primar incompatibil ani

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
ANI: 13 fosti sau actuali alesi locali, gasiti incompatibili

ANI: 13 fosti sau actuali alesi locali, gasiti incompatibili

Alti 13 fosti sau actuali alesi locali, respectiv trei primari, trei viceprimari, sase consilieri locali si un consilier judetean, au fost gasiti incompatibili, ca urmare a exercitarii simultane de functii si calitati, informeaza Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Astfel, potrivit ANI, Jozsef Nyako, primar al orasului Valea lui Mihai din judetul Bihor, a fost in incompatibilitate in perioada 20 iunie 2012 - 18 iunie 2014, intrucat, simultan cu functia de primar, a detinut-o si pe cea de administrator al unei societati comerciale.

In cazul lui Iulian Lica, primarul comunei Crangeni din Teleorman, inspectorii de integritate au constatat ca acesta, in perioada 21 iunie 2012 - 23 septembrie 2013, simultan cu functia de primar, a detinut si calitatea de comerciant persoana fizica in cadrul Lica N. Iulian Persoana Fizica Autorizata.

Decizie surprinzatoare a Curtii Constitutionale in cazul primarilor incompatibili, printre care si Iohannis

Despre Ion Voica, primarul comunei Sacelu din Gorj, ANI precizeaza ca acesta s-a aflat in incompatibilitate in perioada 3 mai 2011 - 25 iunie 2012, intrucat, simultan cu functia de primar, a detinut si calitatea de reprezentant al comunei in cadrul Adunarii Generale a Asociatilor SC Salubris Gilort SRL.

Un alt ales local gasit incompatibil este Ladislau Mod, viceprimar al comunei aradene Olari, care, in perioada 20 iulie 2012 - 20 decembrie 2013, a detinut si calitatea de comerciant persoana fizica in cadrul Mod Ladislau... mai mult


Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 18:48

Unul din noua primari, declarat incompatibil de ANI - ce probleme au edilii

Unul din noua primari, declarat incompatibil de ANI - ce probleme au edilii

Aproape 10 la suta dintre primarii Romaniei se afla in conflict de interese, cei mai multi edili declarati incompatibili fiind din judetele Gorj, Constanta, Sibiu, Satu Mare si Arges, arata datele Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Cel mai adesea, ei fac parte din consiliile de administratie ale unor firme care se ocupa de utilitati in zona lor. De asemenea, multi nu isi pot justifica intreaga avere.

ANI sustine ca din totalul de 3.188 de primari, 273 sunt declarati incompatibili, informeaza Digi 24.

Alti 11 alesi locali, declarati incompatibili de ANI

In Gorj, aproape 30 de edili din cei 70 se afla sub lupa celor de la ANI. Pe locul al doilea se afla judetele Constanta si Sibiu, care au 26 de primari incompatibili, acestea fiind urmate de Satu Mare (24), Arges si Teleorman (13).

De exemplu, primarii din Sibiu care au fost declarati incompatibili sunt acuzati ca se afla in consiliul de administratie al unei firme care se ocupa de retelele de apa si canal. Insa ANI ii obliga sa aleaga: ori la primarie, ori la companie.

Toti primarii au contestat raportul institutiei, cazul ajungand la Inalta Curte.

Pe de alta parte, sefii administratiei locale din Constanta au probleme cu averile, dupa ce autoritatile au descoperit ca detin mai multe bunuri decat cele declarate.

Edilii nu se lasa si ataca deciziile ANI pe banda rulanta. In toata tara exista peste o suta de dosare in care alesii locali incearca sa obtina anularea acestor rapoarte. Pana acum, nu... mai mult


Duminica, 17 August 2014, ora 10:48

Nou val de alesi locali acuzati de incompatibilitate

Nou val de alesi locali acuzati de incompatibilitate

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul a opt fosti sau actuali alesi locali - doi primari, trei viceprimari, doi consilieri locali si un fost consilier local, informeaza institutia.

Acestia au incalcat mai multe articole ale Legii nr. 161/2003, exercitand simultan functii si calitati.

Primarul comunei Dragomir, judetul Constanta, Eugen Iliescu s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20 iunie 2012 - 13 februarie 2013, intrucat a detinut, simultan cu functia de primar, si calitatea de comerciant persoana fizica, respectiv titular al intreprinderii individuale Iliescu Eugen Intreprindere Individuala.

Primarul comunei Vladeni, judetul Botosani, Voicu Murariu, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 15 octombrie - 31 decembrie 2013, intrucat a detinut, simultan cu functia de primar, si calitatea de membru al Consiliului de Administratie al Scolii Gimnaziale nr. 1.

Si viceprimarul comunei Vladeni, Stefan Podariu, s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat, simultan cu functia de viceprimar, a detinut urmatoarele calitati: comerciant persoana fizica autorizata in cadrul Podariu Stefan PFA (incepand cu 12 decembrie 2012), incalcand, astfel, dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, si membru in Consiliul de Administratie al Scolii Gimnaziale nr. 1 Vladeni (incepand cu 15 octombrie 2013).

Petronel Vasil Nica, viceprimar al comunei Dumitrita,... mai mult


Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 15:30

Dragnea, despre incompatibili: Ne numaram colegii, cati mai ramanem

Dragnea, despre incompatibili: Ne numaram colegii, cati mai ramanem

Presedintele executiv PSD, Liviu Dragnea, s-a intalnit, sambata, cu sefii organizatiilor judetene si din sectoarele bucurestene, pentru a pune la punct startegia pentru alegerile de anul acesta. Unul din subiectele discutate a fost valul de anchete DNA ce vizeaza primarii si presedintii de CJ din PSD incompatibili.

"Am discutat despre sistemul de organizare electorala, am discutat despre comunicarea in campania electorala atat la nivel central cat si local, am facut schimb de idei in ceea ce priveste materialele de campanie si chestiuni din judete", a povestit Liviu Dragnea dupa intalnire.

Acesta a aratat ca este sigur ca partidul isi va depasi obiectivul la alegeri. "PSD este bine organizat, are determinarea necesara pentru a putea avea o prestatie corecta la europarlamentare, organizatiile noastre sunt motivate si obiectivul nostru oficial este de 35%, dar sunt absolut sigur ca va fi depasit, cred ca vom avea un rezultat care sa arate ca PSD este un partid serios, puternic, sustinut de cea mai mare parte a electoratului".

Intrebat daca s-a discutat problema anchetelor DNA, Dragnea a confirmat si a glumit ca pesedistii "incep sa se numere cati au mai ramas".

"Am discutat, desi nu putem noi discuta despre problema unui coleg, nu stim ce e in dosar, dorinta noastra este ca colegii sa fie nevinovati si ii sustinem moral. Exista o preocupare in partid pentru ca incepem serios sa ne numaram cati mai ramanem pana la sfarsitul anului". Cu toate acestea, "nu sunt... mai mult


Sambata, 05 Aprilie 2014, ora 16:16

6 comentarii
Patru alesi locali, declarati incompatibili de ANI

Patru alesi locali, declarati incompatibili de ANI

Patru fosti sau actuali alesi locali, doi primari si doi consilieri locali, au fost declarati incompatibili de Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Este vorba despre Iulian Bot, primarul comunei Liesti (Galati), Nicolae Topoleanu, primarul orasului Macin (Tulcea), Ioan Maris, consilier local al comunei Bogdan-Voda (Maramures) si Zsolt Gyorgy Sofalvi, consilier local in cadrul comunei Singeorgiu de Mures (Mures), se precizeaza intr-un comunicat remis presei de ANI.

Acestia sunt acuzati ca au indeplinit simultan functiile respective si pe cele de reprezentanti in adunarile generale ale unor societati comerciale sau consilii de administratie, sau ca au fost administratori de firma.

Cei patru au fost informati despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza. Toate persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare, se arata in comunicatul de presa al ANI.

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat [...] incalcarea obligatiilor legale privind [...] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective [...]".

"Persoana [...] fata de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica [...] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din... mai mult


Vineri, 07 Martie 2014, ora 11:25

Alte articole despre: primari incompatibili ANI
Opt alesi locali, declarati incompatibili - cum au incalcat legea

Opt alesi locali, declarati incompatibili - cum au incalcat legea

Opt alesi locali, printre care trei primari si un viceprimar, au fost declarati incompatibili de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI), pentru ca au detinut, in acelasi timp, functii publice si calitati in interiorul unor firme.

Este vorba despre Ioan Nicoara, primarul comunei Apoldu de Jos din judetul Sibiu, care se afla in stare de incompatibilitate din mai 2011, deoarece detine, simultan, atat functia publica de edil, cat si de reprezentant al localitatii in conducerea SC Eco Marginime SA.

Tot mai multi alesi certati cu legea: Alti patru declarati incompatibili

De asemenea, Maria Dumitrascu, primar al comunei gorjene Berlesti, s-a aflat in incompatibilitate in perioada februarie 2012 - octombrie 2013, pentru ca a fost atat edil al localitatii, cat si reprezentant al unitatii administrativ - teritoriale Berlesti in Adunarea Generala a Asociatilor din cadrul SC Jupsal Salubris SRL.

Totodata, Nicolae Gheorghe, primarul comunei Boisoara din judetul Valcea, s-a aflat in stare de incompatibilitate din iunie 2012 pana in martie 2013, intrucat a detinut atat functia publica de primar, cat si calitatea de director al SC Eurossib Construct SRL.

ANI: Inca 14 incompatibili, dintre care sapte primari

In situatii asemanatoare se mai afla si Ion Chiranoiu, viceprimarul comunei dambovitene Varfuri, Valeru Ungureanu, fost viceprimar al municipiului Orsova din judetul Mehedinti, Eugeniu Ene, consilier local in CL Balaci din Teleorman, Vasile Sarafincianu,... mai mult


Luni, 10 Februarie 2014, ora 16:29

1 comentariu
ANI: Inca 14 incompatibili, dintre care sapte primari

ANI: Inca 14 incompatibili, dintre care sapte primari

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a stabilit ca 14 alesi locali de afla in stare de incompatibilitate. Este vorba despre 7 primari, 2 viceprimari, 2 consilieri locali, 2 fosti consilieri locali si un fost viceprimar. Acestia au avut, simultan, anumite functii in cadrul unor firme.

Astfel, Teodor Neamtu, primarul municipiului Medias din judetul Sibiu, se afla in stare de incompatibilitate din decembrie 2010, pentru ca detine, simultan, functia de primar si de asociat in cadrul firmei SC Piata Prim - COM SRL, potrivit unui comunicat ANI.

De asemnea, Marius Suna, primarul comunei Salcia din judetul Teleorman, a fost incompatibil in perioada iunie 2008 - martie 2012, deoarece a avut atat functia de primar, cat si de comerciant in cadrul Suna Intreprindere Familiala.

Un deputat PSD din Comisia Juridica, gasit incompatibil de ANI

Laszlo Kovacs, primarul comunei Vilcele din judetul Covasna, a fost incompatibil din iunie 2012 pana in octombrie 2013, fiind atat primar, cat si titular la Kovacs S. Laszlo Intreprindere Individuala.

Totodata, Adrian Pavel, viceprimar al comunei Valea Mare - Pravat din judetul Arges, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada iunie 2012 - ianuarie 2013, intrucat a detinut, simultan, functia de viceprimar si administrator la SC AVP Remington 2003 SRL.

Vasile Dologa, primarul comunei Tiha Bargaului din judetul Bistrita Nasaud, a fost incompatibila in perioada iunie 2012 - iulie 2013, pentru ca detinut, in acelasi timp,... mai mult


Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 23:33

6 comentarii
Tot mai multi alesi certati cu legea: Alti patru declarati incompatibili

Tot mai multi alesi certati cu legea: Alti patru declarati incompatibili

Doi primari si doi viceprimari au fost declarati incompatibili de catre Agentia Nationala de Intergritate (ANI), pentru ca au exercitat simultan mai multe functii.

Cei patru alesi locali incompatibili sunt: Bircea Rarel Mihaila, viceprimar al orasului Iernut, din jud. Mures, Surugiu Vasile Georgel, viceprimar al Comunei Filipestii de Padure, jud. Prahova, Sobolu Gheorghe Aleodor, primar al comunei Ortisoara, jud. Timis si Pavel Ion Florin, primar al comunei Pestisani, jud. Gorj, se afirma intr-un comunicat de presa al institutiei.

In septembrie, Ziare.com a solicitat ANI cifra reala a primarilor si presedintiilor consiliilor judetene care se afla in stare de incompatibilitate sau conflict de interese.

Numarul real al primarilor incompatibili este sub 150. De ce a fost dezinformata opinia publica?

Potrivit raspunsului Agentiei, chiar daca USL anuntase ca este vorba despre peste 1.200 de primari aflati in incompatibilitate, s-a dovedit ca incepand din 2008 si pana in septembrie 2013, 110 primari au fost prinsi in incompatibilitate, iar 24 au fost acuzati de ANI de conflict de interese.

USL a anuntat pe mai multe voci, inclusiv a premierului Ponta, ca doreste modificarea legii de functionare a Agentiei Nationale de Integritate invocand ca jumatate din primarii tarii s-ar afla in incompatibilitate, urmand sa isi piarda mandatele. mai mult


Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 17:33

Primar PDL, despre miile de alesi incompatibili: Superficialitate, interese, prostie si neglijenta

Primar PDL, despre miile de alesi incompatibili: Superficialitate, interese, prostie si neglijenta

Peste o mie de alesi locali au fost prinsi de ANI in incompatibilitate si risca sa isi piarda functiile, motiv pentru care premierul Ponta e gata sa schimbe legea ca sa ii scape basma curata. Dorin Florea (foto), primar la Targu Mures din anul 2000, spune ca asistam la un "comportament comunist" al celor care "cred ca politica se face ca sa scapi sau ca sa fii deasupra legii".

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, a recunoscut ca se pregateste o ordonanta de urgenta prin care li se va permite primarilor si presedintilor de consilii judetene sa faca parte din adunarile generale ale actionarilor (AGA) si din consiliile de administratie ale companiilor de interes local.

Mizele sunt enorme: baronii locali vor putea controla personal afaceri de milioane de euro, iar alesii locali prinsi de ANI in incompatibilitate nu isi vor mai pierde functiile, asa cum prevede legea acum.

La randul sau, premierul Ponta a justificat decizia spunand ca aproape jumatate din primarii tarii au probleme de incompatibilitate. "Ce facem? Facem alegeri in toata tara? Nu cred ca e o idee buna", a declarat el.

Le Monde: Alesii locali din Romania nu-si refuza nimic

In replica, expertul anticoruptie Laura Stefan a declarat intr-un interviu acordat Ziare.com ca situatia de incompatibilitate in care se afla primarii s-a facut cu buna stiinta, pentru ca ei au incalcat o norma existenta inca din 2003, adoptata de guvernul Nastase ca parte a pachetului anticoruptie, mergandu-se pe... mai mult


Luni, 05 August 2013, ora 20:40

8 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae