procese castigate universitatea spiru haret

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Peste 10.000 de studenti au castigat procesele cu Spiru Haret

Peste 10.000 de studenti au castigat procesele cu Spiru Haret

Peste 10.000 de absolventi ai Universitatii Spiru Haret au castigat pana acum procesele intentate institutiei de invatamant superior, care nu le-a eliberat diplomele de licenta.

In 80% dintre cazuri, reclamantii au castigat procesele intentate impotriva Universitatii, primindu-si diplomele de licenta. Astfel, conform Romania TV, numarul acestora depaseste 10.000.

Numarul acestora ar putea creste in urmatoarea perioada, avand in vedere ca in anul 2012, in Bucuresti, au fost depuse peste 40.000 de noi cereri in instanta, iar in primele zile ale anului 2013 au mai fost inregistrate inca 1.000 de dosare.

Scandalul diplomelor de la Spiru Haret a debutat in vara anului 2009, cand Ministerul Educatiei a blocat actele de absolvire a 50.000 de studenti care urmasera specializarile neacreditate ale Universitatii. mai mult


Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 11:22

3 comentarii
Absolventii de la Spiru Haret pot cere daune morale la proces - TV Ziare.com

Absolventii de la Spiru Haret pot cere daune morale la proces - TV Ziare.com

Absolventii de la Universitatea Spiru Haret care au suferit prejudicii la locul de munca sau pe parcursul educational pot cere daune morale la procese, arata avocatul Adrian Cuculis, care a explicat, la TV Ziare.com, care sunt pasii ce trebuie urmati.

"Orice student care a obtinut o hotarare judecatoreasca potrivit careia diploma de la Universitatea Spiru Haret (USH) trebuie recunoscuta va putea sa intenteze un nou proces Ministerului Educatiei, fie pentru daune morale viitoare, fie pentru beneficii nerealizate", a declarat avocatul Adrian Cuculis, de la biroul de avocatura Cuculis si Asociatii, la TV Ziare.com.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Adrian Cuculis

Avocatul se arata increzator in sansele absolventilor, in conditiile in care exista deja hotarari de acest tip si au existat situatii in care acestia au fost fie refuzati la angajare sau la promovarea la locul de munca, din cauza diplomelor controversate.

"Cu certitudine daca acest demers va fi facut pertinent si vor fi aduse motive fara echivoc privind prejudiciile aduse acestor studenti, vor exista hotarari definitive si irevocabile privind acordarea de daune morale studentilor. Exista in momentul de fata hotarari judecatoresti castigate la nivel de Bucuresti, impotriva USH, prin care USH este obligata sa elibereze diplomele si Ministerul Educatiei sa recunoasca aceste diplome", a declarat avocatul.

Acesta precizeaza ca exista situatii in care unii absolventi ai universitatii au fost angajati... mai mult


Vineri, 05 August 2011, ora 13:37

11 comentarii
TV Ziare.com: Cum isi pot recastiga absolventii de la Spiru Haret drepturile?

TV Ziare.com: Cum isi pot recastiga absolventii de la Spiru Haret drepturile?

Absolventii de la Universitatea Spiru Haret carora nu le sunt eliberate diplomele sau carora nu le sunt recunoscute studiile pot da in judecata Universitatea, dar si Ministerul, pentru a-si recastiga drepturile.

Reclamantii au mari sanse de a castiga procesele, spun reprezentantii Casei de Avocatura Coltuc. Monica Robu, avocat la Casa de Avocatura Coltuc, a raspuns cititorilor Ziare.com despre optiunile pe care le au absolventii care s-au trezit fara diplome si cu banii luati, in urma neglijentei ministerului.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu avocatul Monica Robu

Universitatea Spiru Haret si Ministerul Educatiei pierd proces dupa proces cu absolventii universitatii, carora nu li se elibereaza diplomele sau carora nu le sunt recunoscute actele de studii. Acestia s-au adresat in masa instantelor de judecata, iar procesele sunt castigate, deoarece in culpa sunt deopotriva Universitatea si Ministerul Educatiei.

"In ultimele saptamani, am avut tot mai multi clienti care se plang de faptul ca universitatea Spiru Haret nu elibereaza diplome de licenta sau nu li se recunosc diplomele obtinute, este vorba despre cei care au absolvit in 2008-2009. Foarte multi dintre ei sunt angajati sau au inceput chiar si mastere pe baza diplomelor", a declarat Monica Robu.

Aceasta spune ca procesele deschide de absolventi sunt castigate, in conditiile in care acestia au un contract de studii in care se precizeaza ca unversitatea are facultati acreditate, iar Ministerul... mai mult


Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 18:01

20 comentarii
TV Ziare.com: Ce se va intampla cu diplomele de la Spiru Haret? Avocatul raspunde

TV Ziare.com: Ce se va intampla cu diplomele de la Spiru Haret? Avocatul raspunde

TV Ziare.com va invita sa intrati in dialog marti, incepand cu ora 15.15, cu avocatul Marius Vicentiu Coltuc, pe tema problemelor legale nascute in jurul scandalului diplomelor de la Universitatea Spiru Haret.

Ce pot face miile de absolventi ai Universitatii Spiru Haret, care au sustinut cursuri neacreditate de Ministerul Invatamantului?

Pot absolventii sa dea in judecata Ministerul pentru ca institutia sa le recunoasca diplomele? Sau vor da in judecata Universitatea, pentru ca a incurajat studentii sa se inscrie la programe neacreditate?

Va castiga Universitatea procesele cu Ministerul Educatiei, in cazul programelor neacreditate?

Ce pot face absolventii care au diplome ce nu sunt recunoscute la locul de munca?

De ce refuza Ministerul Educatiei sa gaseasca o solutie care sa fie in beneficiul absolventilor, in acest caz? Ar putea absolventii sa sustina din nou examenul de licenta, conform legii?

Pentru a afla raspunsurile la toate aceste intrebari, dar si la altele, punctuale, intrati AICI, incepand cu ora 15.15.

Codul de etica

Ziare.com isi rezerva dreptul de a lua masuri impotriva tuturor celor care nu respecta obligatiile ce le revin in urma participarii la emisiune.

Realizatorul emisiunii si comentatorii trebuie sa respecte dreptul la opinie a celorlalti participanti la emisiunie si sa nu faca niciun fel de comentariu discriminator pe criterii fizice, religioase, etnice, rasiale, politice sau culturale.

Toate afirmatiile si comentariile... mai mult


Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 10:44

Spiru Haret o sfideaza pe Andronescu si risca desfiintarea

Spiru Haret o sfideaza pe Andronescu si risca desfiintarea

In ciuda intregului scandal din vara legat de specializarile neacreditate ale Universitatii "Spiru Haret", institutia refuza sa se supuna normelor impuse de Ministerul Educatiei, continuand sa organizeze admitere la toate formele de invatamant.

Unii studenti se plang ca nu sunt lasati sa se transfere de la specializarile neacreditate la cele aflate in legalitate.

In aceste conditii, ministrul Ecaterina Andronescu ameninta mai-marii de la Spiru Haret ca va face o lege prin care va fi desfiintata Universitatea.

"Avem o solutie: putem pregati un proiect legislativ prin care sa desfiintam universitatea. Dupa cum se stie, noi avem un proiect legislativ cu valoare de lege prin care se desfiinteaza orice specializare la distanta, iar daca acestia nu inteleg sa respecte legea, o sa promovam masura legislativa de desfiintare. Nu ne jucam cu asa ceva", a declarat Andronescu pentru EVZ.

Reamintim ca in 2002, cand era ministru in Guvernul Nastase, Ecaterina Andronescu a dat un ordin de ministru prin care a desfiintat 33 de universitati.

Replica celor de la Spiru Haret nu denota teama de asa ceva. "O lasam in coada de peste deocamdata, cat mai avem procese pe rol, dar toate instantele ne dau dreptate. Toate procesele noastre au fost castigate. Nu ne intereseaza ce spune ministerul", a declarat George Nicolau, purtatorul de cuvant al USH. mai mult


Joi, 17 Septembrie 2009, ora 09:10

22 comentarii
Basescu stia din aprilie de problemele de la Spiru Haret

Basescu stia din aprilie de problemele de la Spiru Haret

Daca in cazul remanierii Monicai Iacob Ridzi "stia" inca din luna mai ca trusturile de presa au incheiat un acord murdar cu politicienii, presedintele Traian Basescu, a dezvaluit, joi, ca nu era strain nici de situatia de la Universitatea Spiru Haret, despre care Ecaterina Andronescu se pare ca l-a informat din aprilie.

"Am discutat cu Ecaterina Andronescu in data de 13 aprilie cand m-a informat ca la aceasta universitate sunt probleme si, daca nu ma insel, subiectul l-am discutat si pe data de 3 martie.

Au fost doua discutii ale mele cu doamna Andronescu in care mi-a semnalat problematica cu privire la situatia de acolo, evaluari ale elevilor, ale dascalilor, ale programelor sunt cele care-i sperie in acest moment pe oamenii politici", a povestit seful statului.

Asadar, Traian Basescu a tacut chitic in tot acest timp, ba si-a pastrat mutenia chiar si in contextul in care ministrul pesedist risca remanierea pe motiv ca transarea Spiru Haret nu a avut loc nici la nivelul partidului, nici la nivelul Guvernului.

Cu toate astea, el o acuza pe sefa de la Invatamant ca face compromisuri inadmisibile in privinta reformei din Educatie, din interese electorale, iar sindicatele sunt elementul principal de blocaj al procesului de imbunatatire a sistemului de invatamant.

"Cat timp sistemul educatiei ramane nereformat, rezolvarile punctuale nu duc la cresterea calitatii invatamantului. Reforma in educatie este o responsabilitate egal impartita intre sindicate si oameni... mai mult


Joi, 23 Iulie 2009, ora 16:35

19 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii