program festival enescu

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
40 de concerte si recitaluri cu intrare libera la Concursul Enescu

40 de concerte si recitaluri cu intrare libera la Concursul Enescu

Intrarea la concertele si recitalurile din cadrul editiei din acest an a Concursului Enescu, care are loc intre 6 si 27 septembrie, este libera in baza unei proceduri de inregistrare si in functie de locurile disponibile.

Formularul pentru inregistrare care permite rezervarea locurilor, precum si programul complet al evenimentelor este disponibil pe site-ul concursului iar rezervarea se face cu un click pe sectiunea obtine bilet.

Concertele si recitalurile au loc la Ateneul Roman si la Universitatea de Muzica Bucuresti.

Ce puteti asculta:

* peste 230 de tineri artisti din 36 de tari, viitoarele mari nume ale muzicii clasice de maine
* un recital extraordinar al pianistului francez Jean-Claude Penntier, membru in juriul Festivalului si prezent si in editia 2013 a Festivalului Enescu
* Galele Finale ale laureatilor acestei editii a Concursului Enescu, alaturi de Orchestra Filarmonicii "George Enescu"

Pornind de la generozitatea compozitorului George Enescu, care sprijinea tinerii muzicieni in timpul vietii, donand fondurile din concerte pentru sustinerea acestora si pentru a crea un Premiul Special Pentru Compozitie, concursul de anul acesta si-a propus sa duca traditia mai departe, deschizand usi pentru muzicienii viitorului. mai mult


Vineri, 08 August 2014, ora 12:08

Deutsche Welle: Politicienii romani trebuie sa salveze Festivalul George Enescu

Deutsche Welle: Politicienii romani trebuie sa salveze Festivalul George Enescu

Festivalul de muzica George Enescu este in pericol de a-i fi redus bugetul, in ciuda evenimentelor muzicale si a programului apreciat ale celei de-a 21-a editii, care s-a incheiat, in aceasta toamana, cu avertismente de ordin economic.

Politicienii romani sunt cei care trebuie sa salveze evenimentul popular, dar amenintat financiar, scrie Deutsche Welle.

La fiecare doi ani, un grup diversificat de iubitori ai muzicii se indreapta catre Bucuresti, in luna septembrie, pentru a lua parte la Festivalul George Enescu. De la infiintarea sa, in anul 1958, festivalul de muzica si-a facut un nume in randul iubitorilor de muzica clasica si contemporana.

BBC, elogiu adus lui George Enescu: Este foarte onorat in Romania

Bucurestiul a fost totdeauna un important centru pentru muzica si "un loc de magie", potrivit dirijorului Daniel Barenboim, prezent la deschiderea festivalului, in fata a 3.000 de spectatori.

Festivalul este menit sa promoveze munca celui care este fara indoiala cel mai mare compozitor al Romaniei, George Enescu. Un nume de orchestre din strainatate, care au sustinut recital la Bucuresti, chiar au plecat cu cel putin una dintre operele lui Enescu in repertoriile lor, piese care pot apoi sa-si gaseasca drumul catre programele concertelor din tarile de origine.

Covoare murdare si pahare de plastic la Festivalul Enescu, finantat cu 8 milioane de euro

Editia din anul 2013 a festivalului a avut tema "Magia Exista", cu concerte care i-au incantat pe... mai mult


Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 23:08

Festivalul Enescu tehnologic: A fost lansata aplicatia speciala pentru Android

Festivalul Enescu tehnologic: A fost lansata aplicatia speciala pentru Android

Organizatorii Festivalului George Enescu aduc concertele mai aproape de tine prin aplicatia speciala pentru Android. Initiativa face parte din strategia de comunicare a editiei 2013 a Festivalului care mizeaza pe tehnologiile moderne pentru a permite accesul in timp real, ieftin si eficient la informatiile si la concerte.

Aplicatia "George Enescu Festival" este gratuita pentru telefoane Smart si este disponibila incepand din aceasta dupa-amiaza pentru platformele Android. Aceasta a fost gandita pentru a-i ajuta pe cei care iubesc Festivalul Enescu sa se descurce printre cele peste 150 de concerte ale Festivalului si zecile de proiecte din cadrul Bucurestiului Creativ. Astfel, publicul poate fi conectat la toate informatiile despre Festival si evenimentele din cadrul sau, chiar si daca apar modificari de ultima ora. Aplicatia se sincronizeaza imediat cu site-ul atunci cand telefonul mobil este conectat la Internet si isi actualizeaza continutul.

Aplicatia poate fi accesata la http://festivalenescu.ro/app.

Sectiunile principale ale aplicatiei sunt:

- News: Stirile in limba romana sunt preluate atat din site cat si de pe Facebook-ul oficial al Festivalului.

- Programme: Ofera accesul la programul actualizat al concertelor din cadrul Festivalului. Aplicatia detecteaza automat ziua curenta si arata ultilizatorului programul aferent.

- Venues: Prezinta lista tuturor locatiilor si salilor de concert cu informatii despre acestea, precum si localizarea lor pe... mai mult


Luni, 02 Septembrie 2013, ora 11:22

Unul dintre cei mai apreciati pianisti ai lumii, pe scena Festivalului Enescu

Unul dintre cei mai apreciati pianisti ai lumii, pe scena Festivalului Enescu

Festivalul "George Enescu" il aduce pe scena Salii Mari a Palatului pe unul dintre cei mai apreciati pianisti rusi ai momentului, in egala masura iubit si de publicul din Romania: Boris Berezovsky.

Pianistul va urca pe scena Salii Palatului pe 26 septembrie, de la ora 19.30, alaturi de Russian National Orchestra, sub bagheta cunoscutului dirijor roman Horia Andreescu. Este parte din traditia Festivalului sa aduca impreuna, pe aceeasi scena, mari nume ale muzicii straine si ale muzicii romanesti.

In prima parte a serii este programat Concertul Nr. 1 pentru Pian si Orchestra in Mi bemol Major S.124, de Franz Liszt, avandu-l ca solist pe Boris Berezovsky. A doua parte a programului marcheaza, de asemenea, un eveniment extraordinar: alaturi de Russian National Orchestra, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, Corul Filarmonicii "George Enescu", cu Ion Iosif Pruner la pupitru va interpreta Simfonia Nr. 2 de Gustav Mahler. Soliste vor fi celebra soprana Anita Hartig si mezzo-soprana Bernarda Fink.

Boris Berezovsky este unul dintre cei mai apreciati pianisti ai momentului. Dupa debutul sau, in anul 1988, pe scena prestigioasei Wigmore Hall, publicatia "The Times" scria ca are "o virtuozitate incredibila si o forta formidabila". Doi ani mai tarziu, in 1990, Boris Berezovsky era distins cu Medalia de Aur la una dintre cele mai aclamate competitii din lume: Concursul International Ceaikovski din Moscova.

Astazi, Boris Berezovsky colaboreaza cu unele dintre cele mai... mai mult


Marti, 27 August 2013, ora 16:28

1 comentariu
Laureat al Premiului Grammy, pe scena Festivalului George Enescu

Laureat al Premiului Grammy, pe scena Festivalului George Enescu

Festivalul "George Enescu" il readuce la Bucuresti pe cunoscutul dirijor Mariss Jansons, alaturi de una dintre cele mai reputate orchestre ale momentului la nivel mondial: Royal Concertgebouw Orchestra. Peste exact o luna, Jansons va urca pe scena Salii Palatului pentru primul concert din cadrul Festivalului.

In cadrul seriei Marile Orchestre ale Lumii, de la ora 19.30, la Sala Palatului va avea loc concertul sustinut de Royal Concertgebouw Orchestra, sub bagheta lui Mariss Jansons si avandu-l ca solist pe Emanuel Ax - laureat Grammy si considerat unul dintre cei mai reputati pianisti contemporani, profesor la prestigioasa Julliard School. Programul include splendidul Concert Nr.3 pentru Pian si Orchestra in Do minor Op. 37 de Ludwig van Beethoven.

Revenirea dirijorului lituanian Mariss Jansons in Romania reconfirma pozitia pe care Festivalul Enescu o ocupa in randul celor mai prestigioase evenimentele muzicale europene. Cotidianul britanic "The Guardian" scria in anul 2012 ca Mariss Jansons ar putea fi, potrivit multora, chiar "cel mai bun dirijor din lume in acest moment".

Jansons este laureat al unui Premiu Grammy si dirijor principal al Royal Concertgebouw Orchestra, la randul ei in top 10 cele mai bune orchestre din lume potrivit unei ierarhii Gramophone din anul 2008. Dirijorul detine distinctia "Crucea de onoare a Austriei pentru stiinta si arta", cea mai inalta acordata pentru acest domeniu. Anul trecut si in anul 2006, Mariss Jansons a dirijat... mai mult


Miercuri, 21 August 2013, ora 15:25

Mitul lui Dracula, in pasi de dans, la Festivalul George Enescu - cine mai urca pe scena

Mitul lui Dracula, in pasi de dans, la Festivalul George Enescu - cine mai urca pe scena

De astazi intr-o luna, pe 16 septembrie 2013, in cadrul Festivalului "George Enescu", va avea loc unul dintre cele mai asteptate evenimente ale anului: compania portugheza de dans Vortice Dance Company va aduce pe scena Operei Nationale din Bucuresti o incitanta reinterpretare a mitului Dracula.

In data de 16 septembrie, de la ora 19.00, portughezii de la compania de dans Vortice Dance Company vin la Festival, la Opera Nationala din Bucuresti, cu "un spectacol despre dominare si supunere", reinterpretand mitul lui Dracula intr-o somptuoasa poveste vizuala, pe muzica unor compozitori precum Philip Glass, Serghei Rahmaninov si chiar Lou Reed.

Pentru "Dracula", primul spectacol prezentat in Festival, cei doi coregrafi care formeaza Vortice Dance Company au folosit mai multe surse de inspiratie, de la celebrul volum semnat de Bram Stoker pana la legende sau mituri din diverse culturi.

"Suntem cu totii, femei sau barbati, facuti din carne si sange, amestecati in jocuri de dominare si supunere. Substanta din care suntem creati reprezinta natura noastra, dar si cea mai mare slabiciune. Si, sub imperiul slabiciunii, cedam, adesea mult prea usor, tentatiei...", declara Claudia Martins si Rafael Carrico.

Spectacol difuzat live si la cinema

Acest spectacol va avea loc cu casa inchisa, insa il puteti vedea in transmisie live in sala de cinema, o premiera in istoria Festivalului, la Grand Cinema Digiplex:... mai mult


Luni, 19 August 2013, ora 13:18

Biletele la Festivalul Enescu de anul acesta se vand ca painea calda!

Biletele la Festivalul Enescu de anul acesta se vand ca painea calda!

La patru zile de la punerea in vanzare a biletelor pentru Festivalul Enescu de anul acesta, care se va desfasura in perioada 1 si 28 septembrie, in Bucuresti, mai sunt disponibile 10.000 de tichete.

Pe 15 aprilie au fost puse in vanzare aproape 40.000 de bilete individuale, in conditiile in care in ianuarie au fost vandute locurile alocate abonamentelor.

Numarul total de locuri pentru editia Festivalului George Enescu din acest an este de aproximativ 100.000 (incluzand atat bilete individuale, cat si abonamente).

Concertul dirijorul Paavo Jarvi, alaturi de renumita Orchestre de Paris, interpretand George Enescu.

Paavo Javi va concerta pe 5 si 6 septembrie 2013, de la ora: 19.30, in Sala Mare a Palatului, seria Mari Orchestre ale Lumii.

"Sa-ti pui sufletul pe tava, sa ai curajul sa treci de la o extrema la alta si sa nu te rusinezi - am fost invatati ca nu e potrivit sa facem asta. Or, ceea ce trebuie sa facem este exact asta", marturisea dirijorul Paavo Jarvi pentru presa straina. Un muzician al "emotiilor extreme", Jarvi este directorul muzical al prestigioasei Orchestre de Paris si laureat a doua dintre cele mai impotrante distinctii din lumea muzicii clasice: un premiu Grammy si un premiu Echo, in anul 2010.

Un "Superman" al muzicii

Dirijorul Antonio Pappano aduce Reqviem-ullui Verdi la Festivalul Enescu 2013, urcand pe scena festivalului pe 12 seprembrie, la Sala Palatului, Seria Mari Orchestre ale Lumii .

Dirijorul Antonio Pappano va... mai mult


Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 17:06

Festivalul Enescu - ce surprize aduce si cand se pun in vanzare biletele

Festivalul Enescu - ce surprize aduce si cand se pun in vanzare biletele

Aproximativ 40.000 de bilete individuale vor fi puse in vanzare pentru Festivalul International George Enescu, incepand cu data de 15 aprilie 2013, de la ora 10.00.

Peste 150 de evenimente sunt programate sa aiba loc in perioada 1-28 septembrie 2013, la Bucuresti si in mai multe orase din tara (Arad, Bacau, Brasov, Cluj, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara), in cadrul Festivalului Enescu. In aceasta perioada, programul Festivalului este finalizat si se actualizeaza permanent pe festivalenescu.ro.

Editia 2013 a Festivalului Enescu ofera un mix cultural care il pune in valoare pe compozitorul roman George Enescu, alaturi de alti compozitori precum Richard Wagner, Giuseppe Verdi si Benjamin Britten - comemorati in acest an, Schoenberg, Mahler, Beethoven etc.

Creatiile lui George Enescu vor putea fi auzite la Bucuresti in interpretarea unor artisti si orchestre precum: Concertgebouw Amsterdam, Staatskapelle Berlin, London Philharmonic, Munchener Philharmoniker, Royal Philharmonic London, Royal Stockholm Philharmonic sau Academy Saint Martin in the Fields.

Pe scena Festivalului vor urca si personalitati ale muzicii clasice internationale. Printre invitati se numara dirijorii Daniel Barenboim si Mariss Jansons, pianistii Radu Lupu, Murray Perahia, Pinchas Zuckerman, Maxim Vengerov si Evgeny Kissin. Actorul roman Marcel Iures va debuta ca narator, alaturi de Corul si Orchestra Filarmonicii George Enescu in cantata "Gurre-Lieder".

Se vor afla pentru prima oara in... mai mult


Joi, 28 Martie 2013, ora 23:32

1 comentariu
Incepe "magia" George Enescu

Incepe "magia" George Enescu

Festivalul George Enescu incepe joi, 1 septembrie, cu motto-ul "Magia exista": o magie a muzicii, care vorbeste intregii lumi despre Romania, tara in care s-a nascut compozitorul.

Festivalul, care a ajuns la cea de-a XX-a editie, se desfasoara in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Sibiu, intre 1 si 25 septembrie.

Programul contine sectiuni diferite: "Mari orchestre ale lumii", "Recitaluri si concerte camerale", "Concertele de la miezul noptii", "World Music", "Spectacole de opera si balet", "Muzica secolului XXI", "George Enescu si contemporanii sai".
Astfel, la sectiunile de muzica internationala si contemporana, melomanii vor putea asculta, pe langa muzica clasica, si muzica traditionala, folk sau tango, dar si jazz, ento sau soul. Vor participa, la sectiunea World Music, Chava Alberstein si Mario Brunello.

In perioada festivalului sunt asteptate aproape 20 de concerte, 13 recitaluri si concerte camerale, opt concerte de muzica romaneasca, dar si spectacole de opera si balet.

Sunt asteptati la Bucuresti solisti de talie internationala, precum Antonio Meneses, Isabelle Faust, Katia si Marielle Labeque sau Jean Bernard Pommier.Amatorii de opera vor putea urmari spectacolul "Oedip", realizat de Ada Tabacaru-Hogea, la Opera Nationala Bucuresti. Coregrafia este semnata Razvan Mazilu, scenografia de Viorica Petrovici, iar in distributie sunt Stefan Ignat (Oedipe), Horia Sandu (Tiresias) si Ionut Pascu (Creon).

Compania Nationala de Balet din Chile va... mai mult


Miercuri, 31 August 2011, ora 10:40

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  2. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  3. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  4. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  5. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  6. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  7. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  8. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  9. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  10. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba