proces premier ponta plagiat

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Predoiu il inteapa pe Ponta: O catastrofa, foamea de putere il tine agatat de Palatul Victoria

Predoiu il inteapa pe Ponta: O catastrofa, foamea de putere il tine agatat de Palatul Victoria

Catalin Predoiu, prim-vicepresedintele PNL si premier desemnat al acestui partid, l-a criticat din nou pe Victor Ponta, care "a prins putin curaj si a inceput din nou show-urile mediatice".

Predoiu a spus ca Romania se indreapta catre o "reala catastrofa" din cauza proastei guvernari a lui Victor Ponta, pe care l-a acuzat ca nu stie cum sa construiasca bugetul si ca nu cunoaste riscurile care planeaza asupra tarii noastre.

Predoiu: Inca avem MCV pentru ca Ponta nu a facut decat sa submineze Justitia

"Foamea de putere si frica de baroni il tin pe Ponta agatat de scaunul de la Palatul Victoria. Premierul Ponta a prins putin curaj si a inceput din nou show-urile mediatice.

Tara nu numai ca a intrat intr-un proces de declin din momentul in care Victor Ponta a fost numit premier, dar dupa trei ani de risipa, iresponsabilitate si proasta guvernare se indreapta catre o reala catastrofa. Gratie 'bunei reputatii' pe plan extern a premierului, Romania a devenit o paria pentru investitori.

Premierul Ponta nu are nici cea mai mica idee despre cum ar fi trebuit sa arate bugetul Romaniei, sau asupra riscurilor care planeaza asupra Romaniei, in contextul in care pacea nu este o realitate in lume sau in regiune", a scris pe Facebook Catalin Predoiu.

Catalin Predoiu, intepaturi la distanta cu Victor Ponta: Se simte premierul responsabil?

Prim-vicepresedintele liberal a subliniat ca interesele "baronilor" il impiedica pe premierul Victor Ponta sa ia masurile economice... mai mult


Luni, 12 Ianuarie 2015, ora 10:42

7 comentarii
Victor Ponta - Calcaiul lui Ahile

Victor Ponta - Calcaiul lui Ahile

Candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale are mai multe puncte vulnerabile, scoase in evidenta si disecate de presa si contracandidat.

Plecand de la chestiuni din tinerete legate de teza de doctorat sau legatura cu procurorul sinucigas Panait si ajungand la relatia love-hate cu Justitia din Romania, orientarea ca premier spre China si dezastrul organizarii turului I in diaspora, fiecare dintre temele pe care a fost atacat Victor Ponta poate constitui calcaiul lui Ahile in vederea scrutinului de duminica.

Klaus Iohannis - Calcaiul lui Ahile

Este greu de intuit care dintre punctele considerate slabe ale lui Victor Ponta va conta intr-adevar pentru cei care merg la vot in turul doi.

Cariera sa politica din ultimii ani, in special dupa preluarea sefiei PSD si a Guvernului, a fost marcata de numeroase scandaluri, mai mici sau mai mari, care i-au permis presedintelui Traian Basescu, principalul sau adversar politic, sa il catalogheze in timp drept "las, mincinos, periculos, corupt".

Plagiatul

Unul dintre cele mai mari scandaluri care l-au avut ca proganist pe Victor Ponta este cel al plagiatului. Liderul PSD a fost acuzat de celebra revista stiintifica "Nature" ca a plagiat peste 100 de pagini din teza de doctorat intocmita sub coordonarea lui Adrian Nastase. Universitatea Bucuresti a consultat experti straini care au confirmat ca Ponta a plagiat "texte si idei" si a cerut Ministerului Educatiei anularea diplomei sale de doctor in Drept, insa... mai mult


Sambata, 15 Noiembrie 2014, ora 21:42

45 comentarii
Ponta nu va fi cercetat penal pentru plagiat - decizie definitiva

Ponta nu va fi cercetat penal pentru plagiat - decizie definitiva

Un complet de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis luni ca premierul Victor Ponta nu va fi cercetat penal pentru plagiat.

Magistratii au respins contestatia depusa impotriva deciziei date in primavara trecuta de procurori de neincepere a urmaririi penale a lui Victor Ponta pentru plagierea tezei de doctorat, confirmata de experti internationali la solicitarea Universitatii Bucuresti.

Decizia instantei este definitiva, neputand fi atacata.

Adrian Papahagi a comentat pe Facebook spunand ca pentru el, personal, "nu e vorba de un 'presupus' plagiat, ci de unul cat se poate de real".

"Am documentat eu insumi, pe langa sursele romanesti, inca un autor plagiat: avocatul francez William Bourdon. Singura sansa de a-l obliga pe Ponta sa-si recunoasca fapta si sa-si dea demisia, cum a promis in interviul pentru El Pais, este internationalizarea cazului. Nu cred insa ca William Bourdon, apropiat de Francois Hollande, va fi dispus sa faca plangere in Franta. Desi i-am trimis dovezile cu multe luni in urma, nu a avut nicio reactie", a mai comentat acesta.

Plagiatul lui Ponta: Papahagi prezinta noi argumente legate de copy-paste-ul din William Bourdon

La ultimul termen, din data de 4 martie, procurorul de caz a solicitat respingerea plangerii, pe motiv ca este inadmisibila. De asemenea, avocatul lui Victor Ponta a sustinut ca acuzatiile nu pot fi dovedite, fiind vorba despre niste coincidente.

In schimb, cei care au formulat plangerea la curtea suprema,... mai mult


Luni, 17 Martie 2014, ora 15:19

47 comentarii
Plagiatul lui Ponta, pe masa judecatorilor Inaltei Curti

Plagiatul lui Ponta, pe masa judecatorilor Inaltei Curti

Un complet de trei judecatori de la Inalta Curte decide, luni, daca decizia procurorilor de a nu incepe urmarirea penala pentru plagiatul comis de Victor Ponta este intemeiata sau nu.

Este cel de-al doilea termen in Dosarul cu numarul 3927/1/2013, deschis ca urmare a plangerii penale depuse de Mihail Neamtu, Augustin Ofiteru si Adrian Papahagi impotriva rezolutiilor procurorului de netrimitere in judecata a lui Victor Ponta, acuzat de Universitatea Bucuresti ca si-a plagiat teza de doctorat.

Universitatea Bucuresti: Victor Ponta a plagiat texte si idei

Ponta a plagiat, a decis Universitatea Bucuresti - Vezi toate documentele

Plangerea a fost depusa dupa ce procurorul de caz a decis neinceperea urmaririi penale pe numele lui Victor Ponta si Parchetul de pe langa ICCJ a mentinut aceasta decizie.

Toti cei trei semnatari ai sesizarii penale s-au prezentat luni dimineata la Inalta Curte, pentru a-si sustine punctele de vedere.

Decizia pe care o va da astazi completul de trei judecatori va fi definitiva si executorie. In cazul in care gasesc intemeiata sesizarea, procurorii de la Parchetul General vor trebui sa reia in discutie cazul.

ICCJ discuta plagiatul lui Ponta. Care sunt argumentele pentru inceperea urmaririi penale

Plagiatul lui Ponta, discutat pe 3 martie la Inalta Curte: De ce a fost amanat procesul

Intr-o postare pe Facebook, Mihail Neamtu spune ca, in opinia sa si a celorlalti doi reclamanti, fapta comisa de Victor Ponta "este o infractiune... mai mult


Luni, 03 Martie 2014, ora 10:21

23 comentarii
Plagiatul lui Ponta, discutat pe 3 martie la Inalta Curte: De ce a fost amanat procesul

Plagiatul lui Ponta, discutat pe 3 martie la Inalta Curte: De ce a fost amanat procesul

Judecatorii de la Inalta Curte au fixat pentru data de 3 martie un nou termen in procesul in care se judeca decizia Parchetului de a da NUP (neinceperea urmaritii penale) in cazul acuzatiei de plagiat aduse premierului Ponta.

Procesul a fost amanat din motive de procedura, dupa ce s-a constatat ca unul dintre cei trei semnatari ai sesizarii nu a fost citat corect, informeaza Digi24.

La termenul de astazi nu s-a prezentat decat avocatul premierului Victor Ponta. Completul de trei judecatori al Inaltei Curti a decis ca Mihail Neamtu, Augustin Ofiteru si Adrian Papahagi vor fi din nou citati pentru data de 3 martie si vor trebui sa se prezinte pentru a-si sustine plangerea.

ICCJ discuta plagiatul lui Ponta. Care sunt argumentele pentru inceperea urmaririi penale

Adrian Papahagi a explicat la postul Digi24 ca s-a consultat cu avocatul comun si au cazut de acord ca este mai bine sa nu se prezinte la termenul de astazi pentru ca actiunea sa nu fie interpretata politic, dar a dat asigurari ca data viitoare se va prezenta in fata instantei.

Vicepresedintele Partidului Miscarea Populara a reamintit ca el nu era implicat politic la momentul depunerii sesizarii si a subliniat ca aceasta actiune reprezinta "revolta unor universitari cinstiti, cu doctorate luate cinstit, in fata unui plagiat".

Adrian Papahagi are un doctorat in studii medievale ("summa cum laude") la Universitatea Paris IV-Sorbonne (1999), Augustin Ofiteru este doctor in biochimie al Institutului de... mai mult


Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 17:05

14 comentarii
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Cozile de topor ale lui Ponta l-au salvat, pana acum, de acuzatia de plagiat.

Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Cozile de topor ale lui Ponta l-au salvat, pana acum, de acuzatia de plagiat.

Pe 20 ianuarie se judeca la ICCJ contestatia la NUP-ul dat de procurori la sesizarea de plagiat a lucrarii de doctorat a lui Victor Ponta, sesizare inaintata de Mihail Neamtu, Adrian Papahagi si Augustin Ofiteru.

Noutatea ar fi ca Victor Ponta si-a retras titlul de doctor din CV-urile oficiale afisate pe site-urile Guvernului si Camerei Deputatilor, o recunoastere fara echivoc a faptului ca nu se mai considera posesor al titlului de doctor.

O alta noutate. Publicistul George Stanca a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, fiind declarat vinovat pentru faptul ca a plagiat "Jurnalul" lui Lev Tolstoi. Asadar, precedentul exista.

Sa reamintim pe ce s-a bazat rezolutia de NUP a procuroarei Mihaela Litvin, din cadrul Parchetului de pe langa ICCJ.

Faptul ca autorii plagiati nu s-au constituit parte civila, fiind membri PCR cu state vechi in nomenclatura comunista, nu este un temei. Prejudiciat a fost bugetul de stat, de la care Victor Ponta a incasat bani grei, multi ani, 25% spor la salariul de baza, in calitatea de inalt functionar public.

Prejudiciat a fost si este poporul roman, tinerii care vad ca poti sa furi si ajungi premierul tarii. Ce sa inteleaga ei din aceasta situatie?

Incadrarea juridica de fals, uz de fals si obtinerea de foloase necuvenite este la intelegerea oricui, chiar fara studii juridice de specialitate.

Procurorul de caz a solicitat o expertiza juridica la ORDA, institutie finantata din bani publici, alocati de guvern, si... mai mult


Duminica, 19 Ianuarie 2014, ora 21:07

39 comentarii
Plagiatul lui Ponta: Papahagi prezinta noi argumente legate de copy-paste-ul din William Bourdon

Plagiatul lui Ponta: Papahagi prezinta noi argumente legate de copy-paste-ul din William Bourdon

Adrian Papahagi, vicepresedinte al Partidului Miscarea Populara, prezinta noi argumente care stau la baza acuzatiei lansate in urma cu cateva luni la adresa lui Victor Ponta cu privire la plagierea unui important avocat francez, William Bourdon, apropiat al presedintelui Francois Hollande.

"Ponta spunea ca e o rana inchisa, sau cicatricea unui razboi politic. Eu spun ca e rana mereu deschisa a imposturii fondatoare pe care si-a construit cariera. Astazi incepe anul academic, iar umbra imposturii lui Ponta planeaza in continuare asupra universitatii romanesti. Iata de ce vreau sa readuc in atentia publica delictul primului ministru, care declara pentru El Pais ca va demisiona daca este dovedit plagiatul sau. Intelectual, am dovedit si rasdovedit ca Ponta e un plagiator; as vrea sa-mi pastrez increderea ca, in luna ianuarie 2014, justitia imi va da dreptate.

Cu ocazia vizitei premierului francez la Bucuresti, i-am semnalat atat domnului Ayrault, cat si presei romane si franceze, un nou caz de plagiat al autorilor Victor Ponta si Daniela Coman, de care luasem de curand cunostinta. Victima: un important avocat francez, William Bourdon", arata Adrian Papahagi intr-un comunicat remis Ziare.com.

Premierul Frantei, instiintat inainte de intalnirea cu Ponta ca acesta a plagiat dupa un avocat francez

Vicepresedintele PMP mai spune ca intre timp a reusit sa documenteze "cum se cuvine" acest nou plagiat, iar cele doua documente, cel original si cel asumat de Victor Ponta... mai mult


Luni, 30 Septembrie 2013, ora 15:46

19 comentarii
Ponta, in Die Presse: Nu sunt perfect. Am avut PR slab. Barroso, corect si echilibrat

Ponta, in Die Presse: Nu sunt perfect. Am avut PR slab. Barroso, corect si echilibrat

Premierul Victor Ponta a acordat un interviu ziarului Die Presse din Austria in care s-a aratat nemultumit de eforturile slabe de PR ale taberei sale in perioada suspendarii presedintelui, insa a precizat ca a considerat atitudinea sefului CE, Jose Manuel Barroso, ca fiind corecta si echilibrata in toata aceasta criza politica.

"Ponta bate in retragere. Premierul Romaniei recunoaste ca a pierdut lupta cu presedintele Basescu, insa isi propune un obiectiv nou: reformarea Constitutiei. Mandatul lui Ponta a fost dominat de lupta pentru putere cu presedintele Traian Basescu. Premierul a fost investit in luna mai. Acum suntem in septembrie si Basescu este inca presedinte, mai mult, a mai castigat cateva puncte de simpatie. Putem vorbi de patru luni risipite degeaba?", se intreaba autorul articolului de duminica, publicat in Die Presse si preluat de Jurnalul National.

Ponta da vina pentru infrangerea finala de la referendum pe un PR mai slab decat cel al sefului statului.

"Presedintele a reusit sa isi mobilizeze tabara. In acelasi timp, el a radicalizat alegatorii nostri. Ca premier, am fost in miezul evenimentelor si am primit destule critici din partea sustinatorilor nostri ca as fi prea moale, ca as accepta fara reactie indicatiile Comisiei Europene si ca nu am actionat impotriva anumitor decizii judecatoresti.

Cu siguranta trebuie sa invat din aceasta criza. Evident ca am facut greseli. Nu sunt perfect. Dar cat timp pot sa invat din greselile mele, cred ca exista... mai mult


Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 19:06

25 comentarii
Plagiatul lui Ponta calca toata Romania in picioare (Opinii)

Plagiatul lui Ponta calca toata Romania in picioare (Opinii)

Un lucru halucinant sta sa se intample in aceste zile in Romania. Nu este singurul, nu este nici macar cel mai popular - s-a dovedit ca doar 2% dintre romani ar fi sensibili la problema copy-paste-ului de inspiratie pontaca - dar are specificul sau nemaiintalnit pana acum.

Suntem martorii unui proces institutional prin care 85 de pagini dintr-o lucrare de doctorat, identice pana la virgula cu alte 85 de pagini dintr-o alta lucrare, vor fi decretate autentice, originale, rodul muncii separate a doi autori distincti si doar o coincidenta uimitoare cu o probabilitate de aparitie de 10 la puterea infinita.

Victor Ponta trebuie sa fie declarat doctor curat. Altfel, daca comisiile si comitetele infiintate si desfiintate rand pe rand il vor fi gasit vinovat de plagiat grosolan, Romania ar pieri. Stabilitatea interna ar fi pusa in pericol, iar demisia celui mai nou premier ar arunca tara in haos.

Probabil ca asa trebuie sa gandeasca strategii din spatele uriasei masinarii care s-a pus in functiune pentru a demonstra lumii intregi ca identicul nu este rezultatul unui simplu proces de copy si apoi paste, ci doar un asemanator ciudat si bizar, produs fara voia si fara stiinta celui de-al doilea autor.

Acum ne putem linisti. Una dintre subcomisiile tehnice din cadrul Consiliului National de Etica a spus ca Ponta NU a plagiat. In cel mai rau caz, admite subcomisia, exista "unele deficiente in ceea ce priveste trimiterile bibliografice in interiorul capitolelor".

Asta se... mai mult


Marti, 17 Iulie 2012, ora 20:58

52 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)