preturi bilet ratb

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
RATB vrea sa creasca masiv pretul unei calatorii: Cum explica majorarea

RATB vrea sa creasca masiv pretul unei calatorii: Cum explica majorarea

Pretul unei calatorii in reteaua RATB, de 1,3 lei, este cel mai mic din tara, in conditiile in care traseele deservite in Capitala sunt si de trei ori mai lungi decat in alte orase, iar cresterea la 1,8 - 2 lei, solicitata de institutie, ar resuscita incasarile, spun reprezentantii RATB.

Conducerea Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) arata, intr-un comunicat, ca ultima majorare a tarifelor a fost aprobata in februarie 2008, prin Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) nr. 7/2008, cand pretul unui bilet a crescut de la 1,1 lei la 1,3 lei cat este si in prezent.

RATB anunta ca a fost reluata vanzarea cardurilor de calatorie

"Trebuie sa semnalam faptul ca tariful din Bucuresti, de 1,3 lei, este mult mai mic decat cel practicat in tara, in conditiile in care traseele deservite de RATB sunt chiar si de trei ori mai lungi decat cele ale altor operatori.

Un alt motiv care ne determina sa solicitam o reajustare a tarifului de calatorie il reprezinta influentele economice manifestate in ultimii opt ani, precum si evolutia preturilor, determinata atat de inflatie, de cursul leu - euro, cat si de modificarea frecventa a pretului barilului de petrol pe pietele internationale.

De asemenea, suntem nevoiti sa abordam un nou plan tarifar avand in vedere si implicatiile legislatiei aplicabile de la ultima majorare aprobata (de exemplu marirea cotei de TVA de la 19% la 24%, incepand cu luna iulie 2010) ", potrivit unui comunicat remis de RATB.... mai mult


Vineri, 27 Februarie 2015, ora 18:15

11 comentarii
Preturile gigacaloriei si al transportului nu vor creste - bugetul RADET si RATB, majorat

Preturile gigacaloriei si al transportului nu vor creste - bugetul RADET si RATB, majorat

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) a primit, la rectificarea bugetului Capitalei pe anul in curs, 15 milioane in plus fata de cei 37,1 milioane de lei de la guvern, iar Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a beneficiat de o crestere cu 25 de milioane.

Rectificarea aprobata luni cu aceste amendamente a fost dezaprobata de primarul general Sorin Oprescu. "Voi ataca in instanta acest buget facut in bataie de joc, pe picior, in baie. In aceste conditii, nu avem bani pentru investitii in curs", a spus edilul-sef al Capitalei.

Banii dati in plus RADET sunt necesari, potrivit viceprimarului Mircea Raicu, pentru a nu creste costul gigacaloriei.

In privinta fondurilor suplimentare alocate RATB, Raicu spune ca acestea acopera subventiile la costul biletelor, nefiiind astfel necesara o majorare de tarife.

"Cu acesti bani, serviciile publice din Bucuresti nu vor avea probleme pana la sfarsitul anului", a conchis Raicu.

Banii dati in plus celor doua regii s-au luat de la unele investitii si spitale aflate in subordinea municipalitatii.

Rectificarea aprobata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) este una negativa, cu 207,5 milioane de lei in minus. mai mult


Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 20:46

5 comentarii
Se scumpesc din nou biletele CFR si Metrorex

Se scumpesc din nou biletele CFR si Metrorex

Guvernul a garantat Fondului Monetar International ca pana cel tarziu la finele lunii august va modifica legislatia, astfel incat sa permita regiilor de transport CFR Calatori si Metrorex sa majoreze tarifele cu mai mult decat rata inflatiei, releva scrisoarea de intentie cu FMI.

Conform documentului obtinut de Mediafax, Guvernul s-a angajat ca va modifica legislatia astfel incat sa permita majorarea tarifelor cu mai mult decat rata inflatiei, pentru ca aceste companii sa isi poata acoperi cheltuielile curente din venituri.

Un proiect de ordonanta de urgenta deja elaborat de Ministerul Transporturilor prevede insa ca tarifele de calatorie cu trenul si cu metroul vor fi majorate prin ordin al ministrului de resort si nu in functie de evolutia inflatiei, pentru a evita blocajul financiar al Metrorex si CFR Calatori.

Ordonanta releva ca bugetul pe acest an al CFR Calatori a fost fundamentat pe o majorare a tarifelor de calatorie cu aproximativ 10%, dar incepand cu luna februarie, in timp ce pentru Metrorex este invocat doar faptul ca pretul unei calatorii cu metroul reprezinta aproximativ 30% din pretul minim al unei calatorii similare in tarile europene.

In ultimii ani, tarifele Metrorex si RATB au fost majorate, de regula, prin raportare la nivelul inflatiei.

Cea mai recenta scumpire a biletelor la CFR Calatori si Metrorex a avut loc in septembrie 2010. mai mult


Duminica, 15 Mai 2011, ora 17:38

1 comentariu
Tarifele Metrorex si RATB vor creste mai mult decat rata inflatiei

Tarifele Metrorex si RATB vor creste mai mult decat rata inflatiei

Tarifele Metrorex si RATB vor creste mai mult decat rata inflatiei, in urma negocierilor pe care Guvernul le-a purtat cu Fondul Monetar International.

Astfel, Guvernul a promis sa modifice legislatia, pentru a permite regiilor de transport sa majoreze preturile peste rata inflatiei, in vederea acoperirii cheltuielilor, relateaza Mediafax.

Potrivit scrisorii de intentie, prin noua lege se va infiinta "autoritatea metropolitana de tranzit", care va supraveghea cele doua regii de transport public.

"Vom promova o legislatie care sa stabileasca o noua autoritate metropolitana de tranzit care va supraveghea Metrorex impreuna cu sistemul de transport public de suprafata din Bucuresti-RATB. Legea va permite de asemenea ajustari mai mari de tarife, dincolo de indexarea cu rata inflatiei, in acord cu planul strategic de acoperire a cheltuielilor curente prin venituri si a cheltuielilor de capital prin subventii", se arata in scrisoare de intentie.

De asemenea, Metrorex si-a propus sa reduca totalul costurilor cu mentenanta cu 30 la suta, pana la sfarsitul acestui an.

In scrisoare de intentie anterioara, Guvernul se angaja sa cresca tarifele practicate de zece companii publice care inregistreaza cele mai mari pierderi. Printre acestea se numarau CFR Calatori, CFR Marfa, Metrorex, Termoelectrica si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale. mai mult


Vineri, 11 Februarie 2011, ora 10:07

1 comentariu
Alte articole despre: preturi bilete RATB, tarife Metrorex
RATB ar putea majora cu 40% pretul biletelor de calatorie

RATB ar putea majora cu 40% pretul biletelor de calatorie

Regia Autonoma de Transport Bucuresti va incepe, in 2011, procedurile de majorare a biletelor cu 40%, a declarat directorul general al RATB, Adrian Crit, care justifica aceasta masura prin faptul ca, de peste doi ani, Regia nu a operat nicio crestere a pretului biletelor.

"Am solicitat majorarea tarifului, pentru ca avem cheltuieli fixe, din 2008 nu s-a beneficiat de acest lucru. Noi avem anumite cheltuieli fixe, personalul are o salarizare foarte buna, 70% din venituri pe care le realizeaza acelasi personal in Ungaria sau Austria si este normal sa ai si venituri la fel ca cele de afara. Biletele de la Viena, Paris sunt subventionate. Cu cat majorezi incasarile din bilete si tichete de calatorie, cu atat o sa aiba municipalitatea mai putin de suportat ca diferenta de tarif.

Imi doresc macar de la inceputul anului viitor sa percep o majorare cu 40% a biletelor. Trebuie sa luam in considerare faptul ca nu s-au majorat de peste doi ani si, in momentul de fata, desi avem mijloace de transport noi si cel mai mare parc auto din tara, cu cel mai mare consum, avem cel mai mic tarif din tara. Este o propunere facuta municipalitatii si de la inceputul anului o sa reluam procedura", a declarat Adrian Crit, intr-un interviu pentru Agerpres.

Conform acestuia, in 2011 nu se pune problema unor restructurari in Regia Autonoma de Transport Bucuresti, dar Adrian Crit afirma ca opteaza pentru varianta unei reorganizari, prin pastrarea angajatilor performanti.

"In conditiile in... mai mult


Luni, 20 Decembrie 2010, ora 13:40

2 comentarii
Vezi ce bilete se scumpesc dupa majorarea TVA

Vezi ce bilete se scumpesc dupa majorarea TVA

Biletele RATB si cele de metrou nu se scumpesc deocamdata, dar companiile ar putea majora tarifele pana la sfarsitul anului in cazul in care nivelul veniturilor si evolutia inflatiei o vor permite.

Posibila majorare a pretului biletelor s-ar putea situa in intervalul 5 - 7 la suta.

"Deocamdata, nu stim daca biletele se scumpesc sau nu. Asteptam cifrele sa vedem daca indeplinim conditiile care ne permit, conform legii, sa majoram sau nu pretul la bilete", a precizat pentru Agerpres directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste.

Potrivit legii, pretul la bilete se poate majora daca exista o crestere a inflatiei cu peste cinci la suta in ultimele 12 luni.

Pretul biletelor de metrou a fost marit cu mai mult de 12 luni in urma, in mai 2009, cu sapte la suta.

RATB nu a modificat la 1 iulie pretul biletelor de calatorie cu transportul in comun, decizia urmand sa fie luata in Consiliul General al Primariei Bucuresti.

"Biletele sunt la acelasi nivel si la 1 iulie. O eventuala majorare va fi discutata in Consiliul General, dar, deocamdata, biletele nu se scumpesc", a spus purtatorul de cuvant al Regiei, Mihai Vladarau.

Ultima scumpire a biletelor si abonamentelor RATB s-a produs la inceputul anului 2008, pretul unui bilet valabil pentru orice linie urbana fiind, la ora actuala, de 1,3 lei, iar cel al unui abonament lunar pe toate liniile 50 de lei.

CFR Calatori majoreaza tarifele cu 5% de la 1 iulie

In schimb, CFR Calatori a decis majorarea tarifelor,... mai mult


Joi, 01 Iulie 2010, ora 13:13

1 comentariu
Pretul biletului RATB ar putea creste la 1,5 lei

Pretul biletului RATB ar putea creste la 1,5 lei

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a solicitat Primariei Capitalei marirea pretului unui bilet pentru transportul in comun de la 1,3 la 1,5 lei, a declarat, vineri, in cadrul sedintei Consiliului General al Capitalei, directorul Directiei de Transporturi din cadrul primariei, Mihai Dedu.

Anuntul a starnit nemultumirea unor consilieri democrat liberali, care au spus ca membrii consilului de administratie al RATB, din care fac parte si reprezentanti ai PD-L, nu au fost informati despre aceasta solicitare de marire.

In consecinta, s-a cerut o analiza a activitatii de conducere a directorului RATB, Gheorghe Aron.

Dupa scumpirea biletelor pretul abonamentelor ar fi: o linie - 45 de lei; doua linii - 50 de lei; toate liniile 60 de lei.

Pretul unui bilet RATB ar putea fi de peste 2,6 lei daca ar fi eliminate toate subventiile acordate pentru transportul in comun din Capitala, au declarat, pentru NewsIn, surse municipale.

Viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu, a declarat recent ca preturile biletelor RATB ar trebui sa creasca pana la 15 mai. Raicu a precizat ca marirea pretului unui bilet ar trebui insotita si de reducerea subventiilor pentru unele categorii de populatie, dand exemplul pensionarilor cu venituri mari si al angajatilor administratiilor publice locale.

Viceprimarul a mai spus ca data de 15 mai nu este aleasa intamplator si ca daca nu se va apela la cresterea pretului si la reducerea subventiilor pana la acea data exista riscul ca RATB-ul sa... mai mult


Vineri, 14 Mai 2010, ora 20:15

12 comentarii
Alte articole despre: preturi bilet RATB, abonamente RATB
Oprescu: O scumpire a biletelor RATB nu-i va afecta pe cei multi

Oprescu: O scumpire a biletelor RATB nu-i va afecta pe cei multi

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, ca, in eventualitatea in care pretul biletelor la transportul in comun va creste, majorarea va fi nesemnificativa.

"Daca se va intampla acest lucru, va fi la minim minimorum. In orice caz, nu-i va afecta pe cei multi", a precizat Oprescu.

In legatura cu acest subiect, Oprescu a spus ca mai inainte "trebuie facuta curatenie in ceea ce priveste pierderile programate, in ghilimele, si de-abia dupa aceea se va actiona asupra acestor preturi".

Primarul general nu a dat un termen legat de o posibila crestere a preturilor la RATB, mentionand doar ca acest lucru se va intampla in functie de evolutia financiara a regiei. mai mult


Vineri, 07 Mai 2010, ora 20:25

2 comentarii
Pretul biletelor RATB ar putea creste cu pana la 20%

Pretul biletelor RATB ar putea creste cu pana la 20%

Pretul biletelor si abonamentelor RATB va creste cu 10 - 20%, a declarat, luni, directorul regiei, Gheorghe Aron, care a precizat ca propunerea va fi inaintata CGMB.

Aron a precizat ca solicitarea regiei se bazeaza pe cresterea pretului combustibililor, dar si pe cel al pieselor necesare noilor vehicule din parcul RATB. Recent, RATB a finalizat achizitionarea a ultimelor vehicule din cele 1.000 de autobuze Mercedes Citaro comadate.

Pretul unui bilet pentru o cursa urbana a crescut, pe 31 ianuarie 2008, de la 1,1 lei la 1,3 lei. Pretul unui abonament nominal integral pe o linie a crescut cu 20%, de la 25 de lei la 30 de lei, cel pe doua linii cu 16,66%, de la 30 de lei la 35 de lei, iar un abonament lunar nominal intergral pe toate liniile s-a majorat cu 25 %, de la 40 de lei la 50 de lei.

De asemenea, Aron a precizat ca regia are in vedere achizitionarea de autovehicule de capacitate medie (mai mici ca cele existente) pentru transportul de noapte. "Inca analizam oportunitatea acestui transport, mai ales din punct de vedere al solicitarilor. Daca il vom face avem nevoie de autovehicule mai mici pentru ca noaptea cererea de transport e mai mica. Vom avea in vedere introducere acestor vehicule pe traseu intre orele 21 si 5", a precizat Aron.

Directorul RATB spune ca ar putea introduce vehicule mai mici inca de la ora 21, tinand cont de scaderea traficului spre seara. "In general numarul de calatorii a scazut, in acest an, cu 4-5 procente fata de aceesi perioada a... mai mult


Luni, 29 Iunie 2009, ora 17:43

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba