preturi garsoniere bucuresti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ieftiniri masive la apartamentele vechi - afla preturile

Ieftiniri masive la apartamentele vechi - afla preturile

Vanzatorii de apartamente vechi au fost nevoiti sa scada preturile medii solicitate in ultima luna cu pana la 3%, avand in vedere ca dezvoltatorii imobiliari au finalizat multe locuinte care pot fi achizitionate prin programul guvernamental "Prima Casa".

Cele mai multe persoane care acceseaza un credit de tip "Prima Casa" sunt interesate de achizitionarea unei locuinte cu 2 camere.

Potrivit raportului de monitorizare imobiliara realizat de AnunturiParticulari.ro, daca in urma cu doi sau trei ani proprietarii care dadeau spre vanzare astfel de locuinte cresteau preturile solicitate de la o luna la alta, deoarece "Prima Casa" le aducea clienti, acum acestia nu-si mai permit sa faca astfel de incercari, avand in vedere ca pe piata au aparut multe oferte competitive din partea dezvoltatorilor imobiliari care se incadreaza in plafonul impus de programul guvernamental.

Sub presiunea preturilor competitive oferite de dezvoltatorii imobiliari, in luna octombrie, proprietarii de locuinte cu 2 camere au solicitat preturi mai mici cu 1,5% fata de luna precedenta, si cu 6% mai mici decat in octombrie 2012.

Tot in luna octombrie 2013 numarul de oferte noi pe segmentul apartamentelor cu 2 camere a crescut cu 18% fata de luna septembrie 2013.

Evolutia preturilor

Potrivit calculelor realizate de AnunturiParticulari.ro pe baza tuturor ofertelor imobiliare publicate in presa scrisa si pe Internet, preturile medii solicitate de proprietari pe toate categoriile de... mai mult


Joi, 31 Octombrie 2013, ora 11:47

Cat mai costa o locuinta in Bucuresti, in functie de zona

Cat mai costa o locuinta in Bucuresti, in functie de zona

Un criteriu important pentru alegerea unei locuinte in Bucuresti este si zona in care este amplasata.

Astfel, potrivit unei analize realizate de Imobiliare.NET, remise Ziare.com, cea mai cautata zona de catre oamenii cu venituri medii este partea de sud a Bucurestiului, in timp ce nordul este ales de persoanele care pot aloca un buget mai consistent atunci cand vine vorba de achizitii imobiliare.

"Locuintele din zona de sud a Capitalei sunt cautate de persoanele care au un buget restrans si care se gandesc la multe aspecte pana se hotarasc sa cumpere (spre exemplu: costurile de intretinere si amplasarea locuintei in apropierea mijloacelor de transport).

In cazul clientului interesat de zona de nord, profilul acestuia arata total diferit fata de cel care doreste o locuinta in sud. Cei care vor un apartament acolo sunt interesati de zona. Pentru ei nu conteaza foarte mult mijloacele de transport pentru ca se bazeaza foarte mult pe masina personala", a declarat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.

Care sunt preturile

In sud, cele mai multe apartamente sunt construite inainte de '90, dar mai exista si locuinte cu suprafete mici ridicate in ultimii ani cu scopul de a fi vandute la preturi care sa se incadreze in plafonul impus de programul guvernamental "Prima Casa".

Asadar, cu 20.000 de euro se poate achizitiona o garsoniera intr-un imobil nou, amplasat la o distanta de aproximativ 5 minute de mers pe jos pana la Soseaua Oltenitei. Locuinta are o... mai mult


Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 14:44

1 comentariu
Vrei garsoniera in bloc nou? Iata preturile din marile orase

Vrei garsoniera in bloc nou? Iata preturile din marile orase

Garsonierele pot reprezenta o solutie buna pentru o prima casa, mai ales pentru persoanele singure sau tinerele cupluri, datorita pretului mult mai scazut decat in cazul apartamentelor cu mai multe camere.

Capitala este una dintre cele mai bune locatii pentru achizitia unei astfel de locuinte, preturile fiind, de multe ori, mai scazute decat in alte zone urbane din tara.

In blocurile noi, pretul unei garsoniere, in cele mai mari orase, poate trece doar cu putin peste 30.000 de euro.

Bucuresti

In Titan, aproape de Piata Trapezului, in cadrul unui nou proiect rezidential, puteti cumpara garsoniere cu suprafata utila de 23 de metri patrati la pretul de 21.000 de euro. Locuinta se afla intr-un bloc ridicat in 2013, este decomandata si se vinde finisata cu geamuri termopan, usa de metal la intrare, parchet, gresie, faianta si vopsea lavabila.

Printre serviciile oferite de complexul rezidential se numara si paza imobilului, iar garsonierea este dotata cu detector de fum si videointerfon.

Cu 21.900 de euro puteti cumpara o garsoniera de 35 mp utili in zona Vitan Barzesti, intr-un bloc ridicat in 2011, la etajul 1 din 12.

Locuinta este confort 1, este decomandata si are balcon. De asemenea, beneficiaza de un loc de parcare.

Tot cu loc de parcare inclus se vinde si o garsionera aflata intr-un bloc finalizat in 2012 din Berceni. Garsonierea se afla la etajul 2, are 31 mp si se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet laminat, geam termopan cu... mai mult


Marti, 11 Iunie 2013, ora 08:23

2 comentarii
De la garsoniera la apartament - cat costa o camera in plus in marile orase

De la garsoniera la apartament - cat costa o camera in plus in marile orase

Nu doar preturile au scazut considerabil in domeniul rezidential fata de anul 2008, ci si diferentele dintre anumite categorii de imobile.

Astfel, daca in anii de glorie in imobiliare trebuia sa platesti cateva zeci de mii bune daca doreai sa te muti de la garsoniera la 2 camere sau de la 2 camere la 3, acum diferenta este mult mai mica, devenind mult mai avantajoase apartamentele cu mai mult de doua camere.

Imobiliare.ro a facut o analiza luand in calcul preturile medii solicitate in marile orase pentru o garsoniera, un apartament cu 2 camere si un apartament cu 3 camere, comparand situatia din martie 2008 cu cea din martie 2013.In Bucuresti, daca in 2008 pe o garsoniera plateai in jur de 82.000 de euro, acum gasesti si la 36.000 de euro. Un apartament cu 2 camere putea fi achizitionat la un pret aproximativ de 123.000 de euro, pe cand acum cu 55.000 - 56.000 de euro poti gasi acelasi tip de locuinta. Cat despre 3 camere, de la 149.000 de euro cat costau in 2008 in Bucuresti, acum pot fi cumparate cu 70.000 de euro.

Asadar, daca in martie 2008 un bucurestean trebuia sa plateasca aproape 41.000 de euro pentru a trece de la o garsoniera la un apartament cu doua camere, astazi, diferenta dintre cele doua categorii de locuinte s-a redus la mai putin de jumatate, respectiv aproximativ 19.000 de euro.

Pentru a trece de la un apartament cu doua camere la unul cu trei, scaderea a fost ceva mai redusa: daca in urma cu cinci ani diferenta era de 26.000 de euro,... mai mult


Miercuri, 15 Mai 2013, ora 12:58

2 comentarii
Cat costa o garsoniera in marile orase

Cat costa o garsoniera in marile orase

Pretul mediu pentru o garsoniera, in marile orase din tara graviteaza, de cele mai multe ori, in jurul pragului de 30.000 de euro, desi cumparatorii cu buget redus pot cumpara o astfel de locuinta chiar si cu 15.000 de euro, potrivit unei analize realizate de imobiliare.ro.

Cele mai accesibile locuinte sunt garsonierele situate in blocuri vechi, de regula confort 2 sau 3, insa, pe alocuri, in aceasta marja de pret se incadreaza si apartamente monocamerale confort 1.

Capitala se situeaza pe primul loc in topul oraselor cu cele mai scumpe garsoniere (vechi si noi), pretul mediu al unei asemenea unitati locative fiind, in luna noiembrie, de 41.292 de euro (pentru o suprafata utila medie de 36 de metri patrati). Cei interesati pot gasi insa proprietati mult mai accesibile de atat.

Astfel, cea mai ieftina garsoniera scoasa la vanzare pe www.imobiliare.ro este o proprietate executata silit, care are un pret de pornire la licitatie de aproape 6.000 de euro. Cu o suprafata utila de aproximativ 29 de metri patrati (fara a include aici si balconul), locuinta este situata in apropiere de parcul Titan, pe strada Liviu Rebreanu, la etajul al optulea al unui bloc vechi cu zece nivele.

Tot in zona Titan, un apartament cu o camera confort 2 de data aceasta este scos la vanzare de catre proprietar cu un pret de 13.000 de euro. Locuinta este renovata recent, are o suprafata utila de 17 metri patrati si este amplasata la etajul al doilea al unui imobil vechi cu cinci nivele.

O... mai mult


Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 14:20

1 comentariu
Nivel minim record pentru preturile apartamentelor: cat costa o locuinta in principalele orase

Nivel minim record pentru preturile apartamentelor: cat costa o locuinta in principalele orase

Preturile apartamentelor din Romania au atins un nou nivel minim in august, pentru a doua luna consecutiv, valoarea medie fiind de 967 euro/mp util, cu 0,8 mai scazut decat in iulie, potrivit imobiliare.ro.

In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele la nivel national sunt mai ieftine cu 6,2%, tendinta fiind una de accentuare a acestei diferente, se arata intr-o analiza imobiliare.ro, remisa Ziare.com.

Totusi, in Capitala, Timisoara si Cluj-Napoca preturile nu au scazut in luna august. Panta descendenta a fost insa puternic resimtita in orase precum Brasov, Constanta sau Ploiesti.

Bucuresti

Indicele imobiliare.ro pentru Bucuresti inregistreaza, pentru luna august, o valoare medie de 1.128 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi din Capitala, in usoara crestere, dar cu doar 0,3% mai mult decat pragul minim atins in iulie. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele din Bucuresti sunt mai ieftine in prezent cu 4,6%.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna august la valoarea de 1.287 euro/mp util, in usoara scadere fata de luna iulie. In comparatie cu august 2011, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Capitala este in prezent cu aproape 6% mai mic. Desi apartamentele noi cu doua si trei camere s-au scumpit in acest interval, evolutia preturilor garsonierelor a fost contrarie. Unitatile locative cu o camera s-au ieftinit cu 0,3% in ultimele treizeci de zile.

Luna... mai mult


Luni, 10 Septembrie 2012, ora 14:27

4 comentarii
Vrei casa noua? Iata cele mai bune oferte din Bucuresti

Vrei casa noua? Iata cele mai bune oferte din Bucuresti

Preturile in scadere ale locuintelor ar putea determina mai multi romani sa isi cumpere un apartament nou, in aceasta primavara, ofertele din marile orase fiind potrivite si pentru programul Prima Casa.

Pentru o garsoniera care sa ofere cat de cat confort, in Bucuresti, va trebui sa scoateti din buzunar cel putin 24.900 de euro, acesta fiind pretul unei locuinte aflate in zona Vitan, cu 21 mp utili.

Locuinta se afla intr-un imobil construit in 1978 si renovat complet in anul 2010, are imbunatatiri si se afla la primul etaj, dintr-un total de 5, vanzandu-se nemobilata.

In Bucurestii noi, o garsoniera de 35 mp, decomandata, aflata la mansarda unui imobil construit in 2008, este pusa in vanzare pentru 30.000 de euro. Locuinta se vinde complet mobilata si utilata cu frigider, aragaz, televizor si aspirator.

Pentru 34.000 de euro puteti achizitiona o garsoniera de 33 mp, in zona Valea Oltului, renovata, avand calorifere si obiecte sanitare noi. De asemenea, garsoniera are un dressing facut pe comanda, iar baia este dotata cu o cada de tip jacuzzi.

Pentru un apartament cu doua camere, in zona Militari, cu 40 mp utili, va trebui sa platiti 35.000 de euro. Apartamentul este dotat cu aer conditionat si necesita renovare, potrivit anuntului de pe imobiliare.ro. Este situat la etajul 1 din 4 si nu are balcon.

In Prelungirea Ghencea, un apartament de 43 mp utili, renovat si imbunatit, avand geamuri termopan, balcon inchis, gresie, faianta si aer conditionat, costa... mai mult


Vineri, 16 Martie 2012, ora 07:37

Preturile apartamentelor, in scadere si in august

Preturile apartamentelor, in scadere si in august

In luna august a acestui an a fost inregistrat un nou nivel minim al ultimilor ani pentru segmentul rezidential, valoarea medie a preturilor proprietatilor imobiliare fiind de de 1.116 euro pe metro patrat util.

Conform unei analize realizate de portalul imobiliare.ro, citata de Adevarul, in luna august, cea mai accentuata rata de scadere, de 5%, a fost resimtita in Constanta. Urmeaza Timisoara cu o scadere de 1,4% si Capitala cu 0,9%. In Iasi si Brasov, ritmul de scadere a fost moderat: 0,6%, respectiv 0,3%.

Cluj-Napoca reprezinta in continuare exceptia de pe piata imobiliara din Romania, aici inregistrandu-se si in luna august o crestere de 1%.

Preturi la jumatate fata de 2008

In medie, la nivel national, apartamente s-au ieftinit cu 3% in luna august fata de luna iulie. Fata de aceeasi luna a anului trecut, cand Indicele imobiliare.ro indica o valoare de 1.232 euro pe metru patrat, preturile apartamentelor sunt in prezent cu 9,4% mai mici, iar in comparatie cu perioada de varf a pietei imobiliare autohtone, inceputul anului 2008, preturile sunt aproape la jumatate.

Indicele imobiliare.ro pentru Bucuresti arata, in luna august, o valoare medie de 1.234 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi din Capitala, in scadere cu 0,9%, fata de luna precedenta. In comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, preturile solicitate in prezent de proprietari si dezvoltatori sunt cu 5,3% mai mici.

In august, pretul apartamentelor din Bucuresti atinge din nou un... mai mult


Sambata, 04 Septembrie 2010, ora 09:23

Apartamentele din Bucuresti, cele mai ieftine din ultimii 3 ani

Apartamentele din Bucuresti, cele mai ieftine din ultimii 3 ani

Chiar daca in luna mai au scazut cu doar 5%, in prezent preturile apartamentelor din Bucuresti au ajuns la cel mai redus nivel din ultimii trei ani.

Cu toate acestea, raportul de monitorizare imobiliara realizat de AnunturiParticulari.ro arata o usoara stabilizare, atat a preturilor solicitate pentru apartamente, cat si a numarului de oferte noi aparute pe piata.

"Preturile medii soliciate initial de proprietari si-au oprit scaderea abrupta cu care ne-am obisnuit in ultimul timp. In 2009, numarul apartamentelor scoase la vanzare in Bucuresti a scazut cu 40%", se arata in raportul citat.

Pentru garsoniere pretul mediu solicitat initial este de 45.000 euro, pentru apartamentele de 2 si 3 camere se cer 70.000 euro si 97.000 euro, in timp ce pentru apartamentele de 4 camere pretul mediu cerut initial de proprietari este de 138.000 euro.

Preturile de tranzactionare insa sunt mult mai mici si acum depind foarte mult de criterii precum zona, tip de imobil sau vecinatati. O garsoniera confort I, intr-o zona rezonabila, poate fi gasita la 35.000 euro, in timp ce apartamentele cu 2 camere, cu minim 50mp, in cartiere precum Rahova, Berceni, Pantelimon, se vand cu 45.000 - 50.000 euro.

Apartamentele bune de 3 si 4 camere pot fi cumparate acum la preturi de 65.000 - 85.000 euro. "In primele cinci luni din 2009 a fost atins un nivel minim record al numarului de apartamente scoase la vanzare in Bucuresti. Daca in perioada ianuarie - mai 2007 erau scoase pe piata peste... mai mult


Sambata, 06 Iunie 2009, ora 20:34

7 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Cum sa-ti convingi pisica sa nu mai stea pe laptop cand lucrezi (Foto)
  2. Astrolog rus: Asistam la un fenomen rar, care poate influenta evolutia omenirii
  3. Ce melodii folosea CIA pentru a-i tortura pe suspectii de terorism - Eminem, cap de lista
  4. Iubire cu aripi. Care este cea mai fidela pasare din lume
  5. Fotografii din trecut, care azi par complet deplasate sau ireale (Galerie foto)
  6. Ametitor: Cel mai rapid lift din lume - Ce viteza prinde
  7. Baronul Munchausen a ajuns erou in...Transnistria
  8. Incredibil: Un copil a zburat 5 ore ascuns langa trenul de aterizare al unui avion
  9. Cum combati evaziunea, varianta Grecia: Tombola cu Ferrari, Lamborghini si Porsche
  10. Un nou soc in serialul care a cucerit lumea. Fanii Game of Thrones sunt revoltati