primarie harghita

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Numele vicepresedintelui executiv al UDMR, in rechizitoriul primarului din Miercurea Ciuc

Numele vicepresedintelui executiv al UDMR, in rechizitoriul primarului din Miercurea Ciuc

Numele Csillei Hegedus, vicepresedinte executiv al UDMR, apare in rechizitoriul prin care primarul din Miercurea Ciuc, Robert-Kalman Raduly, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru abuz in serviciu si conflict de interese.

Numele celei care in anul 2014 a ocupat functia de secretar de stat in Ministerul Culturii, iar ulterior a devenit ministru al Culturii si vicepremier, apare in declaratia data ca martor de directorul Directiei Judetene pentru Cultura Harghita, Laszlo Bakos.

Ministrii Bogdan Aurescu si Hegedus Csilla au depus juramantul. Mesajul lui Basescu pentru Ponta

Bakos sustine ca Csilla Hegedus i-a dat ordin sa emita un aviz favorabil pentru extinderea sediului filialei din Miercurea Ciuc a Universitatii Sapientia, proiect ce era sustinut si de primarul Raduly.

"Acest martor a relatat ca pentru emiterea avizului favorabil nu erau indeplinite conditiile legale, insa a primit ordin de la Hegedus Csilla, care in acea perioada era secretar de stat in cadrul Ministerului Culturii si practic l-a obligat sa dispuna intocmirea avizului pentru lucrarile de constructie la sediul din Miercurea Ciuc al Universitatii Sapientia.

Desi proiectantul nu a efectuat niciuna din modificarile indicate de specialistul in protectia monumentelor istorice din cadrul Directiei Judetene pentru Cultura Harghita si de catre Comisia Zonala a Monumentelor Istorice Brasov, prin dispozitia nr. 47/11.06.2014 a directorului Directiei Judetene pentru Cultura Harghita, emisa... mai mult


Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 20:56

Primarul si viceprimarul din Miercurea Ciuc, acuzati de coruptie, cercetati in arest la domiciliu

Primarul si viceprimarul din Miercurea Ciuc, acuzati de coruptie, cercetati in arest la domiciliu

Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, si viceprimarul Szoke Domokos vor fi cercetati in arest la domiciliu, in dosarul in care sunt suspectati de fapte de coruptie, au decis magistratii Tribunalului Bucuresti.

Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc a fost retinut de procurorii DNA pentru abuz in serviciu, instigare la infractiunea de abuz in serviciu si conflict de interese, iar viceprimarul, pentru abuz in serviciu si instigare la fals material in inscrisuri oficiale.

Primarul si viceprimarul din Miercurea Ciuc au fost retinuti de DNA

Ce au descoperit anchetatorii

Potrivit anchetatorilor, in calitatea sa de primar, Raduly Robert-Kalman a aprobat ilegal o autorizatie de constructie pe baza unor documentatii incomplete, aferente reabilitarii/modernizarii unui imobil in care isi desfasoara activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universitatii Sapientia.

In baza relatiilor dintre Raduly Robert-Kalman si conducerea institutiei de invatamant, primarul fiind si cadru didactic la filiala din municipiu a universitatii, acesta a aprobat, in septembrie 2014, autorizatia pentru efectuarea unor lucrari de constructie la imobil si amenajare a spatiului aferent (parcari si alei in proximitatea acestuia), in conditiile in care documentatiile depuse pentru aprobare nu indeplineau conditiile legale.

In perioada iulie - septembrie 2014, in conditiile in care Casa de Cultura a Sindicatelor - Filiala... mai mult


Joi, 30 Aprilie 2015, ora 19:37

1 comentariu
Primarul din Miercurea Ciuc, infractiuni pe 10.000 de euro lunar: Scheme cu Vodafone, Dedeman si alte firme

Primarul din Miercurea Ciuc, infractiuni pe 10.000 de euro lunar: Scheme cu Vodafone, Dedeman si alte firme

Primarul din Miercurea Ciuc, Robert-Kalman Raduly, ar fi primit lunar mita de 10.000 de euro de la firma care taxeaza locurile de parcare in municipiu, au declarat, miercuri, surse judiciare.

Procurorii DNA efectueaza miercuri perchezitii la sediul Primariei Miercurea Ciuc, la locuintele primarului Robert-Kalman Raduly si viceprimarului Domokos Szoke, dar si la sediile firmelor Garden Center Grup SRL, Topo Service SA, domiciliul lui Eross Zoltan si sediul RVA Mures Insolvency Specialists.

Sursele citate de Agerpres sustin ca in cauza sunt implicate firme si interese ale primarului in alocarea locurilor de parcare.

Potrivit acestora, firma City Parking ar fi dat primarului mita de 10.000 euro lunar ca edilul, in exercitarea atributiilor de serviciu, sa le acorde facilitati pentru concesionarea locurilor de parcare si chiar a dat dreptul acestei societati sa amendeze soferii care parcheaza neregulamentar pe raza municipiului.

Perchezitii DNA la Miercurea Ciuc: Primarul si viceprimarul, anchetati pentru luare de mita

Primarul ar mai fi primit mita de 200.000 lei in schimbul obtinerii autorizatiilor de constructie si pentru realizarea amenajarilor rutiere necesare construirii si functionarii hipermarketului Dedeman.

Aceleasi surse au mentionat ca ar exista suspiciuni fata de edil si pentru abuz in serviciu in legatura cu atribuirea unei locuinte ANL in favoarea unui consilier judetean la CJ Harghita, cu care se afla in relatii apropiate.

De asemenea,... mai mult


Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 10:50

4 comentarii
Perchezitii DNA la Miercurea Ciuc: Primarul si viceprimarul, anchetati pentru luare de mita (Video)

Perchezitii DNA la Miercurea Ciuc: Primarul si viceprimarul, anchetati pentru luare de mita (Video)

Procurorii DNA fac perchezitii, miercuri dimineata, la sediul Primariei Miercurea Ciuc, precum si la locuinta primarului Raduly Robert Kalman (UDMR), viceprimarul orasului Antal Attila spunand ca anchetatorii i-au solicitat mai multe contracte, fara a preciza insa despre ce este vorba.

In fata Primariei Miercurea Ciuc se afla patru masini ale DNA, iar alte doua sunt in fata blocului in care locuieste primarul. De asemenea, au loc perchezitii si la locuinta viceprimarului Szoke Domokos.

Conform unor surse judiciare, procurorii DNA au venit la sediul Primariei Miercurea Ciuc dupa ora 6.00 si au pus sigilii pe tot culoarul unde sunt birourile primarului si viceprimarilor. Accesul in sediul Primariei Miercurea Ciuc este blocat.

Viceprimarul orasului Antal Attila a spus ca procurorii DNA i-au cerut mai multe contracte si hotarari ale Consiliului Local Miercurea Ciuc.

"De la mine au solicitat colaborarea privind predarea unor documente oficiale. Este vorba despre contracte, hotarari de consiliu, mai multe documente", a afirmat viceprimarul.

El a mai spus ca procurorii "si-au stabilit cartierul general" in biroul sau, sustinand, totodata, ca nu stie daca anchetatorii se afla si in alte birouri.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca in acest dosar ar fi vizati primarul orasului, Raduly Robert Kalman, si cei doi viceprimari, Antal Attila si Szoke Domokos, in legatura cu atribuirea unor contracte de achizitii in schimbul primirii unor sume.

Intr-un... mai mult


Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 08:42

4 comentarii
Primar din Harghita, amendat pentru arborarea steagului unguresc

Primar din Harghita, amendat pentru arborarea steagului unguresc

Primarul localitatii Madaras din Harghita va fi amendat cu 4.000 de lei de catre prefectul Jean-Adrian Andrei, pentru ca a arborat steagul Ungariei pe cladirea primariei.

Corpul de Control din judet a constatat ca drapelul unguresc nu este atarnat pe caldirea primariei doar in zilele de sarbatoare ale etnicilor maghiare, ci si in restul perioadelor din an, cand nu ar fi normal sa se afle acolo, transmite Romania TV.

In prezent, au loc mai multe controale in localitatile din Harghita, vizate fiind fatadele institutiilor publice din judet, care arboreaza steagul Ungariei si pe cel al Tinutul Secuiesc in afara sarbatorilor dedicate acestei minoritati.

Aceasta este prima sanctiune aplicata in cazul scandalului romano-ungar si vine la doar o zi dupa ce secretarului de stat maghiar Nemeth Zsolt al Ministerului Afacerilor Externe, Nemeth Zsolt, a declarat ca maghiarii din Transilvania sunt supusi unei agresiuni simbolice, prin interzicerea etalarii emblemelor nationale si etnice. mai mult


Joi, 07 Februarie 2013, ora 14:11

4 comentarii
9.000 de romani depind doar de deciziile maghiarilor

9.000 de romani depind doar de deciziile maghiarilor

Aproximativ 20% dintre romanii care locuiesc in judetul Harghita sunt reprezentati in consiliile locale doar de maghiari, in vreme ce la carma primariilor nu exista niciun primar roman.

Locuitorii oraselor Mirecurea Ciuc si Gheorgheni nu au niciun consilier local sau primar roman, pentru ca in campaniile electorale candidatii romani sunt siguri de victorie, nedorind sa formeze un front comun pentru a trece macar de pragul de 15%.

Orgoliile dintre partide sunt uriase chiar si in acest judet, iar candidatii PSD, PNL si PDL nu au nicio sansa in fata celor de la UDMR care obtin, de regula, circa 85% din sufragii.

Consiliul Local al orasului Gheorgheni nu a mai avut un consiler roman din anul 1999, primaria fiind condusa in totalitate de politicieni maghiari. Chiar daca in ultimii 25 de ani numarul romanilor care traiesc in acest oras a scazut cu circa 20 de procente, cei 2.000 de cetateni romani, adica 10% din populatia localitatii, isi doresc macar un consilier roman.

Situatia din Miercurea Ciuc este similara celei din Gheorgheni. Peste 7.000 de cetateni romani traiesc la mana maghiarilor, in conditiile in care romanii nu au reusit la ultimele alegeri locale sa obtina mai mult de 6.72%, cel mai bine cotat fiind Jean Adrian Andrei, candidatul din partea Partidului Social Democrat.

Doar 7 localitati din judet sunt conduse de romani, doua orase - Toplita si Balan, si cinci comune, toate situate in partea de nord a Harghitei. mai mult


Marti, 05 Octombrie 2010, ora 01:44

35 comentarii
Romanii, insultati de o primarie din Harghita

Romanii, insultati de o primarie din Harghita

Edilii din Cristur neaga continuitatea daco-romana si etnogeneza latina a poporului roman, subliniind ca intrarea trupelor horthyste in Ardealul ocupat, dupa "revenirea de la Viena", a fost "primita de locuitorii orasului cu entuziasm nemarginit".

Dincolo de faptul ca informatiile continute pe pagina de internet a Primariei orasului Cristuru Secuiesc, judetul Harghita, (de gasit, alta ciudatenie, la adresa www.kezdi.ro sunt in majoritate in limba maghiara, informatiile cuprinse la rubrica "scurt istoric" sunt de-a dreptul socante pentru orice cititor roman.

Daca ar fi sa dam crezare conducerii Primariei din Cristuru Secuiesc, daco-romanii ar fi disparut cu totul din estul Transilvaniei, astfel incat, la sosirea lor in Transilvania, la inceputul mileniului II "descalecatorii unguri au intalnit o populatie sporadica, slava".

Dintr-o singura fraza sunt negate, astfel, atat continuitatea daco-romana in Transilvania, cat si etnogeneza latina, nord-dunareana, a poporului roman. Cu alte cuvinte, romanii ar fi un neam de origine slava, pripasit, nu se stie cum si de unde, in interiorul arcului carpatic.

De altfel, ca sa fie lucrurile si mai clare, edilii din Cristuru Secuiesc o spun, negru pe alb: "Intrucat istoricii statului national unitar roman promoveaza teorii false de continuitate, trebuie sa spunem clar, ca pentru zona noastra - ca de altfel pentru toate zonele Transilvaniei - nu se poate dovedi nici un fel de continuitate ... daco-romana".

Venind mai spre... mai mult


Vineri, 02 Iulie 2010, ora 16:12

33 comentarii
Primarii din Covasna si Harghita au discutat despre autonomia Tinutului Secuiesc

Primarii din Covasna si Harghita au discutat despre autonomia Tinutului Secuiesc

Cinci primari de orase din judetele Covasna si Harghita, plus presedintii celor doua consilii judetene, s-au intalnit, la sfarsitul saptamanii trecute, la Oituz, pentru a discuta despre proiectele comune pentru urmatorii ani.

Invitatia la discutii, lansata de primarul din Sfantu-Gheorghe, Antal Arpad, a cuprins o analiza a situatiei politice actuale si intocmirea unei liste de evenimente si activitati care se vor derula in comun intre cele doua judete, informeaza NewsIn.

Printre subiectele atinse a fost si cel al pregatirii autonomiei teritoriale, iar participantii la intalnire au cazut de acord sa realizeze materiale de background si sondaje, care vor identifica pasii urmatori care trebuie facuti pentru autonomie. Toate informatiile urmeaza sa fie cuprinse intr-un memorandum.

Primarii au mai decis sa editeze o monografie a Tinutului Secuiesc, care va sta la baza redactarii manualului istoriei comunitatii maghiare din judetele Covasna si Harghita si care va prezenta regiunea si din punct de vedere etnografic si social. In cadrul aceleiasi intalniri, s-a discutat si despre o maca regionala comuna - produssecuiesc.ro, in vederea prezentarii valorilor secuiesti, lansarea unui sistem de premiere in acest domeniu si folosirea simbolurilor secuiesti.

Potrivit liderilor prezenti la intalnirea din Covasna, ar fi benefica pentru colaborarea dintre cele doua judete si infiintarea unui fond educational pentru tinerii care se intorc aici dupa terminarea studiilor... mai mult


Luni, 12 Ianuarie 2009, ora 11:00

2 comentarii
Primarii din Harghita si Covasna sprijina autonomia Caracalului

Primarii din Harghita si Covasna sprijina autonomia Caracalului

Primarii maghiari de municipii si presedintii de Consiliu Judetean din Covasna si Harghita au anuntat ca vor sa sprijine realizarea autonimiei in Caracal, presupunand ca asa se va accepta si autonomia Tinutului Secuiesc.

Aceasta discutie a avut loc intre primarii de mincipii din Covasna si Harghita si presedintii celor doua consilii judetene.

"Daca putem avea atata autonomie cat are Caracal, atunci sa ii ajutam sa obtina autonomie. Am spus ca sprijinim regionalizarea Olteniei si o sa-i ajutam cu informatii ca sa inteleaga si le venim in sprijin sa vada ce bine ar fi sa aiba o descentralizare mai mare", a declarat Antal Arpad, primarul din Sfantu-Ghorghe.

Presedintele Traian Basescu a declarat, cu diferite ocazii, ca dezaproba autonomia teritoriala pe criterii etnice si a precizat ca este adeptul unei autonomii egale pe toata suprafata Romaniei, care este stat unitar. El a mentionat de mai multe ori acest oras, atunci cand s-a declarat de acord cu autonomia Tinutului Secuiesc "ca la Caracal". mai mult


Vineri, 31 Octombrie 2008, ora 16:57

5 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba