prognoza meteo romania luna mai

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Meteo: Cum va fi vremea pana pe 11 ianuarie

Meteo: Cum va fi vremea pana pe 11 ianuarie

Administratia Nationala de Meteorologie a dat publicitatii prognoza meteo pentru perioada 29 decembrie 2014 - 11 ianuarie 2015, pentru toate regiunile tarii.

BANAT

In primele zile ale intervalului de prognoza, temperatura aerului va marca o scadere treptata, vremea devenind deosebit de rece, chiar geroasa in cursul noptilor de 30 si 31 decembrie, cand minimele nocturne vor cobori, in medie, spre -14 grade. Pe timp de zi, temperaturile vor avea o evolutie similara, ajungand astfel pana la -6 grade pe 30 si 31 decembrie si 1 ianuarie.

Ulterior, vremea se va incalzi usor si treptat, pana la aproximativ 1 grad ziua si -6...-5 grade noaptea intre 3 si 5 ianuarie. Ulterior, pana la finalul perioadei prognozate, se vor inregistra medii termice de 2-3 grade ziua si -4 grade noaptea, regimul termic devenind apropiat de cel normal pentru aceasta perioada a anului.
Vor fi precipitatii pe arii destul de extinse, ninsori in prima zi si predominant lapovite si ninsori, aproape zilnic dupa data de 2 ianuarie.

CRISANA

La inceputul intervalului de prognoza, vremea se va raci, devenind geroasa in cursul noptilor, temperaturile medii diurne ajungand pana la -7...-6 grade in perioada 30 decembrie-1 ianuarie, cand si valorile nocturne vor scadea spre -13 grade. Intre 2 si 6 ianuarie va avea loc un proces de incalzire usoara de la o zi la alta, astfel incat, intre 6 si 11 ianuarie, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, inregistrand... mai mult


Marti, 30 Decembrie 2014, ora 14:40

1 comentariu
Meteo: Revine vremea buna si scapam de canicula. In principiu

Meteo: Revine vremea buna si scapam de canicula. In principiu

Incepand de luni, vremea va redeveni frumoasa in Romania. Dupa temperaturile mai scazute de duminica, de 24 - 25 de grade Celsius, de luni vremea se va incalzi din nou, insa valorile termice nu vor ajunge la nivelul celor de saptamana aceasta.

Desi la munte se mai anunta cateva ploi de scurta durata, temperaturile vor ajunge la 23 grade in Maramures si in Transilvania si 29 de grade in Muntenia si Dobrogea.

In Banat, dupa data de 18 august, vremea se va incalzi din nou, dar maximele termice nu vor mai depasi 26 - 27 de grade Celsius, anunta ANM.

In Crisana, incepand de luni, vor fi ploi de scurta durata si in general slabe.

In Transilvania, in primele trei zile ale saptamanii viitoare, valorile termice vor oscila intre 23 si 26 de grade Celsius. Noaptea, aceste temperaturi vor ajunge la 11 grade Celsius.

Temperaturile medii din Maramures nu vor depasi 25 - 26 de grade in perioada urmatoare. De asemenea, aici se vor inregistra izolat averse importante calitativ.

In Moldova, saptamana urmatoare se vor inregistra temperaturi medii de 26 - 28 de grade Celsius, minimele fiind de 14 - 16 grade Celsius.

In Dobrogea vor fi temperaturi medii de 27 - 28 grade Celsius si minime de 16 - 17 grade Celsius. Exista posibilitatea unor ploi de scurta durata.

Temperaturile medii din Muntenia vor depasi 26 - 27 de grade Celsius, existand o usoara tendinta de crestere.

Temperaturile medii din Oltenia vor avea valori medii de 27 - 28 de grade si valori minime de 15 -... mai mult


Duminica, 17 August 2014, ora 17:38

Meteo: De cand se raceste vremea

Meteo: De cand se raceste vremea

Dupa o scurta perioada de instabilitate atmosferica, vremea revine la temperaturi normale pentru aceasta perioada, dupa care acestea vor scadea din nou.

Miercuri, in tara, temperaturile vor fi apropiate de regimul termic normal pentru inceputul lunii iulie, maximele fiind cuprinse intre 23 si 30 de grade, iar minimele intre 10 si 18 grade.

Cerul va fi variabil, iar in a doua parte a zilei, pe arii restranse in zonele de munte si in nord vestul tarii, vor fi ploi de scurta durata insotite pe alocuri si de descarcari electrice. Vantul va bate slab pana la moderat, cu unele intensificari in sud-estul tarii.

Miercuri, in Bucuresti, maxima termica va fi de 28 - 29 de grade Celsius, iar minimele se vor incadra intre 15 si 17 grade. Vremea va fi predominant frumoasa, cu un cer variabil si mai mult senin in cursul noptii, iar vantul va bate slab pana la moderat.

Miercuri, pe litoral, cerul va fi mai mult senin, iar maxima termica a zilei se va situa in jurul valorii de 25 de grade.

Joi, in tara, temperaturile vor scadea fata de ziua precedenta, astfel ca maximele vor fi cuprinse intre 18 si 28 de grade, in vreme ce minimele se vor incadra intre 6 si 15 grade Celsius.

Vremea devine instabila, cerul se va innora, iar in vestul, centrul si nordul tarii, precum si in zonele de deal si de munte, in special seara si noaptea, vor fi averse, ploi torentiale si descarcari electrice.

Pe alocuri sunt conditii sa se formeze grindina, iar vantul va bate cu unele... mai mult


Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 11:15

Meteo: Dupa canicula, ploi si grindina

Meteo: Dupa canicula, ploi si grindina

Daca saptamana trecuta am avut parte de vreme calduroasa, saptamana aceasta incepe cu ploi si temperaturi scazute.

Luni, in tara, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 27 de grade, iar minimele se vor incadra intre 8 si 19 grade. Cerul va fi temporar noros in sud si in zona de munte, unde vor fi averse, descarcari electrice si intensi ficari de scurta durata ale vantului.

De asemenea, vor fi conditii sa cada grindina, iar izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate cantitativ. In restul regiunilor, cerul va fi variabil, iar fenomenele de instabilitate atmosferica se vor semnala pe arii restranse.

Luni, in Bucuresti, maxima termica va fi usor mai scazuta decat ar fi normal in aceasta perioada, situandu-se in jurul valorii de 24 de grade, iar minima va fi de 15 - 16 grade.

Vremea va fi in general instabila, cerul va fi temporar noros, vor fi averse, descarcari electrice si scurte intensificari ale vantului.

Luni, pe litoral, cerul va fi mai mult noros, vantul va bate cu o viteza de 4 metri pe secunda, iar maxima zilei se situa in jurul valorii de 22 de grade.

Marti, in tara, maximele termice se vor situa intre 19 si 27 de grade, iar minimele se vor incadra intre 8 si 18 grade.

Vremea se mentine instabila in sud, est si centru, dar si in zona de munte, unde vor fi innorari temporar accentuate, averse, cantitati de apa insemnate cantitativ si scurte intensificari ale vantului. In restul regiunilor aceste fenomene se vor manifesta mai mult pe... mai mult


Luni, 16 Iunie 2014, ora 09:38

Meteo: E vara in toata regula

Meteo: E vara in toata regula

Vremea continua sa ramana mai calda decat ar fi normal in aproape toata tara, astfel ca temperaturile se vor situa in jurul valorii de 30 de grade in multe regiuni.

Luni, in tara, maximele termice vor fi cuprinse intre 23 si 31 de grade, mai ridicate in est si in sud-est. Minimele termice se vor incadra intre 11 si 18 grade Celsius, usor mai scazute in depresiuni si mai ridicate pe litoral.

Cerul va fi variabil, iar dupa-amiaza si spre noapte se va innora si vor cadea averse insotite de descarcari electrice si de scurte intensificari ale vantului. Fenomenele se vor manifesta local in zonele de deal si de munte, in vestul tarii si izolat in celelalte zone. Pe alocuri va cadea grindina, iar cantitatile de apa ar putea fi insemnate.

Luni, in Bucuresti, maxima termica va fi de 28 - 29 de grade, iar minima va fi de 14 - 16 grade. Cerul va fi variabil, norii se vor aduna pe cer dupa-amiaza, insa sansele sa ploua vor fi reduse. Vantul va bate slab si moderat.

Marti, in tara, vremea ramane calda, maximele situandu-se intre 23 si 31 de grade, iar minimele intre 10 si 18 grade. Vremea va fi in general instabila, mai ales in a doua parte a zilei.

Dupa-amiaza si spre noapte, cerul va fi mai mult noros si vor fi averse, descarcari electrice si scurte intensificari ale vantului, mai ales in zonele deluroase si montane, dar si in celelalte regiuni. Vor sanse sa cada grindina si cantitati de apa insemnate, insa doar izolat.

Marti, in Bucuresti, vremea ramane calda, cu... mai mult


Luni, 26 Mai 2014, ora 10:46

Vreme mai racoroasa si ploi. Afla unde si cand ai nevoie de umbrela

Vreme mai racoroasa si ploi. Afla unde si cand ai nevoie de umbrela

Vremea se va raci usor in urmatoarea perioada, ploile fiind frecvente in mai multe regiuni ale tarii, a anuntat Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) in prognoza pentru perioada de pana la finalul lunii mai.

Banat

Vremea va fi in racire in prima saptamana, astfel incat maximele vor scadea de la 24-25 de grade Celsius in primele zile la 17-18 grade in jurul datei de 25 mai. In aceeasi perioada, minimele nocturne vor inregistra, de asemenea, o scadere, de la 14 la 7-8 grade.

Incepand cu data de 27 mai, vremea se va incalzi usor, iar mediile termice se vor situa in jurul valorilor de 22-23 de grade ziua si 11-12 grade noaptea. Ploile, mai ales averse insotite de descarcari electrice, se vor semnala pe tot parcursul intervalului, dar mai importante cantitativ vor fi pe 22 si 23 mai.

Crisana

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme usor mai calda decat in mod normal in aceasta perioada, insa in jurul datei de 24 mai se va resimti o racire, maximele diurne fiind de 17 grade, iar minimele nocturne de 7 grade.

In intervalul 26-29 mai, temperaturile vor creste spre 22 de grade ziua si 11 grade noaptea, acestea mentinandu-se pana la sfarsitul lunii. Totodata, vor fi frecvente aversele insotite de descarcari electrice, cantitatile de apa fiind mai insemnate in jurul datei de 23 mai.

Transilvania

In primele zile ale intervalului vremea va fi calda, cu maxime de 24 de grade si minime ce se vor situa in jurul valorii de 10 grade.... mai mult


Luni, 20 Mai 2013, ora 20:17

Meteo: Cum va fi vremea in urmatoarele trei luni

Meteo: Cum va fi vremea in urmatoarele trei luni

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat o prognoza meteo pentru perioada decembrie 2012 - februarie 2013.

ANM un document intitutlat "Estimari meteorologice pentru intervalul decembrie 2012- februarie 2013", realizate de catre Centrul european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Acestea au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Decembrie

Asadar, potrivit documentului, temperaturile medii lunare se vor situa in general in limite apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a regiunilor, exceptand Dobrogea, unde sunt posibile valori mai ridicate decat normele climatologice, precum si nordul Olteniei si Munteniei, unde temperaturile medii pot fi usor mai coborate decat aceste norme.

In Romania, media multianuala lunara in perioada 1961-1990 este de -0,6 grade Celsius.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general normale, iar local in centrul, nord-estul si sud-estul teritoriului sunt posibile valori usor excedentare. Media multianuala lunara, in perioada susmentionata, este de 43,2 litri pe metrul patrat.

Ianuarie

In ceea ce priveste temperaturile medii lunare, se vor inregistra valori termice apropiate de mediile climatologice in centrul si nordul tarii, iar in restul... mai mult


Duminica, 25 Noiembrie 2012, ora 11:46

2 comentarii
Meteo: Cald, mon cher!

Meteo: Cald, mon cher!

In ciuda ploilor care se anuntau in acest weekend, vremea continua sa fie calda pentru aceasta perioada, cu temperaturi care vor atinge 30 de grade Celsius, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

In centrul si in estul tarii, insa, vremea va fi in general instabila in cursul zilei de duminica. Cerul va avea innorari temporare in Transilvania, Moldova, Dobrogea si Baragan, precum si zona de munte, unde local vor fi averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

In restul teritoriului cerul va fi variabil si astfel de fenomene se vor semnala izolat. In regiunile estice vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime se vor incadra intre 20 de grade in depresiuni si 30 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 7 si 17 grade, usor mai coborate in depresiuni, spre 4 grade. Presiunea atmosferica va fi in crestere.

Meteo: Weekend cu ploi si temperaturi de vara

Luni, vremea se va mentine calda, dar va deveni instabila in cea mai mare parte a tarii. Cerul va prezenta innorari temporar accentuate si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in jumatatea de vest a tarii si pe arii restranse, mai ales noaptea, in rest.

Izolat, cantitatile de apa vor fi mai insemnate si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 30 de grade, iar cele minime intre 7 si 17 grade. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.... mai mult


Duminica, 06 Mai 2012, ora 10:06

Meteo: Scapam de zapada, nu si de ger - vezi drumurile inchise

Meteo: Scapam de zapada, nu si de ger - vezi drumurile inchise

Chiar daca scapam de ninsorile abundente care au blocat Romania in ultimele saptamani, ramanem cu gerul, care nu va parasi tara noastra prea curand.

Asadar, sambata vremea va fi rece in majoritatea zonelor, local geroasa dimineata si noaptea, cu precadere in regiunile centrale si de rasarit. Cerul va fi variabil in sudul tarii si va avea innorari temporare in rest. Indeosebi in cursul zilei vor fi ninsori slabe pe arii restranse la munte si izolat in Maramures, Crisana, Transilvania, sudul Banatului si Moldova.

Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -7 si 3 grade, iar cele minime intre -16 si -6 grade, usor scazute in estul tarii si in depresiuni, dar si mai ridicate in Campia de Vest. Dimineata si noaptea local va fi ceata asociata cu depunere de chiciura, mai ales in zonele de campie din sud si est.

Meteo: Ger si fulguieli - Avertizare de vant in estul tarii

Vremea se va mentine rece si duminica in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in vest si nord-vest, unde cu precadere in cursul noptii se vor semnala precipitatii in general slabe, predominant sub forma de ninsoare.

In zonele joase din sudul si estul teritoriului va fi ceata, izolat persistenta, asociata si cu depunere de chiciura. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 5 grade, mai scazute in zonele cu ceata persistenta, iar cele... mai mult


Sambata, 18 Februarie 2012, ora 10:19

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba