prognoza meteo mai 2013

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Meteo: Unde va fi iarna cea mai grea? Vezi cum va fi vremea pana in februarie

Meteo: Unde va fi iarna cea mai grea? Vezi cum va fi vremea pana in februarie

Meteorologii anunta ca in urmatoarele trei luni vom avea parte de temperaturi sub cele medii anuale in mai toate regiunile tarii, dar in special in nord, nord-est si centru.

Prognoza meteo pentru perioada decembrie 2013 - februarie 2014 arata ca temperatura aerului va inregistra in general valori mai scazute fata de normele climatologice, exceptand zonele sud-estice unde sunt estimate valori peste cele normale.

Potrivit ANM, in decembrie, cel mai frig va fi in nordul si centrul tarii, in restul regiunilor temperaturile fiind normale pentru aceasta perioada. Precipitatiile vor fi peste media anuala in centrul, estul si sud-estul tarii, si apropiate de normalul perioadei in celelalte regiuni.

In prima luna a anului viitor, ianuarie, va fi ceva mai cald in sud si sud-est, unde sunt posibile temperaturi peste normele climatologice, in timp ce in restul regiunilor tarii, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Precipitatiile vor fi mai multe decat in mod normal in vest, sud-vest si centrul tarii.

In februarie temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi mai mari in vestul si nord-vestul tarii si apropiate de mediile climatologice in celelalte regiuni.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF) din Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime,... mai mult


Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 16:42

2 comentarii
Prognoza meteo pentru lunile noiembrie 2013 - ianuarie 2014 - Afla cum va fi iarna

Prognoza meteo pentru lunile noiembrie 2013 - ianuarie 2014 - Afla cum va fi iarna

Meteorologii estimeaza ca vom avea un sfarsit de an destul de cald, in partea de sud-est, in restul tarii urmand sa se inregistreze valori normale pentru aceasta perioada. In nordul tarii va fi mai frig decat de obicei.

Prognoza meteo pentru perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014 arata ca temperatura aerului va inregistra in general valori apropiate de normele climatologice, exceptand zonele sud-estice unde sunt estimate valori peste cele normale, iar in cele nordice, sub mediile multianuale.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi mai mari in centrul, estul si sud-estul tarii, fata de valorile normale. In ce priveste temperaturile, in sudul si sud-estul tarii vor depasi normele climatologice, in timp ce in restul zonelor se vor apropia de mediile multianuale.

In luna noiembrie, va fi mai cald in sud-estul tarii si mai frig in nord. Va ploa mai mult in estul si centrul tarii, in restul tarii valoarea precipitatiilor urmand sa fie in general normala.

In decembrie, cel mai frig va fi in nordul si centrul tarii, in restul regiunilor temperaturile fiind normale pentru aceasta perioada. Precipitatiile vor fi peste media anuala in centrul, estul si sud-estul tarii, si apropiate de normalul perioadei in celelalte regiuni.

In prima luna a anului viitor, ianuarie, va fi ceva mai cald in sud si sud-est, unde sunt posibile temperaturi peste normele climatologice, in timp ce in restul regiunilor tarii, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale.... mai mult


Marti, 22 Octombrie 2013, ora 11:11

1 comentariu
Vreme mai racoroasa si ploi. Afla unde si cand ai nevoie de umbrela

Vreme mai racoroasa si ploi. Afla unde si cand ai nevoie de umbrela

Vremea se va raci usor in urmatoarea perioada, ploile fiind frecvente in mai multe regiuni ale tarii, a anuntat Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) in prognoza pentru perioada de pana la finalul lunii mai.

Banat

Vremea va fi in racire in prima saptamana, astfel incat maximele vor scadea de la 24-25 de grade Celsius in primele zile la 17-18 grade in jurul datei de 25 mai. In aceeasi perioada, minimele nocturne vor inregistra, de asemenea, o scadere, de la 14 la 7-8 grade.

Incepand cu data de 27 mai, vremea se va incalzi usor, iar mediile termice se vor situa in jurul valorilor de 22-23 de grade ziua si 11-12 grade noaptea. Ploile, mai ales averse insotite de descarcari electrice, se vor semnala pe tot parcursul intervalului, dar mai importante cantitativ vor fi pe 22 si 23 mai.

Crisana

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme usor mai calda decat in mod normal in aceasta perioada, insa in jurul datei de 24 mai se va resimti o racire, maximele diurne fiind de 17 grade, iar minimele nocturne de 7 grade.

In intervalul 26-29 mai, temperaturile vor creste spre 22 de grade ziua si 11 grade noaptea, acestea mentinandu-se pana la sfarsitul lunii. Totodata, vor fi frecvente aversele insotite de descarcari electrice, cantitatile de apa fiind mai insemnate in jurul datei de 23 mai.

Transilvania

In primele zile ale intervalului vremea va fi calda, cu maxime de 24 de grade si minime ce se vor situa in jurul valorii de 10 grade.... mai mult


Luni, 20 Mai 2013, ora 20:17

Se anunta ploi si scaderea temperaturilor - vezi prognoza pana in 19 mai

Se anunta ploi si scaderea temperaturilor - vezi prognoza pana in 19 mai

Dupa caldurile din ultimele zile, temperaturile vor scadea treptat in perioada 10 - 15 mai, interval de timp in care sunt asteptate ploi in intreaga tara, anunta meteorologii.

Astfel, conform Agentiei Nationale de Meteorologie, in Banat temperaturile se vor mentine ridicate (26 - 27 de grade Celsius) pana in 10 mai. In perioada 11 - 14 mai, pe fondul racirii treptate a vremii, acestea vor cobori pana la 20 de grade, iar dupa data de 15 mai pana pe 19 mai vor oscila intre 21 si 23 de grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste dupa data de 10 mai, iar aversele pot fi mai importante cantitativ si pe arii mai extinse in intervalele 12-14 mai si 16-18 mai.

In Crisana, temperaturile se vor mentine in jurul mediei regionale de 27 de grade, adica peste normele climatologice. Intre 10 si 14 mai, acestea vor cobori pana la 19 grade, iar ulterior vor creste usor, stationand in ultimele trei zile in jurul valorii de 21 de grade.

Ploile sunt mai probabile dupa data de 10 mai, iar aversele pot fi mai importante cantitativ si pe arii mai extinse in mai multe zile din cea de-a doua saptamana a intervalului de prognoza.

Si in Transilvania va fi cald, cu medii in jur de 25 de grade, pana in 10 mai. In perioada 10 - 15 mai, temperaturile vor cobori pana la 18 grade, iar din 16 mai pana pe 19 mai vor oscila intre 19 si 21 de grade.

Ploile, mai ales averse insotite de descarcari electrice, se vor semnala pe arii mai extinse dupa data de 11 mai, cand in... mai mult


Luni, 06 Mai 2013, ora 16:40

1 comentariu
Prognoza meteo pe doua saptamani: Sarim la 17 grade

Prognoza meteo pe doua saptamani: Sarim la 17 grade

Dupa zapada, ger si viscol, in aceasta saptamana, meteorologii estimeaza ca saptamana viitoare vine, in sfarsit, primavara, in unele zone temperaturile urcand pana la 17 grade.

Prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie pentru intervalul 25 martie - 7 aprilie a fost realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Banat

Pana in data de 28 martie, vremea va fi mult mai rece decat in mod obisnuit cu temperaturi maxime medii cuprinse intre 2 si 6 grade Celsius, dar si cu minime usor negative, in medie, intre - 3 si - 1 grad. Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca in perioada 30 martie - 2 aprilie vor fi maxime termice in medie cuprinse intre 14 si 17 grade Celsius.

Din 3 aprilie temperaturile diurne vor scadea usor pana la valori medii de 12 grade. Temperaturile nocturne vor fi pozitive in perioada 30 martie - 7 aprilie si vor fi cuprinse in medie intre 3 si 6 grade Celsius.

In primele 2 zile vor fi precipitatii mai insemnate cantitativ, ploi la inceput, apoi si lapovita si ninsoare. Din 29 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi ploi, in general slabe.

Crisana

Pana in data de 28 martie, vremea va fi mult mai rece decat in mod obisnuit cu temperaturi maxime medii cuprinse intre 2 si 6 grade Celsius, dar si cu minime negative, in medie, intre - 3 si - 1 grad.

Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca in perioada 30... mai mult


Marti, 26 Martie 2013, ora 17:11

Prognoza meteo pe urmatoarele doua saptamani: Vezi cand si unde va ninge

Prognoza meteo pe urmatoarele doua saptamani: Vezi cand si unde va ninge

Administratia Nationala de Meteorologie a emis luni prognoza meteo pe ultimele doua saptamani ale lunii martie. Sunt prognozate temperaturile maxime, cele minime si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

BANAT

Dupa o prima zi rece, cu valori medii diurne de 8 grade Celsius, temperaturile maxime vor creste treptat pana la valori de 15 grade Celsius, in data de 20 martie, caracterizand o vreme usor mai calda. Incepand din data de 21 martie, vremea va intra intr-un proces de racire, pana in data de 24 martie, cand valorile medii diurne vor cobori pana la 6 grade Celsius. In perioada 25 - 31 martie, vremea va intra intr-un proces de incalzire, temperaturile maxime crescand spre 16 grade Celsius in ultimele zile ale intervalului.

In prima saptamana, temperaturile minime vor avea o evolutie oscilanta cu valori in medie cuprinse intre -1 si 4 grade Celsius. In intervalul 24 - 31 martie, acestea vor creste treptat, ajungand la 6 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului. Cantitati mai insemnate se vor cumula in zilele de 21 si 22 martie. Tot in data de 22 martie trecator precipitatiiile pot fi sub forma de lapovita.

CRISANA

Temperaturile medii diurne cresc treptat in primele trei zile, de la o valoare medie de 8 grade... mai mult


Luni, 18 Martie 2013, ora 15:04

Alte articole despre: prognoza meteo martie 2013
Prognoza meteo pe trei luni - Primavara obisnuita, putin cam ploioasa

Prognoza meteo pe trei luni - Primavara obisnuita, putin cam ploioasa

Vremea se incalzeste treptat in urmatoarele trei luni iar temperaturile vor ajunge pana la 18 grade Celsius, in mai.

Conform prognozei de specialitate, publicata, vineri, de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), valabila pentru perioada martie-mai, in prima parte a intervalului analizat doar in Moldova temperatura aerului ar mai putea cobori sub zero grade.

In restul teritoriului, valorile vor fi pozitive, iar cantitatile de precipitatii se apropie de normele climatologice.

In prima luna de primavara, regimul termic mediu diurn al aerului va inregistra valori apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, cu exceptia zonelor de nord-vest si nord, unde, local, valorile termice pot fi sub mediile multianuale.

Temperaturile medii de peste zi vor oscila intre 5 grade Celsius, in Moldova, Maramures si Transilvania, si 7 grade Celsius, in Banat. Pe timpul noptii, numai in Moldova valorile vor fi sub pragul de inghet (-1 grad Celsius), in timp ce in Oltenia, Dobrogea, Maramures, Crisana si Banat se vor inregistra medii de 3-4 grade Celsius.

Cantitatile lunare de precipitatii pot prezenta, in martie, valori peste mediile climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, mai putin in sud-estul tarii, unde acestea pot fi apropiate de normele climatologice. Specialistii estimeaza intre 20 l/mp in Moldova, Muntenia si Transilvania, si 80 l/mp, in Maramures.

Luna aprilie aduce temperaturi medii lunare ale aerului, in general,... mai mult


Vineri, 22 Februarie 2013, ora 15:15

Prognoza meteo pe trei luni - Afla cand vine primavara

Prognoza meteo pe trei luni - Afla cand vine primavara

Prognoza meteo pe urmatoarele trei luni arata ca primavara va veni inca din februarie, in anumite zone ale tarii.

Potrivit estimarilor sezoniere realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) din Reading, Marea Britanie, in februarie, temperaturile medii se vor situa in limitele apropiate de normele climatologice, exceptie facand sud-estul si sudul tarii, unde valorile termice pot fi mai ridicate decat cele normale.

Potrivit prognozei publicate de ANM, cantitatile lunare de precipitatii, in luna februarie, vor inregistra valori peste mediile multianuale in cea mai mare parte a teritoriului, iar local in sud-estul tarii acestea se pot situa in limite normale.

Martie 2013

In prima luna de primavara calendaristica, temperaturile medii lunare vor fi apropiate de limitele normale, in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul, sudul si vestul tarii, unde local valorile termice pot fi peste mediile multianuale.

Cantitatile lunare de precipitatii pot inregistra valori peste normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, iar in sud-estul si estul tarii acestea se pot situa la valori apropiate de mediile multianuale.

Aprilie 2013

Regimul termic mediu lunar al aerului va avea in general valori apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a regiunilor, iar local in sud-vestul si sudul tarii vor fi posibile valori termice sub normele climatologice.

Cantitatile lunare de precipitatii se pot situa peste normele... mai mult


Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 16:09

2 comentarii
Prognoza meteo de Craciun si Revelion in toata tara

Prognoza meteo de Craciun si Revelion in toata tara

Vom avea parte de vreme frumoasa la sfarsitul lui 2012, insa nu atat de calda incat sa strice bucuria amatorilor de sporturi de iarna si sa topeasca zapada deja depusa.

Meteorologii prognozeaza ca de Craciun si de Revelion temperaturile vor creste, iar regimul termic va fi placut.

In Ajun, in Romania va patrunde un val de aer cald dinspre Marea Mediterana, care va aduce temperaturi de 16-17 grade, in amiaza zilei de Craciun, in Banat, arata meteorologul Viorica Dima pentru Romania TV.

In ziua de Craciun, temperaturile vor fi foarte placute. In partea de est si de sud a tari, ar putea sa apara ceata. In Moldova, maximele vor trece de 1-2 grade Celsius: la Bacau vor fi 3 grade, la Iasi 2, iar la Suceava si Botosani, 6-7 grade Celsius.

In Muntenia, la campie, temperaturile vor fi la fel de placute: 2 grade la Craiova, 5 grade la Bucuresti. In Dobrogea, vor fi 8 grade la Constanta.

In perioada dintre Craciun si Revelion vom mai avea parte de ploi, ninsori si lapovita, in special in estul tarii.

De Revelion, vremea devine din nou placuta, cu valori in jurul limitei de inghet in noaptea de Anul Nou.

In sud-estul tarii, vor fi 2-3 grade peste limita de inghet. Nu vor cadea precipitatii si nu va fi ger, dau asigurari meteorologii. mai mult


Luni, 24 Decembrie 2012, ora 08:42

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba