estul Europei s-au micsorat in ultimii ani. Astfel, daca la inceputul anului trecut diferenta de pret era de 35%, in acest an nu este decat de 26%.

In functie de salariile nete ale locuitorilor, Bucurestiul se afla pe locul 63, la un nivel apropiat de Beijing si Bangkok. Cele mai mici salarii sunt tot in Manila si Mumbai, in timp ce topul este condus tot de Zurich, Geneva si New York.

Dupa puterea de cumparare, Capitala Romaniei se afla pe locul 58, intre Riga si Istanbul, depasind Budapesta si Sofia. Topul este condus de Zurich, Sydney si Miami. mai mult


Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 19:15

13 comentarii
Chiriile in Bucuresti au scazut - Vezi preturile, in functie de zona

Chiriile in Bucuresti au scazut - Vezi preturile, in functie de zona

Avand in vedere ca mai este putin pana la inceperea anului universiar, cererile privind inchirierea de locuinte in zonele universitare din Capitala au crescut considerabil.

De exemplu, in zona Grozavesti, in ultimele doua luni, cererea de garsoniere a crescut cu 41%, fata de luna iunie, iar pentru apartamentele cu doua camere cu 35%, in timp ce pentru apartamentele de trei camere cu numai 13%.

Un fenomen asemanator, de cautare atat pe segmentul de oferte de garsoniere, cat si pe doua camere se intampla si in cartierele Drumul Taberei (+ 38% la garsoniere si 37% la apartamente cu doua camere), Militari (38% si 35%), de pe locurile doi si trei in topul cresterii cererii in ultimele doua luni.

In clasament urmeaza apoi zonele mai scumpe, centrale, si ele cu priza la studenti: Cismigiu (+ 33% cerere la garsoniere si + 31% la apartamente cu doua camere), Romana (+ 31% garsoniere si respectiv + 27% la apartamente cu doua camere), Universitate (+ 29% la garsoniere si + 25% apartamente cu doua camere) si Kogalniceanu (+ 27% la garsoniere si + 24% la apartamente cu doua camere), potrivit bazei de date Imopedia.ro.

Intrebarea este daca mai exista chirii de 100 euro/luna, ca in anii 1990? Da, au reaparut astfel de oferte, este adevarat ca deocamdata putine.

La 150 euro/luna, oferta este insa bogata si solicitantii au de unde alege -garsoniere in zone precum Militari, Drumul Taberei, Berceni si Rahova, dar si apartamente cu doua camere in zone precum Titan, Drumul... mai mult


Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 17:55

Cat mai costa chiriile in Bucuresti?

Cat mai costa chiriile in Bucuresti?

Pretul chiriilor din Capitala urmeaza trendul descendent instalat la preturile de vanzare si a scazut in prima luna a anului cu 2% fata de valoarea din decembrie.

Astfel, chiria ceruta de proprietari pentru o garsoniera din Bucuresti sau Ilfov a scazut cu 3%, de la 273 de euro la 263 de euro, arata o analiza realizata de MagazinulDeCase.

In ceea ce priveste apartamentele cu doua camere, chiria medie a scazut cu 2%, de la 362 de euro in ianuare 2010, la 354 de euro in decembrie 2009.

In cazul apartamentelor cu trei camere, chiria medie a inregistrat cea mai mica reducere, de la 497 de euro, in 490 de euro.

In prima luna a anului 2009, chiria medie pentru o garsoniera era de 360 de euro, pentru doua camere - 480 de euro si 641 de euro pentru un apartament de trei camere.

Apartamentele au ajuns la nivelul din 2007 mai mult


Joi, 04 Februarie 2010, ora 14:38

Pretul chiriilor din Capitala este in scadere

Pretul chiriilor din Capitala este in scadere

Dupa ce au stagnat vanzarile imobiliare si chiriile la apartamentele din Bucuresti au inregistrat o usoara scadere in ultimele trei luni, dupa boom-ul inregistrat in luna septembrie, octombrie.

Expertii de la agentiile imobiliare spun ca fata de perioada septembrie-octombrie, cand chiriile cresc in mod traditional, preturile au inregistrat o usoara scadere, dar nesemnificativa, iar apartamentele mari se inchiriaza acum foarte greu, anunta Ziarul Financiar.

Pentru un apartament cu doua camere in zone precum 1 Decembrie, Sebastian sau Colentina chiria porneste de la 300 de euro/luna, fata de 350 - 400 de euro in toamna anului trecut, iar tendinta de scadere nu se manifesta doar la nivelul noilor contracte de inchiriere, ci si in cazul locuintelor deja inchiriate.

Mai multi chiriasi au inceput sa ceara renegocierea contractelor, pe fondul incertitudinilor economice si a devalorizarii leului in raport cu euro, in conditiile in care majoritatea chiriilor sunt calculate in moneda europeana.

Chiriile au inceput sa scada atat pentru locuintele destinate persoanelor fizice, cat si pentru cele inchiriate companiilor in zone centrale.

Cea mai insemnata scadere a chiriilor s-a inregistrat in luna decembrie a anului trecut, dupa ce proprietarii care aveau locuinte spre vanzare nu au reusit sa obtina un pret multumitor, le-au scos spre inchiriere, crescand astfel oferta. mai mult


Vineri, 16 Ianuarie 2009, ora 08:10

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)