program onu romania

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Victor Ponta pleaca in SUA: Cu cine se duce si ce program are

Victor Ponta pleaca in SUA: Cu cine se duce si ce program are

Premierul Victor Ponta a anuntat ca, marti, va pleca in Statele Unite ale Americii, la Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU).

"Maine, impreuna cu ministrul de Externe, voi merge in Statele Unite ale Americii, la Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite", a spus Ponta, adaugand ca va prezenta in plenul reunit al Parlamentului concluziile vizitei sale.

El a precizat ca, impreuna cu ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, are programata o intalnire si cu principalele companii americane din energie, cu intentia de a convinge si alti investitori in acest domeniu sa vina in Romania. mai mult


Luni, 22 Septembrie 2014, ora 14:52

9 comentarii
Romania, premiata la New York

Romania, premiata la New York

Romania a fost premiata la New York datorita programului de educatie financiara derulat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Astfel, datorita acestui program tara noastra a iesit castigatoare a "Global Money Week Award" Europa, arata Mediafax.

"Trofeul reprezinta recunoasterea, la nivel mondial, a eforturilor depuse de catre BNR si MEN in domeniul educatiei financiare a copiilor si tinerilor din Romania, ca urmare a parteneriatului dintre cele doua institutii.

'Global Money Week Award' se acorda unei singure tari din fiecare continent, fiind cea mai importanta dintre cele trei sectiuni premiate de catre CYFI. Statele nominalizate la aceasta categorie din Europa, in 2014, au fost Romania, Olanda si Albania", se arata in comunicat.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, si ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, au precizat ca trofeul a fost obtinut de toti copiii romani participanti la program si au tinut sa felicite echipele.

Echipa Romaniei au primit trofeul in prezenta ambasadorului Romaniei la ONU, Simona Miculescu. mai mult


Vineri, 23 Mai 2014, ora 20:35

Francois Farah, ONU: Romania a fost binecuvantata cu o chimie umana unica - Interviu

Francois Farah, ONU: Romania a fost binecuvantata cu o chimie umana unica - Interviu

Romania a fost binecuvantata cu o chimie umana unica, este de parere Francois Farah, reprezentant UNFPA (Fondul ONU pentru Populatie) pentru Romania si responsabil pe probleme de securitate ONU in Romania.

La incheierea activitatii UNFPA in Romania, Francois Farah pleaca cu o impresie deosebita despre Romania si romani, considerand ca toate elementele distinctive ale tarii noastre o fac sa fie "Estul Vestului si Vestul Estului".

Timp de doi ani si jumatate cat a durat mandatul sau, marturiseste reprezentantul ONU, a avut ocazia sa observe transformarile extraordinare prin care a trecut tara noastra si sa remarce eforturile depuse in domenii ce privesc raza sa de actiune, precum problema rromilor si egalitatea de gen.

Domnule Farah, UNFPA tocmai si-a inchis biroul din Romania, dupa mai bine de 15 ani de activitate aici. Considerati ca UNFPA si-a indeplinit toate obiectivele in Romania sau mai sunt inca domenii in care mai e de munca?

Timp de peste 15 ani, UNFPA a avut o cooperare reciproc satisfacatoare cu partea romana si partenerii sai, printre care Guvernul, Parlamentul, societatea civila, mediul academic si presa. UNFPA a contribuit in sensul elaborarii politicilor, dezvoltarii capacitatilor si consilierii pe o gama larga de teme precum sanatatea si drepturile sexuale si de reproducere, sanatatea materna, tinerii, egalitatea de gen, violenta domestica, migratia, recensamantul si altele.

In aceeasi perioada, Romania a inregistrat progrese semnificative in... mai mult


Sambata, 10 Martie 2012, ora 11:00

6 comentarii
Femeile din Romania, lumina in politica intunecata si murdara - Interviu video (II)

Femeile din Romania, lumina in politica intunecata si murdara - Interviu video (II)

Femeile din Romania nu intra in politica pentru ca sunt foarte destepte si le e teama sa-si asume riscuri, considera Yesim Oruc, reprezentanta Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) in Romania.

Ea a declarat intr-un interviu pentru Ziare.com ca femeile se uita la politica din Romania si isi dau seama ca este ceva cu care nu vor sa aiba de-a face.

Romania, un model de urmat pentru Primavara Araba - Interviu video

In opinia ei, este o perceptie, printre femei, ca politica este intunecata si murdara.

Yesim Oruc a mai declarat ca este 100% convinsa ca daca vor exista mai multe femei in politica din Romania, acestea vor avea un efect transformator asupra politicii din aceasta tara.

In ceea ce priveste saracia din Romania, reprezentanta PNUD a declarat ca aceasta se situeaza in jurul procentului de 20% - 24%, deci aceia care au venituri sub 60% din medie, si este o saracie incapatanata, care nu se da dusa.

Potrivit acesteia, din toate cunostintele sale practice, din informatiile stranse calatorind prin tara, "stiu ca excluziunea rromilor este la baza problemei saraciei in Romania".

In ce zone din Romania considera UNDP ca este nevoie de actiune urgenta si ce e de facut?

In Romania avem inca chestiunea saraciei. PNUD este o organizatie concentrata pe reducerea saraciei. Saracia relativa se situeaza in jurul procentului de 20% - 24%, deci aceia care au venituri sub 60% din medie, si este o saracie incapatanata, care nu se da dusa.

Desi nu... mai mult


Marti, 13 Decembrie 2011, ora 09:53

2 comentarii
Romania, un model de urmat pentru Primavara Araba - Interviu video (I)

Romania, un model de urmat pentru Primavara Araba - Interviu video (I)

Romania traverseaza actuala criza financiara globala, dar si criza sociala, politica si culturala interna, si cu ajutor de la Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Reprezentanta PNUD in Romania, Yesim Oruc, a detaliat, pentru Ziare.com, in ce consta cooperarea dintre Organizatia Natiunilor Unite si Romania, care sunt modalitatile concrete prin care PNUD ajuta romanii si ce mai avem de facut, in acele chestiuni ce necesita atentie urgenta.

Unul dintre punctele cele mai interesante din aceasta cooperare o constituie faptul ca experienta Romaniei in cei peste 20 de ani de tranzitie de la Revolutie incoace este pusa in folosul Primaverii Arabe, in special in folosul Egiptului, care traverseaza o perioada asemanatoare.

Cooperarea dintre Guvernul Romaniei si PNUD a intrat intr-o noua faza, diferita de cea desfasurata pana acum. In ce stadiu este acum?

Suntem intr-o faza complet noua in Romania si sunt mandra ca am luat parte la ea. Avem un program de tara in Romania, care este singurul membru UE in care PNUD are un program de tara, ceea ce inseamna ca noi cooperam cu Guvernul in ceea ce priveste ajutorul acordat autoritatilor si societatii civile in ceea ce priveste problemele de dezvoltare nationala, dar ne si asiguram ca folosim experienta Romaniei pentru a ajuta alte tari care au nevoie.

Este un program de tara care are rezultate atat in Romania cat si in afara Romaniei. Este singura tara din acest colt de lume unde avem acest program, deci... mai mult


Luni, 12 Decembrie 2011, ora 15:59

13 comentarii
Romania, pe locul 50 intr-un clasament ONU al dezvoltarii umane

Romania, pe locul 50 intr-un clasament ONU al dezvoltarii umane

Romania se afla pe locul 50 intr-un raport al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD,) care prezinta clasamentul statelor membre in functie de dezvoltarea umana.

In raport sunt prezentate 187 de state, pozitionate in functie de venit, educatie si speranta de viata.

Pe primul loc pe lista ONU, ca dezvoltare umana se afla, ca de obicei, in ultimii ani, Norvegia, cu o valoare a HDI (indicele de dezvoltare umana) de 0,943, la un venit national brut de 47,557 dolari per capita, o speranta de viata de 81,1 ani si 17,3 ani de scolarizare asteptati, scrie The Guardian.

"Politicile de sustenabilitate nu sunt exclusive si nici nu se refera la problemele legate de mediu", este de parere Helen Clark, administrator al PNUD.Norvegia este urmata de Australia si Olanda, SUA fiind pe locul al patrulea. Elvetia se afla pe locul al 11-lea, urmata de Japonia.

Romania se afla pe pozitia a 50, cu HDI 0,781, un venit national brut per capita de 11,046 dolari si o speranta de viata la nastere de 74 de ani. Tara noastra este depasita in grupul tarilor cu un indice de dezvoltare umana ridicat de Uruguay si Palau, fiind urmata de Cuba.

Clasamentul este incheiat de Republica Democratica Congo, cu 280 de dolari venit national brut per capita si o speranta de viata de 48,4 ani. mai mult


Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 22:04

2 comentarii
Raport ONU: Romania pare sa fi gazduit inchisori secrete ale CIA

Raport ONU: Romania pare sa fi gazduit inchisori secrete ale CIA

Detentia secreta este o forma de tortura, iar SUA au practicat astfel de acte si au trimis suspecti de terorism in tari aliate precum Romania, Polonia sau Thailanda, se arata intr-un raport al ONU.

Raportul ONU privind centrele secrete de detentie a fost coordonat de Manfred Nowak, raportor special al ONU privind tortura, si de Martin Scheinin, raportor special privind terorismul si drepturile omului. Documentul urmeaza sa fie prezentat in martie la Consiliul pentru Drepturile Omulului al Natiunilor Unite.

Documentul ONU atrage atentia ca Statele Unite se numara printre zecile de state care, in ultimii noua ani, au retinut si inchis persoane suspectate de terorism in centre de detentie secrete, ceea ce incalca drepturile fundamentale ale acelor persoane.

"Detentia secreta a luat numeroase forme. CIA si-a creat propriile facilitati secrete de detentie pentru a interoga 'detinuti de mare valoare'. In plus, CIA a cerut partenerilor din tari care nu acorda mare importanta drepturilor omului sa interogheze suspecti in numele sau. Dupa debutul conflictului din Irak si Afganistan, prizonierii au fost trimisi in locuri secrete si privati de dreptul la un proces, la avocat sau la contacte cu familia", subliniaza raportul.

Fosti detinuti le-au relatat anchetatorilor ca au fost supusi la forme de tortura prin care erau obligati sa ramana goi, prin care erau supusi la zgomote foarte puternice sau prin care erau privati de somn. Numerosi suspecti capturati de SUA au fost... mai mult


Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 16:00

12 comentarii
Tineri romani la lucrarile Comisiei ONU pentru Dezvoltare Sociala

Tineri romani la lucrarile Comisiei ONU pentru Dezvoltare Sociala

Misiunea Permanenta a Romaniei la New York a gazduit, vineri, o reuniune destinata evaluarii Programului international "Delegat de Tineret la Natiunile Unite".

Evenimentul a avut ca tematica principala "Tinerii in cadrul procesului de luare a deciziilor, evolutii ale mandatului 2008-2009" si a fost organizat de Alexandra Martin si Bogdan Covaliu, tinerii care au reprezentat Romania la lucrarile Comisiei ONU pentru Dezvoltare Sociala, potrivit unui comunicat la MAE remis, vineri, Ziare.com.

Au participat delegatii din Elvetia, Germania, Olanda, Finlanda, Belgia si Portugalia, precum si parteneri institutionali precum Forumul European al Tineretului, Federatia Mondiala a Asociatiilor pentru Natiunile Unite, Departamentul ONU pentru problemele tineretului si secretariatul Aliantei Civilizatiilor.

"Urmatorii pasi vor fi directionati catre institutionalizarea initiativei in toate statele participante, extinderea programului in special in statele din Africa, Asia si America de Sud, precum si crearea de metode alternative de lucru, atat in domeniul diseminarii informatiei, cat si al cooperarii si coordonarii activitatilor", se arata in comunicat.

Programul "Delegat de Tineret la Natiunile Unite" a fost implementat pentru prima data in Romania in anul 2006. Anual, in urma unui proces de selectie organizat de catre Consiliul Tineretului din Romania si in care Ministerul Afacerilor Externe este partener principal, doi tineri participa la lucrarile Adunarii Generale ONU... mai mult


Vineri, 20 Februarie 2009, ora 16:04

Raport ONU: Romanii nu mai vor copii

Raport ONU: Romanii nu mai vor copii

Aproape trei sferturi dintre cuplurile din Romania nu mai vor copii, din cauza saraciei.

Una dintre concluziile ingrijoratoare ale unui studiu realizat de Fondul ONU pentru Populatie arata ca de la 2,2 copii la o femeie in 1989, valoare care asigura inlocuirea generatiilor, rata totala a fertilitatii a coborat la doar 1,3 copii la o femeie in 1995 si s-a mentinut constanta pana in prezent, releva Evenimentul Zilei in editia electronica de luni.

Modelul de fertilitate din ultimii 10 ani arata o scadere de aproape un copil la o femeie, fata de ultimele decenii ale perioadei comuniste.

Emanciparea femeii si participarea tot mai frecventa a acesteia la activitati economice in afara gospodariei, intensificarea fenomenului de migratie, reducerea influentei normelor culturale, cresterea mobilitatii sociale, sporirea cheltuielilor pentru cresterea si educarea copiilor, incertitudinea si stresul reprezinta factori care au dus la scaderea natalitatii in Romania.

In urma datelor obtinute, specialistii vor elabora o serie de masuri care sa pregateasca Romania pentru combaterea tendintei de scadere demografica si de imbatranire a populatiei.

Printre acestea se afla infiintarea gradinitelor si a creselor de catre angajator, precum si a gradinitelor cu program prelungit.

Alte masuri care ar putea duce la cresterea natalitatii se refera la conditii mai bune de viata, la facilitarea accesului tinerilor la locuinte, la cresterea accesului si calitatii serviciilor medicale. mai mult


Luni, 07 Iulie 2008, ora 17:15

8 comentarii
Alte articole despre: demografie, copii, natalitate, Romania

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. La ce poate conduce teama de un atac militar al Rusiei
  2. Creatura marina "diavolul negru", filmata in premiera mondiala (Video)
  3. Ursuletul Winnie the Pooh, interzis intr-un oras european pentru ca e "hermafrodit"
  4. Supravietuire miraculoasa: A cazut de la etajul 11 pe o masina in miscare
  5. Un atac nuclear a distrus civilizatia de pe Marte - teorie stiintifica
  6. Barbati pusi sa treaca prin chinurile nasterii - cum au rezistat
  7. Ai merge cu un autobuz alimentat cu excremente?
  8. Moarta in bratele sotului, din cauza detectorului de metale din aeroport
  9. Noua Barbie are vergeturi si acnee (Foto)
  10. Ai camere de supraveghere video? Poti fi spionat pe un site din Rusia