primari consilier incompatibili ani

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Patru alesi locali, declarati incompatibili de ANI

Patru alesi locali, declarati incompatibili de ANI

Patru fosti sau actuali alesi locali, doi primari si doi consilieri locali, au fost declarati incompatibili de Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Este vorba despre Iulian Bot, primarul comunei Liesti (Galati), Nicolae Topoleanu, primarul orasului Macin (Tulcea), Ioan Maris, consilier local al comunei Bogdan-Voda (Maramures) si Zsolt Gyorgy Sofalvi, consilier local in cadrul comunei Singeorgiu de Mures (Mures), se precizeaza intr-un comunicat remis presei de ANI.

Acestia sunt acuzati ca au indeplinit simultan functiile respective si pe cele de reprezentanti in adunarile generale ale unor societati comerciale sau consilii de administratie, sau ca au fost administratori de firma.

Cei patru au fost informati despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza. Toate persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare, se arata in comunicatul de presa al ANI.

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat [...] incalcarea obligatiilor legale privind [...] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective [...]".

"Persoana [...] fata de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica [...] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din... mai mult


Vineri, 07 Martie 2014, ora 11:25

Alte articole despre: primari incompatibili ANI
Opt alesi locali, declarati incompatibili - cum au incalcat legea

Opt alesi locali, declarati incompatibili - cum au incalcat legea

Opt alesi locali, printre care trei primari si un viceprimar, au fost declarati incompatibili de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI), pentru ca au detinut, in acelasi timp, functii publice si calitati in interiorul unor firme.

Este vorba despre Ioan Nicoara, primarul comunei Apoldu de Jos din judetul Sibiu, care se afla in stare de incompatibilitate din mai 2011, deoarece detine, simultan, atat functia publica de edil, cat si de reprezentant al localitatii in conducerea SC Eco Marginime SA.

Tot mai multi alesi certati cu legea: Alti patru declarati incompatibili

De asemenea, Maria Dumitrascu, primar al comunei gorjene Berlesti, s-a aflat in incompatibilitate in perioada februarie 2012 - octombrie 2013, pentru ca a fost atat edil al localitatii, cat si reprezentant al unitatii administrativ - teritoriale Berlesti in Adunarea Generala a Asociatilor din cadrul SC Jupsal Salubris SRL.

Totodata, Nicolae Gheorghe, primarul comunei Boisoara din judetul Valcea, s-a aflat in stare de incompatibilitate din iunie 2012 pana in martie 2013, intrucat a detinut atat functia publica de primar, cat si calitatea de director al SC Eurossib Construct SRL.

ANI: Inca 14 incompatibili, dintre care sapte primari

In situatii asemanatoare se mai afla si Ion Chiranoiu, viceprimarul comunei dambovitene Varfuri, Valeru Ungureanu, fost viceprimar al municipiului Orsova din judetul Mehedinti, Eugeniu Ene, consilier local in CL Balaci din Teleorman, Vasile Sarafincianu,... mai mult


Luni, 10 Februarie 2014, ora 16:29

1 comentariu
ANI: Inca 14 incompatibili, dintre care sapte primari

ANI: Inca 14 incompatibili, dintre care sapte primari

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a stabilit ca 14 alesi locali de afla in stare de incompatibilitate. Este vorba despre 7 primari, 2 viceprimari, 2 consilieri locali, 2 fosti consilieri locali si un fost viceprimar. Acestia au avut, simultan, anumite functii in cadrul unor firme.

Astfel, Teodor Neamtu, primarul municipiului Medias din judetul Sibiu, se afla in stare de incompatibilitate din decembrie 2010, pentru ca detine, simultan, functia de primar si de asociat in cadrul firmei SC Piata Prim - COM SRL, potrivit unui comunicat ANI.

De asemnea, Marius Suna, primarul comunei Salcia din judetul Teleorman, a fost incompatibil in perioada iunie 2008 - martie 2012, deoarece a avut atat functia de primar, cat si de comerciant in cadrul Suna Intreprindere Familiala.

Un deputat PSD din Comisia Juridica, gasit incompatibil de ANI

Laszlo Kovacs, primarul comunei Vilcele din judetul Covasna, a fost incompatibil din iunie 2012 pana in octombrie 2013, fiind atat primar, cat si titular la Kovacs S. Laszlo Intreprindere Individuala.

Totodata, Adrian Pavel, viceprimar al comunei Valea Mare - Pravat din judetul Arges, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada iunie 2012 - ianuarie 2013, intrucat a detinut, simultan, functia de viceprimar si administrator la SC AVP Remington 2003 SRL.

Vasile Dologa, primarul comunei Tiha Bargaului din judetul Bistrita Nasaud, a fost incompatibila in perioada iunie 2012 - iulie 2013, pentru ca detinut, in acelasi timp,... mai mult


Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 23:33

6 comentarii
Rosca Stanescu, ingrijorat de numarul mare de primari incompatibili: Va exista un vid de putere

Rosca Stanescu, ingrijorat de numarul mare de primari incompatibili: Va exista un vid de putere

Senatorul Sorin Rosca Stanescu considera ca numarul primarilor si consilierilor locali pe care Agentia Nationala de Integritate (ANI) ii califica drept incompatibili este "alarmant de mare", ajungand la aproape 2.000.

Intr-o postare de luni de pe blogul sau personal, Sorin Rosca Stanescu afirma ca, potrivit ANI, Romania este condusa 'aproape exclusiv de alesi neintegri, corupti'.

"In Romania, numarul primarilor si consilierilor locali pe care Agentia Nationala de Integritate ii califica drept incompatibili este alarmant de mare. Ne apropiem galopant de 2.000. Si procesul va continua. Vom afla, in curand, ca aproape toti alesii locali sunt certati cu legea. Pana sa vedem care este realitatea, aparenta ne condamna. Conform ANI, suntem un stat condus aproape exclusiv de alesi neintegri. Cu alte cuvinte, corupti", afirma Sorin Rosca Stanescu.

Totodata, liberalul atrage atentia ca prin aplicarea legilor referitoare la persoanele publice din administratia locala aflate in stare de incompatibilitate ar putea fi creat 'un vid de putere' ce ar putea fi combatut doar prin organizarea unor alegeri anticipate in localitatile vizate.

"Daca in conformitate cu legea ANI, toti cei gasiti incompatibili vor trebui sa se retraga din post si sa nu mai ocupe niciun fel de demnitate publica cativa ani, atunci, in curand, in Romania va exista un vid de putere. Ar trebui, cu alte cuvinte, organizate foarte repede, din nou, aproape in toate localitatile, alegeri pentru alti primari si... mai mult


Luni, 12 August 2013, ora 14:56

14 comentarii
Primar PDL, despre miile de alesi incompatibili: Superficialitate, interese, prostie si neglijenta

Primar PDL, despre miile de alesi incompatibili: Superficialitate, interese, prostie si neglijenta

Peste o mie de alesi locali au fost prinsi de ANI in incompatibilitate si risca sa isi piarda functiile, motiv pentru care premierul Ponta e gata sa schimbe legea ca sa ii scape basma curata. Dorin Florea (foto), primar la Targu Mures din anul 2000, spune ca asistam la un "comportament comunist" al celor care "cred ca politica se face ca sa scapi sau ca sa fii deasupra legii".

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, a recunoscut ca se pregateste o ordonanta de urgenta prin care li se va permite primarilor si presedintilor de consilii judetene sa faca parte din adunarile generale ale actionarilor (AGA) si din consiliile de administratie ale companiilor de interes local.

Mizele sunt enorme: baronii locali vor putea controla personal afaceri de milioane de euro, iar alesii locali prinsi de ANI in incompatibilitate nu isi vor mai pierde functiile, asa cum prevede legea acum.

La randul sau, premierul Ponta a justificat decizia spunand ca aproape jumatate din primarii tarii au probleme de incompatibilitate. "Ce facem? Facem alegeri in toata tara? Nu cred ca e o idee buna", a declarat el.

Le Monde: Alesii locali din Romania nu-si refuza nimic

In replica, expertul anticoruptie Laura Stefan a declarat intr-un interviu acordat Ziare.com ca situatia de incompatibilitate in care se afla primarii s-a facut cu buna stiinta, pentru ca ei au incalcat o norma existenta inca din 2003, adoptata de guvernul Nastase ca parte a pachetului anticoruptie, mergandu-se pe... mai mult


Luni, 05 August 2013, ora 20:40

8 comentarii
Ponta: Jumatate din primarii tarii, declarati incompatibili de ANI - trebuie gasita o solutie

Ponta: Jumatate din primarii tarii, declarati incompatibili de ANI - trebuie gasita o solutie

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Sibiu, ca jumatate di primarii si consilierii din Romania au fost declarati incompatibili de ANI si au procese in instanta, drept care vrea o discutie cu Agentia Nationala de Integritate si cu reprezentantii Comisiei Europene, pentru a gasi o solutie legislativa corecta.

"E in toata tara situatia. In primul rand vreau sa vad care este decizia instantelor, pentru ca stiu ca au contestat in instanta toti alesii locali. E o situatie undeva la mijloc, in sensul in care nu e vorba de reprezentarea unor interese private, ci de interese publice. Vedem ce decid instantele de judecata, discutam si cu cei de la Agentia Nationala de Integritate si Comisia Europeana si in mod sigur trebuie sa gasim o solutie", a spus Victor Ponta, potrivit Money.ro, care preia Mediafax.

Premierul a mai spus ca nu va fi vorba despre o solutie unilaterala a Guvernului, avand in vedere ca ar trebui organizate alegeri in prea multe zone din tara.

"Nu va fi o solutie unilaterala a Guvernului, dar nici nu pot sa spun ca jumatate din primarii Romaniei o sa fie declarati incompatibili. Si ce facem? Facem alegeri in toata tara? Nu cred ca e o idee buna", a explicat Ponta.

4 alesi locali prinsi in incompatibilitate de ANI

Unul dintre primarii declarati incompatibili si care se judeca in prezent cu ANI este primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis. Acesta a spus ca spera sa castige si acest proces cu ANI, dupa ce a mai castigat unul. mai mult


Vineri, 26 Iulie 2013, ora 11:47

31 comentarii
Zece alesi locali, printre care doi primari, declarati incompatibili

Zece alesi locali, printre care doi primari, declarati incompatibili

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul a zece alesi locali, primari, viceprimari, consilieri judeteni si locali, printre care si edilul din municipiul Ramnicu Sarat, Viorel Holban.

Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitarii simultane a mai multor functii si calitati, contrar prevederilor legale, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul ANI.

Viorel Holban, primar al municipiului Ramnic Sarat, din judetul Buzau, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 29 ianuarie 2009 - 28 mai 2009, intrucat a exercitat, simultan, functia de primar al orasului, dar si calitatea de reprezentant al municipiului in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor S.C. "Compania de Apa" S.A. Buzau.

Ilie Berghezan, primarul comunei Ludos, din judetul Sibiu, se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 27 octombrie 2008, intrucat exercita, simultan, functia de primar si calitatea de reprezentant al comunei Ludos in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul S.C. APA CANAL S.A. SIBIU.

Primarul Buzaului, Constantin Boscodeala, incompatibil

Elena Madalina Obada, viceprimar al orasului Fundulea, din judetul Calarasi, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioadele 31 martie 2010 - 13 iulie 2010 si 25 octombrie 2010 - 21 iunie 2012, intrucat a exercitat simultan, functia de viceprimar, calitatea de reprezentant asociatie familiala in cadrul OBADA ELENA MADALINA AF si calitatea de... mai mult


Vineri, 19 Iulie 2013, ora 17:16

Deputat PSD, acuzat de incompatibilitate - ANI cere demiterea

Deputat PSD, acuzat de incompatibilitate - ANI cere demiterea

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a inaintat Camerei Deputatilor un raport potrivit caruia deputatul Florin Paslaru se afla in stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel ca se impune eliberarea din functia publica detinuta, in acest caz fiind sesizat si Parchetul ICCJ.

Raportul de evaluare emis de Agentia Nationala de Integritate la data de 7 noiembrie 2011, prin care s-a constatat incalcarea de catre Florin Costin Paslaru, deputat PSD de Galati, a dispozitiilor legale privind regimul juridic al conflictelor de interese in materie administrativa, a ramas definitiv prin necontestare, potrivit art. 22, alin. 1 si 2 din Legea 176/2010.

Avand in vedere ramanerea definitiva a raportului de evaluare, Agentia Nationala de Integritate a solicitat, in temeiul dispozitiilor art. 23 din Legea 176/2010, introducerea actiunii in constatarea nulitatii absolute a contractelor incheiate de catre Florin Costin Paslarucu incalcarea obligatiilor legale privind conflictul de interese.

Director din Primaria Capitalei, acuzat de incompatibilitate si fals in declaratii

Potrivit legii, in cazul unui conflict de interese, daca au legatura cu situatia de conflict de interese, toate actele juridice sau administrative incheiate direct sau prin persoane interpuse, cu incalcarea obligatiilor legale privind conflictul de interese, sunt lovite de nulitate absoluta.

"Actiunea in constatarea nulitatii absolute a actelor juridice sau administrative incheiate cu... mai mult


Joi, 15 Martie 2012, ora 16:25

1 comentariu
Consilier la Primaria Bucuresti, gasit incompatibil de ANI

Consilier la Primaria Bucuresti, gasit incompatibil de ANI

Un consilier in cadrul Consiliului General al Primariei Municipiului Bucuresti a fost declarat incompatibil cu functia sa de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI).

"ANI a constatat incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre domnul Forascu Vasile, consilier general in cadrul Consiliului General al Primariei Municipiului Bucuresti. Exista indicii referitoare la posibila savarsire de catre domnul Forascu Vasile a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292 din Codul Penal al Romaniei", se arata intr-un comunicat al ANI.

ANI a demarat cercetarile cu privire la Forascu Vasile in 2010, iar in urma verificarilor s-a constatat ca acesta, desi este consilier in CGMB din 2004, are si functia de administrator (incepand cu 1994) si asociat (incepand cu 1998) la S.C. Cotroceni S.A..

In plus, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a incheiat un contract de prestari servicii cu societatea respectiva, reinnoit ulterior prin sase acte aditionale.

Forascu nu a mentionat in declaratile de avere veniturile obtinute impreuna cu familia din 2004, 2005 si 2006, si in nicio declaratie nu a mentionat veniturile obtinute din dividende in perioada 2004-2008, in cuantum de peste un milion de lei.

ANI concluzioneaza ca Forascu s-a aflat in stare de incompatibilitate si a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, pentru infractiunea de fals in declaratii.

(L.S.) mai mult


Marti, 21 Iunie 2011, ora 13:27

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Iubire cu aripi. Care este cea mai fidela pasare din lume
  2. Rusia deschide un "Disneylandov" la Soci
  3. Fotografii din trecut, care azi par complet deplasate sau ireale (Galerie foto)
  4. Ametitor: Cel mai rapid lift din lume - Ce viteza prinde
  5. Baronul Munchausen a ajuns erou in...Transnistria
  6. Incredibil: Un copil a zburat 5 ore ascuns langa trenul de aterizare al unui avion
  7. Cum combati evaziunea, varianta Grecia: Tombola cu Ferrari, Lamborghini si Porsche
  8. Un nou soc in serialul care a cucerit lumea. Fanii Game of Thrones sunt revoltati
  9. Experimentele lui Minovici: Omul care a sfidat moartea
  10. Inundatii la Valcea: Dorel asfalteaza o canalizare. Il ajuta si localnicii, cu o bancheta