program scoala altfel

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Scoala Altfel: De la pompieri la muzeu si din tren la Politie

Scoala Altfel: De la pompieri la muzeu si din tren la Politie

Vizite la pompieri, la Jandarmerie, la metrou, la biblioteci si la Arhivele Nationale, activitati la Muzeul Satului, intr-un tren sau la Academia Sportului au loc in Capitala in cadrul saptamanii "Scoala Altfel", desfasurata in perioada 6 - 10 aprilie.

Aflat la cea de-a IV-a editie si organizat la initiativa Ministerului Educatiei, programul isi propune implicarea copiilor din scoli si gradinite, liceenilor si cadrelor didactice in activitati diverse, in contexte educationale nonformale.

Ministerul Afacerilor Interne si-a anuntat participarea si anul acesta la program, urmand ca toata saptamana politistii sa desfasoare zilnic, pentru elevii din ciclul primar, gimnazial si liceal, sesiuni de informare privind infractiunile carora le pot cadea victime minorii, delincventa juvenila, traficul si consumul de droguri, traficul de persoane, precum si siguranta in mediul online.

Ofiterii de prevenire de la Politia Capitalei vor merge in gradinite si scoli gimnaziale unde, prin joc si desene animate, ii vor ajuta pe copii sa deprinda comportamente responsabile. De la aceste intalniri, nu va lipsi cainele politist Zorro.

In afara scolii, activitatile dedicate programului "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" vor debuta luni la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", care isi deschide portile pentru a primi elevii de liceu interesati sa urmeze o cariera de ofiter in Ministerul Afacerilor Interne. Tinerii vor avea posibilitatea sa viziteze salile de clasa... mai mult


Luni, 06 Aprilie 2015, ora 07:41

Ponta si Szabo, la o actiune sportiva "Scoala Altfel". Premierul: Eu nu pot sa traiesc fara miscare!

Ponta si Szabo, la o actiune sportiva "Scoala Altfel". Premierul: Eu nu pot sa traiesc fara miscare!

Premierul Victor Ponta a confirmat ca va participa, alaturi de o parte dintre ministri, la semimaratonul programat pentru 18 mai, cu start din fata Parlamentului, spunand ca spera sa treaca "cu bine" acest test de rezistenta.

Premierul a participat, miercuri, cu ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, la o actiune organizata la Buftea cu ocazia programului Scolii Altfel, numita "Miscarea inseamna viata!", alaturi de mai multi copii care au efectuat si o serie de exercitii de dans.

"Eu am o singura temere pana pe 25 mai (data alegerilor europarlamentare - n.red.), si anume faptul ca, pe 18, o sa ma puna Gabi la niste teste de rezistenta, ca sa promovam sportul pentru cat mai multi dintre cei care vor sa faca sport si sper sa trec cu bine acel test (...)

Eu nu pot sa traiesc fara miscare, fara sport si in fiecare saptamana cel putin de doua ori fac sport", a spus Ponta, adaugand insa ca s-a obisnuit cu sporturile competitive, impotriva unui adversar, astfel ca la exercitiile de dans intr-o singura directie, de la Buftea, s-a simtit "putin nenatural".

Victor Ponta se apuca de baschet

La inceputul lunii aprilie, Szabo a anuntat ca doua echipe ale Guvernului, din care vor face parte prim-ministrul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea si ministrii Attila Korodi, Titus Corlatean, Nicolae Banicioiu si Dan Sova, vor participa la semimaratonul din 18 mai.

Gabriela Szabo va alerga in echipa cu Victor Ponta, Gabriel Oprea si minstrul Mediului, Attila... mai mult


Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 20:16

5 comentarii
Funeriu, despre rebotezarea "Scolii Altfel": Vine dintr-un ADN de plagiator primitiv

Funeriu, despre rebotezarea "Scolii Altfel": Vine dintr-un ADN de plagiator primitiv

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, nu pierde ocazia sa taxeze rebotezarea unui program scolar nascut pe vremea mandatului sau la MECT.

Acum, cand incepe in unitatile de invatamant saptamana mult asteptata de elevi, numita initial "Scoala Altfel", dar rebotezata de actualii guvernanti "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", Daniel Funeriu scrie pe blogul sau ca nu vrea ca acest moment al scolii, care a adus lucruri bune pentru copii, sa fie umbrit de disputele politicienilor. "Dar nici nu pot sa las sa treaca netaxate mizeriile acelorasi politicieni", puncteaza fostul ministru.

Funeriu pune redenumirea programului, a carui existenta este legata de reforma in Educatie initiata in vremea mandatului sau in Guvern, pe seama complexelor de inferioritate si pe predispozitia pentru plagiat a celor care i-au urmat la minister din actuala putere politica.

"Cat de mic si chinuit de complexe de inferioritate trebuie sa fii incat sa nu recunosti ca pruncii altuia sunt frumosi si inteligenti? Cat de meschin si lipsit de generozitate, cat de ros de invidie trebuie sa fii sa nu recunosti cand altcineva a facut un lucru bun?

Ce ADN de plagiator primitiv trebuie sa ai pentru a lua un program, numit, sugestiv si generos, 'Scoala Altfel' si sa-l derulezi, identic pana la virgula, schimbandu-i denumirea in 'Sa stii mai multe, sa fii mai bun!' (suna a limba de lemn venita drept din cavernele comunismului sindicalist, marca Suzana Gadea)", continua consilierul prezidential... mai mult


Sambata, 30 Martie 2013, ora 14:11

8 comentarii
Programul "Scoala Altfel", inlocuit de saptamana "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!"

Programul "Scoala Altfel", inlocuit de saptamana "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!"

Ministerul Educatiei a decis ca programul "Scoala altfel", initiat de fostul ministru Funeriu, sa fie inlocuit incepand cu anul scolar 2012-2013.

Astfel, saptamana 1 - 5 aprilie 2013 din semestrul al doilea este saptamana dedicata activitatilor extracuriculare si extrascolare, in cadrul noului programul numit "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei.

Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor prescolari/elevilor si a cadrelor didactice in activitati care sa raspunda intereselor si preocuparilor diverse ale copiilor prescolari/elevilor, sa puna in valoare talentele si capacitatile acestora in diferite domenii, nu neaparat in cele prezente in curriculumul national, si sa stimuleze participarea lor la actiuni variate, in contexte nonformale, se arata in ordinul semnat de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Tipurile de activitati care se organizeaza in saptamana mentionata, durata acestora, modalitatile de organizare si responsabilitatile se stabilesc in consiliul profesoral si se aproba de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant, pana la data de 15 februarie 2013, precizeaza sursa citata.

Tipurile de activitati care pot fi organizate in cadrul programului "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", pot include activitati culturale, activitati tehnico-stiintifice, activitati sportive, activitati de educatie pentru cetatenie democratica, pentru promovarea valorilor umanitare... mai mult


Luni, 10 Septembrie 2012, ora 13:05

1 comentariu
Anul scolar 2012-2013: Mai putine zile de scoala - vezi calendarul (Video)

Anul scolar 2012-2013: Mai putine zile de scoala - vezi calendarul (Video)

Ministerul Educatiei a facut publica structura anului scolar 2012-2013. Pentru ca elevii vor incepe scoala mai tarziu in aceasta toamna, pe 17 septembrie, anul scolar va avea 35 de saptamani, in loc de 36, cate erau prevazute. Ceea ce inseamna 171 de zile lucratoare in loc de 178.

O noutate o reprezinta, de asemenea, renuntarea la saptamana "Scoala Altfel" si inlocuirea ei cu programul "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" care se va desfasura in perioada 1 - 5 aprilie 2013, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Pentru clasele a XII-a si a XIII-a, anul scolar prevede 35 de saptamani din care 4 saptamani vor fi dedicate desfasurarii examenului national de Bacalaureat, iar absolventii de liceu vor termina scoala pe 31 mai 2013.

Pentru clasa a VIII-a, anul scolar va avea 35 de saptamani dedicate cursurilor si o saptamana dedicata desfasurarii evaluarii nationale. Cursurile se incheie la 14 iunie 2013, potrivit calendarului aprobat de MECTS.

Cursurile primului semestru vor incepe luni, 17 septembrie 2012 si se incheie vineri, 21 decembrie 2012.

In perioada 5 - 11 noiembrie 2012, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar sunt in vacanta.

In perioada 22 decembrie 2012 - 13 ianuarie 2013, elevii vor avea vacanta de iarna.

Semestrul al doilea incepe pe 14 ianuarie, 2013. Elevii vor fi in vacanta de primavara de pe 6 aprilie, 2013 pana pe 14 aprilie, 2013. Orele se reiau de pe 22 aprilie, 2013 pana pe 21 iunie, 2013,... mai mult


Luni, 10 Septembrie 2012, ora 11:54

2 comentarii
Pop pastreaza "Scoala altfel"

Pop pastreaza "Scoala altfel"

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat, joi, ca proiectul "Scoala Altfel" trebuie pastrat, dar poate fi regandit, imbunatatit si reasezat pe calendarul anului scolar.

"Proiectul 'Scoala altfel', lansat in 2011, este un program indraznet care trebuie adaptat, imbunatatit, regandit. Poate o reasezare pe calendarul anului scolar ar fi o prioritate pentru Ministerul Educatiei", a spus Liviu Pop, inaintea festivitatii de premiere a castigatorilor concursurilor "Scoala Europeana" si "O activitate de succes in Saptamana Scoala Altfel!".

Ministrul Liviu Pop a adaugat ca proiectele "Scoala Europeana" si "Scoala Altfel" trebuie continuate.

La randul ei, Liliana Preoteasa, director general la Ministerul Educatiei, a declarat ca "Scoala Altfel" a fost un succes, in pofida unor reactii contradictorii de la lansarea proiectului.

Liliana Preoteasa a spus ca proiectul poate fi imbunatatit, precizand ca acesta a promovat competitia intre scoli intr-un mod prietenos, creandu-se o comuniune scolara.

In cadrul proiectului "Scoala Altfel" au fost 271 de activitati, cele mai multe, respectiv 34, pe domenii artistice, cetatenesti, dar si din domeniul sportiv, educatie pentru sanatate si chiar domeniul tehnic, a mai spus Liliana Preoteasa.

In saptamana 2-6 aprilie, Ministerul Educatiei a organizat anul acesta, in premiera, programul "Scoala Altfel" pentru invatamantul preuniversitar. Programul a fost dedicat activitatilor educative extracuriculare si... mai mult


Joi, 07 Iunie 2012, ora 22:34

1 comentariu
Muzeul Pompierilor de la Foisorul de Foc se deschide miercuri pentru elevi

Muzeul Pompierilor de la Foisorul de Foc se deschide miercuri pentru elevi

Muzeul National al Pompierilor - Foisorul de Foc isi deschide miercuri portile pentru elevi si profesori, pentru a le dezvalui file din istoria pompierilor militari, in cadrul unui program intitulat "Scoala altfel", derulat de Ministerul Educatiei si Ministerul Administratiei si Internelor.

In cadrul acestui program, politistii, jandarmii, pompierii, luptatorii din trupele speciale de interventie, aviatorii, criminalistii si anchetatorii anti-drog le vor arata elevilor aspecte practice din activitatea lor.

Potrivit unui comunicat al MAI, reprezentantii structurilor din minister vor prezenta elevilor aspecte legate de activitatea institutionala, in cadrul unor actiuni care se vor desfasura in scoli sau la sediile structurilor implicate.

Inspectoratul General al Politiei Romane, prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, va prezenta elevilor teme legate de prevenirea delincventei juvenile, siguranta pe Internet, prevenirea comportamentului antisocial.

Lucratorii Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane ii invita pe elevi in vizita la Detasamentul de Cavalerie al Jandarmeriei Romane 'Felix Topescu', iar jandarmii Brigazii Speciale de Interventie 'Vlad Tepes' vor prezenta un exercitiu demonstrativ.

Politistii de frontiera le vor arata elevilor cum se efectueaza controlul persoanelor si bunurilor in Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, apoi ii vor ghida pe elevii interesati de exponatele Muzeului Politiei de Frontiera din Giurgiu.... mai mult


Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 08:41

Scoala altfel - Carnaval, filme si vizita la politie in loc de ore

Scoala altfel - Carnaval, filme si vizita la politie in loc de ore

Scolarii isi lasa uniformele si ghiozdanele acasa, incepand de luni. Elevii devin voluntari, fac pe cercetasii, viziteaza muzee, merg la film, organizeaza excursii ori testeaza job-uri.

"Scoala altfel", o premiera pentru Romania, se desfasoara in institutiile de invatamant in perioada 2-6 aprilie 2012, inaintea vacantei de primavara, potrivit calendarului aprobat de MECTS.

De asemenea, in aceasta saptamana urmeaza sa aiba loc si faza nationala la Olimpiadele scolare.

Programul "Scoala altfel" va cuprinde acelasi numar de ore ca o saptamana normala de cursuri. Vor avea loc activitati culturale, tehnico-stiintifice, sportive, de voluntariat, de responsabilizare sociala, de implicare in societate, activitati educationale pentru sanatate, educatie ecologica, protectia mediului, educatie rutiera, prevenirea incendiilor.

In Capitala, 4.000 de elevi vor participa la activitatile pregatite pentru ei de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, in cadrul programului "Scoala Altfel", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Astfel, IGPR va prezenta elevilor, prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, teme legate de prevenirea delincventei juvenile, siguranta pe Internet, prevenirea comportamentului antisocial.

Totodata, lucratorii Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane ii vor duce pe elevi in vizita la Detasamentul de Cavalerie al Jandarmeriei Romane "Felix Topescu", iar jandarmii Brigazii Speciale de Interventie "Vlad... mai mult


Luni, 02 Aprilie 2012, ora 22:02

Elevii incep luni cel mai lung semestru de scoala din ultimii ani

Elevii incep luni cel mai lung semestru de scoala din ultimii ani

Elevii vor incepe, doar in cateva zile, cel mai lung semestru de scoala din ultimii ani. Vacantele au crescut ca perioada, insa au scazut numeric, in timp ce semestrul al doilea al anului scolar in curs, care incepe pe 16 ianuarie, se va incheia abia pe 23 iunie 2012.

Pana la vacana de vara, scolarii vor mai avea inca o pauza de doua saptamani, cea de Paste, conform calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Vacanta de vara a anului scolar 2011-2012 va fi cuprinsa in perioada 23 iunie - 9 septembrie.

O noutate a acestui an scolar o va reprezenta saptamana numita "Scoala altfel", programata inaintea vacantei de primavara si care va fi dedicata activitatilor extrascolare si extracurriculare. In acea saptamana urmeaza sa aiba loc si faza nationala la olimpiadele scolare.

Programul "Scoala altfel" va cuprinde acelasi numar de ore ca o saptamana normala de cursuri. Vor avea loc activitati culturale, tehnico-stiintifice, sportive, de voluntariat, de responsabilizare sociala, de implicare in societate, activitati educationale pentru sanatate, educatie ecologica, protectia mediului, educatie rutiera, prevenirea incendiilor.

D.R. mai mult


Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 20:36

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)