preturi garsoniere bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cele mai scumpe apartamente din Bucuresti - topul pe sectoare

Cele mai scumpe apartamente din Bucuresti - topul pe sectoare

Apartamentele cu 4 camere din Sectorul 1 al Capitalei sunt cele mai scumpe locuinte de pe piata imobiliara romaneasca.

In februarie, pretul mediu a ajuns la 1.541 euro/metru patrat, aproape dublu fata de cel al unui apartament asemanator localizat in sectorul 6, care are pretul mediu de 789 euro/mp.

Pe locul doi in topul celor mai scumpe locuinte din Bucuresti se situeaza apartamentele cu 3 camere din sectorul 1, cu un pret mediu in februarie de 1.455 euro/mp, conform unei analize Imobiliare.net, care a luat in calcul pretul mediu pe metrul patrat al locuintelor din Bucuresti in luna februarie.

Suprematia sectorului 1 fata de celelalte sectoare este confirmata si de pretul mediu al apartamentelor cu 2 camere, 1.318 euro/mp, al treilea ca valoare dintre toate tipurile de locuinte din Capitala, dar si de cel al garsonierelor din sectorul 1, care inregistreaza pretul mediu de 1.199 euro/mp, cel mai ridicat pentru acest tip de locuinte.

Declinul imobiliar: Un apartament cu 2 camere, mai ieftin decat o garsoniera in 2008 - situatia pe orase

Situatia din celelalte sectoare

Dupa valoarea medie de 1.541 euro/mp inregistrata in sectorul 1, urmatorul in topul apartamentelor cu 4 camere este sectorul 3, acolo unde pretul mediu ajunge la 1.211 euro/mp. Urmeaza apoi sectoarele 4 si 2, unde se inregistreaza preturi medii de 1.147 euro/mp, respectiv 1.042 euro/mp. La polul opus, cele mai ieftine apartamente cu 4 camere se gasesc in sectoarele 6 si 5, la 789 euro/mp (cel... mai mult


Luni, 23 Februarie 2015, ora 16:10

Declinul imobiliar: Un apartament cu 2 camere, mai ieftin decat o garsoniera in 2008 - situatia pe orase

Declinul imobiliar: Un apartament cu 2 camere, mai ieftin decat o garsoniera in 2008 - situatia pe orase

Apartamentele cu doua camere din marile orase ale Romaniei au ajuns sa fie mai ieftine decat erau garsonierele in 2008, adica in perioada boom-ului imobiliar.

O analiza a portalului Imobiliare.ro arata ca, de exemplu, un bucurestean plateste cu aproape 30.000 de euro mai putin pentru un apartament cu doua camere decat ar fi platit in 2008 pentru o garsoniera.

Studiul, care analizeaza impactul ieftinirilor pe parcursul perioadei de recesiune, arata ca diferentele de pret comparand costurile din timpul boom-ului imobiliar si din prezent pot depasi chiar si 50%, potrivit unui comunicat al portalului imobiliar remis luni Ziare.com.

Preturile apartamentelor si garsonierelor, la nivelul celor din 2006 (Video)

Dintre marile orase ale tarii, vanzatorii de locuinte din Bucuresti si-au redus cel mai mult pretentiile, au observat expertii imobiliarii, dupa ce au comparat preturile apartamentelor si garsonierelor din martie 2008 cu cele din ianuarie 2015.

Bucuresti

Astfel, "in perioada de criza, cele mai mari ieftiniri au avut loc in Capitala, acolo unde preturile au atins si cel mai mare nivel. Apartamentele cu doua camere, care continua sa ocupe primul loc in preferintele cumparatorilor, au consemnat un recul de 56%, de la o medie de 123.000 de euro pana la 54.000 de euro", se precizeaza in documentul citat.

Tot in Bucuresti se inregistreaza si cea mai mare diferenta dintre pretul actual al unui apartament cu doua camere fata de tariful unui garsoniere din 2008,... mai mult


Luni, 16 Februarie 2015, ora 11:00

3 comentarii
Apartamentele s-au scumpit in Bucuresti, dar s-au ieftinit in provincie - Care sunt preturile (Grafic)

Apartamentele s-au scumpit in Bucuresti, dar s-au ieftinit in provincie - Care sunt preturile (Grafic)

Apartamentele s-au scumpit in Capitala, in ultimele 12 luni, in timp ce in provincie locuintele s-au ieftinit.

La inceputul anului, pretul mediu de vanzare al unui apartament in Bucuresti este de 1.049 euro pe metru patrat, in timp ce in provincie preturile ajung la 996 euro/mp in Cluj, 850 euro/mp in Iasi, 826 euro/mp in Constanta, 804 euro/mp in Brasov, 643 euro/mp in Galati si 556 euro/mp in Bacau, potrivit unui comunicat al portatulului Imobiliare.net.

Piata imobiliara in 2015: Cu cat va creste si care vor fi zonele "fierbinti"

Situatia din Capitala

Pretul pe metru patrat al apartamentelor cu 3 si 4 camere din Bucuresti a crescut cu 2-2,5% in ultimele 12 luni, conform unei analize a portalului Imobiliare.net, care a luat in calcul pretul mediu pe metru patrat de vanzare al locuintelor.

In Capitala, cea mai mare crestere s-a inregistrat in cazul apartamentelor cu 3 camere, al caror pret mediu a ajuns la 1.066 euro/mp, in vreme ce un apartament cu 4 camere se vinde in Bucuresti cu 1.113 euro/mp.

Preturile medii de vanzare in cazul garsonierelor si apartamentelor cu 2 camere au ramas destul de constante in ultimul an, ajungand luna aceasta la 1.015 euro/mp, respectiv 1.003 euro/mp.

Constanta: cea mai mare scadere a pretului la apartamente

Situatia este total diferita in provincie, acolo unde preturile sunt in scadere in ultimele 12 luni.

Cele mai mari scaderi au fost inregistrate in judetele Constanta si Galati, acolo unde pretul mediu al... mai mult


Miercuri, 21 Ianuarie 2015, ora 13:53

Vrei garsoniera in bloc nou? Iata preturile din marile orase

Vrei garsoniera in bloc nou? Iata preturile din marile orase

Garsonierele pot reprezenta o solutie buna pentru o prima casa, mai ales pentru persoanele singure sau tinerele cupluri, datorita pretului mult mai scazut decat in cazul apartamentelor cu mai multe camere.

Capitala este una dintre cele mai bune locatii pentru achizitia unei astfel de locuinte, preturile fiind, de multe ori, mai scazute decat in alte zone urbane din tara.

In blocurile noi, pretul unei garsoniere, in cele mai mari orase, poate trece doar cu putin peste 30.000 de euro.

Bucuresti

In Titan, aproape de Piata Trapezului, in cadrul unui nou proiect rezidential, puteti cumpara garsoniere cu suprafata utila de 23 de metri patrati la pretul de 21.000 de euro. Locuinta se afla intr-un bloc ridicat in 2013, este decomandata si se vinde finisata cu geamuri termopan, usa de metal la intrare, parchet, gresie, faianta si vopsea lavabila.

Printre serviciile oferite de complexul rezidential se numara si paza imobilului, iar garsonierea este dotata cu detector de fum si videointerfon.

Cu 21.900 de euro puteti cumpara o garsoniera de 35 mp utili in zona Vitan Barzesti, intr-un bloc ridicat in 2011, la etajul 1 din 12.

Locuinta este confort 1, este decomandata si are balcon. De asemenea, beneficiaza de un loc de parcare.

Tot cu loc de parcare inclus se vinde si o garsionera aflata intr-un bloc finalizat in 2012 din Berceni. Garsonierea se afla la etajul 2, are 31 mp si se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet laminat, geam termopan cu... mai mult


Marti, 11 Iunie 2013, ora 08:23

2 comentarii
Cat costa o garsoniera in marile orase

Cat costa o garsoniera in marile orase

Pretul mediu pentru o garsoniera, in marile orase din tara graviteaza, de cele mai multe ori, in jurul pragului de 30.000 de euro, desi cumparatorii cu buget redus pot cumpara o astfel de locuinta chiar si cu 15.000 de euro, potrivit unei analize realizate de imobiliare.ro.

Cele mai accesibile locuinte sunt garsonierele situate in blocuri vechi, de regula confort 2 sau 3, insa, pe alocuri, in aceasta marja de pret se incadreaza si apartamente monocamerale confort 1.

Capitala se situeaza pe primul loc in topul oraselor cu cele mai scumpe garsoniere (vechi si noi), pretul mediu al unei asemenea unitati locative fiind, in luna noiembrie, de 41.292 de euro (pentru o suprafata utila medie de 36 de metri patrati). Cei interesati pot gasi insa proprietati mult mai accesibile de atat.

Astfel, cea mai ieftina garsoniera scoasa la vanzare pe www.imobiliare.ro este o proprietate executata silit, care are un pret de pornire la licitatie de aproape 6.000 de euro. Cu o suprafata utila de aproximativ 29 de metri patrati (fara a include aici si balconul), locuinta este situata in apropiere de parcul Titan, pe strada Liviu Rebreanu, la etajul al optulea al unui bloc vechi cu zece nivele.

Tot in zona Titan, un apartament cu o camera confort 2 de data aceasta este scos la vanzare de catre proprietar cu un pret de 13.000 de euro. Locuinta este renovata recent, are o suprafata utila de 17 metri patrati si este amplasata la etajul al doilea al unui imobil vechi cu cinci nivele.

O... mai mult


Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 14:20

1 comentariu
Nivel minim record pentru preturile apartamentelor: cat costa o locuinta in principalele orase

Nivel minim record pentru preturile apartamentelor: cat costa o locuinta in principalele orase

Preturile apartamentelor din Romania au atins un nou nivel minim in august, pentru a doua luna consecutiv, valoarea medie fiind de 967 euro/mp util, cu 0,8 mai scazut decat in iulie, potrivit imobiliare.ro.

In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele la nivel national sunt mai ieftine cu 6,2%, tendinta fiind una de accentuare a acestei diferente, se arata intr-o analiza imobiliare.ro, remisa Ziare.com.

Totusi, in Capitala, Timisoara si Cluj-Napoca preturile nu au scazut in luna august. Panta descendenta a fost insa puternic resimtita in orase precum Brasov, Constanta sau Ploiesti.

Bucuresti

Indicele imobiliare.ro pentru Bucuresti inregistreaza, pentru luna august, o valoare medie de 1.128 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi din Capitala, in usoara crestere, dar cu doar 0,3% mai mult decat pragul minim atins in iulie. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele din Bucuresti sunt mai ieftine in prezent cu 4,6%.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna august la valoarea de 1.287 euro/mp util, in usoara scadere fata de luna iulie. In comparatie cu august 2011, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Capitala este in prezent cu aproape 6% mai mic. Desi apartamentele noi cu doua si trei camere s-au scumpit in acest interval, evolutia preturilor garsonierelor a fost contrarie. Unitatile locative cu o camera s-au ieftinit cu 0,3% in ultimele treizeci de zile.

Luna... mai mult


Luni, 10 Septembrie 2012, ora 14:27

4 comentarii
Vrei casa noua? Iata cele mai bune oferte din Bucuresti

Vrei casa noua? Iata cele mai bune oferte din Bucuresti

Preturile in scadere ale locuintelor ar putea determina mai multi romani sa isi cumpere un apartament nou, in aceasta primavara, ofertele din marile orase fiind potrivite si pentru programul Prima Casa.

Pentru o garsoniera care sa ofere cat de cat confort, in Bucuresti, va trebui sa scoateti din buzunar cel putin 24.900 de euro, acesta fiind pretul unei locuinte aflate in zona Vitan, cu 21 mp utili.

Locuinta se afla intr-un imobil construit in 1978 si renovat complet in anul 2010, are imbunatatiri si se afla la primul etaj, dintr-un total de 5, vanzandu-se nemobilata.

In Bucurestii noi, o garsoniera de 35 mp, decomandata, aflata la mansarda unui imobil construit in 2008, este pusa in vanzare pentru 30.000 de euro. Locuinta se vinde complet mobilata si utilata cu frigider, aragaz, televizor si aspirator.

Pentru 34.000 de euro puteti achizitiona o garsoniera de 33 mp, in zona Valea Oltului, renovata, avand calorifere si obiecte sanitare noi. De asemenea, garsoniera are un dressing facut pe comanda, iar baia este dotata cu o cada de tip jacuzzi.

Pentru un apartament cu doua camere, in zona Militari, cu 40 mp utili, va trebui sa platiti 35.000 de euro. Apartamentul este dotat cu aer conditionat si necesita renovare, potrivit anuntului de pe imobiliare.ro. Este situat la etajul 1 din 4 si nu are balcon.

In Prelungirea Ghencea, un apartament de 43 mp utili, renovat si imbunatit, avand geamuri termopan, balcon inchis, gresie, faianta si aer conditionat, costa... mai mult


Vineri, 16 Martie 2012, ora 07:37

Preturile apartamentelor, in scadere si in august

Preturile apartamentelor, in scadere si in august

In luna august a acestui an a fost inregistrat un nou nivel minim al ultimilor ani pentru segmentul rezidential, valoarea medie a preturilor proprietatilor imobiliare fiind de de 1.116 euro pe metro patrat util.

Conform unei analize realizate de portalul imobiliare.ro, citata de Adevarul, in luna august, cea mai accentuata rata de scadere, de 5%, a fost resimtita in Constanta. Urmeaza Timisoara cu o scadere de 1,4% si Capitala cu 0,9%. In Iasi si Brasov, ritmul de scadere a fost moderat: 0,6%, respectiv 0,3%.

Cluj-Napoca reprezinta in continuare exceptia de pe piata imobiliara din Romania, aici inregistrandu-se si in luna august o crestere de 1%.

Preturi la jumatate fata de 2008

In medie, la nivel national, apartamente s-au ieftinit cu 3% in luna august fata de luna iulie. Fata de aceeasi luna a anului trecut, cand Indicele imobiliare.ro indica o valoare de 1.232 euro pe metru patrat, preturile apartamentelor sunt in prezent cu 9,4% mai mici, iar in comparatie cu perioada de varf a pietei imobiliare autohtone, inceputul anului 2008, preturile sunt aproape la jumatate.

Indicele imobiliare.ro pentru Bucuresti arata, in luna august, o valoare medie de 1.234 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi din Capitala, in scadere cu 0,9%, fata de luna precedenta. In comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, preturile solicitate in prezent de proprietari si dezvoltatori sunt cu 5,3% mai mici.

In august, pretul apartamentelor din Bucuresti atinge din nou un... mai mult


Sambata, 04 Septembrie 2010, ora 09:23

Apartamentele din Bucuresti, cele mai ieftine din ultimii 3 ani

Apartamentele din Bucuresti, cele mai ieftine din ultimii 3 ani

Chiar daca in luna mai au scazut cu doar 5%, in prezent preturile apartamentelor din Bucuresti au ajuns la cel mai redus nivel din ultimii trei ani.

Cu toate acestea, raportul de monitorizare imobiliara realizat de AnunturiParticulari.ro arata o usoara stabilizare, atat a preturilor solicitate pentru apartamente, cat si a numarului de oferte noi aparute pe piata.

"Preturile medii soliciate initial de proprietari si-au oprit scaderea abrupta cu care ne-am obisnuit in ultimul timp. In 2009, numarul apartamentelor scoase la vanzare in Bucuresti a scazut cu 40%", se arata in raportul citat.

Pentru garsoniere pretul mediu solicitat initial este de 45.000 euro, pentru apartamentele de 2 si 3 camere se cer 70.000 euro si 97.000 euro, in timp ce pentru apartamentele de 4 camere pretul mediu cerut initial de proprietari este de 138.000 euro.

Preturile de tranzactionare insa sunt mult mai mici si acum depind foarte mult de criterii precum zona, tip de imobil sau vecinatati. O garsoniera confort I, intr-o zona rezonabila, poate fi gasita la 35.000 euro, in timp ce apartamentele cu 2 camere, cu minim 50mp, in cartiere precum Rahova, Berceni, Pantelimon, se vand cu 45.000 - 50.000 euro.

Apartamentele bune de 3 si 4 camere pot fi cumparate acum la preturi de 65.000 - 85.000 euro. "In primele cinci luni din 2009 a fost atins un nivel minim record al numarului de apartamente scoase la vanzare in Bucuresti. Daca in perioada ianuarie - mai 2007 erau scoase pe piata peste... mai mult


Sambata, 06 Iunie 2009, ora 20:34

7 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Un cantaret legendar vrea sa isi lanseze propria marca de marijuana
  2. A mintit ca i-au murit 12 rude pentru a beneficia de concediu
  3. Explicatia Ruxandrei Dragomir pentru ploaie: Pana si vremea plange ca Elena este in arest
  4. Un desen animat cu Putin a devenit viral in Rusia (Video)
  5. Facebook isi face sute de drone solare mai mari ca un Boeing 767
  6. Dronele pot salva vieti, la propriu - Cum sunt folosite de salvamari (Video)
  7. Afacerea "chipul lui Iisus": Cati bani fac localnicii de pe urma pelerinilor (Foto)
  8. Romanii fac haz de necaz: "Vand mir testat de Sova - aducator de imunitate"
  9. Tara care te obliga sa iti dai amprentele daca mai vrei sa vorbesti la telefon
  10. O romanca socheaza presa britanica - ofera 500 de euro celui care o lasa gravida