preturi garsoniere cluj

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Singurul mare oras din Romania in care preturile apartamentelor continua sa scada

Singurul mare oras din Romania in care preturile apartamentelor continua sa scada

Bucurestiul este singurul mare oras din Romania unde se mai inregistreaza o traiectorie descendenta a preturilor apartamentelor, in schimb pe pietele din celelalte mari asezari urbane mai apar scaderi doar pe segmentul locuintelor noi.

Potrivit datelor Imobiliare.ro, in luna februarie s-a inregistrat o crestere medie de 1,5 la suta a preturilor la nivel national, de la 910 la 924 de euro pe metru patrat.

Bucuresti

Potrivit unui comunicat remis luni Ziare.com, in Capitala, pretul mediu cerut in prezent de vanzatori, respectiv 1.034 de euro pe metru patrat util, este cu 2,3% mai mic decat cel consemnat la finele lui februarie 2014.

Locuintele din blocurile vechi s-au scumpit usor, atat de la inceputul lui 2014 incoace (cu 1,3%, de la 991 la 1.004 euro pe metru patrat), cat si in ultima luna (cu 0,2%, de la 1.002 euro pe metru patrat).

Apartamentele din ansamblurile rezidentiale bucurestene s-au ieftinit insa considerabil pe parcursul ultimului an: acestea costa, in medie, 1.065 de euro pe metru patrat - valoare cu 8,4% mai mica decat cea din februarie 2014 (respectiv 1.163 de euro pe metru patrat).

Cel mai mare declin din ultimele 12 luni, de 9,4%, a avut loc pe segmentul garsonierelor din blocurile noi - acestea se situeaza in prezent la un nivel de pret de 1.009 euro pe metru patrat (fata de 1.114 euro pe metru patrat). Cel mai putin s-au ieftinit, insa, apartamentele noi cu 3 camere, de la 1.213 la 1.138 de euro pe metru patrat - o diferenta de 6,2%.... mai mult


Luni, 02 Martie 2015, ora 11:34

Declinul imobiliar: Un apartament cu 2 camere, mai ieftin decat o garsoniera in 2008 - situatia pe orase

Declinul imobiliar: Un apartament cu 2 camere, mai ieftin decat o garsoniera in 2008 - situatia pe orase

Apartamentele cu doua camere din marile orase ale Romaniei au ajuns sa fie mai ieftine decat erau garsonierele in 2008, adica in perioada boom-ului imobiliar.

O analiza a portalului Imobiliare.ro arata ca, de exemplu, un bucurestean plateste cu aproape 30.000 de euro mai putin pentru un apartament cu doua camere decat ar fi platit in 2008 pentru o garsoniera.

Studiul, care analizeaza impactul ieftinirilor pe parcursul perioadei de recesiune, arata ca diferentele de pret comparand costurile din timpul boom-ului imobiliar si din prezent pot depasi chiar si 50%, potrivit unui comunicat al portalului imobiliar remis luni Ziare.com.

Preturile apartamentelor si garsonierelor, la nivelul celor din 2006 (Video)

Dintre marile orase ale tarii, vanzatorii de locuinte din Bucuresti si-au redus cel mai mult pretentiile, au observat expertii imobiliarii, dupa ce au comparat preturile apartamentelor si garsonierelor din martie 2008 cu cele din ianuarie 2015.

Bucuresti

Astfel, "in perioada de criza, cele mai mari ieftiniri au avut loc in Capitala, acolo unde preturile au atins si cel mai mare nivel. Apartamentele cu doua camere, care continua sa ocupe primul loc in preferintele cumparatorilor, au consemnat un recul de 56%, de la o medie de 123.000 de euro pana la 54.000 de euro", se precizeaza in documentul citat.

Tot in Bucuresti se inregistreaza si cea mai mare diferenta dintre pretul actual al unui apartament cu doua camere fata de tariful unui garsoniere din 2008,... mai mult


Luni, 16 Februarie 2015, ora 11:00

3 comentarii
Vine toamna, cresc chiriile - care sunt preturile in marile orase

Vine toamna, cresc chiriile - care sunt preturile in marile orase

Preturile medii ale chiriilor din apartamentele construite pana in anul 2000 in Bucuresti si in patru dintre cele mai mari orase ale tarii au inregistrat o tendinta de crestere fata de sfarsitul anului 2013, se arata intr-un studiu recent.

Analiza efectuata de site-ul Imobiliare.ro ia in calcul preturile medii cerute la nivel de cartier sau de oras pentru apartamente cu una, doua si trei camere si compara luna decembrie 2013 cu luna iunie 2014.

De asemenea, se precizeaza ca exista si exceptii de la regula scumpirilor, dar acestea sunt restranse la anumite categorii de locuinte, se arata in comunicatul remis miercuri Ziare.com.

Bucuresti

Una dintre cele mai scumpe zone din Capitala este Tineretului - Timpuri Noi, unde chiria medie la o garsoniera a ajuns la 280 de euro pe luna, in timp ce un apartament cu doua camere poate fi inchiriat cu 375 de euro pe luna, iar unul cu trei camere cu 471 de euro pe luna.

In Dristor-Vitan Vechi, garsonierele au ajuns la un pret mediu de 282 de euro pe luna, fata de 249 de euro pe luna, la finele anului trecut, in timp ce chiriile la apartamentele cu doua camere s-au ieftinit de la 340 la 328 de euro pe luna. In schimb, un apartament cu trei camere poate fi inchiriat cu 389 de euro pe luna.

In Titan, garsonierele s-au ieftinit in prima jumatate a anului, de la o medie de 258 de euro pe luna la 225 de euro. Pretul cerut pentru apartamentele cu doua camere a crescut usor, de la 314 la 327 de euro pe luna, iar chiriile pentru... mai mult


Miercuri, 06 August 2014, ora 12:36

4 comentarii
Vrei garsoniera in bloc nou? Iata preturile din marile orase

Vrei garsoniera in bloc nou? Iata preturile din marile orase

Garsonierele pot reprezenta o solutie buna pentru o prima casa, mai ales pentru persoanele singure sau tinerele cupluri, datorita pretului mult mai scazut decat in cazul apartamentelor cu mai multe camere.

Capitala este una dintre cele mai bune locatii pentru achizitia unei astfel de locuinte, preturile fiind, de multe ori, mai scazute decat in alte zone urbane din tara.

In blocurile noi, pretul unei garsoniere, in cele mai mari orase, poate trece doar cu putin peste 30.000 de euro.

Bucuresti

In Titan, aproape de Piata Trapezului, in cadrul unui nou proiect rezidential, puteti cumpara garsoniere cu suprafata utila de 23 de metri patrati la pretul de 21.000 de euro. Locuinta se afla intr-un bloc ridicat in 2013, este decomandata si se vinde finisata cu geamuri termopan, usa de metal la intrare, parchet, gresie, faianta si vopsea lavabila.

Printre serviciile oferite de complexul rezidential se numara si paza imobilului, iar garsonierea este dotata cu detector de fum si videointerfon.

Cu 21.900 de euro puteti cumpara o garsoniera de 35 mp utili in zona Vitan Barzesti, intr-un bloc ridicat in 2011, la etajul 1 din 12.

Locuinta este confort 1, este decomandata si are balcon. De asemenea, beneficiaza de un loc de parcare.

Tot cu loc de parcare inclus se vinde si o garsionera aflata intr-un bloc finalizat in 2012 din Berceni. Garsonierea se afla la etajul 2, are 31 mp si se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet laminat, geam termopan cu... mai mult


Marti, 11 Iunie 2013, ora 08:23

2 comentarii
De la garsoniera la apartament - cat costa o camera in plus in marile orase

De la garsoniera la apartament - cat costa o camera in plus in marile orase

Nu doar preturile au scazut considerabil in domeniul rezidential fata de anul 2008, ci si diferentele dintre anumite categorii de imobile.

Astfel, daca in anii de glorie in imobiliare trebuia sa platesti cateva zeci de mii bune daca doreai sa te muti de la garsoniera la 2 camere sau de la 2 camere la 3, acum diferenta este mult mai mica, devenind mult mai avantajoase apartamentele cu mai mult de doua camere.

Imobiliare.ro a facut o analiza luand in calcul preturile medii solicitate in marile orase pentru o garsoniera, un apartament cu 2 camere si un apartament cu 3 camere, comparand situatia din martie 2008 cu cea din martie 2013.In Bucuresti, daca in 2008 pe o garsoniera plateai in jur de 82.000 de euro, acum gasesti si la 36.000 de euro. Un apartament cu 2 camere putea fi achizitionat la un pret aproximativ de 123.000 de euro, pe cand acum cu 55.000 - 56.000 de euro poti gasi acelasi tip de locuinta. Cat despre 3 camere, de la 149.000 de euro cat costau in 2008 in Bucuresti, acum pot fi cumparate cu 70.000 de euro.

Asadar, daca in martie 2008 un bucurestean trebuia sa plateasca aproape 41.000 de euro pentru a trece de la o garsoniera la un apartament cu doua camere, astazi, diferenta dintre cele doua categorii de locuinte s-a redus la mai putin de jumatate, respectiv aproximativ 19.000 de euro.

Pentru a trece de la un apartament cu doua camere la unul cu trei, scaderea a fost ceva mai redusa: daca in urma cu cinci ani diferenta era de 26.000 de euro,... mai mult


Miercuri, 15 Mai 2013, ora 12:58

2 comentarii
Cat costa o garsoniera in marile orase

Cat costa o garsoniera in marile orase

Pretul mediu pentru o garsoniera, in marile orase din tara graviteaza, de cele mai multe ori, in jurul pragului de 30.000 de euro, desi cumparatorii cu buget redus pot cumpara o astfel de locuinta chiar si cu 15.000 de euro, potrivit unei analize realizate de imobiliare.ro.

Cele mai accesibile locuinte sunt garsonierele situate in blocuri vechi, de regula confort 2 sau 3, insa, pe alocuri, in aceasta marja de pret se incadreaza si apartamente monocamerale confort 1.

Capitala se situeaza pe primul loc in topul oraselor cu cele mai scumpe garsoniere (vechi si noi), pretul mediu al unei asemenea unitati locative fiind, in luna noiembrie, de 41.292 de euro (pentru o suprafata utila medie de 36 de metri patrati). Cei interesati pot gasi insa proprietati mult mai accesibile de atat.

Astfel, cea mai ieftina garsoniera scoasa la vanzare pe www.imobiliare.ro este o proprietate executata silit, care are un pret de pornire la licitatie de aproape 6.000 de euro. Cu o suprafata utila de aproximativ 29 de metri patrati (fara a include aici si balconul), locuinta este situata in apropiere de parcul Titan, pe strada Liviu Rebreanu, la etajul al optulea al unui bloc vechi cu zece nivele.

Tot in zona Titan, un apartament cu o camera confort 2 de data aceasta este scos la vanzare de catre proprietar cu un pret de 13.000 de euro. Locuinta este renovata recent, are o suprafata utila de 17 metri patrati si este amplasata la etajul al doilea al unui imobil vechi cu cinci nivele.

O... mai mult


Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 14:20

1 comentariu
Preturile apartamentelor au inceput sa creasca

Preturile apartamentelor au inceput sa creasca

Preturile apartamentelor din Romania au inceput sa creasca, dupa trei luni consecutive de scadere, potrivit unei analize a imobiliare.ro.

Valoarea medie a Indicelui national imobiliare.ro pentru luna octombrie, 984 euro/mp util, este cu 2,2% mai mare decat cea inregistrata in septembrie, aceasta fiind cea mai mare ajustare lunara inregistrata in ultimii patru ani.

In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele din Romania sunt mai ieftine cu 3,8%, aceasta fiind una dintre cele mai mici diferente calculate la un interval de 12 luni, de la inceputul crizei.

Practic, cu exceptia Timisoarei, apartamentele s-au scumpit in toate orasele mari din tara, tonul fiind dat insa de Brasov.

Pretul mediu al apartamentelor noi si vechi calculat la nivelul intregii Capitale a crescut, in luna octombrie, pana la valoarea de 1.131 euro/mp util, valoare cu 0,4% mai ridicata decat cea inregistrata in luna precedenta.

Totusi, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, Indicele imobiliare.ro pentru Bucuresti arata o valoare mai mica cu 4,2%.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns la valoarea de 1.277 euro/mp util, pe acest segment inregistrandu-se o scadere destul de importanta (0,9%) fata de luna septembrie. In comparatie cu octombrie 2011, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Capitala este in prezent cu aproximativ 7,3% mai mic.

Desi garsonierele noi s-au scumpit in acest interval cu 0,9%, apartamentele cu... mai mult


Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 13:40

13 comentarii
Vrei casa noua? Iata cele mai bune oferte din Cluj

Vrei casa noua? Iata cele mai bune oferte din Cluj

Preturile in scadere ale locuintelor ar putea determina mai multi romani sa isi cumpere un apartament nou, in aceasta primavara, ofertele din marile orase fiind potrivite si pentru programul Prima Casa.

In Cluj-Napoca, pretul garsonierelor incepe in jurul sumei de 17.000 de euro, insa, evident, nu obtineti prea mult pentru acesti bani. Puteti cumpara, de exemplu, o locuinta cu 20 mp utili, in zona Marasti, aflata la etajul doi al unui imobil cu patru nivele.

Potrivit anuntului de pe imobiliare.ro, garsoniera este confort 2, semidecomandata, insa are parchet de lemn masiv si geamuri termopan. Totusi, se precizeaza faptul ca imobilul necesita renovare, iar garsoniera se vinde nemobilata.

Mai scump, la 21.000 de euro, este scos la vanzare un apartament din zona Floresti, cu 43 mp utili. Locuinta este decomandata si se afla la etajul 2 din 3, intr-un imobil construit in anul 2008. Totusi, nu este finisata, fiind nevoie de renovari majore, singurele dotari fiind centrala proprie si calorifere, precum si apometrele si contorul de gaze.

Pentru o garsoniera renovata, cu 29 mp, aflata intr-un imobil construit in 2009, la etajul 3, va trebui sa platiti 26.500 de euro. Locuinta este renovata, avand parchet, gresie, geam termopan si faianta, iar bucataria este mobilata si utilata. De asemenea, pe langa toaster, frigider, cuptor cu microunde, aragaz si hota, primiti in pret si masina de spalat rufe.

Cea mai ieftina zona pentru apartamentele cu doua camere este Floresti,... mai mult


Marti, 13 Martie 2012, ora 07:14

Unde gasiti cele mai ieftine garsoniere in marile orase

Unde gasiti cele mai ieftine garsoniere in marile orase

Cele mai ieftine garsoniere din Capitala se gasesc in cartierul Drumul Taberei, unde pretul solicitat pentru o astfel de locuinta, intr-un bloc vechi, este cu peste 20 la suta mai mic decat pretul mediu cerut pentru apartamentele similare, calculat la nivelul Bucurestiului.

Astfel, pretul mediu solicitat pentru o garsoniera intr-un bloc vechi din acest cartier este de 34.450 de euro (1.065 euro/mp util), potrivit unui studiu realizat de imobiliare.ro, remis Ziare.com.

Locul doi in acest clasament este ocupat de zona 1 Decembrie 1918, unde proprietarii cer, in medie, 34.596 de euro (1.116 euro/mp util) pentru o garsoniera amplasata intr-un bloc construit inainte de 1990.

Trebuie mentionat, insa, faptul ca suprafata medie a garsonierelor din aceste doua cartiere este ceva mai redusa, iar, din punct de vedere al pretulul pe metru patrat util, acestea nu sunt cele mai ieftine zone.

Clasamentul este completat de cartierele Berceni (35.000 euro, 1.089 euro/mp util) si Titan (35.500 euro, 1.132 euro/mp util). Garsonierele din Pantelimon sunt scoase la vanzare la un pret apropiat: 36.000 de euro, acest cartier clasandu-se astfel pe locul 5.

Topul cartierelor in care se afla cele mai ieftine garsoniere este incheiat de Colentina (tot 36.000 euro), unde desi pretul total este mai ridicat decat in celelalte cartiere, diferenta fiind data de suprafata, pretul mediu cerut pe metru patrat pentru garsonierele scoase la vanzare aici este cel mai mic din Capitala: 1.000... mai mult


Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 10:30

Alte articole despre: preturi garsoniere, garsoniere ieftine

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)