program posta sarbatori

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Romania, printre tarile din UE cu cel mai lung program saptamanal de lucru

Romania, printre tarile din UE cu cel mai lung program saptamanal de lucru

Romania se numara printre statele Uniunii Europene cu cel mai mare numar de ore obligatorii de lucru saptamanale, 40, la cealalta extrema situandu-se Franta, unde saptamana de lucru este de numai 35,6 ore.

Franta este de altfel notorie pentru programul de munca redus si pentru legislatia muncii care ofera multe drepturi angajatilor, relateaza, joi, postul Euronews in editia sa electronica.

Alaturi de Romania, celelalte tari ale UE unde saptamana de lucru este tot de 40 de ore sunt Ungaria, Croatia, Grecia si Malta.

Programul saptamanal de lucru al romanilor, redus cu 20 de minute din cauza crizei

In ceea ce priveste sarbatorile legale declarate zile nelucratoare, media anuala europeana este de 12,2 zile. Cel mai mare numar al acestora se inregistreaza in Cipru, 17 sarbatori pe an care sunt si zile nelucratoare, iar cel mai mic in Spania, numai 8.

Totusi, numarul acestor zile libere variaza de la un an la altul, in functie de cate pica in zilele de weekend, dar pe ansamblu Euronews observa o tendinta a cresterii numarului zilelor de sarbatoare declarate nelucratoare pe masura ce ne indreptam catre estul continentului.

Exista de asemenea variatii de la o tara la alta in ceea ce priveste plata zilelor lucrate in timpul sarbatorilor legale, mai mentioneaza Euronews. Cat despre concediul de odihna, acest post aminteste ca legislatia europeana prevede cel putin 20 de zile de concediu platit pe an.

Pe de alta parte, un raport elaborat in anul 2012 de Centre... mai mult


Joi, 14 Mai 2015, ora 21:48

3 comentarii
Programul de Craciun si de Revelion al bancilor, supermarketurilor si mall-urilor

Programul de Craciun si de Revelion al bancilor, supermarketurilor si mall-urilor

De Craciun si Revelion, bancile vor fi inchise, insa romanii vor putea merge la supermarketuri si mall-uri, care vor avea program in aceste zile de sarbatoare.

Ziare.com a realizat o lista ce cuprinde programul pentru zilele de 24-27 decembrie 2014 si 1-3 ianuarie 2015.

Programul de Craciun si Revelion al mall-urilor din Bucuresti
Plaza Romania va avea un program de functionare special, iar magazinele vor fi deschise atat in ziua de Craciun, cat si de Revelion.Si Bucuresti Mall din cartierul Vitan este deschis de aceste sarbatori, astfel ca veti putea face cumparaturi pe ultima suta de metri sau veti putea face o mica plimbare in centrul comercial.Nici AFI Palace Cotroceni nu este mai prejos. Mall-ul va fi deschis pe toata perioada sarbatorilor de iarna, dupa cum urmeaza:

25 decembrie: Magazine: 14:00 - 23:30. Restaurante, cafenele, zone de distractie: 14:00 - 01:0026 decembrie: Magazine: 10:00 - 23:30. Restaurante, cafenele, zone de distractie: 10:00 - 01:0031 decembrie: Magazine, restaurante, cafenele, zone de distractie: 10:00 - 20:001 ianuarie: Magazine: 14:00 - 23:30. Restaurante, cafenele, zone de distractie: 14:00 - 01:00.
Baneasa Shopping City are urmatorul program de Craciun si Revelion:

25 decembrie: Zona de shopping - Inchisa. 10:00 - 22:00 unitatile de fast-food, restaurantele si cafenelele situate in food-court precum si Grand Combo si Grand Play31 decembrie: 10:00 - 18:00 zona de shopping si unitatile de fast-food, restaurantele... mai mult


Vineri, 26 Decembrie 2014, ora 11:32

2 comentarii
Posta Romana si-a redus la jumatate pierderile in primul semestru

Posta Romana si-a redus la jumatate pierderile in primul semestru

Compania Nationala Posta Romana si-a redus la jumatate pierderile in primul semestru, la 35 milioane lei, fata de cele inregistrate in primele sase luni din 2010, de 70,33 milioane lei, pe fondul reducerii cheltuielilor, potrivit datelor transmise de companie.

"Reducerea cu aproximativ 50% a pierderii inregistrate de Posta Romana in semestrul I din 2011, comparativ cu perioada similara a anului 2010, s-a realizat in principal pe seama unui control mult mai riguros al cheltuielilor efectuate, concretizat prin renegocierea unor contracte aflate in derulare in vederea obtinerii unor tarife sau conditii mai avantajoase pentru Posta Romana (monitorizare interventii, mentenanta si intretinere cladiri, platforma aeriana, servicii telecomunicatii), dar si prin internalizarea unor servicii incepand cu semestrul II din 2010 (procesare numerar, transport numerar - septembrie 2010, servicii de mentenanta si intretinere cladiri, servicii curatenie - iunie 2011)", se arata in datele transmise de Posta Romana.

De asemenea, a fost redus comisionul de ridicare a numerarului din banci, in urma negocierilor cu bancile, a fost reziliat contractul privind inchirierea platformei aeriene in februarie 2011 si a fost amanata acordarea in anul 2011 a cadourilor in bani pentru salariati cu ocazia Sarbatorilor Pascale si Zilei de 1 Iunie.

Program de lucru redus pentru salariati

In plus, incepand cu luna februarie 2011, a fost suspendata plata de catre CNPR a contributiilor la fondurile de... mai mult


Duminica, 31 Iulie 2011, ora 11:45

Medicii recomanda prudenta in alimentatie dupa postul Pastelui

Medicii recomanda prudenta in alimentatie dupa postul Pastelui

Persoanele care au tinut o perioada foarte lunga de post inainte de Paste trebuie sa acorde o atentie sporita alimentatiei in zilele de sarbatoare, evitand abuzurile.

Prof. dr. Constantin Dumitrache de la Institutul de Endocrinologie ''C.I.Parhon'' a declarat, joi, pentru Agerpres ca trecerea la o mancare normala, chiar abuziva, dupa o perioada de post cu o alimentatie saraca in proteine si vitamine, poate duce la crize de colecistita si pancreatita.

"Colecistul si pancreasul sunt cele mai afectate in astfel de situatii si de aceea alimentele trebuie consumate cu atentie. Nu trebuie sa mancam mult si foarte multe dintr-o data si nici sa consumam alcool in cantitati mari", a subliniat prof. dr. Dumitrache.

Potrivit medicului, digestia trebuie ajutata cu Fiobilin sau Triferment, iar in zilele de Paste este recomandata o alternanta de la carnea de miel, care este foarte grea, la carnea de pui, dar si o asezonare a felurilor de mancare cu salate si zarzavat.

Medicul a subliniat ca este important si modul in care se gateste. El a dat ca exemplu drobul, recomandand ca acesta sa fie gatit jumatate cu zarzavat, jumatate cu organe si restul ingredientelor, pentru a nu face rau organismului.

O atentie sporita trebuie sa aiba si cei care au crize de angina, avand grija sa nu oboseasca, sa nu stea mult in picioare si sa nu schimbe programul normal prea mult.

"Tinerii nu ar trebui sa consume prea mult alcool si mai ales energizante, pentru ca acestea produc tensiune,... mai mult


Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 10:28

1 comentariu
Vezi ce program au magazinele si bancile de Sarbatori

Vezi ce program au magazinele si bancile de Sarbatori

Bancile si magazinele vor fi deschise de Sarbatori pana in ultima clipa pentru cei care lucreaza prea mult sau lasa totul pe ultimul moment. Programul de functionare al oricarei casierii va fi, insa, redus cu cateva ore.

Unitatile din marile centre comerciale vor avea totusi un program diferit si vor fi deschise pe 26 decembrie si pe 2 ianuarie.

Programul bancilor

Clientii BRD vor putea merge la banca pe 31 decembrie, dar numai pana la ora 15:00. Singurele agentii cu program normal in aceste zile vor fi cele din marile centre comerciale si agentia din aeroportul Otopeni. Acestea vor fi deschise inclusiv pe 26 decembrie si 2 ianuarie.

De asemenea, cei care isi vor petrece sarbatorile la munte vor putea merge la sucursalele BRD din Bran si Poiana Brasov, care vor functiona intre orele 10.00 si 14.00.

Agentiile Raiffeisen vor functiona pe 31 decembrie pana la ora 14:00, dupa acest program functionand si serviciul de call-center al bancii. Sucursalele din centrele comerciale vor fi deschise pana la ora 16:00, iar pana la ora 18.00 va fi deschisa unitatea din AFI Palace Cotroceni.

Si Banca Transilvania a scurtat programul de lucru cu publicul pana la ora 14:00 pe 31 decembrie.

Program de lucru normal in ultima zi a anului vor avea UniCredit Tiriac Bank si agentiile CEC Bank. Agentiile UniCredit Tiriac din centrele comerciale Metro vor lucra pe 26 decembrie si 2 ianuarie intre orele 9:00-16:00.

Posta, casieriile RADET si agentiile CFR, inchise pe 25... mai mult


Duminica, 26 Decembrie 2010, ora 19:46

Toate oficiile postale din tara vor fi inchise in 5 aprilie

Toate oficiile postale din tara vor fi inchise in 5 aprilie

Toate oficiile postale si subunitatile postale vor fi inchise pe 5 aprilie, potrivit programului stabilit de Posta Romana in perioada Sarbatorilor Pascale.

Sambata, 3 aprilie, toate subunitatile postale din intreaga tara vor functiona, cu program normal de lucru, se arata intr-un comunicat al Postei Romane.

Pe 5 aprilie vor fi inchise si oficiile bancare, iar supermarketurile au anuntat un program prelungit pentru cei care vor sa faca cumparaturi. mai mult


Luni, 29 Martie 2010, ora 11:29

Marile magazine, deschise pana in pragul noului an

Marile magazine, deschise pana in pragul noului an

Romanii cu chef de shopping isi vor putea umple cosul pana in ultimele ore ale lui 2009, dupa care pot sarbatori in strada Revelionul.

Pe asta mizeaza atat managerii supermarketurilor si hipermarketurilor din marile orase, dar si edilii care se lupta sa organizeze petreceri, in strada - cu muzica, dans, artificii, dar si cu sarmale si mici "pentru toate buzunarele" - pentru a castiga simpatia alegatorilor, scrie Evenimentul Zilei.

Aceasta situatie are insa si un dezavantaj: daca nu veti ajunge sa cumparati toate cele necesare pana joi seara, la ora 18.00 (termen-limita pentru cumparaturi in hipermarketurile Cora, Carrefour sau Real) sau, cel tarziu, pana la ora 20.00, in punctele G'market - in prima zi a lui 2010 mai toate marile magazine vor fi inchise.

Timp suficient va fi si pentru shopping sau "o iesire" cu prietenii la mall - multe centre comerciale asteptandu-si clientii chiar pana la ora 23.00 a zilei de 31 decembrie.

Inainte de a colinda insa marile magazine, puteti sa va platiti datoriile! Cei care mai au de achitat rate trebuie sa stie ca, joi, majoritatea bancilor vor avea program cu publicul doar intre orele 9.00 si 13.00. In rest, pe 1, 2 si 3 ianuarie institutiile financiare si administratiile financiare nu vor fi deschise.

Si oficiile postale vor avea, joi, orar special, unitatile unde se lucreaza in doua schimburi fiind deschise pana la 17.00/18.00, in functie de numarul de clienti de la ghiseu.

Revelionul nu va reprezenta un prilej de... mai mult


Joi, 31 Decembrie 2009, ora 16:45

De luni, institutiile publice au program normal

De luni, institutiile publice au program normal

Daca aveti facturi de platit si vreti sa le achitat in acest an, este indicat sa ajungeti la ghiseu in perioada 28-31 decembrie.

Administratiile financiare din toata tara vor avea ghiseele inchise pe 1 si 2 ianuarie. In rest, functionarii Fiscului vor lucra dupa programul normal.

Toate ghiseele Postei Romane vor fi deschise in 31 decembrie, dar vor fi inchise in 1 si 2 ianuarie 2010. Pe 31 decembrie, toate unitatile unde se lucreaza in doua schimburi vor fi deschise pana la ora 17.00 sau 18.00, in functie de numarul de clienti de la ghiseu.

Casieriile din Capitala si judetul Ilfov unde puteti plati gazele sunt inchise de pe 25 decembrie pana pe 3 ianuarie.

Facturile la electricitate pot fi platite doar de luni pana miercuri, intre orele 8.30 si 19.30, dupa care vor fi inchise pana pe 4 ianuarie.

Cele mai multe unitati bancare nu vor fi deschise pe 1, 2, 3 ianuarie 2010. Exceptie vor face bancile din marile centre comerciale. Bancomatele vor functiona pe toata perioada sarbatorilor. Dar, din cauza cererii mari de bani lichizi, s-ar putea sa va treziti in fata unui bancomat gol. Asa ca mai bine scoateti din timp sumele de care aveti nevoie, plus o rezerva.

Cei care vor sa mearga cu trenul nu isi vor putea cumpara bilete de la agentiile de voiaj CFR pe 1 ianuarie. Pe 2 ianuarie se va lucra doar intre orele 8.00 si 12.00. mai mult


Luni, 28 Decembrie 2009, ora 07:47

3 comentarii
Programul Postei de Sarbatori

Programul Postei de Sarbatori

Posta Romana a comunicat vineri dimineata ca subunitatile postale vor fi inchise in zilele de 25 si 26 decembrie, respectiv in 1 si 2 ianuarie.

In zilele de 24 si 31 decembrie toate subunitatile postale unde se lucreaza in doua schimburi vor fi deschise pentru public pana la ora 17:00 sau 18:00, in functie de numarul de clienti la ghiseu.

Subunitatile postale unde se lucreaza intr-un singur schimb vor avea program normal de lucru. mai mult


Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 11:08

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)