procese petrom

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Vintu a uitat de procesele cu Basescu, judecatorii le-au oprit

Vintu a uitat de procesele cu Basescu, judecatorii le-au oprit

Cele doua procese in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu ii cerea presedintelui Traian Basescu daune de cate un milion de euro au fost suspendate, vineri, de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Tribunalul Bucuresti a ridicat din oficiu exceptia perimarii, deoarece Sorin Ovidiu Vintu nu a mai manifestat interes pentru cele doua procese, respectiv faptul ca avocatii sai nu s-au mai prezentat in instanta de un an de zile.

Conform Romania TV, avocatii lui SOV au venit vineri sa depuna concluzii in care cereau sa li se admita actiunile, prea tarziu pentru ca judecatorul decisese deja sa inchida dosarele, dupa ce mai bine de un an nu se mai interesasera de procese.

In primul dosar, deschis la Tribunalul Bucuresti pe 9 iulie 2009, Vintu le solicita judecatorilor sa-l oblige pe Traian Basescu la plata unor daune de un milion de euro pentru acuzatiile pe care seful statului i le-a adus intr-o emisiune de televiziune.

Pe 16 iunie 2009, Traian Basescu l-a acuzat pe Sorin Ovidiu Vantu, in emisiunea "Nasul" de la B1TV, ca a dat un "tun" in valoare de 60 de milioane de euro, la sfarsitul guvernarii Tariceanu.

Potrivit sefului statului, tranzactia la care a facut referire s-ar fi derulat in noiembrie 2008, prin Petrom Service, cu complicitatea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

"Domnul Vintu, pe ultima suta de metri a guvernarii Tariceanu, a reusit sa traga un tun de vreo 60 de milioane de euro, dar sa speram ca institutiile statului vor recupera... mai mult


Vineri, 24 Februarie 2012, ora 21:32

5 comentarii
Alte articole despre: Vintu Basescu procese, Vintu proces
Gusa, despre Petrom Service: Am spus ca e un lucru de facut in acest moment

Gusa, despre Petrom Service: Am spus ca e un lucru de facut in acest moment

Cozmin Gusa a declarat pentru Ziare.com ca interesul sau pentru fostul Petrom Service a aparut in urma cu 2-3 luni, iar parafarea contractului de achizitie chiar in ziua in care Sorin Ovidiu Vintu a ajuns in spatele gratiilor e o simpla coincidenta.

Informatia referitoare la aceasta tranzactie neasteptata, dezvaluita duminica de jurnalistii de la Adevarul, a fost confirmata de Cozmin Gusa pentru Ziare.com. Mai exact, fosta Petrom Service, in prezent PSV Company, a fost preluata de Strategies Research Investment SRL, companie la care Cozmin Gusa detine 50% din actiuni, celelalte 50% fiind detinute de Maricel Pacuraru.

Cozmin Gusa este administrator unic, iar compania s-a constituit parte in dosarul "Lotului Vintu", pentru recuperarea prejudiciului estimat la peste 83 de milioane de euro.

Cozmin Gusa a cumparat Petromservice cu cateva ore inainte de retinerea lui Vintu

Contactat de Ziare.com, Cozmin Gusa a precizat inca de la inceput de ce a vazut in aceasta tranzactie o foarte buna afacere.

"Este vorba despre o firma in reorganizare, care, din punctul meu de vedere, pe zona de expertiza pe care o am eu si partenerul meu, are oportunitati importante.

Discutia a pornit doar de la preluarea INSOMAR, pe care, in planurile mele, vreau sa o fac o platforma regionala de analiza si prognoza geopolitica bazata pe studii sociologice. Apoi, vazand portofoliul Petrom Service, care e centrat pe activitati de mass-media cu participatii minoritare sau majoritare in... mai mult


Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 20:35

2 comentarii
OMV Petrom este reclamata in litigii de peste 200 de milioane de euro

OMV Petrom este reclamata in litigii de peste 200 de milioane de euro

OMV Petrom se confrunta in instanta cu mai multe litigii care, adunate, ar determina plata unor daune intre 200 si 300 de milioane de euro, potrivit statisticii cuprinse in prospectul de oferta publica de vanzare de catre Stat a 9,84% din actiunile companiei.

Compania avea provizioane pentru litigii de 120 milioane euro la 31 decembrie, scrie Money.ro.

In plus, OMV Petrom ar putea fi amendata, in urma unor litigii cu autoritatile statului, cu sume echivaland cu 5% din cifra de afaceri, adica sute de milioane de euro.

OMV Petrom, amendata de doua ori intr-o luna pentru poluare

Dintre litigiile cu alte companii, cel mai amenintator pare cel cu Rafinaria Astra Romana (acum in insolventa), care cere Petrom 114 milioane de euro pentru presupuse daune aparute in urma nerespectarii unui verdict. Instanta obligase Petrom sa cumpere lubrifianti de la Astra si sa-i vanda titei.

OMV Petrom mai este implicata in mai multe procese referitoare la folosirea ilicita a proprietatii intelectuale (brevete), numai un singur reclamant avand pretentii in valoare de 100 milioane euro. mai mult


Sambata, 09 Iulie 2011, ora 12:11

1 comentariu
OMV Petrom se teme de boicoturi cauzate de scumpirea benzinei

OMV Petrom se teme de boicoturi cauzate de scumpirea benzinei

Conducerea OMV se teme ca in Romania ar putea avea loc o serie de actiuni care vor viza Petrom, cum ar fi boicoturi cauzate de majorarea preturilor, noi litigii costisitoare cu fostii sau actualii salariati sau amenzi din partea Consiliului Concurentei si plecarea masiva a directorilor sau angajatilor-cheie din companie.

"Cresterile substantiale de anul trecut ale pretului carburantilor, cauzate in mare parte de majorarea taxelor, si evolutiile adverse ale preturilor din perspectiva consumatorului au avut ca rezultat si vor putea genera in viitor proteste si boicoturi impotriva companiilor petroliere precum Petrom", sustin reprezentantii Petrom, conform Incont.ro.

Totodata, OMV considera ca, in urma proceselor cu fosti si actuali salariati, compania Petrom ar putea fi nevoita sa ii reangajeze sau sa le achite compensatii. Oricum, Petrom a platit deja mai multe compensatii catre fosti proprietari de terenuri in urma exproprierilor din timpul regimului comunist.

Compania are provizioane in valoare totala de 1,5 miliarde de lei (415 milioane de euro). La 31 martie 2011 compania are provizioane de 477 milioane de lei (116 milioane de euro).

Mai mult, compania ar putea fi sanctionata in urma investigatiei inceputa in 2005 de Consiliul Concurentei in legatura cu o posibila incalcare a reglementarilor pietei de distributie a carburantilor.

"Acuzatiile (Consiliului Concurentei - n.r.) includ existenta unor intelegeri anticoncurentiale intre companiile petroliere... mai mult


Vineri, 20 Mai 2011, ora 13:15

8 comentarii
Petrom si-a inaugurat noul sediu de 130 de milioane de euro

Petrom si-a inaugurat noul sediu de 130 de milioane de euro

Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din Europa de Sud-est, si-a inaugurat noul sediu care va gazdui activitatile centrale ale companiei. Amplasat in zona de nord a Bucurestiului, in Petrom City vor lucra circa 2.500 de angajati din sapte sedii ale companiei aflate in Bucuresti si Ploiesti.

Procesul de mutare a angajatilor in noul sediu este estimat sa se finalizeze in al doilea trimestru al anului viitor, potrivit unui comunicat al Petrom.

"Inauguram mai mult decat o cladire: un spatiu aspirational, care celebreaza inovatia, transparenta si flexibilitatea. PetromCity reprezinta atat un reper arhitectural pentru zona de nord a Bucurestiului - la a carei dezvoltare a contribuit, cat si un reper pentru evolutia noastra ca si companie, pentru obiectivele si valorile noastre", a declarat Mariana Gheorghe, CEO Petrom.

Petrom City cuprinde doua cladiri de birouri, un centru de date - printre cele mai moderne din Europa, o centrala electrica de 5 MW si o parcare cu 900 de locuri, desfasurate pe o suprafata construita de 100.000 mp.

Eficienta ridicata a cladirilor, de circa 90% fata de o medie de 40% - 60% prezenta in majoritatea cladirilor construite recent, contribuie la unicitatea proiectului in Romania. Centrul de date al Petrom ofera o infrastructura cadru cu cele mai avansate solutii de racire, alimentare cu energie electrica, redundanta, sustenabilitate si procese in caz de dezastru.

Operarea centrului de date a fost preluata printr-un acord pe... mai mult


Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 23:14

5 comentarii
Alte articole despre: Petrom City, Petrom sediu nou
Petrom se muta joi in noul sau sediu de 130 milioane de euro

Petrom se muta joi in noul sau sediu de 130 milioane de euro

Cea mai mare companie din Romania, producatorul de titei si gaze OMV Petrom, va inaugura joi, 2 decembrie, noul sau sediu, Petrom City, aflat in zona Straulesti din nordul Capitalei, pentru constructia caruia compania a investit 130 milioane euro.

Petrom City va aduna peste 2.500 de angajati ai companiei, care acum isi desfasoara activitatea in mai multe cladiri din Capitala si din Ploiesti. Oficialii Petrom spun ca acest proiect reprezinta cea mai eficienta solutie in fata chiriilor ridicate pe care le platesc pentru cele sase sedii din Bucuresti.

Oraselul Petrom are o suprafata totala desfasurata de 100.000 metri patrati si este alcatuit din cinci cladiri: doua cladiri administrative ovale (Cladirea Infitniy), o constructie cu forma clasica, un centru de date si o centrala de 5 MW care va genera energie si care va functiona independent de reteaua publica de energie. Complexul va include circa 1.000 de locuri de parcare.

Petrom a inceput constructia sediului companiei, Petrom City, in aprilie 2008, pe locul fostului depozit de produse petroliere. Initial, termenul de finalizare al oraselului fusese anuntat pentru sfarsitul anului 2009.

Pentru implementarea proiectului, Petrom a cheltuit circa 130 de milioane de euro, din care 80 de milioane au fost destinate constructiei cladirilor administrative, iar peste 10 milioane pentru reabilitarea ecologica a terenului. Investitia include constructia centrului de date, a centralei electrice, a garajului si realizarea... mai mult


Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 15:58

Alte articole despre: nou sediu Petrom, sediu Petrom City
Investitorii s-au plans Ministerului Justitiei de termenele prea lungi in procese

Investitorii s-au plans Ministerului Justitiei de termenele prea lungi in procese

Reprezentantii Consiliului Investitorilor Straini au semnalat Ministerului Justitiei, in cadrul unei intalniri avute joi cu ministrul Catalin Predoiu, problemele legate de termenele nerezonabile date de instante in procesele comerciale.

MJ a lansat pe 30 iulie "Platforma pentru dialog si cooperare intre Ministerul Justitiei si mediul de afaceri", care isi propune imbinarea eforturilor pentru imbunatatirea legislatiei ce se aplica mediului de afaceri si pentru specializarea magistratilor in dreptul afacerilor, informeaza institutia, printr-un comunicat remis vineri NewsIn.

Potrivit sursei citate, la prima intalnire care a avut loc la sediul ministerului au participat reprezentanti ai Asociatiei Romane a Bancilor, Consiliului Investitorilor Straini, Camerei de Comert Britanico-Romane, Camerei de Comert Americane in Romania, precum si ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Mark Gittenstein, si ambasadorul Marii Britanii in Romania, Robin Barnett.

In cadrul intalnirii s-a convenit constituirea unei Comisii Tehnice Permanente, care sa se intalneasca de doua ori pe luna pentru a lucra asupra problemelor aflate pe agenda Platformei.

Platforma este gandita ca un cadru institutional flexibil, la care pot adera oricand organizatii ale mediului de afaceri, la solicitarea acestora.

Totodata, in continuarea lucrarilor din cadrul Platformei, joi a avut loc la sediul ministerului o intalnire intre ministrul Justitiei si Consiliul Investitorilor Straini,... mai mult


Vineri, 06 August 2010, ora 12:34

Petrom isi cheama fostii angajati la proces prin mica publicitate

Petrom isi cheama fostii angajati la proces prin mica publicitate

Compania Petrom OMV isi cheama in instanta o parte dintre fostii salariati, care trebuie sa ii returneze anumite sume de bani, prin anunturi date la mica publicitate.

Compania a pierdut mai multe procese, in prima instanta, in care o parte dintre fostii angajati ii solicitau plata unor drepturi salariale, in baza contractului colectiv de munca, potrivit Bursa.

Compania a avut castig de cauza la Apel, indreptandu-se impotriva angajatilor carora le platise bonusuri, cerand sa li se restituie. mai mult


Vineri, 02 Aprilie 2010, ora 14:18

1 comentariu
Angajatii ce au castigat procesele cu Petrom, transformati in datornici

Angajatii ce au castigat procesele cu Petrom, transformati in datornici

Miile de angajati ai Petrom care au cerut in instanta si au primit, in mare parte, prime neacordate de companie, in valoare totala de 350 de milioane de euro, sunt nevoiti sa dea banii inapoi, in urma recursurilor de la Curtea de Apel.

Pentru ca oamenii au apucat deja sa cheltuiasca banii obtinuti de la Petrom in instanta, deciziile Curtii de Apel ii obliga pe actualii angajati sa returneze banii esalonat, din salariu, in timp ce fostii angajati vor fi executai silit, potrivit Money.ro.

Reprezentantii Petrom sustin ca aproape jumatate din recursuri vor fi castigate de companie, iar oamenii vor fi nevoiti sa dea banii inapoi.

Compania le recomandase inca de la inceputul lunii februarie angajatilor care au castigat procese cu compania sa returneze banii obtinuti, iar celor care au procese pe rol sa renunte la actiunile in justitie. mai mult


Joi, 25 Februarie 2010, ora 23:27

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)