profesori titularizare suplinitori

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Titularizare 2013 - Iata rezultatele partiale ale examenului

Titularizare 2013 - Iata rezultatele partiale ale examenului

Dupa esecul de la definitivat, cand doar jumatate dintre candidati au reusit sa ia nota de trecere de minimum 8, profesorii isi vor spala reputatia cu ajutorul notelor obtinute la examenul de titularizare, considerat a doua treapta de intrare in invatamantul preuniversitar.

Pentru un post de titular, candidatii trebuie sa obtina cel putin nota 7, iar pentru un post de suplinitor, candidatii trebuie sa ia cel putin nota 5.

Rata de promovare a probei scrise a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din invatamantul preuniversitar, din data de 30 iulie, inainte de solutionarea contestatiilor, este de 79,89%.

Potrivit unui comunicat al ministerului Educatiei, au fost evaluate lucrarile a 29.509 de candidati. Dintre acestia, 14.098 de candidati (47,78%) au obtinut note intre 7 si 10, iar 9.476 de candidati (32,11%), note intre 5 si 7.

160 de candidati au obtinut nota 10 (cei mai multi in Bucuresti - 19). Cel mai ridicat procent al notelor peste 7 s-a inregistrat in judetul Cluj (56,82%), iar cel mai scazut procent, la acelasi capitol, in judetul Mehedinti (30,02%).

5.935 de participanti au obtinut note sub 5.

Contestatiile se depun in perioada 5-6 august la sediile inspectoratelor scolare judetene. Afisarea rezultatelor finale are ca termen data de 8 august, continua textul comunicatului.

Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa, cat si la... mai mult


Luni, 05 August 2013, ora 11:17

Titularizare 2012: Aproape 40.000 de profesori dau examen

Titularizare 2012: Aproape 40.000 de profesori dau examen

Aproape 40.000 de profesori se prezinta, joi, la examenul de titularizare, acestia fiind supravegheati de camere video, pe tot parcursul testarii.

La Iasi sunt 1.600 de candidati inscrisi pe cele aproximativ 170 de posturi titularizabile. Mai sunt scoase la concurs alte 900 de locuri de suplinire, insa, ca in fiecare an, bataia cea mai mare se va da pentru posturile din oras, 300 la numar, unde concurenta este de trei candidati pe un loc, anunta Digi 24.

Numarul posturilor din mediul rural, 579, este aproape egal cu cel al candidatilor.

Testarea va incepe la ora 10.00 si va dura patru ore. Pentru a putea obtine un post de titular, candidatii trebuie sa obtina cel putin nota sapte. Primele rezultate vor fi afisate pe sapte august, iar cele finale, in urma contestatiilor, pe 10 august.

Pe 13 august este programata sedinta publica de repartizare a posturilor titularizabile, iar trei zile mai tarziu, cei cu rezultate mai slabe, intre cinci si sapte, vor fi si ei repartizati pe locurile ramase libere. Iasiul este unul din cele sase centre la nivel national in care se vor corecta lucrarile la titularizare.

Cele mai cautate catedre de catre candidati sunt cele de limba si literatura romana, limba engleza, matematica si educatie fizica si sport. mai mult


Joi, 02 August 2012, ora 08:57

Profesorii nu vor mai da examen de titularizare

Profesorii nu vor mai da examen de titularizare

Profesorii nu vor mai sustine examen de titularizare pentru ca, incepand cu anul scolar 2012 - 2013, aceasta proba se va desfiinta.

In loc de examenul de titularizare, cadrele didactice se vor angaja pe baza de concurs, asa cum se intampla si in alte domenii, informeaza Romania TV.

Concurs pentru posturile ramase libere dupa titularizare: 19.500 candidati

Ministerul Educatiei a schimbat modul in care se ocupa locurile de profesori si invatatori dupa rezultatele dezastruoase de la examenele de titularizare din ultimii ani.

Asadar, cei care vor sa lucreze in invatamant sau sa isi gaseasca un post mai bun vor fi nevoiti sa sustina un concurs la unitatile scolare care au locuri disponibile.

Concursul de suplinire, la fel de greu ca titularizarea

Profesorii vor semna un contract de munca direct cu scoala unde urmeaza sa predea, pe o perioada determinata sau nedeterminata, acest aspect fiind, insa, stabilit de Consiliul de Administratie al unitatii de invatamant. mai mult


Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 11:38

16 comentarii
Profesorii de nota 1 si rezultatele elevilor - De la cititori

Profesorii de nota 1 si rezultatele elevilor - De la cititori

Daca profesori de nota 1 (unu) la concursurile de titularizare sau suplinire au ajuns sa predea la licee, asta nu mai este vina ministrului care a dispus masurile necesare ca aceste examene sa se desfasoare corect si catedrele libere sa fie ocupate de cadre didactice bine pregatite, pentru ca e dreptul copiilor sa aiba in fata lor, la catedra, oameni competenti.

Se pare insa ca responsabilii judeteni nu vad nicio problema in faptul ca persoane nepregatite, nepricepute ajung totusi la clasa, sa predea si sa puna note. Vinovatii pentru aceste situatii de-a dreptul aberante trebuie cautati la ISJ, acolo unde se fac, de drept, incadrarile.

Celor care nu au tangenta cu invatamantul si nu stiu cum se desfasoara orele cu profesorii de nota 1 (unu) care nu cunosc metodica si nu stiu cum sa predea, cum sa se faca intelesi si ascultati de copii, o sa li se para ciudat sa afle ca tocmai aceste cadre didactice se bucura cel mai mult de aprecierea si simpatia elevilor care, in naivitatea lor, ii considera buni, de gasca, adica unii de-ai lor.

Asemenea profesori nu dau teme, nu emit pretentii, nu le cer elevilor sa invete, sa stie ceva chiar daca obiectul de studiu este unul de examen. Pentru ca ora trebuie sa treaca, intr-un fel, se spun bancuri, dupa caz, se discuta meciul sau episodul din telenovela de seara trecuta ori cine stie ce aspect picant din viata vreunei vedete de la noi care si-a etalat drama in presa.

Multi elevi pleaca de la ore stiind ca n-au ce pierde si... mai mult


Marti, 27 Septembrie 2011, ora 23:58

5 comentarii
Cum poate un profesor care a luat nota 1 la un examen national sa predea la liceu

Cum poate un profesor care a luat nota 1 la un examen national sa predea la liceu

Un absolvent de studii superioare care a picat la concursurile de titularizare si suplinire la specializarea pentru care s-a pregatit ani de zile in facultate poate deveni dascal la alte discipline, potrivit Legii educatiei.

De exemplu, Ileana Racaru, licentiata a Universitatii "Spiru Haret", a obtinut la concursul de suplinitori calificati organizat luna trecuta de Ministerul Educatiei nota 1,1 la geografie.

Cand un absolvent de studii superioare capata un asemenea calificativ, te-ai astepta ca respectiva persoana sa nu ajunga vreodata sa stea la catedra in fata unor copii, scrie Romania Libera. Ileana Racaru, in schimb, preda acum la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din judetul Giurgiu, ca suplinitor necalificat.

Potrivit legii, suplinitorul necalificat este acela care nu obtine nota de trecere la specializarea sa, dar poate preda oricare alta materie. In acest caz, tanara care nu a luat nota de trecere la geografie e buna sa predea alte discipline.

Consilierul personal al ministrului Educatiei, Tudorel Urian, sustine insa ca o persoana care nu promoveaza examenul pentru suplinitori calificati nu are ce cauta in invatamant. "Necalificatii pot sa fie fochisti sau altceva, nu la catedra. Nu mai pot sa predea cei care au luat sub 5.

Acolo unde raman locuri neocupate, am recomandat sa se mareasca norma celor care deja lucreaza in scoli, se va apela la cadre calificate, incercam sa avem doar calificati in sistem", a precizat Tudorel Urian, pentru sursa citata. La... mai mult


Joi, 15 Septembrie 2011, ora 10:53

6 comentarii
Titularizare 2011: Sute de profesori contesta examenul

Titularizare 2011: Sute de profesori contesta examenul

Multi profesori sunt nemultumiti de notele mici obtinute anul acesta la examenul de titularizare, numarul contestatiilor fiind astfel foarte mare.

Doar 30% dintre cei care au sustinut in acest an examenul l-au si promovat, luand in considerare ca doar cei care au obtinut note peste 7 se pot titulariza pe post, iar cei care au obtinut note peste 5 pot ocupa un post de suplinitor.

Rezultate titularizare 2011: 70% dintre candidati au picat la examen

Astfel, in judetul Cluj s-a inregistrat un numar de peste 160 de contestatii. Cele mai multe, 69, au fost depuse la centrul de la Liceul 'Nicolae Titulescu". La liceul Lucian Blaga au fost depuse 59 de contestatii, iar la Liceul Energetic 33, noteaza Evenimentul Zilei.

In Vaslui, 100 de profesori s-au aratat nemultumiti, cele mai multe contestatii fiind pentru disciplinele uman si real.

La Bistrita-Nasaud, una din cinci lucrari va fi recorectata, in total fiind depuse 86 de contestatii. Cei mai multi dintre profesorii nemultumiti au fost cei care au vizat un post de educator sau invatator.

Peste 70 de profesori din judetul Buzau au contestat notele primite la examenul de titularizare.

Titularizare 2011: Rezultate dezastruoase in mai multe judete

"13 contestatii au fost depuse la invatatori, 12 contestatii la limba si literatura engleza si tot atatea la limba si literatura romana, sase la educatoare, cinci la istorie si cate una la alte discipline, in total s-au depus 79 de contestatii la 21 de discipline... mai mult


Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 14:48

2 comentarii
Titularizare 2011: FSLI motiveaza rezultatele slabe prin salarizarea din invatamant

Titularizare 2011: FSLI motiveaza rezultatele slabe prin salarizarea din invatamant

Reprezentantii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) comenteaza rezultatele concursului de titularizare de anul acesta, potrivit carora 32% dintre candidati au picat, afirmand ca invatamantul nu mai atrage oameni bine pregatiti, din cauza salariilor mici.

"Subfinantarea sistemului de invatamant, salariile din care nu se poate trai si lipsa modernizarii unitatilor de invatamant sunt principalele motive care transforma acest sistem intr-o 'paria' pentru oamenii valorosi. Rezultatele concursului national de titularizare ne demonstreaza faptul ca spre acest domeniu nu se mai indreapta oamenii bine pregatiti profesional, intrucat nu sunt motivati sa faca acest lucru.

Afla cu Ziare.com ultimele noutati despre Titularizare 2011.

Grila de salarizare care porneste de la 660 de lei, echivalentul unui salariu pe care il primeste muncitorul necalificat, este principalul motiv care tine departe de sistemul de invatamant candidatii competitivi.

Statisticile Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului arata ca numarul tinerilor care se indreapta catre o cariera profesionala a scazut de la un an la altul (Daca in anul 2008, din numarul total al candidatilor, aproximativ 10.000 erau absolventi de studii superioare ai acelui an, in anul 2011 numarul lor s-a redus la jumatate). Si in acest caz, motivul este acelasi: nu poti face performanta intr-un sistem care nu isi respecta salariatii", spune presedintele FSLI, Simion Hancescu.

Rezultate... mai mult


Luni, 18 Iulie 2011, ora 20:44

4 comentarii
69.000 de candidati la examenul de titularizare

69.000 de candidati la examenul de titularizare

69.000 de candidati s-au inscris, la nivelul intregii tari, la examenul de titularizare care va avea loc miercuri, acestia concurand pe 13.266 de posturi titularizabile.

In Bucuresti s-au inscris peste 4.800 de candidati si sunt disponibile 1.085 de locuri, cele mai multe fiind cele de educatoare, invatatoare si profesori de sport.

Pe langa cele 1.085 de catedre complete, in Bucuresti mai sunt disponibile 5.600 de catedre incomplete, unde vor putea fi repartizati candidatii care reusesc la examen, dar nu gasesc posturi.

Examenul de titularizare de miercuri va fi sustinut in sase centre.

Ca in fiecare an, nota minima de promovare este 7. Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 24 iulie 2009.

Repartizarea computerizata va avea loc in data de 29 iulie 2009, iar candidatii care nu intrunesc acest punctaj se vor putea inscrie pentru posturile de suplinitor. mai mult


Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 09:10

3 comentarii
Profesorii cu note mari la concursul de titularizare, repartizati pe posturi

Profesorii cu note mari la concursul de titularizare, repartizati pe posturi

Profesorii care au luat cel putin nota 7 la concursul de titularizare din 16 iulie vor fi repartizati miercuri pe posturi.

Repartizarea se face computerizat, in ordinea descrescatoare a mediilor, pe baza optiunilor exprimate in fise, informeaza Realitatea TV.

Candidatii vor afla joi unde au fost repartizati ca profesori. Cei care au promovat concursul, dar raman nerepartizati in prima etapa, precum si cei care au obtinut cel putin nota 5 vor fi repartizati in perioada 23 august - 1 septembrie.

Candidatii cu note sub 5 la concursul de titularizare pot da examen de suplinire pe 22 august. mai mult


Miercuri, 30 Iulie 2008, ora 08:45

1 comentariu
Alte articole despre: profesori, titularizare, post, concurs, examen

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Jirinovski, indemn la viol in Vinerea Mare: Femeile politician din Ucraina sufera de frenezie uterina (Video)
  2. Fotografia zilei: O performanta incredibila
  3. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  4. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  5. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  6. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  7. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  8. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  9. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor
  10. Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?