probe examen academia politie

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Concurenta mare la Academia de Politie - 6 candidati pe un loc la Jandarmi (Video)

Concurenta mare la Academia de Politie - 6 candidati pe un loc la Jandarmi (Video)

Aproape 3.000 de absolventi de liceu s-au inscris in acest an la examenul de admitere in Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din cadrul Ministerului de Interne, cea mai mare concurenta inregistrandu-se la Facultatea de Politie - specialitatea Jandarmi.

La aceasta specialitate, pentru cele 34 de locuri scoase la concurs s-au inscris 215 candidati (6,32 inscrisi/loc), in timp ce la specialitatea Politie pentru cele 355 locuri scoase la concurs s-au inscris 1.782 candidati (5,02 inscrisi/loc), se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Alte 603 locuri au fost repartizate astfel: 495 la Facultatea de Politie (115 la specializarea Drept si 380 la specializarea Ordine si Siguranta Publica), 50 la Facultatea de Pompieri, 20 la Facultatea de Arhivistica si 38 de locuri la forma de invatamant cu frecventa redusa, specializarea ordine si siguranta publica.

Au inceput examenele de admitere la facultate: Unde sunt 85 de candidati pe un loc

"Daca in trecut numarul de baieti inscrisi la examenul de admitere in Academia de Politie era mult mai mare comparativ cu cel al fetelor, in ultimii ani tot mai multe tinere s-au inscris la concursul de admitere la specializarile politie, politie de frontiera sau jandarmerie. In acest an, 832 dintre candidati sunt fete", se mai precizeazsa in comunicatul citat.

Ultima proba a examenului va avea loc, joi, 31 iulie.

Admiterea la facultate 2014: Universitatile din tara cu cea mai mare concurenta

Academia de Politie... mai mult


Marti, 22 Iulie 2014, ora 16:45

2 comentarii
Incep inscrierile pentru admiterea la Academia de Politie - vezi cate locuri sunt

Incep inscrierile pentru admiterea la Academia de Politie - vezi cate locuri sunt

Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" scoate la concurs peste 400 de locuri in cele trei facultati ale sale, inscrierea candidatilor pentru examenul de admitere urmand sa se faca pe 20 iulie.

Dintre acestea, 389 de locuri sunt pentru invatamantul cu frecventa - la Facultatea de Politie, cea de Pompieri si cea de Arhivistica, iar 26 de locuri sunt pentru invatamantul cu frecventa redusa, doar in cadrul Facultatii de Politie.

La Facultatea de Politie exista doua specializari - Drept (48 de locuri cu frecventa, la zi), respectiv Ordine si Siguranta Publica (Politie - 175 locuri la zi, Politie de frontiera - 175 locuri la zi, Jandarmi - 50 locuri la zi, Penintenciare - 31 locuri la zi).

La Facultatea de Pompieri exista o singura specializare, cea de Instalatii pentru constructii-pompieri, unde sunt scoase la concurs 35 de locuri pentru invatamant cu frecventa.

La Facultatea de Arhivistica au fost scoase la concurs 20 de locuri pentru invatamantul la zi, la singura specializare a facultatii, cea de Arhivistica.

Incepe admiterea la Academia de Politie din Bucuresti

De asemenea, tot in cadrul Facultatii de Politie, la specializarea Ordine si Siguranta Publica, au fost scoase la concurs mai multe locuri la invatamantul cu frecventa redusa: 18 pentru Politie, 3 pentru Politia de Frontiera si 5 pentru Jandarmi.

Dupa inscriere, in perioada 22 - 28 iulie, se vor sustine probele obligatorii din cadrul examenului de admitere la Academia de Politie "Alexandru... mai mult


Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 23:06

1 comentariu
Bataie pe locuri la admiterea la Academia de Politie

Bataie pe locuri la admiterea la Academia de Politie

In ciuda faptului ca cel putin 10.000 de politisti sunt amenintati cu disponibilizarea, la examenul de admitere pentru Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" concurenta e acerba, de circa trei candidati pe un loc.

Aproape 1.800 de absolventi de liceu participa, marti, la proba scrisa a examenului de admitere, tinerii concurand pentru aproape 546 de locuri pentru anul universitar 2011-2012, din care 60 la specializarea "drept", 203 la specializarea "ordine si siguranta publica", 55 la pompieri si 30 la arhivistica, informeaza Mediafax.

Examenul se va da in sali supravegheate de camere video, masura dispusa pentru prima data in istoria unitatii de invatamant.

La examenul de admitere din acest an s-au inscris, in faza initiala, 2.654 de candidati. In urma vizitei medicale, numarul acestora a ramas de 2.576, iar in urma probelor fizice doar 1.750 de candidati, reprezentand o concurenta de 4,3 absolventi pe loc la politie, 3,4 pe loc la Politia de Frontiera, 3,9 pe loc la Jandarmerie, 2,3 pe loc la penitenciare si 2,4 pe loc la pompieri.

In 2010, numarul candidatilor inscrisi in faza initiala a fost de aproape 4.800, in urma probelor fizice ramanand in concurs peste 3.000.

Rezultatele vor fi afisate pe Internet si la avizierul Academiei cel tarziu miercuri dimineata. mai mult


Marti, 26 Iulie 2011, ora 12:43

5 comentarii
Se deschide Academia Politica - vezi ce profesori vor preda cursantilor

Se deschide Academia Politica - vezi ce profesori vor preda cursantilor

Institutul de Studii Populare anunta deschiderea cursurilor la Academia Politica a ISP, un program deschis tinerilor intre 18 si 25 de ani, membri sau ne-membri ai OT PD-L, printre profesorii care vor preda cursantilor fiind Cristian Preda, Theodor Stolojan, Monica Macovei si Sever Voinescu.

Anuntul privind infiintarea Academiei Politice a fost facut pe blogul sau de europarlamentarul PD-L Cristian Preda. Potrivit acestuia, cursurile se intind pe o perioada de trei luni si au loc saptamanal la sediul ISP, prezenta fiind obligatorie.

Dupa absolvirea cursurilor urmeaza un stagiu de practica la Parlamentul Romaniei. Pentru a fi admisi la cursuri, candidatii sunt rugati sa trimita pe mailul ISP un CV, precum si o scurta expunere de motive privind dorinta lor de a urma cursurile Academiei Politice a ISP pana pe data de 10 noiembrie 2010.

Acceptarea definitiva la cursuri se va face in urma unui interviu. Interviurile se vor desfasura in perioada 11-12 noiembrie. Cursurile vor incepe pe data de 19 noiembrie si vor avea loc in fiecare vineri intre orele 16 si 20.

Tematicile cursurilor vor fi : "Constitutia Romaniei", curs care va fi tinut de profesorul Ioan Stanomir, care a fost si presedinte al Comisiei prezidentiale pentru revizuirea Constitutiei, "Valorile populare" si "Campaniile electorale, aspecte legislative si practice", cursuri tinute de consilierul de stat din Administratia Prezidentiala Catalin Avramescu, "Sistemul de partide din Romania", curs tinut de... mai mult


Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 20:55

2 comentarii
Alte articole despre: Academia Politica, cursuri sediu ISP
Aglomeratie mare la admitere la Academia la Politie

Aglomeratie mare la admitere la Academia la Politie

Aglomeratie mare la inscrierile la Academia la Politie, unde sute de candidati stau in caldura de 30 de grade, in curtea academiei.

Chiar daca salariile in administratie s-au redus cu 25% si chiar daca se fac restructurari in sistemul bugetar, la sectia de Politie sunt 9,6 candidati inscrisi pe un loc, la Jandarmerie 6,5 si la Politia de Frontiere 4,5 pe un loc.

Candidatii trebuie sa implineasca anumite criterii, sa aiba maxim 28 de ani, minim nota 8 la purtare si anumite cerinte fizice.

De luni, incepe admiterea pe anul 2010 la Academia de Politie, unde pana acum s-au inscris circa 5.775 de candidati pe 754 de locuri (in medie, 8 candidati pe loc).

Candidatii trebuie sa sustina incepand de luni mai multe probe eliminatorii pe parcursul intregii saptamani, dar si vizitele medicale, relateaza Realitatea TV. Aceasta este prima etapa a examenelor.

Dupa aceasta, urmeaza probele scrise la trei discipline: gramatica limbii romane, istoria Romaniei si o limba straina. Probele scrise vor fi sustinute in 27-28 iulie, in doua etape. Candidatii vor primi rezultatul in sala, dupa terminarea subiectelor. Probele vor fi inregistrate video.

Anul acesta sunt cu 100 de locuri mai mult decat in 2009. mai mult


Duminica, 18 Iulie 2010, ora 13:10

Incepe admiterea la Academia de Politie din Bucuresti

Incepe admiterea la Academia de Politie din Bucuresti

Peste 5.700 de candidati vor concura, in perioada 18 iulie - 1 august, pentru a ocupa unul din cele 754 de locuri scoase la concursul de admiterea din acest an de la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

Prima proba, cea eliminatorie, va avea loc intre 19 si 25 iulie. Pentru Facultatile de Politie si Arhivistica probele scrise sunt programate pentru zilele de 27 si, respectiv, 28 iulie, in functie de specialitatea aleasa, iar rezultatele vor fi afisate pe 29 iulie. La Facultatea de Pompieri, proba scrisa va avea loc in data de 22 iulie, cu afisarea rezultatelor pe 23 iulie 2010, se mentioneaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

La Facultatea de Politie s-au inscris 5101 candidati astfel: 315 tineri la politie de frontiera, 206 la penitenciare, 680 la jandarmi si 3507 la politie. La Facultatea de Pompieri s-au inscris 295 de candidati.

La forma de invatamant cu frecventa redusa s-au inscris 644 candidati. mai mult


Sambata, 17 Iulie 2010, ora 23:04

2 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)