program scoala 2013

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Elevii incep de luni scoala, dupa vacanta de iarna - vezi cand au teze si simulari

Elevii incep de luni scoala, dupa vacanta de iarna - vezi cand au teze si simulari

Peste trei milioane de elevi vor reveni, luni, la scoala dupa vacanta de iarna, dar semestrul intai va mai continua pana in 31 ianuarie.

Semestrul intai al anului scolar 2013-2014 a inceput in 16 septembrie si se va incheia in 31 ianuarie. In perioada sarbatorilor de iarna, eleviii au avut o vacanta de iarna intre 21 decembrie 2013 si 5 ianuarie 2014, arata Ministerul Educatiei Nationale.

Astfel ca, elevii vor reveni la scoala in 6 ianuarie, pentru cursurile semestrul intai, care se va incheia in 31 ianuarie.

Inainte de inceperea semestrului al doilea, elevii vor fi in vacanta, din 1 pana in 9 februarie. Cursurile semestrului al doilea vor incepe in 10 februarie si se vor incheia in 20 iunie. In aceasta perioada, elevii vor avea vacanta de primavara, care va incepe in 12 aprilie si se va incheia in 22 aprilie, dupa a treia zi de Pasti.

In semestrul al doilea, in primavara, vor fi organizate simularile la bacalaureat, pentru prima data fiind organizate si pentru elevii din clasa a XI-a, dar si simularile de la sfarsitul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a.

Saptamana 7 - 11 aprilie este dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", care va avea un orar specific.

Tezele din semestrul al doilea al anului scolar 2013 - 2014 vor fi sustinute, de regula, pana in 23 mai.

Elevii vor intra in vacanta de vara in 21 iunie, anul scolar 2014-2015 urmand sa inceapa in 14 septembrie.... mai mult


Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 07:07

Bacalaureat 2013: Sprijin de la stat pentru cei care au picat - cat vor primi somaj

Bacalaureat 2013: Sprijin de la stat pentru cei care au picat - cat vor primi somaj

Tinerii care au terminat o forma de invatamant si nu au un loc de munca pot obtine, pentru sase luni, o indemnizatie de somaj de 250 de lei, aceasta putand fi acordata si absolventilor de liceu care nu au promovat examentul de bacalaureat, a declarat, marti, ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a prezentat masurile pe care Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca le poate lua in spijinul tinerilor absolventi.

Potrivit legii, absolventii au 60 de zile sa se inregistreze la agentia de ocupare din judetul in care locuiesc, pentru a putea beneficia, timp de sase luni, de o indemnizatie de somaj care reprezinta 50 la suta in indicatorul de referinta, adica 250 de lei, dar si de unele masuri active, precum servicii de mediere si consiliere.

Ministrul Mariana Campeanu a amintit si de programul prin care angajatorii pot primi subventii daca angajeaza absolventi de orice forma de invatamant. Aceste subventii se pot acorda pentru 12 sau 18 luni, daca tanarul angajat are si handicap, valoarea lor variind in functie de nivelul de pregatire al absolventului: 500 de lei pe luna pentru nivel de scoala primara sau gimnaziala, 600 de lei pentru absolventi de liceu sau postliceala si 700 de lei pe luna pentru cei care au terminat o forma de invatamant universitar.

De asemenea, legea permite acordarea unor prime de incadrare absolventilor care reusesc sa isi gaseasca un loc de munca.

Minisitrul... mai mult


Marti, 09 Iulie 2013, ora 14:20

2 comentarii
Rezultate Bacalaureat 2013: Rata de promovare record - Pricopie se lauda cu fraude putine

Rezultate Bacalaureat 2013: Rata de promovare record - Pricopie se lauda cu fraude putine

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a facut luni o scurta analiza a rezultatelor de la Bac 2013.

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat 2013 in sesiunea iunie - iulie 2013 in randul absolventilor de clasa a XII-a depaseste 55%, procent record pentru ultimii ani

Rezultate Bacalaureat 2013: Rata de promovare record - peste 55%

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat rezultatele centralizate. Procentele finale arata ca din promotia curenta, rata de promovare este de 62%.

De asemenea, rata de promovare din promotiile anterioare este de 30,6%, astfel ca rata de promovare finala, la nivel national, este de 55,4%.

"Sigur ca prima intrebare e legata de aceste date, sunt mai bune, mai poutin bune. Eu cred ca ar trebui sa analizam cu mai multa atentie datele pe fiecare tip de program, specializare, filiera, rural, urban si numai dupa acea sa concluzionam.

Probabil ca avem aceasta crestere fata de anul trecut ca urmare a faptului ca subiectele au fost diferentiate, pe de alta parte avem mai putini inscrisi anul acesta - 188.848 de inscrisi, fata de 200.187. (...) Cred ca e momentul in care putem discuta despre principalele etape ale bacalaureatului", a adaugat oficialul.

Acesta a mentionat ca nu au fost probleme legate de corectitudinea subiectelor sau de barem.

Frauda la Bac

"Avem sase cazuri de posibila frauda la Bac: 4 semnalate de inspectorate scolare si 2 investigate de Parchet: e cazul de la Bolintineanu, de la Gusti, sesizarea facuta... mai mult


Luni, 08 Iulie 2013, ora 12:43

2 comentarii
Scoala de Valori da lovitura: Zeci de traineri din 22 de tari, la programul GROW

Scoala de Valori da lovitura: Zeci de traineri din 22 de tari, la programul GROW

63 de studenti straini din 22 de tari vin in Romania saptamana viitoare pentru a participa la programul GROW 2013, program declarat anul trecut de catre Parlamentul European cel mai bun proiect educational pentru tineret din Romania.

Mai intai ei vor participa la o conferinta de pregatire organizata de Scoala de Valori si AIESEC la Predeal, in perioada 10-14 iunie, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Impreuna cu managerii de proiect din fiecare oras unde se desfasoara GROW, trainerii de la Scoala de Valori, AIESEC si cei ai companiilor partenere transforma cele 5 zile de conferinta intr-o experienta de pregatire intensa pentru studentii straini: aprofundarea sesiunilor din curriculum GROW, modul de desfasurare efectiva a programului, dar si provocarile pe care le incearca societatea romaneasca.

Cine sunt adolescentii din Romania si cum gandesc ei, trenduri in generatia de adolescenti, ce optiuni de viata si de cariera au ei, cum este sistemul educational din Romania, sunt doar cateva dintre subiectele din cadrul conferintei", se arata in comunicat.

Scoala de Valori: Impact personal, impact comunitar, masa critica - Interviu

Participantii la conferinta vor face schimb de experienta si vor identifica noi abordari pentru problemele tinerilor alaturi de traineri din Hong Kong, India, Pakistan, Mexic, Macedonia, Kyrgyzstan, Marea Britanie, Slovenia, Columbia, Tunisia, Germania, Slovacia, Canada, Letonia, Irlanda, Ungaria, Singapore, Cehia, Ucraina,... mai mult


Marti, 04 Iunie 2013, ora 19:21

Grow, primul program de educatie non-formala dedicat elevilor romani

Grow, primul program de educatie non-formala dedicat elevilor romani

Peste 50 de studenti din 20 de tari sosesc in Romania, in aceasta vara, pentru a investi talent si pasiune timp de 6 saptamani in pregatirea elevilor de liceu din Romania, prin programul GROW editia de vara.

Organizat de Scoala de Valori si AIESEC, GROW da startul la inscrieri in perioada 1 mai - 1 iunie 2013, absolventiilor de liceu ai claselor a X-a si a XI-a.

GROW promoveaza conceptul de Practice, Learn, Step Up fiind singurul program inovativ de educatie non-formala din Romania construit pe un curriculum de 4 ani, cu scopul de a oferi tinerilor, pe toata perioada liceului, un continut educational complementar activitatii lor scolare.

Sesiunile de pregatire pentru elevii ce urmeaza ca in septembrie sa intre in clasa a XI-a si a XII-a se vor desfasura timp de 6 saptamani, in perioada iunie - iulie 2013 sub forma a 10 ateliere de lucru interactive sustinute in limba engleza de catre studentii internationali, intr-un mediu tineresc, dominat de multiculturalitate si diversitate.

Participantii isi vor dezvolta aptitudini utile indiferent de calea aleasa dupa finalizarea studiilor si o atitudine care-i va sprijini in atingerea obiectivelor personale si in consolidare increderii in sine prin provocari practice.

Vor invata: tehnici de negociere si argumentare, ca este esential ca scopul in viata si dorintele pe care le au sa se conecteze cu valorile personale, vor invata despre autenticitate, personal branding si leadership, despre cum sa isi scrie CV-ul si sa... mai mult


Miercuri, 15 Mai 2013, ora 23:52

1 comentariu
Ministrul Remus Pricopie, despre ce se va schimba in Educatie in 2013

Ministrul Remus Pricopie, despre ce se va schimba in Educatie in 2013

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, vorbeste despre prioritatile sale la carma ministerului, despre bugetul alocat invatamantului in anul 2013, dar si despre reforma manualelor si cea curriculara, intr-un interviu acordat Agentiei Nationale de Presa AGERPRES.

- Domnule ministru, care sunt prioritatile mandatului dumneavoastra?
- Sunt multe, dar cred ca cel mai important pentru toti este ca in educatie sa avem un anumit tip de liniste, pentru ca educatia este cel mai mare sistem din orice tara. In acest sistem de educatie sunt incluse milioane de persoane, vorbim de milioane de copii, vorbim de aproape un milion de studenti, vorbim de milioane de parinti.

Direct sau indirect, in fiecare zi, in sistemul de educatie avem implicata peste 40% din populatia Romaniei si ce se intampla in sistemul de educatie afecteaza intr-o forma sau alta acest procent al populatiei. Prin urmare, prima mea prioritate care poate sa para putin atipica este sa incercam sa avem o perioada de stabilitate, in care, chiar daca discutam contradictoriu si este normal acest lucru intrucat oameni sunt diferiti si au puncte de vedere diferite, sa incercam sa gasim cele mai bune solutii pentru copii.

- Va fi bugetul alocat Educatiei mai mare decat cel de anul trecut?
- Un sistem este performant si in functie de cat investesti in el. Sunt o persoana realista, nu imi fac iluzii ca voi avea nu stiu ce procent din PIB, dar sunt convins ca vom avea in 2013 un buget mai bun decat in 2012 si... mai mult


Duminica, 06 Ianuarie 2013, ora 15:42

8 comentarii
Ce ii asteapta pe elevi in 2013

Ce ii asteapta pe elevi in 2013

Si 2013 va avea parte de schimbari in invatament, asa cum s-a intamplat, de altfel si in ultimii ani.

Elevii incep cursurile pe 14 ianuarie, iar urmatoarea vacanta incepe pe 6 aprilie. De Paste elevii vor avea parte doar de o zi libera prin lege.

Examenele se vor sustine in aceeasi structura ca anul trecut. Si asta pentru ca Bacalaureatul profesional al Ecaterinei Andronescu trebuie sa treaca mai intai prin Parlament pentru a fi aprobat. Pana sa ajunga insa la examene, elevii vor sustine simulari la care vor primi note in catalog.

Probele examenului de maturitate sunt programate intre 10 iunie si 5 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 12 iulie.

Absolventii de clasa a VIII-a vor sustine probele din cadrul Evaluarii Nationale pe 25 si 27 iunie, iar pe 3 iulie vor afla cu ce nota vor intra la liceu.

Noul ministru al Educatiei a explicat, la Romania TV, ca vrea sa ia masuri in privinta violentei in scoli.

"Doresc sa merg sa discut cu colegii de la CNA pentru ca eu cred ca standardele impuse de CNA in raport cu violenta prin mass-media trebuie sa fie mult mai ridicate astfel incat sa se reduca aceste lucruri. Consilierea psihologica, chiar si pedepsele de tipul suspendarea alocatiei", a declarat Remus Pricopie, ministrul Educatiei. mai mult


Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 09:06

3 comentarii
Programul "Scoala Altfel", inlocuit de saptamana "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!"

Programul "Scoala Altfel", inlocuit de saptamana "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!"

Ministerul Educatiei a decis ca programul "Scoala altfel", initiat de fostul ministru Funeriu, sa fie inlocuit incepand cu anul scolar 2012-2013.

Astfel, saptamana 1 - 5 aprilie 2013 din semestrul al doilea este saptamana dedicata activitatilor extracuriculare si extrascolare, in cadrul noului programul numit "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei.

Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor prescolari/elevilor si a cadrelor didactice in activitati care sa raspunda intereselor si preocuparilor diverse ale copiilor prescolari/elevilor, sa puna in valoare talentele si capacitatile acestora in diferite domenii, nu neaparat in cele prezente in curriculumul national, si sa stimuleze participarea lor la actiuni variate, in contexte nonformale, se arata in ordinul semnat de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Tipurile de activitati care se organizeaza in saptamana mentionata, durata acestora, modalitatile de organizare si responsabilitatile se stabilesc in consiliul profesoral si se aproba de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant, pana la data de 15 februarie 2013, precizeaza sursa citata.

Tipurile de activitati care pot fi organizate in cadrul programului "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", pot include activitati culturale, activitati tehnico-stiintifice, activitati sportive, activitati de educatie pentru cetatenie democratica, pentru promovarea valorilor umanitare... mai mult


Luni, 10 Septembrie 2012, ora 13:05

1 comentariu
Copiii rromi vor putea face "scoala dupa scoala"

Copiii rromi vor putea face "scoala dupa scoala"

Aproximativ 2.000 de copii de etnie rroma vor putea beneficia de activitati scolare in afara orelor de curs, in cadrul programelor "Scoala dupa scoala", desfasurate in 50 de unitati de invatamant.

Proiectul a fost initiat de Fundatia Rroma Education Fund Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, relateaza Evenimentul Zilei.

Scopul programului este ca, pana in 2013, sa fie redusa rata abandonului scolar timpuriu.

In fiecare scoala, in cadrul programului "Scoala dupa scoala", vor lucra trei invatatori si un profesor de limba engleza.

Pe langa educarea copiilor, se va urma si cresterea gradului de informare a parintilor cu privire la importanta educatiei si riscurile abandonului scolar.

De altfel, parintii copiilor vor beneficia de cursuri de orientare si consiliere, iar profesorii vor participa la un training intercultural. mai mult


Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 19:29

8 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)