pret motorina

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cu cat va creste pretul carburantilor dupa aplicarea accizei suplimentare - vom ajunge la media UE

Cu cat va creste pretul carburantilor dupa aplicarea accizei suplimentare - vom ajunge la media UE

Pretul motorinei din Romania se va scumpi semnificativ si va ajunge la media europeana, dupa aplicarea accizei suplimentare de 7 eurocenti/litru, care ar urma sa intre in vigoare in aprilie, in cazul in care masura nu va fi amanata.

Mai exact, romanul va plati la pompa 1,42 de euro/litru, pretul mediu din UE, informeaza Digi 24.

Potrivit raportului Ol Bulletin realizat de Comisia Europeana, tara noastra avea, la 27 ianuarie, un pret mediu de 1,3 euro/litru.

Motivul pentru care acciza suplimentara se va reflecta atat de mult in pret este ca in Romania aceste taxe reprezinta 29% din pret. Mai mult, se aplica si un TVA de 24%.

Transportatorii vor alimenta din strainatate

Motorina mai ieftina ca in tara noastra se gaseste in state precum Luxemburg - 1,2 euro, Polonia - 1,26 de euro si Croatia - 1,27 de euro, iar cea mai scumpa se afla in Marea Britanie - 1,66 de euro pe litru, in Italia - 1,62 de euro si in Suedia - 1,6 euro.

Astfel, ca urmare a cresterii pretului motorinei dupa aplicarea accizei suplimentare, transportatorii vor fi nevoiti sa alimenteze in alte tari.

"Noi primim acciza inapoi din Slovenia si din Franta, daca nu ma insel. Primim TVA inapoi si mult mai repede din Austria sau din Germania si de asta alimentam fara niciun fel de probleme semnificative in strainatate", a explicat Dragos Anastasiu, patronul unei firme de transport, la postul de televiziune mentionat.

De la 1 aprilie si benzina se va scumpi, dupa aplicarea accizei... mai mult


Joi, 06 Februarie 2014, ora 11:53

10 comentarii
Alba neagra cu pretul carburantilor: Ieftiniri la pompa dupa scumpirile de inceput de an

Alba neagra cu pretul carburantilor: Ieftiniri la pompa dupa scumpirile de inceput de an

Benzinarii au ieftinit carburantii, joi, la scurt timp dupa ce au operat scumpiri la sortimentele de benzina si motorina la inceputul anului.

Astfel, Petrom a scazut cu 5 bani pretul pentru litrul de benzina, care a ajuns acum la 5,72 lei, potrivit Digi 24.

Mai mult, pretul motorinei a fost redus, cu 7 bani, pana la 6,10 lei.

Si Rompetrol a anuntat ieftiniri la pompa, insa doar la benzina, care costa acum cu 2 bani mai putin.

Companiile petroliere au scumpit carburantii pe 1 ianuarie, majorarea fiind de 9 bani/litru.

Ieftinirea din aceasta saptamana a avut loc dupa ce benzinarii au redus cantitatea de biocombustibil din carburanti. Mai mult, scaderea preturilor s-a datorat si unei cotatii mai mici a petrolului pe pietele internationale.

Preturile la benzinariile Petrom (statia Calea Dorobantilor)

Benzina standard 95: 5,72 lei/litru

Motorina extra: 6,03 lei/litru

Preturile la benzinariile Rompetrol (statia Bucurestii Noi)

Benzina Efix 95: 5,8 lei/litru

Motorina Efix: 6,04/litru mai mult


Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 17:30

1 comentariu
Taxa auto, inclusa in pretul benzinei - Singura solutie corecta?

Taxa auto, inclusa in pretul benzinei - Singura solutie corecta?

Senatorul PNL Valeriu Victor Boeriu a propus anularea timbrului de mediu si introducerea taxei auto in pretul carburantului, masura care ar fi echitabila atat pentru soferi, cat si pentru buzunarul statului, sustin expertii.

Proiectul de lege a stabilit ca nivelul ei sa fie de 1 ban/litru de combustibil.

"Taxa aceasta, platita proportional cu consumul, va fi usor de suportat de cetateni, in comparatie cu cateva sute sau mii de euro platite la prima inmatriculare", se arata in expunere.

Conform initiatorului, banii colectati de stat ar trebui sa fie alocati pentru impadurire, ca raspuns la poluarea facuta de masini.

Anularea timbrului de mediu, ceruta de doi senatori PNL - Ce varianta propun in schimb

"Este o masura buna, avand in vedere ca este aplicata si in Germania, care este motorul Europei, iar acolo merge foarte bine. Noi, intr-o tara saraca, ne chinuim sa ne cumparam o masina si este in neregula ca platim taxe discriminatorii si imens de mari.

Ideea (lui Valeriu Victor Boeriu - n.red.) este exceptionala. E absurd sa iei o masina cu 10.000 de euro si sa platesti inca 5.000 de euro in contul taxei auto. Suntem atipici si anormali", a opinat liberalul Ion Tache, presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari, pentru Ziare.com.

El a facut un apel la toti parlamentarii "care au fost votati si care au pretentia ca reprezint cetatenii" sa sustina acest proiect de lege, care ar trebui implementat cat mai curand.

"Trebuie sa luam modele de la tari... mai mult


Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 14:40

22 comentarii
Benzina si motorina se ieftinesc de luni noapte

Benzina si motorina se ieftinesc de luni noapte

Din aceasta noapte, OMV Petrom va reduce preturile cu noua bani pe litru, atat la benzina, cat si la motorina.

Dupa ieftinire, un litru de benzina standard 95 va costa 5,73 lei, iar motorina standard va avea un pret de 5,83 lei pe litru, potrivit Digi 24.

Este o tendinta ce se va pastra, probabil, si in continuare. Luni a fost consemnata cea mai redusa cotatie a barilului de petrol din ultimele noua luni, cu un 104 dolari pe baril.

Cererea este sub asteptari. Cotatiile mai reduse se vor vedea in pretul la pompa, insa cu intarzieri, pentru ca la titei se fac contracte la termen. mai mult


Luni, 15 Aprilie 2013, ora 21:35

3 comentarii
Accizele la motorina cresc cu 4,5% de la 1 ianuarie 2013

Accizele la motorina cresc cu 4,5% de la 1 ianuarie 2013

Accizele la motorina vor creste cu 4,5% de la 1 ianuarie 2013, la 391 euro/tona, respectiv 330,395 euro/1.000 litri, fata de 374 euro/tona, respectiv 316,03 euro/1.000 litri in prezent, potrivit unui proiect de ordonanta adoptat miercuri de Guvern.

Proiectul vizeaza atingerea nivelului minim al accizelor la motorina incepand cu 1 ianuarie 2013, conform graficului asumat prin documentul de pozitie adoptat in cadrul negocierilor de aderare la UE.

Prin aceasta masura se asigura respectarea angajamentelor Romaniei in calitate de stat membru al Uniunii Europene si se evita posibilitatea deschiderii unei noi proceduri de infringement impotriva tarii noastre. mai mult


Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 21:30

4 comentarii
Petrom si Lukoil au marit din nou pretul carburantilor - vezi cu cat

Petrom si Lukoil au marit din nou pretul carburantilor - vezi cu cat

Petrom, cel mai mare producator de carburanti din Romania, a majorat din nou pretul produselor sale.

Scumpirea benzinei si motorinei vine dupa evolutia cotatiilor internationale ale petroloului, dar si dupa deprecierea leului fata de euro si dolar.

Astfel, incepand de marti, un litru de benzina fara plumb 95 costa 5,97 de lei, in timp ce benzina Extra 99 costa 6,39 de lei, in crestere cu cinci bani, de la 6,34 lei, informeaza B1 Tv.

Totodata, cel mai ieftin sortiment de motorina costa, la statiile Petrom, 6,08 lei, fiind mai scump tot cu cinci bani pe litru.

Ultima data cand Petrom a crescut preturile combustibililor a fost la sfarsitul lunii iulie, cand atat benzina cat si motorina au fost scumpite cu noua bani pe litru.

Nu doar Petrom, ci si Lukoil a marit pretul benzinei, tot marti. Astfel, potrivit Capital.ro, sortimentele de benzina de la statiile Lukoil s-au scumpit cu 12 bani pe litru, spre deosebire de cele de la Petrom. Un litru de benzina Euroluk 95 costa acum 5,98 de lei, iar litrul de benzina Ecto 98 este 6,61 de lei.

In plus, motorina comercializata la Lukoil este mai scumpa cu noua bani pe litru, fiind astfel comercializata la pretul de 6 lei - Euro L Diesel - si 6,32 de lei - Ecto Super Diesel. mai mult


Marti, 07 August 2012, ora 14:56

1 comentariu
Petrom a scumpit benzina si motorina

Petrom a scumpit benzina si motorina

Petrom a scumpit, joi dimineata, sortimentele de benzina si motorina, la doar doua zile dupa ce le-a schimbat denumirile.

Astfel, un litru de motorina standard este mai scump cu 6 bani, pretul acestui carburant crescand de la 5,95 lei, la 6,01 lei.

Benzina Standard 95 are un pret de 5,89 de lei, in urcare de la 5,83 de lei, potrivit Capital.

Sortimentul mai scump, Benzina Extra 99, costa 6,29 lei, in crestere cu 9 bani, de la 6,2 lei, cat fusese anterior.

Denumirile carburantilor Petrom, valabile de la 1 mai 2012, sunt Benzina Standard 95 (anterior Premium fara Plumb 95), Benzina Extra 99 (anterior Top Premium fara Plumb 99 + ), Motorina Standard (anterior: Euro Diesel 5), Motorina Extra (anterior: Top Euro Diesel 5).

De la inceputul anului, companiile petroliere au scumpit carburantii de mai multe ori. Potrivit Institutului National de Statistica, preturile la combustibili s-au marit, in 2011, cu peste 15%, dupa ce in 2009 preturile au fost majorate cu 13%.

Piata distributiei de carburanti din Romania este analizata de Consiliul Concurentei inca din 2005, dar deocamdata autoritatea nu a prezentat concluziile anchetei. mai mult


Joi, 03 Mai 2012, ora 09:32

1 comentariu
Andreea Paul: Romania are cel mai mic pret al benzinei dintre tarile UE

Andreea Paul: Romania are cel mai mic pret al benzinei dintre tarile UE

Romania ar cel mai mic pret al benzinei si al treilea cel mai mic pret al motorinei din Uniunea Europeana.

Comparativ cu nivelul mediu din UE, in Romania pretul benzinei este cu 18% mai mic, iar cel al motorinei, cu 10% mai scazut. De asemenea, sistemul redeventelor petroliere este eterogen la nivel european.

Pretul benzinei a crescut cu 97% in Romania si cu 69% in UE, intre 12 ianuarie 2009 si 11 aprilie 2012.

Astfel sortimentul de benzina 95 a costat, in Romania, la 11 aprilie 2012, 1,31 euro/litru (5,72 lei/litru), in crestere cu 6,2% fata de pretul inregistrat la inceputul anului. Acesta este cu 18% mai mic decat media UE, tara noastra are cel mai mic pret la acest combustibil din tarile UE.

In perioada 12 ianuarie 2009 - 11 aprilie 2012, pretul benzinei in Romania s-a aflat intr-o continua crestere, majorandu-se cu 97%, de la 0,67 euro/litru la 1,31 euro/litru.

In aceeasi perioada, la nivelul UE, el a inregistrat cresteri de 69%, majorandu-se de la 0,95 euro/litru la 1,60 euro/litru. La 11 aprilie 2012, pretul benzinei, comparativ cu cel inregistrat la inceputul anului, a fost cu 10,3% mai mare.

Pretul motorinei a crescut cu 71% in Romania si cu 58% in UE intre 12 ianuarie 2009 si 11 aprilie 2012.

In Romania, acest combustibil a avut, la 11 aprilie 2012, pretul de 1,35 euro/litru (5,89 lei/litru), in crestere cu 6,1% fata de cel inregistrat la inceputul anului. Acesta este cu 10% mai mic decat media UE, pozitionandu-ne pe locul 3 la nivel european... mai mult


Joi, 12 Aprilie 2012, ora 16:08

22 comentarii
Petrom a scumpit litrul de motorina cu 7 bani

Petrom a scumpit litrul de motorina cu 7 bani

Petrom a majorat pretul motorinelor comercializate in statiile proprii cu 7 bani/litru.

Astfel, noul pret de referinta pentru un litru de motorina Top euro Diesel 5l/Top nordic Diesel a ajuns la 5,11 lei, pentru unul de OMV Sprint Diesel - 5,13 lei/litru, Euro Diesel 5 - 4,91 lei si OMV Alpin Diesel - 5,45 lei, potrivit datelor prezentate pe site-ul companiei.

Pretul benzinelor a ramas nemodificat. Premium fara plumb 95 costa 4,90 lei, Top premium fara plumb 99+ costa 5,28 lei, OMV Carrera 95 costa 5,04 lei, iar OMV Carrera 100 costa 5,70 lei.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta

Ultima majorare a pretului motorinei la Petrom a avut loc in 4 februarie 2011. Pretul motorinelor comercializate in statiile Petrom au crescut cu 4 bani/litru. mai mult


Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 15:58

4 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Jirinovski, indemn la viol in Vinerea Mare: Femeile politician din Ucraina sufera de frenezie uterina (Video)
  2. Fotografia zilei: O performanta incredibila
  3. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  4. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  5. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  6. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  7. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  8. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  9. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor
  10. Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?