pret gigacalorie galati

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cu cat se scumpeste gigacaloria in tara

Cu cat se scumpeste gigacaloria in tara

Majorarea pretului gigacaloriei are loc in urma cresterii TVA-ului. Noul tarif va ramane neschimbat pana in luna martie 2011, iar scumpirea gigacaloriei se va face din anul urmator.

Cu toate acestea, edilii diferitelor localitati din tara vehiculeaza cresteri masive ale gigacaloriei locale, ceea ce contravine normelor stabilite de Guvern. Aceste valori pot avea la baza cauze care sunt determinate de conditiile din fiecare localitate, dar a trece peste legile impuse de Guvern constituie o contraventie.

Iata cateva valori care se vehiculeaza:

Bucuresti: de la 119 la 168
Timisoata: de la 162 la 187
Craiova: de la 165 la 250
Cluj: de la 164 la 340
Galati: de la 160 la 220

Cifrele de la Guvern se bat cap in cap cu cele ale edililor

Consilierii generali au aprobat cresterea pretului la gigacalorie in Capitala de la 119 la 124 de lei, marirea fiind impusa de cresterea TVA-ului de la 19 la 24. Viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu a anuntat scumpirea incepand de anul viitor.

Numai la anul, cand va creste valoarea gigacaloriei, municipalitatea va putea sa stabileasca exact cine va beneficia de ajutoare si cine nu.

"Principala problema este ca facturile la energie electrica sunt lipsite de transparenta si probabil de aceea sunt si asa de umflate", sustine Tudor Popescu, specialist in probleme energetice.

Toate sursele spun ca nu vor mai exita suventii, ci un fel de ajutor social si numai pentru cei cu venituri sub 1.000 de lei lunar.

Reprezentantii... mai mult


Joi, 30 Septembrie 2010, ora 19:44

1 comentariu
Caldura, mai scumpa la Galati de la 1 ianuarie 2010

Caldura, mai scumpa la Galati de la 1 ianuarie 2010

Consiliul Local Galati a aprobat, marti, majorarea cu 10% a tarifului general al energiei termice de la 1 ianuarie 2010, pretul de facturare pentru populatie urmand sa creasca doar cu 6% dupa acordarea subventiilor de la bugetul de stat si de la bugetul local.

In prezent, producerea si distribuirea agentului termic la Galati costa 240,31 de lei/Gcal, din care populatia plateste doar 140 de lei/Gcal, diferenta fiind acoperita de la bugetul de stat si de la bugetul local, care vireaza banii catre producatorul Electrocentrale Galati si catre distribuitorul edilitar Apaterm.

Societatea Apaterm nu a mai primit, insa, subventiile la timp si, coroborat cu incasarile scazute de la populatie, a intrat intr-o gaura financiara, nemaiputand sa-si plateasca angajatii si furnizorii. Societatea are de recuperat 160 de milioane de lei de la bugetul de stat si de la bugetul local si aproape 200 de milioane de lei de la populatie, a dezvaluit viceprimarul Nicusor Ciumacenco.

Pentru a putea continua sa distribuie agent termic catre galateni, Apaterm are nevoie de bani si, de aceea, a facut presiuni pe langa municipalitate sa majoreze pretul gigacaloriei.

Consiliul Local al municipiului Galati, unicul actionar al societatii Apaterm, a aprobat marti, in sedinta ordinara, cresterea pretului gigacaloriei cu 24,08 lei, adica cu 10%, pana la valoarea de 264,39 de lei.

Pentru populatie, scumpirea va fi, insa, mai mica, deoarece tariful aplicabil consumatorilor va fi de 148,77 de lei,... mai mult


Marti, 22 Decembrie 2009, ora 20:43

Frigul dubleaza facturile la caldura

Frigul dubleaza facturile la caldura

Temperaturile scazute din luna decembrie a anului trecut vor dubla facturile la caldura ale persoanelor care locuiesc in diferite zone ale tarii, aceasta putand fi intre 200 si 400 de lei.

In Capitala insa situatia este mai buna fata de restul tarii deorece scumpiri nesemnificative au fost doar la energia electrica si la gaze, anunta Realitatea Tv.

Pretul gigacaloriei nu s-a modificat, motiv pentru care factura pe decembrie nu va fi cu mult mai mare fata de anul trecut. Specialistii vorbesc de o crestere de cel mult 15 %, insa nu la fel stau lucrurile in restul tarii.

"In celelalte localitati, unde pretul gigacaloriei s-a chiar dublat, intretinerea se va dulba. E Brasovul, unde e aproape doua milioane gigacaloria, Miercurea Ciuc, Sfantul Gheorghe, Iasi, Botosani, Galatiul, Mangalia, unde preturile ajung la aproape doua milioane gigacaloria", a afirmat Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari.

Romanii din restul tarii platesc nu o factura reala, ci insuccesele furnizorilor de energie. Cel putin asta sustine presedintele Asociatiilor de Proprietari.

"Furnizorii locali practic au dat faliment de mult timp si nu mai au alta varianta decat sa umfle pretul. Sunt situatii foarte critice in tara. Fenomenul social general care se vede in teren este ca oamenii au optat sa stea in frig, nu sa stea in caldura, ori statul in frig nu costa", a mai spus opaina

Daca stati singur intr-o garsoniera veti plati caldura pentru luna decembrie putin sub... mai mult


Duminica, 04 Ianuarie 2009, ora 16:37

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba