primar mihailesti

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
La adoposturi sunt sterilizati doar doi caini pe zi. Hingherii aduna numai cainii blanzi - Interviu

La adoposturi sunt sterilizati doar doi caini pe zi. Hingherii aduna numai cainii blanzi - Interviu

Serviciul public care ar trebui sa stranga cainii de pe strazi, ASPA, a avut alocati numai in primele sase luni ale anului 3,3 milioane de euro din care jumatate s-au dus pe plata hingherilor privati, afirma presedintele Asociatiei "Cutu - Cutu", Marcela Pisla.

"Au existat licitatii pentru tot felul de lucruri pentru sterilizare, pentru prindere. Adica transfer de bani publici in buzunare private. Jumatate din cele 3,3 milioane de euro alocate pe 6 luni merg numai la firmele private de hingheri. Ei urmaresc sa mai aduca niste hingheri privati. Si chiar am inteles ca dl. Bancescu (n.red. directorul ASPA) si altii de pe acolo si-au facut o firma noua", a declarat Marcela Pisla intr-un interviu acordat Ziare.com.

Presedintele Asociatiei "Cutu - Cutu" sustine ca, in pofida fondurilor uriase alocate, la cele doua adaposturi ale primariei sunt sterilizati doar doi caini pe zi, iar hingherii aduna de pe strazi doar animalele cele mai blande, usor de prins si nu se ating de cele agresive.

Un copil a fost atacat si ucis de caini vagabonzi ca o prada, ca un vanat din padure, dupa cum spune medicul legist care i-a autopsiat cadavrul. Ce se poate face pentru a iesi din aceasta situatie disperata?

Noi nu putem face mare lucru. Puterea este in mana primariei Capitalei care are un serviciu public cu resurse financiare si umane foarte mari. ASPA a primit 3,3 milioane de euro numai pe primele 6 luni ale anului. O suma uriasa, la care noi nici nu visam.

Organizatiile de... mai mult


Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 10:01

22 comentarii
Peste 40 de primari au fost votati, pe 10 iunie, cu o sustinere de 100%

Peste 40 de primari au fost votati, pe 10 iunie, cu o sustinere de 100%

Dintre primarii de comune alesi la localele din 10 iunie, 41 au primit sustinere 100%, cei mai numerosi apartinand UDMR, adica 24 de primari.

La alegerile din 10 iunie, o sustinere de 100% au primit 24 de primari din comune, afiliati UDMR: Batori Geza din Bors jud Bihor, Beke Vasile din Viisoara jud Bihor, Fodor Istvan din Bodoc jud Covasna, Santa Gyula din Chichis jud Covasna, Varga Attila din Estelnic jud Covasna, Brandus Dendyuk Vasile Silvestru din Ojdula jud Covasna, Dalnoky Lajos din Reci jud Covasna, Daragus Attila din Turia jud Covasna, Katona Mihaly din Corunt jud Harghita, Bodo David din Cozmeni jud Harghita, Bojte Csongor din Erno jud Harghita, Balint Elemer Imre din Dealu jud Harghita, Ferencz Tibor din Frumoasa jud Harghita, Pal Pater din Laliceni jud Harghita, Lazar Zoltan din Lueta jud Harghita, Biro Laszlo din Madaras jud Harghita, Rigo Mihaly din Meresti jud Harghita, Andras Zoltan din Plaiesii de Jos jud Harghita, Csaszar Attila din Racu jud Harghita, Szekely Erno din Sincraieni jud Harghita, Peter Zoltan din Simonesti jud Harghita, Veres Grigore Domnic din Neaua jud Mures, Madaras Arpad din Sarateni jud Mures, Fekete Pal din Vetca jud Mures.

Rezultate Alegeri Locale 2012

Primarii de comune care au candidat sub sigla USL si au fost alesi cu 100% din voturi sunt: Burcea Georgel din Raca jud Arges, Ionescu Ion din Cicanesti jud Arges, Cociuba Vasile din Varciorog jud Bihor, Musat Marian din Valea Salciei Jud Buzau, Pavel Marian din Gheorghe Lazar... mai mult


Luni, 18 Iunie 2012, ora 21:31

1 comentariu
Videanu - decizie privind adapostul de caini din Mihailesti

Videanu - decizie privind adapostul de caini din Mihailesti

Instanta a luat o hotarare in dosarul in care municipalitatea bucuresteana a fost acuzata ca ar fi platit nejustificat, in mandatul de primar general al lui Adriean Videanu, o suma de bani pentru un teren pe care a fost construit un adapost de caini la Mihailesti.

Dupa ani de zile s-a hotarat ca Adrian Videanu si alti trei functionari sa plateasca doar 60.000 de lei, ceea ce reprezinta asigurarile sociale, si nu un milion de euro, cum se decisese initial, anunta Romania TV.

In mai 2009, Adriean Videanu si alti functionari au fost obligati sa plateasca 5 milioane de lei drept despagubiri pentru atribuirea contractelor fara respectarea prevederilor legale la achizitionarea terenului, insa in ianuarie 2010, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis rejudecarea dosarului.

Dosarul in care Videanu e dator 5 milioane de lei va fi rejudecat

Problema a aparut dupa ce Curtea de Conturi a sesizat instanta, dupa ce a constatat ca s-a platit nejustificat suma de 4.478.328,45 de lei pentru adapostul de caini de la Mihailesti. mai mult


Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 12:40

4 comentarii
Primaria respinge acuzatiile Curtii de Conturi la adresa lui Videanu

Primaria respinge acuzatiile Curtii de Conturi la adresa lui Videanu

Primaria Capitalei ii ia apararea fostului primar Adriean Videanu, judecat la Tribunalul Bucuresti pentru mai multe posibile nereguli cu bani publici.

Functionarii Primariei spun ca neregulile indicate de Curtea de Conturi, intr-un raport din 2008, nu sunt sustinute de probe si ca nu a fost creat niciun prejudiciu, informeaza Realitatea TV.

In Raportul Curtii de Conturi, Videanu este acuzat de cumpararea unui teren supraevaluat pentru un adapost destinat cainilor, la Mihailesti, sau plata in avans ori la preturi mult mai mari a unor lucrari la stadionul Lia Manoliu, precum si deconturi umflate pentru reabilitarea unor strazi, neincasarea unor taxe din concesiuni, sau neplata unor contributii sociale.

Contactat telefonic, Adriean Videanu nu a dorit sa comenteze litigiul de la Tribunal, dar la dosar exista insa explicatiile oferite de el cu privire la acuzatiile formulate de Curtea de Conturi. mai mult


Sambata, 11 Decembrie 2010, ora 20:18

1 comentariu
Dosarul in care Videanu e dator 5 milioane de lei va fi rejudecat

Dosarul in care Videanu e dator 5 milioane de lei va fi rejudecat

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, luni, rejudecarea dosarului in care fostul primar al Capitalei Adriean Videanu si alti functionari au fost obligati sa plateasca 5 milioane de lei drept despagubiri pentru atribuirea unor contracte fara
respectarea prevederilor legale la achizitionarea unui teren in localitatea
Mihailesti.

Decizia CAB este definitiva, iar dosarul se va intoarce la Tribunalul Bucuresti.

In mai 2009, magistratii Tribunalului Bucuresti au decis ca Adriean Videanu sa plateasca in solidar cu alti functionari din Primaria Capitalei aproximativ 5 milioane de lei, despagubiri pentru atribuirea unor contracte fara respectarea prevederilor legale la achizitionarea unui teren in localitatea Mihailesti, necesar
pentru construirea unui adapost pentru cainii comunitari. mai mult


Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 21:53

2 comentarii
Tribunalul Bucuresti: Videanu a platit de cinci ori mai mult pe terenul din Mihailesti

Tribunalul Bucuresti: Videanu a platit de cinci ori mai mult pe terenul din Mihailesti

Primaria Capitalei a platit 155 de euro pe metreul patrat pe terenul adapostului de la Mihailesti, in conditiile in care pretul tehnic informativ limita pentru terenuri similare era de doar 30-33 euro pe metreu patrat, motiveaza instanta decizia de a-l obliga pe Videanu si pe mai multi functionari la plata a 4.478.328 lei.

Conform instantei, fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu si functionarii publici implicati in negocierea pretului de cumparare a terenului si cladirii aferente pentru adapostul de caini Mihailesti au putut sa stabileasca un alt pret, din cauza unei omisiuni a primarului.

Astfel, prin hotararea nr 295/2006 a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) "s-a stabilit achizitionarea unui imobil prin procedura negocierii directe, cu destinatia adapost pentru caini si birouri. In acest sens s-a dispus ca pretul de achizitie sa porneasca de la pretul tehnic informativ calculat conform normelor stabilite de Corpul Expertilor Tehnici din Romania", noteaza judecatorii.

Pentru executarea acestei hotarari, primarul general de la acea vreme, Adriean Videanu, a emis Dispozitia 524/2007, prin care a dispus intocmirea unui raport estimativ de evaluare, care sa stea la baza stabilirii pretului de cumparare a terenului.

Magistratii Tribunalului Bucuresti sustin, insa, ca Videanu a omis sa precizeze in dispozitia sa ca pretul de negociere trebuie sa porneasca de la pretul tehnic informativ, conform limitelor stabilite si asa cum prevedea... mai mult


Vineri, 31 Iulie 2009, ora 18:15

13 comentarii
Videanu: Expertiza nu arata ca as fi prejudiciat Primaria

Videanu: Expertiza nu arata ca as fi prejudiciat Primaria

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat luni ca, potrivit raportului de expertiza pe care l-a primit, nu s-a descoperit niciun prejudiciu.

Videanu a facut referire la decizia Tribunalului Bucuresti prin care, impreuna cu alti functionari, ar trebui sa returneze Primariei Bucuresti 5 milioane de lei.

"In ceea ce priveste mizeria intretinuta in ultima perioada legata de "borduriada" din Bucuresti, am sa readuc in amintea tuturor ceea ce a retinut Curtea de Conturi in 14 mai 2008, prin incheierea de dispozitie a controlului efectuat la Primaria Capitalei.

Au fost retinute patru lucruri: un potential prejudiciu la achizitia unui teren pentru realizarea adapostului de caini la Mihailesti, un potential prejudiciu la decontarea unor lucrari de infrastructura, un potential prejudiciu pentru neincasarea contributiilor de asigurari sociale la consilierii generali si un potential prejudiciu pentru neagajarea persoanelor cu handicap. Astea sunt cele patru aspecte retinute de controlul Curtii de Conturi", a declarat Videanu.

Ministrul ar urma sa sa inapoieze aproximativ 87.000 euro, potrivit propriilor calcule.

"Azi dimineata (n.r. luni) am primit raportul de expertiza, cerut de Tribunalul Bucuresti, atat pentru ceea ce inseamna achizitia terenului din Mihailesti, cat si raportul de expertiza pentru ceea ce inseamna decontarea lucrarilor de infrastructura.

In ambele, se concluzioneaza ca nu rezulta niciun prejudiciu, nici in ceea ce inseamna achizitia... mai mult


Luni, 01 Iunie 2009, ora 21:24

7 comentarii
Primarii, nemultumiti ca trebuie sa returneze sume necheltuite

Primarii, nemultumiti ca trebuie sa returneze sume necheltuite

Decizia luata de Executiv prin care primariile sunt obligate sa returneze sumele defalcate din TVA alocate in 2008 si ramase necheltuite pana la sfarsitul anului trecut ii nemultumeste pe unii edili, care deja stabilisera cum sa utilizeze acesti bani.

Ordonanta de Urgenta numarul 223, din 30 decembrie 2008, prevede ca retinerea sumelor din conturile primariilor sa se faca incepand cu data de 8 ianuarie.

Pana atunci, nicio autoritate locala nu mai poate avea acces la bani. Ordonanta face parte din pachetul de masuri de reducere a unor cheltuieli bugetare, impuse de criza economica.

Suparare la Mihailesti

Primarul localitatii buzoiene Mihailesti a declarat corespondentului NewsIn ca a aflat, luni, din Monitorul Oficial, ca trebuie sa dea inapoi tot ce a ramas necheltuit din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata.

Astfel, din cei 400.000 de lei primiti in septembrie 2008 de la Guvern, pentru acoperirea unor cheltuieli curente si de capital, primarul din Mihailesti a utilizat aproape jumatate din suma pentru demararea unor proiecte de infrastructura.

I-au ramas aproape 250.000 de lei pe care i-a varsat, la finele anului, in fondul de rulment al primariei. Din acesti bani programase sa asfalteze in 2009 cateva ulite si sa construiasca in jurul unui lac casute de vara.

"Din jumatate din banii de la Guvern am facut proiecte de fezabilitate pentru asfaltarea a cinci kilometri de ulita, pentru introducerea de apa, canalizare si statie de epurare prin... mai mult


Luni, 05 Ianuarie 2009, ora 22:56

4 comentarii
Primaria Capitalei, acuzata ca a cheltuit prea mult pe maidanezi

Primaria Capitalei, acuzata ca a cheltuit prea mult pe maidanezi

Primaria Capitalei apreciaza ca raportul Curtii de Conturi, potrivit caruia ar fi platit nejustificat 4.478.328,45 lei pentru adapostul de caini de la Mihailesti, nu prezinta realitatea pentru ca nu s-a tinut cont ca, odata cu terenul, a fost cumparata si cladirea noua aflata pe acesta, anunta NewsIn.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, sustine ca terenul a fost cumparat impreuna cu cladirea, pentru a nu se pierde timp cu construirea viitorului adapost pentru caini.

"Este vorba de un teren de 10.000 de metri patrati care are o constructie noua pe el. Daca am fi construit o cladire, mai dura doi-trei ani. Un raport de evaluare arata ca valoarea totala a constructiei si terenului este 1,9 milioane euro, iar noi am platit 1,2 milioane euro", a mai declarat Videanu.

Controlului Curtii de Conturi, efectuat de Directia de Control Financiar ulterior, s-a desfasurat in perioada 15 februarie-15 aprilie 2008.

Liderul PIN, Cozmin Gusa, sustine ca primarul Adriean Videanu are "probleme penale grave" care reies din raportul pe care Curtea de Conturi l-a facut, la cererea Senatului, dupa un control la Primaria Generala, document solicitat si de DNA. Potrivit acestuia, primarul general a achizitionat un teren pentru construirea unui adapost pentru cainii fara stapan cu un pret de 4,7 ori mai mare decat pretul stabilit initial si de 15 ori mai mare decat pretul zonei, suprafata de 10.000 de metri patrati cumparata de primarie aflandu-se in localitatea Mihailesti,... mai mult


Vineri, 16 Mai 2008, ora 12:11

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba