prognoza meteo vremea 2013

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Meteo: Ne mai incalzim un pic

Meteo: Ne mai incalzim un pic

Dupa cateva zile in care frigul a fost mai taios decat in mod normal pentru aceasta perioada, mercurul din termometre pare "sa revina la sentimente mai bune", iar vestile bune urmeaza si pentru weekend.

In nord-vestul tarii va fi mai frig decat joi, dar in restul tarii, maxima va ajunge pana la cinci grade. Temporar, cerul va fi noros in estul si sud-estul tarii, insa doar pe arii restranse in special la inceputul zilei, in Dobrogea vor mai fi precipitatii mixte, slabe.

Vantul va avea unele intensificari doar pe crestele montane.

In Bucuresti, va fi o zi normala de iarna din punct de vedere termic. Dimineata vine cu minus 2...minus 1 grad in termometre, iar soarele de peste zi face ca temperatura maxima sa se situeze in jurul valorii de 5 grade.

Vremea se incalzeste si la munte asa ca temperaturile diurne se vor situa peste mediile climatologice specifice periodei, deci pozitive. Vor fi 2 grade la Sinaia si Predeal,7 grade la Paltinis, 6 grade la Stana de vale si 1 grad sus pe Ceahlau.

Stratul de zapada ramane consistent, asadar la Sinaia 18 cm, Predeal 8 cm, Poiana Brasov 10 cm, Paltinis 40 cm, Arieseni 29 cm, Straja 45 cm.

Sambata, valorile termice vor fi mai ridicate decat vineri. In zonele joase, in special din regiunile intracarpatice, se va semnala ceata, local chiar persistenta. Doar cu totul izolat vor fi posibile burnite sau fulguieli. Temperaturile maxime vor fi de la minus 4...minus 2 grade local in Transilvania pana la 7...8 grade in dealurile... mai mult


Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 10:39

Meteo: Vreme rece, ninsori slabe: prognoza pe 3 zile

Meteo: Vreme rece, ninsori slabe: prognoza pe 3 zile

Luna decembrie nu se dezminte, temperaturile pastrandu-se in acelasi registru ca si zilele trecute. Vremea va fi rece, iar izolat va ninge sau va cadea lapovita.

Astfel, duminica, sunt anuntate 5 grade Celsius la Bucuresti si Baia Mare, la Brasov inregistrandu-se 3 grade Celsius, la fel ca la Cluj-Napoca, pe cand la Constanta vor fi 7 grade Celsius.

Luni, in Capitala vor fi 7 grade Celsius, la Cluj-Napoca 4 grade, la Constanta 8, la Crioava 5, la Suceava 4, la fel ca la Timisoara.

Marti, in Bucuresti se vor inregistra 5 grade Celsius, la Brasov temperatura urmand sa scada pana la un grad, la fel si la Cluj-Napoca. Si la Contanta temperatura va fi scazuta, de numai 2 grade Celsius, la Suceava coborand pana la un grad.

In Transilvania, incepand de duminica, 1 decembrie, zilnic, la nivel local, vor fi precipitatii slabe, predominant ninsori.

Si in Maramures se asteapta ninsori intre 1 si 3 decembrie.

In Dobrogea, incepand de duminica, creste probabilitatea de ploi slabe cantitativ.

In Muntenia, pot cadea ploi slabe si lapovita in intervalul 1 - 4 decembrie.
Ploi si, trecator, lapovita pot fi inregistrate si in Oltenia, in intervalul 1 - 4 decembrie.

La munte, probabilitatea pentru lapovite si ninsori slabe va creste incepand de luni. mai mult


Duminica, 01 Decembrie 2013, ora 13:39

Meteo: Unde va fi iarna cea mai grea? Vezi cum va fi vremea pana in februarie

Meteo: Unde va fi iarna cea mai grea? Vezi cum va fi vremea pana in februarie

Meteorologii anunta ca in urmatoarele trei luni vom avea parte de temperaturi sub cele medii anuale in mai toate regiunile tarii, dar in special in nord, nord-est si centru.

Prognoza meteo pentru perioada decembrie 2013 - februarie 2014 arata ca temperatura aerului va inregistra in general valori mai scazute fata de normele climatologice, exceptand zonele sud-estice unde sunt estimate valori peste cele normale.

Potrivit ANM, in decembrie, cel mai frig va fi in nordul si centrul tarii, in restul regiunilor temperaturile fiind normale pentru aceasta perioada. Precipitatiile vor fi peste media anuala in centrul, estul si sud-estul tarii, si apropiate de normalul perioadei in celelalte regiuni.

In prima luna a anului viitor, ianuarie, va fi ceva mai cald in sud si sud-est, unde sunt posibile temperaturi peste normele climatologice, in timp ce in restul regiunilor tarii, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Precipitatiile vor fi mai multe decat in mod normal in vest, sud-vest si centrul tarii.

In februarie temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi mai mari in vestul si nord-vestul tarii si apropiate de mediile climatologice in celelalte regiuni.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF) din Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime,... mai mult


Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 16:42

2 comentarii
Meteo: Toamna blanda, cu mult soare - vremea in urmatoarele 3 luni

Meteo: Toamna blanda, cu mult soare - vremea in urmatoarele 3 luni

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni arata ca septembrie va fi o luna calda, cu temperaturi mai mari decat media, octombrie va veni cu temperaturi normale pentru aceasta luna de toamna.

La fel si noiembrie, cu exceptia sudului si sud-estului tarii, unde temperaturile le vor depasi pe cele normale, se arata in prognoza meteo pentru toamna, publicata de Administratia Nationala de Meteorologie.

In septembrie, temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii.

In Banat vor fi temperaturi cuprinse intre 14 si 19 grade Celsius, in Crisana intre 14 si 17 grade, iar in Dobrogea, temperaturile vor fi cuprinse intre 16 si 19 grade Celsius.

Putin mai frig va fi in Transilvania si Muntenia, unde temperaturile vor fi intre 11 si 16 grade si, respectiv, intre 12 si 19 grade.

Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale, exceptand regiunile vestice, centrale si nordice, unde local se pot inregistra valori peste mediile multianuale.

In octombrie, valorile termice vor fi in general apropiate de normele climatologice, posibil mai ridicate in sudul, sud-estul si vestul tarii.

Cel mai cald va fi in Dobrogea, unde minimele vor fi de 11 grade Celsius si maximele 13 grade. Ceva mai frig va fi in Transilvania, unde se vor inregistra temperaturi intre 6 si 10 grade, dar si in Moldova, unde vor fi temperaturi intre 5 si 12 grade.

Cantitatile lunare de precipitatii vor depasi, in general, mediile climatologice,... mai mult


Miercuri, 28 August 2013, ora 22:52

Prognoza meteo pe doua saptamani: Sarim la 17 grade

Prognoza meteo pe doua saptamani: Sarim la 17 grade

Dupa zapada, ger si viscol, in aceasta saptamana, meteorologii estimeaza ca saptamana viitoare vine, in sfarsit, primavara, in unele zone temperaturile urcand pana la 17 grade.

Prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie pentru intervalul 25 martie - 7 aprilie a fost realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Banat

Pana in data de 28 martie, vremea va fi mult mai rece decat in mod obisnuit cu temperaturi maxime medii cuprinse intre 2 si 6 grade Celsius, dar si cu minime usor negative, in medie, intre - 3 si - 1 grad. Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca in perioada 30 martie - 2 aprilie vor fi maxime termice in medie cuprinse intre 14 si 17 grade Celsius.

Din 3 aprilie temperaturile diurne vor scadea usor pana la valori medii de 12 grade. Temperaturile nocturne vor fi pozitive in perioada 30 martie - 7 aprilie si vor fi cuprinse in medie intre 3 si 6 grade Celsius.

In primele 2 zile vor fi precipitatii mai insemnate cantitativ, ploi la inceput, apoi si lapovita si ninsoare. Din 29 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi ploi, in general slabe.

Crisana

Pana in data de 28 martie, vremea va fi mult mai rece decat in mod obisnuit cu temperaturi maxime medii cuprinse intre 2 si 6 grade Celsius, dar si cu minime negative, in medie, intre - 3 si - 1 grad.

Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca in perioada 30... mai mult


Marti, 26 Martie 2013, ora 17:11

Prognoza meteo pe urmatoarele doua saptamani: Vezi cand si unde va ninge

Prognoza meteo pe urmatoarele doua saptamani: Vezi cand si unde va ninge

Administratia Nationala de Meteorologie a emis luni prognoza meteo pe ultimele doua saptamani ale lunii martie. Sunt prognozate temperaturile maxime, cele minime si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

BANAT

Dupa o prima zi rece, cu valori medii diurne de 8 grade Celsius, temperaturile maxime vor creste treptat pana la valori de 15 grade Celsius, in data de 20 martie, caracterizand o vreme usor mai calda. Incepand din data de 21 martie, vremea va intra intr-un proces de racire, pana in data de 24 martie, cand valorile medii diurne vor cobori pana la 6 grade Celsius. In perioada 25 - 31 martie, vremea va intra intr-un proces de incalzire, temperaturile maxime crescand spre 16 grade Celsius in ultimele zile ale intervalului.

In prima saptamana, temperaturile minime vor avea o evolutie oscilanta cu valori in medie cuprinse intre -1 si 4 grade Celsius. In intervalul 24 - 31 martie, acestea vor creste treptat, ajungand la 6 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului. Cantitati mai insemnate se vor cumula in zilele de 21 si 22 martie. Tot in data de 22 martie trecator precipitatiiile pot fi sub forma de lapovita.

CRISANA

Temperaturile medii diurne cresc treptat in primele trei zile, de la o valoare medie de 8 grade... mai mult


Luni, 18 Martie 2013, ora 15:04

Alte articole despre: prognoza meteo martie 2013
Prognoza meteo pe trei luni - Primavara obisnuita, putin cam ploioasa

Prognoza meteo pe trei luni - Primavara obisnuita, putin cam ploioasa

Vremea se incalzeste treptat in urmatoarele trei luni iar temperaturile vor ajunge pana la 18 grade Celsius, in mai.

Conform prognozei de specialitate, publicata, vineri, de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), valabila pentru perioada martie-mai, in prima parte a intervalului analizat doar in Moldova temperatura aerului ar mai putea cobori sub zero grade.

In restul teritoriului, valorile vor fi pozitive, iar cantitatile de precipitatii se apropie de normele climatologice.

In prima luna de primavara, regimul termic mediu diurn al aerului va inregistra valori apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, cu exceptia zonelor de nord-vest si nord, unde, local, valorile termice pot fi sub mediile multianuale.

Temperaturile medii de peste zi vor oscila intre 5 grade Celsius, in Moldova, Maramures si Transilvania, si 7 grade Celsius, in Banat. Pe timpul noptii, numai in Moldova valorile vor fi sub pragul de inghet (-1 grad Celsius), in timp ce in Oltenia, Dobrogea, Maramures, Crisana si Banat se vor inregistra medii de 3-4 grade Celsius.

Cantitatile lunare de precipitatii pot prezenta, in martie, valori peste mediile climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, mai putin in sud-estul tarii, unde acestea pot fi apropiate de normele climatologice. Specialistii estimeaza intre 20 l/mp in Moldova, Muntenia si Transilvania, si 80 l/mp, in Maramures.

Luna aprilie aduce temperaturi medii lunare ale aerului, in general,... mai mult


Vineri, 22 Februarie 2013, ora 15:15

Meteo: Cum va fi vremea la inceput de 2013 - prognoza pe doua saptamani (Video)

Meteo: Cum va fi vremea la inceput de 2013 - prognoza pe doua saptamani (Video)

Meteorologii anunta ca, in primele zile din 2013, nu vor fi precipitatii, iar temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada a anului in majoritatea regiunilor.

Dupa 3 ianuarie, insa, se vor inregistra ninsori slabe, potrivit prognozei pentru urmatoarele doua saptamani, publicate pe site-ul INMH.

In Banat, in intervalul 31 decembrie - 6 ianuarie, temperaturile vor avea o tendinta de crestere, apoi, incepand din 7 ianuarie, vremea se va racire usor. Valorile medii ale temperaturilor minime se vor situa sub nivelul de inghet, cu exceptia perioadei 5 - 7 ianuarie, cand acestea vor fi usor pozitive.

Temperaturile maxime vor fi preponderent pozitive pe tot parcursul intervalului. In perioada 31 decembrie - 3 ianuarie, probabilitatea de precipitatii va fi redusa, iar incepand din 3 ianuarie vor fi la inceput ploi, apoi lapovita, se arata in prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

In Crisana, pana in 6 ianuarie, temperatura aerului va avea o tendinta de crestere, apoi, din 7 ianuarie, vremea se va raci usor. Valorile medii ale temperaturilor minime se vor situa sub nivelul de inghet, cu exceptia perioadei 5 - 6 ianuarie, cand acestea se vor apropia de 0 grade.

Temperaturile maxime vor fi preponderent pozitive, cu o tendinta de scadere catre finalul intervalului. Probabilitatea de precipitaiii va fi redusa pana in jurul datei de 3 ianuarie, dupa care vor fi precipitatii in general slabe, la inceput sub forma de ploaie, apoi acestea se vor... mai mult


Marti, 01 Ianuarie 2013, ora 08:56

1 comentariu
Prognoza meteo de Craciun si Revelion in toata tara

Prognoza meteo de Craciun si Revelion in toata tara

Vom avea parte de vreme frumoasa la sfarsitul lui 2012, insa nu atat de calda incat sa strice bucuria amatorilor de sporturi de iarna si sa topeasca zapada deja depusa.

Meteorologii prognozeaza ca de Craciun si de Revelion temperaturile vor creste, iar regimul termic va fi placut.

In Ajun, in Romania va patrunde un val de aer cald dinspre Marea Mediterana, care va aduce temperaturi de 16-17 grade, in amiaza zilei de Craciun, in Banat, arata meteorologul Viorica Dima pentru Romania TV.

In ziua de Craciun, temperaturile vor fi foarte placute. In partea de est si de sud a tari, ar putea sa apara ceata. In Moldova, maximele vor trece de 1-2 grade Celsius: la Bacau vor fi 3 grade, la Iasi 2, iar la Suceava si Botosani, 6-7 grade Celsius.

In Muntenia, la campie, temperaturile vor fi la fel de placute: 2 grade la Craiova, 5 grade la Bucuresti. In Dobrogea, vor fi 8 grade la Constanta.

In perioada dintre Craciun si Revelion vom mai avea parte de ploi, ninsori si lapovita, in special in estul tarii.

De Revelion, vremea devine din nou placuta, cu valori in jurul limitei de inghet in noaptea de Anul Nou.

In sud-estul tarii, vor fi 2-3 grade peste limita de inghet. Nu vor cadea precipitatii si nu va fi ger, dau asigurari meteorologii. mai mult


Luni, 24 Decembrie 2012, ora 08:42

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Incident violent la filmarile pentru Piratii in Caraibe: Maimuta a fost scoasa de urgenta din platou
  2. Baza de aparare in fata atacurilor nucleare ale Rusiei, scoasa la vanzare pentru relaxare in familie
  3. Eticheta la nudisti - Cum e sa traiesti un an dezbracat: Am fost spalati pe creier
  4. Viral: Cainele care spune mama - a invatat inaintea copilului familiei (Video)
  5. Papa Francisc face un gest socant: Va mesteca frunze de coca (Video)
  6. Mutilarea genitala, o tehnica barbara inimaginabila: De ce milioane de fete se tem sa vina vara
  7. Cofondatorul Apple: Robotii ne vor transforma in animalele lor de casa
  8. Festival de muzica sau bataie in noroi: Ce au patit spectatorii de la Electric Castle (Video & galerie foto)
  9. Saracul cersetor bogat: Cati bani avea asupra sa un barbat care statea la mila trecatorilor
  10. Supravietuire miraculoasa: O mama si bebelusul ei au cazut cu avionul si au trait 5 zile in jungla