primaria targu secuiesc

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Plangere penala pentru primarul din Tg Mures: Nu a lasat secuii sa protesteze

Plangere penala pentru primarul din Tg Mures: Nu a lasat secuii sa protesteze

Presedintele Consiliului National Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca va depune plangeri penale pentru abuz in serviciu impotriva primarului din Targu Mures, Dorin Florea, si a reprezentantilor Politiei si Jandarmeriei, care au dat aviz negativ organizarii unui mars si a unui miting al secuilor, din cauza violentelor de anul trecut.

"Am redactat o plangere penala care urmeaza sa fie inca analizata si dezbatuta de juristi. Ne mai consultam, dar in cursul lunii sper ca depunem plangere penala pentru abuz in serviciu, printre altele. (...) Bineinteles, impotriva domnului primar si a acelor reprezentanti ai autoritatilor care au fost si care au participat la a doua sedinta de avizare si pe care as putea sa ii nominalizez verbal daca as fi primit Procesul Verbal", a spus Izsak Balazs.

Miting cu scandal la Targu Mures - imbranceli intre jandarmi si secui (Video)

Acesta a spus ca prin neavizarea mitingului de protest, care era anuntat impotriva planului de reorganizare administrativ-teritoriala a Romaniei, si a marsului pe strazile orasului, ce se dorea a fi organizat marti, municipalitatea ar fi incalcat dreptul la libera exprimare.

Din acest motiv, Izsak Balazs a cerut tuturor organizatiilor de etnie maghiara "sa impartaseasca pozitia noastra si sa ia atitudine privind incalcarea drepturilor fundamentale".

Pana in prezent la apelul lui Izsak Balazs a raspuns doar liderul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania... mai mult


Marti, 10 Martie 2015, ora 17:22

1 comentariu
Primar maghiar amendat ca a arborat prea putine steaguri pe 1 Decembrie

Primar maghiar amendat ca a arborat prea putine steaguri pe 1 Decembrie

Primarul din Targu Secuiesc, Bokor Tibor, a fost amendat de prefectul de Covasna pentru ca a arborat prea putine steaguri ale Romaniei in oras, de 1 Decembrie.

Prefectura Covasna l-a amendat pe edil cu 5.000 de lei, dupa ce a constatat ca au fost arborate "doua-trei steaguri" tricolore cu ocazia ceremoniilor de Ziua Nationala, potrivit Mediafax.

Prefectul judetului Covasna, Marius Popica, a declarat ca alesul local a fost sanctionat in baza HG 1157/2001 privind normele de arborare a drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei.

Primarii din Covasna, date in judecata pentru ca tin cu dintii de steagul secuiesc

Actul normativ prevede ca in locurile publice sa existe steaguri tricolore cu prilejul unor evenimente importante sau pe durata ceremoniilor, mai exact de Ziua Nationala, Ziua Drapelului National sau alte sarbatori similare.

Astfel, prefectul este de parere ca primarul era obligat sa amenajeze corespunzator locurile in care au avut loc ceremoniile de 1 Decembrie.

"Inaintea Zilei Nationale a Romaniei am trimis adrese oficiale catre primarii oraselor unde urmau sa aiba loc festivitati. Pe primarul din Targu Secuiesc l-am sunat personal si cand am ajuns acolo ne-am trezit cu vreo doua-trei steaguri. Trebuie sa inteleaga toata lumea ca legea e lege si ca avem obligatia de a o respecta", a explicat Marius Popica.

In schimb, primarul din Targu Secuiesc considera ca masura este nejustificata si sustine ca va... mai mult


Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 10:19

Targu Secuiesc: Doua steaguri secuiesti, arborate in prezenta vicepremierului Ungariei (Video)

Targu Secuiesc: Doua steaguri secuiesti, arborate in prezenta vicepremierului Ungariei (Video)

Autoritatile locale din municipiul Targu Secuiesc au arborat, sambata seara, doua steaguri secuiesti de mari dimensiuni in fata unei foste cazarmi militare din localitate.

Ceremonia a avut loc in prezenta catorva sute de localnici, a primarului municipiului Targu Secuiesc, Bokor Tibor, a presedintelui Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, a primarului municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a parlamentarului UDMR Fejer Laszlo Odon, a vicepremierului Ungariei, Semjen Zsolt (foto) si consulului Ungariei la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pal.

Cele doua steaguri arborate pe catargele din fata fostei cazarmi au fost aduse de un grup de husari, membri ai unei asociatii pastratoare de traditii si au fost ridicate in aplauzele si uralele celor prezenti, care au scandat "Traiasca poporul secuiesc".

Primarul municipiului Targu Secuiesc, Bokor Tibor, a declarat de la tribuna oficiala ca drapelele au fost arborate cu scopul de "a arata lumii ca secuii traiesc, muncesc, sarbatoresc si nu in ultimul rand isi apara drepturile".

"Multimea prezenta aici are un singur mesaj - noi am fost invatati ca lupta pentru drepturile, pentru simbolurile proprii, lupta pentru natiune nu este sarcina altora, ci datoria noastra. Evenimentele ultimelor luni au dovedit ca, daca ne lasam asupriti si batjocoriti pe tema simbolurilor si valorilor noastre traditionale, in curand nu vor mai fi suflete care sa se identifice ca maghiari sau secui (...)

Suntem nevoiti sa inaltam drapele... mai mult


Sambata, 26 Iulie 2014, ora 21:42

2 comentarii
Primarie din Covasna, obligata sa dea jos steagurile secuiesti

Primarie din Covasna, obligata sa dea jos steagurile secuiesti

Steagul secuiesc de pe sediul primariei municipiului Targu Secuiesc, din judetul Covasna, a fost indepartat, ca urmarea unei decizii definitive a Curtii de Apel Brasov, care a dat castig de cauza Prefecturii judetului.

Primarul Bokor Tibor a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca steagul de pe sediul institutiei pe care o conduce si doua steaguri secuiesti din centrul orasului au fost indepartate.

Primaria si CJ Covasna, date in judecata de Prefectura: Nu dam jos steagurile secuiesti!

"30 mai a fost termenul pana la care a trebuit sa dam jos steagurile, iar vineri am facut-o", a declarat edilul municipiului Targu Secuiesc, adaugand ca steagurile din centrul localitatii, de langa statuia lui Gabor Aron, vor fi amplasate in alt loc.

Totodata, in ultimele zile, zeci de localnici si-au arborat pe case steaguri secuiesti, la initiativa reprezentantilor filialei locale a Asociatiei Tinerilor Maghiari din cele 64 de Comitate. mai mult


Sambata, 31 Mai 2014, ora 16:29

6 comentarii
Fostul primar din Targu Secuiesc, condamnat la inchisoare cu suspendare

Fostul primar din Targu Secuiesc, condamnat la inchisoare cu suspendare

Fostul primar al municipiului Targu Secuiesc Racz Karoly a fost condamnat de Tribunalul Covasna la patru ani de inchisoare cu suspendare, pentru luare de mita in forma continuata, decizia fiind atacata cu recurs de fostul edil.

"Tribunalul Covasna condamna pe inculpatul Racz Karoly la pedeapsa de 4 (patru) ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata. In baza art. 65 Cod penal, aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii, pe o durata de 4 ani, a dreptului de a fi ales in autoritatile publice sau in functii publice elective si a dreptului de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat", se arata in decizia publicata pe site-ul institutiei.

Racz Karoly mai este obligat sa restituie martorului denuntator Ada Jozsef suma de 3.000 de lei, reprezentand obiectul mitei, iar judecatorii au decis sa puna sechestru pe casa si pe bunuri.

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale reiese ca, dupa incheierea, pe 15 februarie 2010, a unui acord-cadru de prestari servicii intre Municipiul Targu Secuiesc si o societate comerciala (acord ce avea ca obiect furnizarea de produse de cariera si balastiera), Karoly, in calitatea sa de primar, i-a cerut administratorului respectivei societati - denuntator in cauza - o suma de bani neprecizata in scopul derularii fara probleme a contractului (respectiv emiterea de comenzi din partea primariei si aprobarea cu celeritate a platii produselor livrate).

Astfel, in... mai mult


Luni, 17 Decembrie 2012, ora 20:00

2 comentarii
Senatorul Tiberiu Bokor (UDMR) si-a dat demisia din Parlament

Senatorul Tiberiu Bokor (UDMR) si-a dat demisia din Parlament

Senatorul covasnean Tiberiu Bokor (UDMR) si-a dat marti demisia din Parlament in urma alegerii sale ca edil al orasului Targu Secuiesc, a anuntat in plen liderul senatorilor maghiari, Fekete Szabo.

Senatorul UDMR Marko Bela a fost numit in plen in locul lui Bokor in functia de membru al comisiei senatoriale de invatamant.

De asemenea, Albert Almos a luat locul lui Bokor de vicepresedinte al comisiei senatoriale de cultura. mai mult


Marti, 26 Iunie 2012, ora 11:47

PCM isi anuleaza Congresul si acuza UDMR de arestarea primarului din Targu Secuiesc

PCM isi anuleaza Congresul si acuza UDMR de arestarea primarului din Targu Secuiesc

Partidul Civic Maghiar (PCM) a anuntat anularea Congresului, dar si a comemorarii Zilei Nationale a maghiarilor planificate pe 14 si 15 martie la Targu Secuiesc, pe motiv ca gazda evenimentelor, primarul Racz Karoly, a fost arestat preventiv.

Potrivit unui comunicat remis sambata seara de biroul de presa al partidului, in municipiul unde urmau sa se desfasoare evenimentele s-a produs o situatie "neobisnuita" si "neasteptata", prin retinerea primarului Racz Karoly. PCM precizeaza ca are incredere in nevinovatia primarului, subliniind in comunicat ca "prezumtia de nevinovatie este un drept fundamental al omului".

In comunicat se afirma ca denuntul impotriva lui Racz vine din partea unui om de afaceri apropiat de UDMR, astfel ca este posibil ca Uniunea sa fie in spatele retinerii primarului PCM.

"Deoarece denuntul provine de la un om de afaceri apropiat UDMR, PCM nu s-ar mira daca UDMR ar fi in spatele retinerii lui Racz Karoly", se mai arata in comunicatul de presa.

Prin intermediul comunicatului, conducerea partidului anunta ca "din compasiune si solidaritate fata de primarul municipiunui Targu Secuiesc, PCM s-a hotarat ca, din lipsa gazdei evenimentelor, sa le anuleaze, adica nu le mai tine". Totodata, PCM cere locuitorilor din Transilvania si celor din municipiul Targu Secuiesc sa participe la comemorarile organizate cu ocazia Zilei Maghiarilor de pretutindeni.

Primarul municipiului Targu Secuiesc, Racz Karoly, a fost retinut vineri de procurorii din cadrul... mai mult


Duminica, 13 Martie 2011, ora 10:48

8 comentarii
Primarul din Targu Secuiesc, retinut pentru luare de mita de peste 40.000 de lei

Primarul din Targu Secuiesc, retinut pentru luare de mita de peste 40.000 de lei

Primarul municipiului Targu Secuiesc, Racz Karoly, a fost retinut vineri de DNA pentru luare de mita, dupa ce a primit 41.000 de lei de la administratorul unei firme care livra produse de cariera si balastiera, pentru derularea fara probleme a unui acord incheiat intre societate si primarie.

Potrivit unui comunicat, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Brasov il cerceteaza pe Racz Karoly, primarul municipiului Targu Secuiesc, acuzat de luare de mita in forma continuata (zece acte materiale).

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale reiese ca, dupa incheierea, pe 15 februarie 2010, a unui acord-cadru de prestari servicii intre Municipiul Targu Secuiesc si o societate comerciala (acord ce avea ca obiect furnizarea de produse de cariera si balastiera), Karoly, in calitatea sa de primar, i-a cerut administratorului respectivei societati - denuntator in cauza - o suma de bani neprecizata in scopul derularii fara probleme a contractului (respectiv emiterea de comenzi din partea primariei si aprobarea cu celeritate a platii produselor livrate).

Astfel, in perioada aprilie 2010- februarie 2011, primarul a primit de la administratorul firmei, cu titlu de mita, suma totala de 41.000 de lei, astfel: cate 4.000 de lei lunar in perioada aprilie-octombrie 2010, 10.000 de lei in luna noiembrie 2010 si 3.000 de lei pe 17 februarie.

In plus, in cursul zilei de joi a fost organizat un flagrant, cand s-a constatat ca Racz... mai mult


Vineri, 11 Martie 2011, ora 23:43

6 comentarii
Alte articole despre: primar Targu Secuiesc mita
CNCD cere Primariei Targu Secuiesc sa traduca pagina de Internet si in romana

CNCD cere Primariei Targu Secuiesc sa traduca pagina de Internet si in romana

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a recomandat primarului municipiului Targu-Secuiesc, judetul Covasna, Racz Karoly, sa faca demersurile necesare astfel incat pagina de Internet a municipiului sa contina aceleasi informatii si pentru populatia maghiara, si pentru cea romana.

Potrivit CNCD, pe pagina de Internet a municipiului Targu-Secuiesc www.kezdi.ro informatiile in limba romana sunt semnificativ mai putine decat cele in limba maghiara, iar pagina www.targusecuiesc.ro nu functioneaza, transmite corespondentul NewsIn.

In acest context, Colegiul Director al CNCD a constatat ca, fara o justificare obiectiva, cetatenii de etnie romana din Targu-Secuiesc care acceseaza pagina de Internet a municipiului, finantata din taxele si impozitele cetatenilor, nu gasesc aceleasi informatii pe care le gasesc cetatenii de limba maghiara.

Prin urmare este vorba despre o preferinta, bazata pe limba, care are ca efect restrangerea exercitarii dreptului de acces la informatii de interes public in limba romana.

Haller Istvan, membru al Colegiului Director al CNCD, a declarat, miercuri, corespondentului NewsIn, ca sesizari similare legate de pagini de Internet au venit de exemplu si in cazul CJ Harghita, dar si invers, la Targu-Mures, unde hotararile de consiliu local spre exemplu si alte informatii de interes public erau doar in limba romana, nu si in limba maghiara cum ar fi trebuit.

In aceste cazuri s-a stabilit ca informatiile trebuie sa fie si in... mai mult


Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 15:40

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae