program camera deputatilor

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Reducerea CAS a trecut un hop - Vot covarsitor in Camera Deputatilor

Reducerea CAS a trecut un hop - Vot covarsitor in Camera Deputatilor

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, cu unanimitate, proiectul de lege privind reducerea CAS, de la 1 octombrie, cu 5 puncte procentuale, premierul Victor Ponta aratand ca datele de la INS confirma ca Romania este in graficul stabilit cu institutiile internationale si poate lua aceasta masura.

Ponta a spus ca reducerea CAS este o initiativa care a fost in programul USL si a fost sustinuta si de celelalte forte politice.

Isarescu: Singura, reducerea CAS nu este suficienta - ce masuri propune

"Aceasta initiativa a fost in programul de guvernare a USL, dar a fost sustinuta si de celelalte forte politice, este in favoarea dezvoltarii Romaniei. Datele primite de la INS confirma o crestere economica de aproape 4%, am primit datele privind incasarile din primele 6 luni si suntem in graficul stabilit cu institutiile internationale, deci putem sa luam aceasta masura", a afirmat Ponta.

El a adaugat ca ar fi o masura care ar acorda si mai multa incredere celor care investesc in Romania pe termen mediu si lung si creeaza locuri de munca, mentionand ca PSD, care este un partid de stanga, sustine "o masura foarte buna de relaxare fiscala".

Opozitia a criticat putin masura

Reprezentantii grupurilor parlamentare au sustinut acest proiect, deputatii PDL si PNL crititand, totusi, ca aceasta masura de reducere a CAS nu este luata mai devreme, de la 1 august.

Deputatul democrat-liberal Gheorghe Ialomitianu a spus ca PDL sustine aceasta masura si ca are depus in... mai mult


Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 17:00

1 comentariu
Retrospectiva 2013: Camera Deputatilor a pierdut 5 parlamentari

Retrospectiva 2013: Camera Deputatilor a pierdut 5 parlamentari

Camera Deputatilor a adoptat in acest an 324 de proiecte legislative si a dezbatut noua motiuni simple, care au fost respinse la vot.

Tot in 2013, Camera Deputatilor a infiintat doua comisii noi, a modificat structura grupurilor politice parlamentare, iar cinci deputati si-au pierdut mandatul si nu au mai fost inlocuiti in sesiunile din 2013.

Camera Deputatilor si-a inceput activitatea in debutul acestui an cu un total de 412 deputati, insa, pana la inceputul lunii decembrie, au ramas 407.

Cinci deputati si-au pierdut mandatul, dintre care patru sunt sau au fost liberali: Dan Radu Rusanu - desemnat de Parlament sa conduca Consiliul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara, George Becali - condamnat la inchisoare, Eduard Hellvig si Ovidiu Silaghi - ambii au plecat in Parlamentul European.

Deputatii Hellvig si Silaghi si-au anuntat demisia din parlamentul intern in luna septembrie, dupa ce DNA a cerut Parlamentului, pentru Ovidiu Silaghi, sa incuviinteze inceperea urmaririi penale pentru trafic de influenta.

Silaghi, urmarit penal pentru trafic de influenta (Video)

Conducerea PNL a decis atunci ca Silaghi si Hellvig sa preia mandatele de europarlamentar ramase vacante in urma demisiei lui Cristian Busoi (numit la conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate) si a Ramonei Manescu (desemnata ministru al Transporturilor).

Cel de-al cincilea deputat care si-a pierdut mandatul este Aurel Nechita, fost deputat PSD, declarat incompatibil de instanta.... mai mult


Marti, 31 Decembrie 2013, ora 18:09

1 comentariu
Sedintele de plen ale Camerei Deputatilor, transmise live la Televiziunea Romana

Sedintele de plen ale Camerei Deputatilor, transmise live la Televiziunea Romana

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat miercuri ca sedintele de plen vor fi transmise in direct la Televiziunea Romana, iar pentru comisii se va incerca implementarea sistemului de live streaming, pentru difuzarea sedintelor pe Internet.

"Anul acesta a fost un buget de austeritate pentru noi. Una dintre etapele pe care le-am discutat impreuna cu liderii grupurilor parlamentare este introducerea tehnologiei informatiei.

Avem o discutie cu Televiziunea Romana si vom transmite live dezbaterile din Camera Deputatilor. Asta este prima etapa, care ii va obliga pe parlamentari sa fie mai multi prezenti la dezbaterile acelea de doua-trei ore pe zi, doua zile pe saptamana, dedicate plenului.

In paralel, vom incerca sa implementam sistemul de live streaming in toate comisiile permanente. Sper sa avem resursele financiare pentru anul viitor. Asta va permite fiecarui cetatean al Romaniei care intra pe internet sa poata sa vada live dezbaterile care sunt intr-o comisie permanenta", a spus Zgonea la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca acest sistem ii va obliga pe parlamentari sa-si stabileasca agenda dezbaterilor si programul.

"In rest, aveti alte instrumente regulamentare, puteti sa va duceti la Comisia de abuzuri, sa interpelati Biroul Permanent care, daca constata acest lucru, prin Comisia juridica, de disciplina si imunitati, automat aplica sanctiuni parlamentarilor", a mai spus Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor a vorbit, in acest... mai mult


Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 16:11

Zi maraton la Camera Deputatilor - cand sunt audiati ministrii desemnati

Zi maraton la Camera Deputatilor - cand sunt audiati ministrii desemnati

Deputatii s-au reunit joi, la ora 9:00, in speranta ca pana la miezul noptii toate procedurile vor fi incheiate pentru instalarea noului Parlament si audierea ministrilor din Guvernul Ponta2.

Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anuntat ca se va vota rapid raportul comisiei de validare a mandatelor celor 412 alesi la 9 decembrie. Exista si doua exceptii: Petre Roman, plecat in strainatate, si Andrei Condurateanu, care a suferit un accident. Amandoi isi vor valida mandatele si vor depune juramantul mai tarziu.

In schimb, mandatul lui Florin Paslaru a fost si el validat, in ciuda opozitiei manifestate de Agentia Nationala de Integritate.

Deputatul Paslaru a fost validat - ANI merge cu Parlamentul la CCR

"Nu e singurul caz, mai sunt si altii care se afla in proceduri(...) Lasam Justitia sa iti faca treaba", a declarat Zgonea, adaugand ca si-a rugat colegii, in special pe cei noi, "sa fie foarte atenti la completarea declaratiilor de avere si interese, sa nu ne trezim peste cateva luni ca ANI ii va declara incompatibili".

Presedintele Camerei Deputatilor a mai spus ca "are speranta" ca Guvernul va veni in aceasta seara la Parlament cu programul de guvernare si lista ministrilor anuntata miercuri, astfel incat, dupa incheierea formalitatilor pentru instalarea in functii a noilor deputati, sa inceapa audierile in comisii.

O estimare facuta de jurnalisti arata ca depunerea juramantului tuturor deputatilor va dura cel putin 7 ore. Alte cateva ore vor fi... mai mult


Joi, 20 Decembrie 2012, ora 09:39

2 comentarii
Camera Deputatilor a amanat sesiunea de vot final pentru saptamana viitoare

Camera Deputatilor a amanat sesiunea de vot final pentru saptamana viitoare

Deputatii au decis ca votul final pe legile dezbatute saptamana aceasta in plen sa fie amanat, liderul de grup al PD-L Mircea Toader invocand faptul ca ordinea de zi a fost modificata consistent si exista riscul de a se comite erori la vot.

"Noi aveam astazi in program votul final. Avand in vedere ca au fost multe dezbateri si initiative suprapuse, unele din ele revenite, altele retrimise la comisii, pentru a nu mai avea o sincopa in votul final, v-as propune sa amanam pentru saptamana viitoare votul final, timp in care, impreuna cu secretariatul general, vom stabili si o procedura clara pentru fiecare initiativa legislativa si sa preintampinam erorile pe care unii dintre noi ni le-am asumat", a motivat Mircea Toader solicitarea facuta.

Conform spuselor Robertei Anastase, acest punct de vedere a fost agreat si de catre ceilalti lideri de grup astfel incat plenul a aprobat modificarea de program cu 82 de voturi pentru, doua impotriva si patru abtineri.

Pe ordinea de zi a plenului Camerei figurau 92 de proiecte de legi, insa succesiunea in care au fost dezbatute a suferit modificari apreciabile, astfel incat a devenit greu de urmarit ordinea in care aceste proiecte intrau in procedura de vot.

mai mult


Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 13:28

1 comentariu
Ordonanta 50, dezbatuta marti in Camera Deputatilor

Ordonanta 50, dezbatuta marti in Camera Deputatilor

Ordonanta 50, privind contractele dintre institutiile de credit si clienti, va fi dezbatuta marti de Comisia Buget-Finante din Camera Deputatilor.

Bancherii, clientii si grupurile parlamentare au propus peste o suta de modificari ale actului normativ. Initial, membrii Comisiei de Buget-Finante programasera dezbaterea pentru mirecuri, insa programul a fost modificat deoarece plenul va discuta motiunea de cenzura, informeaza Realitatea TV.

Seful Comisiei Buget-Finante: Marti discutam Ordonanta 50 si e posibil sa o avizam

Cei care au propus modificari la lege sustin ca aceasta are mai multe prevederi neclare, ce pot duce la interpretari, iar clientii bancilor se tem ca actul normativ va fi modificat in detrimentul lor si in avantajul institutiilor de credit. mai mult


Marti, 26 Octombrie 2010, ora 09:07

1 comentariu
Deputatii vor avea doar activitate in teritoriu saptamana viitoare

Deputatii vor avea doar activitate in teritoriu saptamana viitoare

Deputatii si-au adoptat, luni, programul de lucru pentru perioada 25 octombrie - 6 noiembrie, stabilind ca saptamana viitoare sa aiba doar activitate in circumscriptii, cu exceptia zilei de marti, cand Camera va aniversa, la Iasi, implinirea a 150 de la infiintarea Universitatii Al I Cuza.

In privinta saptamanii in curs, deputatii au stabilit ca miercuri, la ora 11.00, sa inceapa sedinta comuna a celor doua Camere, in care se va dezbate si vota motiunea de cenzura, iar joi, de la ora 10.00, sedinta comuna pentru angajarea raspunderii Guvernului pe legea educatiei.

Anterior, deputatii puterii si cei ai opozitiei s-au contrat in plen, PSD si PNL contestand votul dat asupra ordinii de zi. Potrivit tabelei electronice, au fost prezenti la vot 115 deputati, dintre care 65 au votat pentru aprobarea ordinii de zi, 47 "impotriva" si trei s-au abtinut. Vice-liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu a subliniat ca pe votul electronic se constata lipsa cvorumului.

"In consecinta, ceea ce s-a votat e in afara Regulamentului si nu avem o ordine de zi aprobata", a subliniat liberalul.

In replica, liderul deputatilor PD-L, Mircea Toader, a acuzat opozitia de situatia in care se gaseste Camera.

"Situatia reclamata de PSD si PNL nu ni se datoreaza, avem patru saptamani de cand nu lucreaza Biroul Permanent, avem o situatie cu totul incredibila, trec proiecte tacit fara sa ajunga in comisii. Cvorumul de sedinta e dupa semnaturi, care sunt mai multe decat oamenii din sala, cred... mai mult


Luni, 25 Octombrie 2010, ora 21:40

Sedinta de la Camera Deputatilor, suspendata dupa o cearta intre Putere si Opozitie

Sedinta de la Camera Deputatilor, suspendata dupa o cearta intre Putere si Opozitie

Sedinta de luni de la Camera Deputatilor a fost dominata de dispute intre deputatii Puterii si cei ai Opozitiei, care nu s-au putut pune de acord la adoptarea ordinii de zi a programului de lucru pentru saptamana in curs, sedinta fiind suspendata, la propunerea PSD, pentru o pauza de consultari de 20 de minute.

Deputatii social democrat au solicitat de la inceputul sedintei ca aceasta sa fie sistata si sa fie convocat Biroul Permanent, dar si al comitetului liderilor de grup pentru a stabili proiectul ordinii de zi si programului de lucru, care sa fie supuse votului plenului, informeaza Mediafax.

Insa liderul deputatilor democrat liberali, Mircea Toader, dar si vicepresedintele Camerei, Ioan Oltean, au refuzat propunerea spunand ca s-au reunit pentru a valida oridinea de zi si programul de lucru. Acesta a fost validat in absenta reprezentantilor PSD si PNL.

Toader a propus sa se supuna votului Camerei proiectul ordinii de zi si programul de lucru validat in absenta PSD si PNL, in timp ce Ioan Oltean a subliniat ca Biroul Permanent nu s-a intrunit trei sedinte consecutive din lipsa de cvorum, generata tocmai de absenta reprezentantilor PSD si PNL.

Ordinea de zi si programul de lucru au fost adoptate cu 93 de voturi "pentru", 4 "impotriva" si 3 abtineri, respectiv cu105 voturi "pentru", 3 voturi "impotriva" si 4 abtineri.

Dupa votul dat de plen, viceliderul grupului PSD, Aura Vasile, a intervenit si l-a acuzat pe Iona Oltean de minciuna, ea precizand ca acesta... mai mult


Luni, 27 Septembrie 2010, ora 18:13

4 comentarii
Raportul Nemirschi, discutat marti la Camera Deputatilor

Raportul Nemirschi, discutat marti la Camera Deputatilor

Parlamentarii din Camera Deputatilor vor discuta, in sedinta de marti, raportul Comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea a contractului incheiat de Ministerul Mediului pentru promovoarea Programului Operational Sectorial Mediu.

Raportul comisiei, adoptat pe 16 septembrie cu unanimitate de voturi, cere institutiilor abilitate ale statului - Ministerul Finantelor, Curtea de Conturi, Autoritatea de Audit de pe langa Curtea de Conturi, Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, Consiliul Concurentei, Garda Financiara si Autoritatea Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice - sa verifice activitatea Ministerului Mediului.

Vicepresedintele Comisiei de ancheta privind verificarea modului in care Ministerul Mediului a atribuit contractul privind promovarea Programului Operational Sectorial Mediu, Diana Tusa, a declarat pe 17 septembrie, ca raportul nu cuprinde nicio solicitare de incepere a urmaririi penale impotriva ministrului Nicolae Nemirschi, ci doar cinci recomandari catre diverse institutii ale statului, pentru verificari suplimentare ale contractului, dar si o recomandare catre Camera Deputatilor ce vizeaza modificarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice. mai mult


Marti, 22 Septembrie 2009, ora 10:00

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)