program lucru posta romana

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
TVR strange cureaua: Taie din salarii 25% si reduce programul la 6 ore pe zi

TVR strange cureaua: Taie din salarii 25% si reduce programul la 6 ore pe zi

Conducerea Societatii Romane de Televiziune (SRTv) vrea sa reduca timpul de lucru al angajatilor institutiei de la 8 la 6 ore pe zi si castigurile salariale ale acestora cu 25%, au declarat surse din TVR.

Dragos Bocanaciu, presedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din SRTv, a confirmat ca exista o astfel de idee in TVR, care, "din punct de vedere al calitatii, este foarte paguboasa".

El a precizat ca aceasta idee a fost discutata "nu foarte concret" in Comitetul Director al TVR si nu a fost luata in discutie inca in Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane.

TVR concediaza aproape 700 de angajati de la 1 februarie

"Eu am spus in discutiile pe care le-am avut cu membrii Comitetului Director si cu alti oameni din Televiziunea Romana ca este o masura care, din punct de vedere al calitatii, este foarte paguboasa, in sensul ca reducerea castigurilor salariale cu 25% ii va demotiva pe oameni rau de tot si nu va avea decat un efect groaznic din punctul de vedere a ceea ce se vede pe post, un lucru pe care noi nu ni-l permitem", a spus Dragos Bocanaciu.

El a mai spus ca sindicatul pe care il conduce nu o sa fie niciodata de acord cu o astfel de "decizie paguboasa". "Noi refuzam sa acceptam asa ceva, nici nu ne gandim sa fim de acord cu asa ceva (...) Eu sper sa se renunte la aceasta idee pentru ca este o idee care nu va face decat sa creasca starea de tensiune in interiorul TVR. Este o masura cu care... mai mult


Miercuri, 14 Mai 2014, ora 18:34

5 comentarii
Ponta: E inacceptabil sa nu duci pensia batranilor, Posta traieste datorita Guvernului!

Ponta: E inacceptabil sa nu duci pensia batranilor, Posta traieste datorita Guvernului!

Premierul Victor Ponta a precizat, marti, ca i se pare inacceptabil ca postasii sa nu duca pensia batranilor, in ciuda problemelor cu care se confrunta compania.

"Am vazut problemele de la Posta Romana, noi am preluat-o cu uriase pierderi si fraude, insa incercam sa o privatizam cu succes. Inteleg temerea angajatilor, insa pe de alta parte sa nu duci pensiile romanilor e inaceptabil, iar daca cei de la Posta au un necaz, asta nu inseamna ca trebuie sa se razbuna pe pensionari.

Sa stiti ca Posta Romana mai traieste in special pentru ca Guvernul plateste pensiile prin posta si nu pe card, caz in care ar insemna concedierea a jumatate dintre postasi. Nu-i dau eu afara. Incerc sa va spun ce s-ar intampla daca am plati pensia numai prin carduri", a precizat Victor Ponta.

El a reiterat faptul ca angajatii companiei ar trebui sa se supere pe "Guvernul care incearca sa le rezolve problemele".

Peste 1.500 de postasi din 21 de oficii din Bucuresti au intrerupt lucrul, luni si marti, nemultumiti ca managementul Postei Romane vrea sa impuna un numar de zile neplatite si sa reduca programul de lucru pentru toti salariatii.

In timpul protestelor, postasii au amenintat ca nu vor distribui pensiile, dupa cum era programat.

Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica a precizat, marti dupa-amiaza, ca a incheiat negocierile cu angajatii Postei si ca nu vor fi taiate salariile, insa vor urma disponibilizari.

Greva postasilor: Nu se taie salarii, dar urmeaza disponibilizari.... mai mult


Marti, 14 Mai 2013, ora 16:55

15 comentarii
Greva de la Posta se extinde - Livrarea pensiilor, blocata?

Greva de la Posta se extinde - Livrarea pensiilor, blocata?

Angajatii din 14 oficii postale din Capitala continua protestele incepute in urma cu o zi, factorii postali din alte unitati anuntand ca intentioneaza sa opreasca lucrul.

De asemenea, sute de angajati ai Postei din Cluj-Napoca au iesit in strada, iar zeci de angajati de la Oficiul de Tranzit din Focsani au refuzat marti dimineata sa mai livreze pachetele de valori catre oficiile de posta.

Pensionarii nu-si vor putea primi pensiile daca postasii vor continua protestele, conform Realitatea TV.

Liderul filialei Bucuresti a Sindicatului Lucratorilor din Posta Romana, Marian Ciubeica, a declarat marti dimineata pentru Mediafax ca oficiile postale 39, 35, 7, 53, 61, 6, 8, 38, 72, 20, 12, 82, 10 si 4 din Capitala sunt inchise, alte unitati urmand sa fie inchise.

Presedintele filialei Bucuresti a SLPR sustine ca dupa protestele de luni nu a existat nicio reactie din partea conducerii Companiei Nationale Posta Romana, "nici macar un telefon", ceea ce face ca nemultumirea oamenilor sa creasca.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, considera ca, desi se afla in greva, postasii vor efectua plata pensiilor.

"Eu nu am primit niciun semnal si nu cred ca postasii nu vor plati pensiile pentru ca ar fi un gest inuman si nu cred ca vor face acest lucru.

Este un protest spontan. Noi nu am primit nicio sesizare pentru greva, nu stim exact despre ce este vorba. Ar fi de dorit sa faca asa cum prevede legea ca sa putem sa discutam. O parte foarte mare din veniturile Postei... mai mult


Marti, 14 Mai 2013, ora 09:50

15 comentarii
Greva spontana la Posta in Bucuresti: Circa 1.500 de angajati protesteaza (Video)

Greva spontana la Posta in Bucuresti: Circa 1.500 de angajati protesteaza (Video)

Aproximativ 1.000 de angajati ai Postei Romane au declansat un protest spontan, luni dimineata.

Angajatii din 17 sedii ale Postei Romane din Capitala sunt nemultumiti de conditiile de lucru, relateaza B1 TV.

La sediul postal nr. 39, angajatii au inceput sa se certe cu directorul de retea, Adrian Matache, cerandu-i acestuia sa le spuna ce salariu are. Angajatii de aici sustin ca soarta lor este incerta, deoarece ar fi primit informatii ca se va muta sediul, avand in vedere ca starea cladirii in care se afla este precara.

De asemenea, angajatii sunt nemultumiti de faptul ca salariile le-au fost taiate, in timp ce sefii se plimba pe banii firmei. Nu in ultimul rand, acestia acuza ca nu sunt chemati la negocieri.

"Atat timp cat avem 1.000 de lei pe luna cu tot cu tichete de masa, niciodata nu o sa acceptam o noua reducere", a spus un angajat. Acesta a adaugat ca, potrivit informatiilor pe care le are, Consiliul de Administratie ar fi cerut directorului general al companiei sa reduca fondul de salarii cu 20 la suta, pe trei ani.

Conform ultimelor prevederi, programul angajatilor din Posta Romana ar urma sa fie redus de la 8 la 6 ore pe zi, ceea ce implica si reduceri salariale.

In luna aprilie, presedintele Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania, Matei Bratianu, reclama faptul ca programul de lucru ar putea fi redus la sase sau patru ore pe zi, acest lucru insemnand o scadere a salariilor cu 20 - 25 la suta.

"Sunt afectati agenti postali si factori... mai mult


Luni, 13 Mai 2013, ora 11:15

5 comentarii
Program si salarii reduse pentru 6.000 de angajati de la Posta Romana

Program si salarii reduse pentru 6.000 de angajati de la Posta Romana

Posta Romana vrea sa reduca timpul de lucru cu pana la patru ore si sa diminueze salariile cu 25 sau 50 la suta pentru pana la 6.000 de salariati, aceasta fiind o forma mascata de concediere colectiva, spune presedintele Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania, Matei Bratianu.

Sindicalistii din Posta Romana ameninta cu noi proteste, reclamand ca cei din conducerea companiei ar vrea sa reduca normele de lucru si salariile pentru aproximativ 6.000 de salariati.

"Reducerea timpului lucru de la opt ore la sase sau patru ore inseamna si salarii diminuate cu 25 sau 50 la suta pentru 4.000-6.000 de salariati din urban si rural. Sunt afectati agenti postali si factori din mediul rural, dar si oficiante din mediul rural si din oficiile urbane. Aceasta reducere de program si de salariu este o consecinta a normarii activitatii salariatilor din Posta Romana facuta de conducerea companiei in 2012", a declarat, pentru Mediafax, Matei Bratianu.

Liderul sindical spune ca, pentru aceasta normare, compania a cerut date statistice care sa arate volumul de operatiuni facute de agenti, factori postali si oficiante, rezultatul acestui demers fiind inscris intr-o fisa de normare pe care dirigintii oficiilor de posta din rural si urban au trimis-o la conducerea Postei Romane.

"Conducerea companiei, din birou, utilizand un site neoficial pentru aprecierea distantelor parcurse zilnic de agenti si factori postali, refuzand sa ia in considerare adeverintele eliberate de primarii, in... mai mult


Duminica, 14 Aprilie 2013, ora 19:50

1 comentariu
Toate oficiile postale din tara vor fi inchise pe 16 aprilie

Toate oficiile postale din tara vor fi inchise pe 16 aprilie

Toate oficiile postale si subunitatile postale vor fi inchise in data de 16 aprilie, potrivit programului stabilit de Posta Romana in perioada Sarbatorilor Pascale.

Sambata, 14 aprilie, toate subunitatile postale din intreaga tara vor functiona, cu program normal de lucru, se arata intr-un comunicat al Postei Romane remis, miercuri, Ziare.com.

Programul casieriilor Enel in perioada Sarbatorilor de Paste

"Pentru incadrarea in timpii de circulatie aferenti trimiterilor postale, in ziua de sambata se vor distribui si trimiterile de corespondenta interne si internationale, simple si inregistrate, precum si avizele pentru colete postale", potrivit documentului citat.

A.T. mai mult


Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 12:46

Posta Romana si-a redus la jumatate pierderile in primul semestru

Posta Romana si-a redus la jumatate pierderile in primul semestru

Compania Nationala Posta Romana si-a redus la jumatate pierderile in primul semestru, la 35 milioane lei, fata de cele inregistrate in primele sase luni din 2010, de 70,33 milioane lei, pe fondul reducerii cheltuielilor, potrivit datelor transmise de companie.

"Reducerea cu aproximativ 50% a pierderii inregistrate de Posta Romana in semestrul I din 2011, comparativ cu perioada similara a anului 2010, s-a realizat in principal pe seama unui control mult mai riguros al cheltuielilor efectuate, concretizat prin renegocierea unor contracte aflate in derulare in vederea obtinerii unor tarife sau conditii mai avantajoase pentru Posta Romana (monitorizare interventii, mentenanta si intretinere cladiri, platforma aeriana, servicii telecomunicatii), dar si prin internalizarea unor servicii incepand cu semestrul II din 2010 (procesare numerar, transport numerar - septembrie 2010, servicii de mentenanta si intretinere cladiri, servicii curatenie - iunie 2011)", se arata in datele transmise de Posta Romana.

De asemenea, a fost redus comisionul de ridicare a numerarului din banci, in urma negocierilor cu bancile, a fost reziliat contractul privind inchirierea platformei aeriene in februarie 2011 si a fost amanata acordarea in anul 2011 a cadourilor in bani pentru salariati cu ocazia Sarbatorilor Pascale si Zilei de 1 Iunie.

Program de lucru redus pentru salariati

In plus, incepand cu luna februarie 2011, a fost suspendata plata de catre CNPR a contributiilor la fondurile de... mai mult


Duminica, 31 Iulie 2011, ora 11:45

Posta e inchisa luni, in a doua zi de Rusalii

Posta e inchisa luni, in a doua zi de Rusalii

Posta Romana a anuntat marti ca subunitatile postale din intreaga tara nu vor avea program de lucru cu publicul in 24 mai, masura luata in baza prevederilor Codului Muncii care stipuleaza ca prima si a doua zi de Rusalii sunt declarate zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza.

CN Posta Romana SA este operatorul national din domeniul serviciilor postale si se afla in proprietatea statului, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (75 la suta din pachetul de actiuni) si Fondul Proprietatea (25 la suta din pachetul de actiuni), informeaza un comunicat remis marti Ziare.com.

Posta Romana detine in prezent o retea de peste 7.100 de subunitati postale la nivel national, distribuind saptamanal peste 8,5 milioane de trimiteri postale. Compania are aproximativ 35.000 de angajati. mai mult


Marti, 18 Mai 2010, ora 13:10

Posta Romana libera de Craciun

Posta Romana libera de Craciun

Angajatii Postei Romane vor lucra de Sarbatorile de Iarna, conform unui program special.

De Craciun oficiile postale din toata tara vor fi inchise, informeaza Evenimentul Zilei.

Pe 24 si 31 decembrie toate oficiile postale, unde se lucreaza in doua schimburi, vor fi deschise pentru public pana la ora 17:00. Institutiile care au un program cu un singur schimb vor avea un program normal de lucru.

In zilele de 25 si 26 decembrie, respectiv 1 si 2 ianuarie subunitatile postale vor fi inchise. Dupa Craciun, incepand cu 27 decembrie 2008 subunitatile postale vor functiona dupa program normal. Acelasi program este valabil si dupa 2 ianuarie 2009, cand toate oficiile postale vor reveni la programul stabilit. mai mult


Miercuri, 17 Decembrie 2008, ora 14:20

Alte articole despre: Posta Romana, program Sarbatori, craciun

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Un presedinte lovit in cap de un mango ofera un apartament agresoarei (Video)
  2. Campanie inedita a Politiei in Gara de Nord: Un geamantan vorbitor
  3. Polonezii au rupt Ucraina in doua pe harta
  4. Culmea stupiditatii: A imitat un atac cu bomba intr-o scoala ca sa invite o fata la bal
  5. Ancheta la spital: La cantina se gateste pentru nunti si botezuri
  6. Culmea concurentei: Mascota Android urineaza pe logo-ul Apple (Foto)
  7. Primul cinematograf cu pisici
  8. Culmea cucerniciei: Preotul Dollar cere bani enoriasilor pentru a-si cumpara un nou avion de lux
  9. Motivul pentru care un american evadat in 1976 a cerut acum sa se intoarca la inchisoare
  10. O celebra revista medicala, acuzata de propaganda extremista