program de tratament

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Campania "Invinge cancerul! Luptam impreuna!", la final: 5 pacienti beneficiaza gratuit de tratament

Campania "Invinge cancerul! Luptam impreuna!", la final: 5 pacienti beneficiaza gratuit de tratament

Campania sociala "Invinge cancerul! Luptam impreuna!", derulata in perioada 28 iunie - 14 iulie, de catre Amethyst- Radiotherapy - cea mai mare retea europeana specializata in tratarea cancerului prin radioterapie in parteneriat cu FABC (Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania) a ajuns la final.

Cei cinci pacienti care vor beneficia gratuit de planuri complete de tratament al cancerului prin radioterapie de ultima generatie sunt patru femei si un barbat:

- Iuliana Mihailescu - 46 ani, cancer pelvian;
- Paraschiva Baltag - 74 ani, cancer la san;
- Valentina Guguianu - 56 ani, cancer la san;
- Luminita Argentina Stancu - 35 ani, cancer pelvian;
- Ioan Miftode - 65 ani, cancer de prostate.

Cei cinci pacienti au fost selectati de catre o comisie din care au facut parte Prof. Dr. Christian Chiricuta, Director Medical Amethyst - Radiotherapy si Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Pacientilor de Cancer. Varsta medie a aplicantilor in cadrul programului "Invinge cancerul! Luptam impreuna" este de 57 ani.

Afectiunile canceroase au fost la nivelul sanului in procent de 33,3%, la nivelul prostatei - 18.5%, in zona pelviana - 14.8%, la nivel ORL - 11%, leucemie (cancerul sangelui) in procent de 7,4%. Restul procentajului de aproximativ 15% a fost constituit din pacienti suferind de cancer gastric, pulmonar si rectal.

"In Romania, doar un sfert dintre persoanele diagnosticate cu cancer au acces la tratament prin radioterapie de inalta... mai mult


Joi, 24 Iulie 2014, ora 19:54

2 comentarii
Programul de guvernare: Prima Casa devine Noua Casa

Programul de guvernare: Prima Casa devine Noua Casa

Programul guvernamental Prima Casa va fi transformat in Noua Casa si se va adresa doar achizitionarii de locuinte noi, se arata in programul de guvernare al cabinetului Ponta 2.

Modificare vine dupa ce, marti, in ultima sedinta a primului guvern condus de Victor Ponta, s-a aprobat o ordonanta de urgenta pentru imbunatatirea conditiilor de derulare a programului Prima Casa si s-a alocat un plafon suplimentar al garantiilor, de 200 de milioane de euro.

Aceasta suma va asigura functionarea programului pana la jumatatea anului viitor.

Programul de guvernare: Crestere economica anuala de 3 la suta din PIB

De asemenea, ordonanta de urgenta vizeaza asigurarea unui tratament egal pentru beneficiarii care au cumparat o locuinta de la un dezvoltator imobiliar, care poate oferi la schimb o alta locuinta corespunzatoare calitativ, in raport cu cei care au achizitionat locuinta de la o persoana fizica si nu au aceasta posibilitate.

"Intrucat persoanele fizice, care au achizitionat locuinte de la un alt vanzator decat un dezvoltator imobiliar, nu pot beneficia de inlocuirea locuintei, se reglementeaza posibilitatea acestora de a accesa programul pentru a doua oara, achizitionand o alta locuinta, urmand ca aspectele tehnice sa fie detaliate la nivelul normelor de implementare", se arata intr-un comunicat al Guvernului Ponta 1.

Cei care au cumparat casa, dar nu de la dezvoltator imobiliar, pot apela iar la "Prima Casa"

In acelasi timp, s-a rezolvat si problema... mai mult


Joi, 20 Decembrie 2012, ora 17:24

9 comentarii
ARD isi definitiveaza programul de guvernare - Vezi ce propun

ARD isi definitiveaza programul de guvernare - Vezi ce propun

Alianta Romania Dreapta isi propune in programul de guvernare sa reia reformele vitale pentru Romania, sa adopte masurile necesare pentru o economie puternica, sa protejeze independenta Justitiei si sa relanseze invatamantul romanesc pe baze moderne si competitive pe plan european.

Liderii ARD s-au reunit marti, la hotelul Hilton din Capitala, la o zi dupa lansarea oficiala a candidatilor la alegerile din 9 decembrie, pentru a pune la punct programul de guvernare, creionat in buna masura. Dezbaterile care au loc marti, si la care participa inclusiv cadre universitare si oameni de afaceri, vor contribui la finalizarea programului cu care ARD va cere votul alegatorilor.

"Stangii socialiste i-au trebuit numai 6 luni de guvernare pentru a bloca Romania: investitii publice reduse drastic, fonduri europene suspendate, investitii straine in scadere dramatica, reforme esentiale boicotate, dispret pentru lege si institutiile democratice.(...)

Dreapta inseamna sa dai mai putini bani statului si sa ramai cu mai multi bani in buzunar. Banii vin de la cei care produc valoare. De aceea, programul nostru politic stimuleaza dezvoltarea, antreprenoriatul, inovatia, educatia", se arata intr-o sinteza a programului ARD remisa Ziare.com.

Autorii acestuia fac o paralela intre politicile USL si cele pe care doresc ei sa le promoveze.

"Stanga vrea consum pe credit si pomeni, dreapta vrea crestere sanatoasa, prin productie si inovatie. Stanga vrea cetateni captivi si dependenti de... mai mult


Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 12:26

13 comentarii
Programul de guvernare al lui Ponta: Reintregirea salariilor sau cautarea Elodiei

Programul de guvernare al lui Ponta: Reintregirea salariilor sau cautarea Elodiei

Cabinetul condus de premierul desemnat Victor Ponta a depus, joi, la Parlament, programul de guvernare, el prevazand, printre altele, intregirea salariilor sau restituirea banilor retinuti nejustificat pensionarilor pentru CASS, masuri prezentate prea evaziv, considera analistii.

Prioritatile prezentate in document sunt "respectarea legilor, fara exceptii, fara derogari sau scuze; repararea inechitatilor sociale, implementarea unei viziuni economice de lunga durata, care sa ofere predictibilitate, locuri de munca si sa protejeze resursele naturale ale tarii; depolitizarea administratiei publice; toleranta zero fata de coruptie si clientelism; continuarea eforturilor pentru atingerea obiectivelor din Mecanismul de Cooperare si Verificare; deblocarea posturilor din invatamantul superior si sustinerea doctoranzilor si post-doctoranzilor prin burse din programe POSDRU", se arata in programul de guvernare.

USL a finalizat programul de guvernare - vezi ce contine

Salariile, tot intr-un con de umbra

In programul de guvernare se mentioneaza ca executia bugetara se va realiza de o maniera prudenta, concomitent cu respectarea obligatiilor asumate catre diferite categorii de cetateni, si anume, in cursul acestui an, reintregirea salariilor personalului bugetar la nivelul din iunie 2010 si restituirea sumelor retinute fara baza legala pensionarilor.

Desi este avansata ca o masura prioritara, nu se mentioneaza modalitatile prin care se vor pune in practica.

"Eu cred... mai mult


Vineri, 04 Mai 2012, ora 15:00

7 comentarii
Terapie prin excursii la manastiri pentru bolnavii de HIV-SIDA

Terapie prin excursii la manastiri pentru bolnavii de HIV-SIDA

Medicii specialisti in HIV si SIDA, impreuna cu ierarhi ai Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au organizat un inedit program de tratament pentru circa 100 de bolnavi de SIDA si infectati cu HIV din zona Moldovei, program in care alaturi de asistenta medicala de specialitate a fost inclusa si "terapia" prin vizite la manastirile din Nordul Moldovei.

Proiectul este intitulat "Stiinta si spiritualitate. Parteneriat pentru viata!" si este realizat de Centrul Regional HIV/SIDA din cadrul Spitalului de Boli Infectioase Iasi, impreuna cu Academia Europeana HIV/SIDA, Patriarhia Romana si Mitropolia Moldovei si Bucovinei.

"O componenta principala a proiectului, in viziunea noastra, este apropierea semenilor nostri aflati in suferinta, apropierea de frumos, de credinta, de Dumnezeu. Tratamentul de specialitate pe care ei il urmeaza este greu si in sufletul lor este multa durere, ei stiu ca moartea ii pandeste, dar, frumusetile manastirilor, vorbele monahilor cu care vor sta la masa si zilele petrecute acolo sigur le va fi de un mare ajutor", a declarat parintele Teodor Vasile, unul dintre initiatorii proiectului.

"Acest proiect este o premiera nationala si este primul in care Biserica se implica astfel. Pacientii vor merge in vizite la manastirile din judetele Moldovei, acolo vor sta cateva zile, vor lua masa si vor discuta cu reprezentanti de seama ai Patriarhiei si ai Mitropoliei si sigur va fi vorba de o forma eficienta de "terapie" care sa le insufle pacientilor nostri... mai mult


Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 14:55

4 comentarii
Ce prevede programul de guvernare al lui Croitoru

Ce prevede programul de guvernare al lui Croitoru

Cabinetul Croitoru intentioneaza "sa mentina cotele de impozitare a venitului si profitului, precum si taxa pe valoarea adaugata (TVA) la valorile existente - 16%, respectiv 19% - pe parcursul perioadei de guvernare".

"Totodata, guvernul va promova o politica fiscala transparenta si predictibila, avand ca scop final imbunatatirea conditiilor de functionare a mediului de afaceri. In acelasi timp, guvernul, prin asumarea unei coordonari eficiente cu politica monetara, isi afirma angajamentul de adoptare de facto a monedei euro la 1 ianuarie 2015", se mai precizeaza in programul de guvernare obtinut de Newsin.

De asemenea, masurile noului guvern vor fi subsumate obiectivelor de respectare a angajamentelor asumate fata de institutiile financiare internationale si de sustinere a reluarii cresterii economice.

In acelasi timp, nerespectarea de catre Romania a acordului cu FMI si Comisia Europeana ar presupune "presiuni suplimentare de depreciere a monedei nationale, cu efecte potential si incetinirea, prin eventuala crestere a ratelor dobanzilor, a procesului de creditare a sectorului privat".

Programul de guvernare mai prevede ca, in ultimele luni din acest an, autoritatile "sa ia o serie de decizii nepopulare, care necesita o vointa politica deosebita", cum ar fi respectarea tintei de deficit de 7,3% din PIB pentru acest an si aprobarea bugetului pe 2010, bazat pe un deficit de 5,9% din PIB.

"Pentru a respecta angajamentele asumate (...), este nevoie ca in... mai mult


Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 23:27

32 comentarii
Casa Nationala de Pensii plateste 222 milioane lei pentru bilete de tratament

Casa Nationala de Pensii plateste 222 milioane lei pentru bilete de tratament

Casa Nationala de Pensii (CNPAS) plateste 222,06 milioane lei fara TVA pentru servicii de tratament balnear, cazare si masa in mai multe statiuni din Romania, potrivit contractelor de licitatie deschisa, biletele de tratament urmand sa fie distribuite prin casele teritoriale de pensii.

Institutia a atribuit 60 de contracte unor operatori, in functie de "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic", potrivit unui anunt publicat pe sistemul electronic de achizitii publice.

Biletele vor fi acordate pentru statiunile Tusnad, Slanic Prahova, Slanic Moldova, Targu Ocna, Sinaia, Sangeorz-Bai, Monteoru, Pucioasa, Eforie Sud, Eforie Nord, Techirghiol, Neptun, Olanesti, Lacu Sarat, Herculane, Govora, Baile Felix, Calimanesti, Vatra Dornei, Tusnad si Sovata.

Potrivit datelor afisate pe pagina de internet a institutiei, Casa Nationala de Pensii acorda, in perioada ianuarie-noiembrie, 217.231 de bilete de tratament in statiuni balneoclimaterice, in valoare de 318,7 milioane lei, care vor fi distribuite prin casele teritoriale de pensii.

Repartitia de locuri se realizeaza unitar pentru toate casele teritoriale de pensii, in baza unui program informatic, locurile fiind alocate proportional cu numarul de potentiali beneficiari (asigurati si pensionari) din judetul respectiv pe de o parte, precum si in functie de valorificarile anterioare ale judetului in cauza, pe de alta parte, potrivit CNPAS.

In cazul pensionarilor din cadrul sistemului public de pensii,... mai mult


Vineri, 15 Mai 2009, ora 19:49

1 comentariu
330 de lei pentru sase zile de tratament balnear la Vatra Dornei

330 de lei pentru sase zile de tratament balnear la Vatra Dornei

Turistii care isi doresc o vacanta, dar si beneficii pentru sanatate, pot alege oferta de turism propusa de complexul Bradul - Calimani din statiunea balneara Vatra Dornei.

Administratia complexului are o oferta de turism social, care presupune sase nopti de cazare cu mic dejun, doua proceduri pe zi tratament balnear la un pret de 330 de lei (3,3 milioane de lei vechi), anunta Monitorul de Suceava.

Aceasta oferta este valabila in perioada septembrie - mai. Prin intermediul unui alt program propus de acelasi complex 300 de locuitori din statiunea balneara Vatra Dornei, din judetul Suceava, care au asigurari sociale, vor beneficia de tratament balneo-terapeutic gratuit care include 28 de proceduri fizioterapeutice.

Programul a inceput in data de 12 ianuarie, cu 300 de locuri, iar asistenta sefa a complexului balnear, Iulia Mustea, a declarat ca proiectul a fost foarte bine primit de dorneni, astfel incat in februarie deja sunt mai multe solicitari decat numarul de locuri disponibile.

Pentru a intra in program, dornenii trebuie sa mearga la complexul Bradul-Calimani cu un bilet trimitere de la medicul de familie si cu un cupon de pensie sau adeverinta de salariat din care sa reiasa ca persoana in cauza este platitoare de asigurari de sanatate. mai mult


Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 13:37

1 comentariu
Romania nu are nici un program de monitorizare a cancerului

Romania nu are nici un program de monitorizare a cancerului

Romania este una dintre putinele tari, membre UE, care nu a dezvoltat un program complet de monitorizare a cancerului.

Acest fapt a fost atestat de raportul Comisiei Europene si al Agentiei Internationale de Cercetare a Cancerului, informeaza Gardianul.

La capitolul de monitorizarea pentru cancerul la san si cel colorectal, Romania nu a trecut de stadiul de planificare a proiectului. In acelasi timp, in cazul cancerului cervical autoritatile romane deruleaza programe-pilot si actiuni de planificare.

Programele de monitorizare ale acestor afectiuni constau in efectuarea unor teste "screening", recoltand probe si avand o evidenta clara a persoanelor suspecte de cancer.

Aceste programe sunt facute sa previna aceste afectiuni si sa le depisteze in faze incipiente, in care pot fi tratate. Primul pas al programului este identificarea si invitarea populatiei vizate sa-si faca testul. Dupa efectuarea testului, pacientii sunt diagnosticati si vor beneficia de un tratament potrivit pentru afectiunile depistate. mai mult


Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 10:40

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. A pictat in verde un munte inalt de 900 de metri pentru a "imbunatati feng-shui-ul" (Video)
  2. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  3. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  4. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  5. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  6. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  7. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  8. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  9. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  10. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)