preturi benzina petrom

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Petrom a scumpit benzina, in timp ce alte companii au ieftinit-o

Petrom a scumpit benzina, in timp ce alte companii au ieftinit-o

Petrom a scumpit benzina, in timp ce alte companii au operat ieftiniri la acest carburant.

Astfel, la inceputul anului, gigantul petrolier a marit pretul cu 9 bani, pentru ca apoi sa il scada cu 5 bani/litru la 9 ianuarie.

Insa la finalul acestei saptamani, Petrom a operat noi scumpiri la pompa, benzina ajungand sa coste 5,8 lei/litru, adica cu 8 bani mai mult.

Capital a luat in calcul evolutia pretului pentru Benzina Standard 95 de la statia de pe Calea Dorobanti.

Pe 31 decembrie 2013, un litru de benzina costa 5,68 de lei.

Recent, Rompetrol a ieftinit benzina, care costa acum 5,8 lei/litru, cu 2 bani mai putin fata de inceputul anului. mai mult


Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 17:38

2 comentarii
Companiile petroliere au scumpit benzina - afla noile preturi practicate de Petrom, OMV si Lukoil

Companiile petroliere au scumpit benzina - afla noile preturi practicate de Petrom, OMV si Lukoil

Companiile petroliere au marit preturile benzinelor, de la inceputul acestei luni.

La Lukoil, un litru de benzina EuroLuk 95 costa 5,97 lei, consemnandu-se o crestere de 7 bani, iar un litru de benzina ECTO SPORT 98 e mai scump cu 6 bani, ajungand la 6,63 lei, potrivit Adevarul.

Preturile sortimentelor de motorina au ramas neschimbate. Astfel, un litru de motorina Euro L Diesel costa 5,98 lei iar un litru de motorina Super Diesel costa 6,37 lei. Nici pentru GPL nu s-au facut modificari (3,19 lei).

Ultima modificare de preturi la Lukoil a avut loc la inceputul acestei luni, cand compania a scumpit benzina si motorina cu pana la 6 bani.

Incepand cu 1 februarie 2013, Petrom a scumpit benzinele. Un litru de Benzina Standard 95 costa 5,93 lei, iar un litru de Benzina Extra 99 - 6,35 lei (+6 bani).

OMV a marit, de asemenea, preturile la benzina tot cu 6 bani, astfel ca un litru de sortimentul MaxxMotion 95 costa 5,98 lei, iar un litru de MaxxMotion 100 costa acum 6,62 lei.

Sortimentele de motorina au ramas la aceleasi preturi, Motorina Standard costa tot 5,88 lei, iar Motorina Extra costa 6,11 lei. In statiile OMV un litru de motorina OMV Diesel costa 5,95 lei, iar un litru OMV MaxxMotion Diesel costa 6,26 lei.

Preturile sunt modificate in functie de mai multi factori, printre care cotatiile internationale ale titeiului, cotatiile Platt's ale produselor petroliere, cursul valutar leu-euro si leu-dolar, accize si alte taxe si impozite si conditiile de piata. mai mult


Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 10:20

12 comentarii
Petrom a scumpit din nou benzina, care se apropie de 7 lei

Petrom a scumpit din nou benzina, care se apropie de 7 lei

Petrom, cea mai mare companie petroliera de pe piata romaneasca, a marit pretul benzinei si al motorinei de la statiile sale. In aceste conditii, cel mai scump tip de benzina se apropie de 7 lei.

Astfel, pretul benzinei a crescut cu noua bani pe litru, dupa alte doua majorari care au avut loc in luna august - cu sapte bani pe litru pe 7 august si tot cu noua bani pe litru pe 17 august, informeaza Capital.ro.

Alte trei majorari ale pretului benzinei au avut loc in luna iulie, pretul celui mai ieftin sortiment - Standard 95 - crescand astfel de la 5,66 de lei, la inceputul lunii iulie, la circa 6,15 lei pe litru, in prezent.

In aceste conditii, cel mai scump sortiment de benzina Petrom - Standard 99 - a ajuns deja la 6,75 de lei.

Potrivit reprezentantilor Petrom, majorarea a avut loc, ca de obicei, din cauza cresterii cotatiilor internationale la titei si la produsele petroliere.

Compania transmite, totodata, ca preturile carburantilor la statiile proprii pot varia intre plus/minus 5 la suta fata de cele de referinta.

Romania, pe locul 11 in topul suferintei la pompa - vezi cat costa benzina in alte tari

Cu toate acestea, preturile mediu al benzinei de la statiile de carburanti din Romania sunt cele mai mici din Uniunea Europeana, de 1,285 euro pe litru, fata de pretul mediu al benzinei din UE, care este de 1,659 euro pe litru. Spre comparatie, cea mai scumpa benzina se comercializeaza in Suedia, unde un litru costa 1,833 euro. mai mult


Joi, 23 August 2012, ora 16:35

6 comentarii
Cosmin Alexandru in Revista 22: O rugaminte pentru presedinte

Cosmin Alexandru in Revista 22: O rugaminte pentru presedinte

Daca presedintele Romaniei e foarte deranjat de profiturile excesive, n-ar putea fi iritat un pic si pierderile excesive?

Fac parte din acea categorie de cetateni care isi doreste sa aiba incredere in institutiile statului si in oamenii care le conduc. Dorinta asta nu mi se trage din Romania, ci de la primele vizite in strainatate pe care le-am facut, ca student, la inceputul anilor '90. Atunci am vazut pentru prima data in Austria ca oamenii isi respectau institutiile si liderii si am tras concluzia ca exista o legatura stransa intre asta si nivelul de trai si de civilizatie al unei tari, scrie Revista 22.

Traind cu aceasta filosofie de raportare la spatiul public, tind sa iau in serios acele lucruri pe care le aud de la conducatorii statului roman care privesc realitati pe care le resimt in fiecare zi.

Acum cateva zile, presedintele Romaniei a transmis un mesaj important pentru mine: acela ca s-a suparat pe Petrom si ca a intrerupt orice legatura cu ei pentru ca au facut un profit excesiv in 2011.

Citeste mai mult despre O rugaminte pentru presedinte pe Revista 22. mai mult


Marti, 20 Martie 2012, ora 17:26

Ce se ascunde in spatele razboiului Basescu-Petrom? (Opinii)

Ce se ascunde in spatele razboiului Basescu-Petrom? (Opinii)

Intr-un exces de populism desantat, fara pic de ratiune economica, presedintele Traian Basescu anunta ca rupe orice legatura cu Petrom, in semn de protest fata de excesivul profit pe care aceasta companie l-a obtinut intr-un an de criza.

In consecinta, prima masura pusa in practica de presedinte a fost aceea ca Administratia Prezidentiala nu mai cumpara carburanti de la Petrom, ci de la Rompetrol.

Deci Presedintia nu mai baga bani in buzunarele unui conglomerat industrial care contine si capital de stat, ci prefera sa transfere parale in conturile kazahilor de la Rompetrol.

Fie Basescu nu stie ca Petrom este unul dintre principalii contribuabili la bugetul de stat, daca nu chiar cel mai mare, fie a vorbit pentru "a se pune bine cu oropsitii de la pompa", pentru a consolida avantajul luat odata cu "mariri pentru bugetari".

Petrom a obtinut un profit record in perioada de criza. Si ce, nu-i bine? Nu-i in regula ca o companie, care activeaza pe piata din Romania, sa obtina profituri record? Nu are logica ca o companie, in care statul roman inca este actionar minoritar, sa faca performanta? Daca asta nu-i o mentalitate tipic comunista, atunci....

Cel mai tare ma surprinde ca Traian Basescu vorbeste de parca profitul unei multinationale, obtinut pe teritoriul Romaniei, ar fi ceva rau, ceva care nu rezoneaza cu statutul tarii noastre, de stat sarac si codas in UE la capitolul "nivel de trai".

Mai mult de-atat, aceasta companie atat de mult hulita, vinde si... mai mult


Luni, 19 Martie 2012, ora 12:36

5 comentarii
Petrom ieftineste carburantii cu 4 bani pe litru

Petrom ieftineste carburantii cu 4 bani pe litru

Compania OMV Petrom, controlata de Grupul OMV din Austria, va reduce de marti pretul carburantilor cu 4 bani pe litru ca urmare a sistarii colectarii centului pe litru, potrivit unui comunicat emis luni seara de companie.

"Datorita reducerii componentei de taxare cu 0,01 dolari, ca urmare a sistarii colectarii taxei reprezentand Fondul Special de Produse Petroliere, pretul carburantilor in benzinariile OMV si Petrom se va reduce cu 4 bani/litru (inclusiv TVA aplicat taxei de un cent pe litru), incepand cu data de 25 ianuarie 2011", se arata in comunicat.

Astfel, litrul de benzina Premium fara plumb 95 va costa 4,90 lei, benzina Top Premium fara plumb 99+ va fi 5,28 lei pelitru, in timp ce sortimentul de benzina OMV Carrera 95 va costa 5,04 lei, iar cel de OMV Carrera 100 va fi 5,70 lei pe litru.

Litrul de motorina Top Nordic Diesel (Top Euro Diesel 5) va costa 4,98 lei, motorina OMV Sprint Diesel va fi 5 lei pe litru, in timp ce litrul de motorina Euro Diesel 5 va fi 4,78 lei, iar cel de OMV Alpin Diesel va costa 5,32 lei.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta. Ultima modificare a pretului carburantilor a fost operata de Petrom pe 1 ianuarie, cand compania a scumpit benzina cu 6 bani pe litru si motorina cu 5 bani pe litru.

De asemenea, si Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetrol in Romania, va reduce de marti preturile de referinta la carburanti cu 3 bani pe litru, tot ca urmare a eliminarii de... mai mult


Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 22:06

2 comentarii
Petrom a scumpit benzina cu 7 bani/litru si motorina cu 5 bani/litru, de vineri

Petrom a scumpit benzina cu 7 bani/litru si motorina cu 5 bani/litru, de vineri

Compania OMV Petrom, controlata de Grupul OMV din Austria, a majorat de vineri pretul de referinta la benzina cu 7 bani/litru si la motorina cu 5 bani/litru, potrivit datelor publicate pe site-ul companiei.

Astfel, litrul de benzina Premium fara plumb 95 costa 4,74 lei, benzina Top Premium fara plumb 99+ este 5,12 lei/litru, in timp ce sortimentul de benzina OMV Carrera 95 costa 4,88 lei, iar cel de OMV Carrera 100 este 5,54 lei/litru.

Motorina Top Nordic Diesel (Top Euro Diesel 5) costa 4,80 lei/litru, motorina OMV Sprint Diesel este 4,82 lei/litru, in timp ce litrul de motorina Euro Diesel 5 este 4,60 lei, iar cel de OMV Alpin Diesel costa 5,14 lei/litru.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Marketing, Gaze Naturale si Energie. Petrom exploateaza in Romania rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol (854 milioane de barili echivalent petrol la nivel de Grup), are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 268 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. mai mult


Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 17:04

2 comentarii
Alte articole despre: preturi benzina Petrom
Petrom creste preturile la benzina si la motorina, incepand cu 1 iulie

Petrom creste preturile la benzina si la motorina, incepand cu 1 iulie

Petrom creste preturile de referinta la benzina si la motorina, incepand de la 1 iulie, ca urmare a scumpirii TVA-ului cu 19%.

Astfel, un litru de benzina Premium Fara Plumb 95 va costa 4,60 de lei, iar un litru de benzina Top Premium fara plumb 99+ va costa 4,98 lei.

Benzina OMV Carrera 95 va costa 4,74 lei, iar benzina OMV Carrera 100 va costa 5,40 lei pe litru, potrivit anuntului Petrom.

Un litru de motorina Top Euro Diesel 5 / Top Nordic Diesel va costa 4,66, iar motorina OMV Sprint Diesel va costa 4,70 lei.

Motorina Euro Diesel 5 va costa, incepand cu 1 iulie, 4,48 lei pe litru, iar motorina OMV Alpin Diesel va costa 5 lei pe litru. mai mult


Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 20:01

Petrom scumpeste benzina cu 7 bani

Petrom scumpeste benzina cu 7 bani

Benzina va costa cu 7 bani mai mult pe litru, conform noilor preturi de referinta stabilite de Petrom, iar motorina cu 6 bani/litru, din cauza cresterii cotatiilor internationale a acestor produse.

Astfel, benzina Premium fara plumb va costa 3,74 de lei pe litru, iar benzina Top Premium fara plumb 99+ va ajunge la 4,07 lei/litru, potrivit unui comunicat al companiei.

OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 vor costa 3,84, respectiv 4,47 de lei/litru. In acelasi timp, motorina OMV Sprint Diesel va costa 3,66 de lei pe litru, OMV Premium Diesel va fi 3,94 lei/litru. Top Euro Diesel 5 va fi 3,61 lei/litru, iar Euro Diesel 5, 3,48 lei/litru.

Toate preturilor pot varia cu 5% fata de pretul de referinta.

T.B. mai mult


Luni, 15 Iunie 2009, ora 18:24

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae