primarii subventii incalzire

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Oprescu: Putem asigura apa calda si caldura cetatenilor. M-am obisnuit cu franele trase

Oprescu: Putem asigura apa calda si caldura cetatenilor. M-am obisnuit cu franele trase

Municipalitatea poate asigura apa calda si caldura cetatenilor "in acelasi regim de subventie", a declarat miercuri primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Ce se va intampla cu pretul gazelor nu este la indemana mea, dar o sa cautam sa avem la indemana o serie intreaga de lucruri sa putem sa protejam cetatenii din punct de vedere financiar", a spus Oprescu, prezent la deschiderea Academiei de Tenis de pe Arena Nationala.

El a mai aratat ca proiectul privind transferul pachetului de actiuni emise de Electrocentrale Bucuresti SA din proprietatea privata a statului in cea a Capitalei este pe ordinea de zi a sedintei Guvernului.

"Cel putin era aseara. M-am obisnuit cu franele trase. Sa stiti ca unii nu sunt chiar fericiti ca s-a terminat cu ocolisurile si cu ingineriile financiare, dar pana la urma vom reusi sa o facem. Ceea ce este cert este ca Primaria va subventiona jumatate din pretul gigacaloriei, dar vom vedea ce va fi pe anul care vine", a afirmat edilul general al Bucurestiului.

Oprescu a dat asigurari ca RADET are bani pentru reparatii

"Sigur ca au bani pentru reparatii. Nu vor avea bani atunci cand se va strica o conducta de 10 km si va fi mai greu, dar au avut intotdeauna si in fiecare an. Sigur ca mai putini, pentru ca au fost la discretia ELCEN, care, varsand banii intr-un cont escrow, i-a dat pe brice, ace si popice", a adaugat primarul Capitalei.

Reprezentantii Sindicatului Liber Independent RADET au sustinut marti ca din ianuarie 2015... mai mult


Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 15:36

1 comentariu
Ponta promite ajutoare la incalzire - Care sunt masurile luate in considerare

Ponta promite ajutoare la incalzire - Care sunt masurile luate in considerare

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca Guvernul pe care il conduce va acorda ajutoare financiare pentru a subventiona pretul gigacaloriei, evitand astfel o crestere a facturilor la incalzire.

"Banii vor fi acordati indiferent de culoarea politica a primarului, ca e de la PDL sau de la PNL", a precizat prim-ministrul, la sedinta de Guvern.

Concret, masurile nu au fost anuntate, dar sunt mai multe variante luate in calcul.

Printre ele se numara si ajutorul dat primariilor pentru reabilitatea Centralelor Electrice de Termoficare (CET) sau compensarea unor datorii ale furnizorilor de agent termic.

O alta solutie ar fi aceea de a oferi ajutor primariilor pentru a rezolva problema de termoficare, prin acordarea de garantii pentru obtinerea unor credite bancare de catre autoritati sau sprijin pentru asigurarea de gaze naturale.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a spus ca limita subventiilor nu poate depasi 1.800 de lei si ca va fi regandita strategia prin care se vor da aceste ajutoare, pentru a veni in sprijinul cat mai multor persoane.

Mariana Campeanu: Vom continua sa acordam ajutoare pentru incalzire

Guvernul a anuntat ca va ajuta populatia in ceea ce priveste facturile la incalzire, avand in vedere ca, anul trecut, subventiile de incalzire au fost reduse, in acordul cu Fondul Monetar International.

In iarna trecuta, au primit ajutoare de incalzire doar doua categorii de persoane defavorizate, cei care au venituri mai mici de 155 de lei, care... mai mult


Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 17:05

10 comentarii
Ajutoare pentru incalzire: injumatateste Guvernul numarul beneficiarilor?

Ajutoare pentru incalzire: injumatateste Guvernul numarul beneficiarilor?

Conditiile impuse de Guvern pentru acordarea de ajutoare pentru incalzire sunt menite a diminua cat de mult posibil numarul persoanelor care vor beneficia de acestea, specificand, de exemplu, ca persoana respectiva sa nu aiba drujba sau cont bancar cu peste 3.000 de lei.

"Au un singur scop: sa reduca ajutoarele mult promise, sa injumatateasca cifrele anuntate acum vreo saptamana. De principiu, daca vrei sa ajuti, nu pui conditii. Ce legatura are viata omului de acum un an cu cea de acum? Ajutorul il dai acum, nu acum un an", a declarat, pentru Ziare.com, Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania (FAPR).

Potrivit conditiilor incluse in normele de aplicare a prevederilor OUG 70/2011, persoanele care detin mai mult de o locuinta, terenuri de orice fel (inclusiv pasuni sau livezi), dar si o drujba functionala, un scuter sau motoreta mai noua de zece ani nu pot primi ajutorul de la stat pentru suportarea costurilor aferente incalzirii.

Aceste conditii pun mai multe probleme logistice, potrivit fostului ministru al Muncii, Mariana Campeanu.

"Sunt imposibil de verificat. Eu nu stiu cati oameni ar trebui sa se duca sa caute in casa oamenilor o drujba sau sa faca ancheta in sat, sa intrebe daca omul are sa nu drujba. Si pe urma ce face, o probeaza, cand vine, daca omul spune ca nu e functionala", a comentat Campeanu, pentru Ziare.com

"Eu cred ca aceste prevederi sunt facute in mod special ca sa se poata abuza de ele, ca aceste... mai mult


Joi, 15 Septembrie 2011, ora 12:31

9 comentarii
Ai o drujba sau un scuter? Adio, ajutor de incalzire! - vezi toate conditiile

Ai o drujba sau un scuter? Adio, ajutor de incalzire! - vezi toate conditiile

Aveti mai mult de trei vaci, depozite bancare de peste 3.000 de lei sau un scuter mai nou de 10 ani? In acest caz, nu veti beneficia de ajutorul de stat pentru incalzirea locuintei, oferit de stat.

Asa reiese din normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de Urgenta privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, aprobate, miercuri, de Guvern.

Prin OUG 70/2011, s-a stabilit acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei doar pentru familiile al caror venit pe membru este de pana la 786 de lei pe luna si pentru persoanele singure ale caror venituri sunt mai mici de 1.082 de lei.

O alta modificare, introdusa de Guvern din aceasta iarna, vizeaza cresterea procentului de dosare ca vor fi verificate, prin efectuarea de anchete sociale la domiciliu sau resedinta solicitantului, de la 3 la suta, cat era anterior, la 60 la suta din dosarele depuse.

Anchetele sociale se vor realiza de catre personalul de asistenta sociala din subordinea consiliului local sau, dupa caz, de persoanele cu atributii in domeniul asistentei sociale din aparatul de specialitate al primarului.

Prin normele metodologice, Guvernul a stabilit si proprietatile care va elimina, automat, din "cursa" pentru primirea ajutoarelor pentru incalzire.

Bunuri imobile

In aceasta categorie sunt incluse cladirile sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu si a anexelor gospodaresti (case de vacanta, piscine, saune si altele), precum si alte imobile... mai mult


Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 18:52

5 comentarii
PDL apeleaza la primari pentru reducerea costurilor incalzirii

PDL apeleaza la primari pentru reducerea costurilor incalzirii

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, ca formatiunea din care face parte apeleaza la primari si consiliile locale pentru a lua masurile pe care noul Cod Fiscal le pune la dispozitie in scopul reducerii facturilor la incalzire.

Voinescu a vorbit despre ajutoarele acordate celor care isi reabiliteaza termic locuinta prin intermediul certificatelor verzi si sustinerea acordata pentru cinci ani celor care isi vor renova fatadele.

"Decizia urmeaza sa fie luata de consiliile locale - PDL face un apel catre primarii din Romania si membrii consiliilor locale sa tina cont de acest instrument pe care Codul Fiscal il pune la dispozitia lor (...)Guvernul intelege ca reforma in Romania, in cazul acesta reforma in plan fiscal, nu se poate face decat in parteneriat cu structurile locale. Viziunea noastra vizeaza un parteneriat strans intre administratia centrala si cea locala", a spus Voinescu intr-o conferinta de presa.

La inceputul acestei luni, Guvernul a anuntat eliminarea subventiilor la incalzire, dar si faptul ca ajutoarele de incalzire "pentru cei care au nevoie" vor creste. Subventionarea incalzirii a cazut astfel in sarcina autoritatilor locale. mai mult


Joi, 08 Septembrie 2011, ora 15:30

1 comentariu
Boc: Vor avea bani de incalzire primariile care n-au dat bani pe panselute

Boc: Vor avea bani de incalzire primariile care n-au dat bani pe panselute

Premierul Boc a declarat vineri la Alba Iulia ca primariile care nu au dat bani pe "panselute" sau pe "prostii" si si-au modernizat centralele termice vor avea bani pentru ajutoarele de incalzire pentru populatie.

"Primariile care si-au facut din timp treaba si au modernizat centralele termice, au trecut pe cogenerare, au modernizat CET-urile si au pierderi va fi foarte simplu sa acorde in continuare acele subventii sau ajutoare si sa nu creasca pretul la factura. In alte parti, unde nu s-a facut, pretul va creste, dar trebuie sa se stie ca acest pret a crescut datorita incompetentei locale, nu datorita eliminarii subventiei si transformarii in ajutoare de incalzire. La nivel local, este la latitudinea lor sa acorde in continuare aceleasi subventii", a spus Boc, la reuniunea Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor din Romania.

"Noi am trecut in ordonanta ca autoritatile locale daca au bani pot sa dea ajutoare de incalzire si la alti cetateni. In functie de resursele proprii pot aproba prin hotarare de consiliu local ajutoare peste transele si procentele stabilite. Pot sa aloce daca s-au gospodarit bine. Daca n-au cumparat panselute, pot avea resurse, daca n-au dat banii pe prostii au bani in buget ca sa poata sprijini populatia in perioada de iarna", a subliniat premierul.

El a reiterat ca autoritatile locale nu trebuie sa faca niciun efort suplimentar decat sa dea "macar jumatate" din subventia pe care au dat-o anul trecut. mai mult


Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 21:50

1 comentariu
Zeci de familii din Alba au dat declaratii false si vor restitui subventiile de incalzire

Zeci de familii din Alba au dat declaratii false si vor restitui subventiile de incalzire

Zeci de familii din Alba Iulia vor restitui subventiile pentru incalzirea locuintei primite in aceasta iarna, deoarece au dat declaratii false in dosarele pe baza carora au primit acesti bani.

Directorul Serviciului Social din cadrul Primariei Alba Iulia, Delia Cristescu, a declarat, duminica, pentru Puterea, ca inspectorii sociali au verificat prin sondaj peste 200 de dosare privind acordarea ajutorului de incalzire, iar in 40 de cazuri au fost descoperite nereguli.

In majoritatea cazurilor, beneficiarii au declarat date care nu corespund cu situatia reala, declarand mai multi membri ai familiei sau un venit mai mic.

In toate cele 40 de cazuri Serviciul Social a dispus sistarea platii subventiilor pentru incalzirea locuintei si va obliga beneficiarii sa restituie banii primiti, acestia fiind pasibili si de pedepse penale pentru fals in declaratii. mai mult


Duminica, 13 Februarie 2011, ora 19:39

1 comentariu
Energia in Bucuresti, subventionata in functie de venit

Energia in Bucuresti, subventionata in functie de venit

In proiectul de buget pe 2011 al Primariei Municipiului Bucuresti se prevede subventionarea diferentiata, in functie de venit, a energiei termice pentru populatie, a afirmat, marti, primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

"E sistemul pe care l-am propus de anul trecut. Vom vedea daca va fi aprobat", a spus Oprescu.

Conform sistemului, bucurestenii vor plati energia termica in functie de venituri, urmand ca Primaria Capitalei sa nu mai acorde subventii pentru persoanele care au venituri de peste 2.500-3.000 de lei.

Astfel, bucurestenii care depasesc plafonul de venituri impus de primarie vor plati pretul intreg al gigacaloriei, care este de peste 300 de lei.

In cazul bucurestenilor cu venituri mai mici, Primaria Capitalei va stabili plafoane pentru acordarea ajutoarelor de incalzire. In cazul celor cu venitul minim pe economie subventia ar putea fi si de 100%.

Conform calculelor facute de edili, in Bucuresti, pretul subventionat unei gigacalorii va urca de la 124 lei, cat este in prezent, pana peste 300 de lei, cresterea fiind de 250%.

Jumatate din populatia Capitalei va plati mai mult pentru apa calda si caldura, care nu vor mai fi subventionate, potrivit primarului general Sorin Oprescu. Primarul a afirmat ca de subventii au nevoie doar 46-48% dintre bucuresteni. mai mult


Marti, 08 Februarie 2011, ora 16:03

2 comentarii
Constanta: Populatia va plati la iarna 150 de lei pe gigacalorie

Constanta: Populatia va plati la iarna 150 de lei pe gigacalorie

Locuitorii municipiul Constanta vor plati 150 de lei pe gigacalorie pentru agentul termic, la iarna, fata de 119 lei si, ulterior, 137 de lei platiti in sezonul rece 2009/2010, sume subventionate de administratia locala si de Guvern.

Radu Mazare a declarat, marti, ca pretul gigacaloriei este "putin crescut" din cauza cresterilor survenite la TVA si la tariful de furnizare a agentului termic practicat de CET, Constanta avand insa cel mai scazut pret pentru populatie, la nivel national, dupa Bucuresti.

"Problema grava este ca subventia care se aseaza peste pretul real, in asa fel incat populatia sa plateasca 150 de lei, vine din doua directii. De la primarie, in proportie de 55%, adica vreo 97 de lei, si 45% de la bugetul de stat. Intotdeauna au existat intarzieri in decontarea acestor bani, insa anul acesta, nu stim ce se va intampla. (...) Oficial au spus ca vor acorda acesti bani, ei sunt si calculati in Monitorul Oficial, insa in Legea bugetului nu sunt trecuti toti, iar de primit am primit si mai putini", a explicat Radu Mazare.

Potrivit acestuia, daca Guvernul nu va aloca subventia de 45%, ori se vor acumula datorii la RADET si, respectiv, la CET, existand riscul intreruperii furnizarii agentului termic, ori administratia locala va fi nevoita sa creasca pretul gigacaloriei sau sa suporte ea intreaga valoare a subventiei, bani de care insa nu dispune si nici nu are de unde sa-i "mai taie" din bugetul local.

"Discutam de bani foarte multi, de peste cinci... mai mult


Marti, 05 Octombrie 2010, ora 19:14

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  2. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  3. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  4. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  5. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  6. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  7. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  8. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  9. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  10. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae