programe antena 3

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Alegeri prezidentiale 2014: Amenda pentru Antena 3 si somatie pentru Romania Tv

Alegeri prezidentiale 2014: Amenda pentru Antena 3 si somatie pentru Romania Tv

Posturile de televiziune Antena 3 si Romania Tv au fost sanctionate de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), joi, pentru emisiuni in care au facut acuzatii la adresa lui Klaus Iohannis, respectiv Traian Basescu.

Antena 3 a primit 20.000 de lei amenda pentru emisiunea "Sinteza Zilei", din data de 7 octombrie, in timp ce Romania Tv a primit somatie publica, pentru emisiunea "Alege Presedintele", difuzat in aceeasi zi, informeaza un comunicat al CNA, remis Ziare.com.

Romania TV, reclamata la CNA pentru emisiunea in care s-a vorbit despre sanatatea lui Basescu

In cazul Antena 3, fondatorul PP-DD, Dan Diaconescu, a spus despre presedintele PNL, Klaus Iohannis, ca il apreciaza "ca pe un baby broker, ca pe un traficant de copii", scrie Pagina de Media.

De asemenea, Romania Tv a primit somatie publica pentru ca in cadrul emisiunii respective s-a vorbit despre "destinatia milioanelor de euro din dosarele lui Traian Basescu, sumele impresionate de bani pe care le insumeaza dosarele presedintelui: doua-trei sute de milioane de euro si unde au ajuns acesti bani".

Potrivit CNA, au fost incalcate prevederile art. 32 alin. (1), art. 34 alin. (1), art. 40 alin. (1) si alin. (2) din Codul audiovizualului:

Art. 32 (1): "Niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat intr-un mod excesiv si nerezonabil, contrar bunei-credinte, in scopul de a vatama sau de a pagubi pe altul ori profitand de ignoranta sau de buna-credinta a persoanelor".

Art. 34 (1): "Orice... mai mult


Joi, 16 Octombrie 2014, ora 20:40

2 comentarii
Presedintia a reclamat la CNA Antena 3 pentru defaimarea lui Basescu: Nicio sanctiune pentru televiziune

Presedintia a reclamat la CNA Antena 3 pentru defaimarea lui Basescu: Nicio sanctiune pentru televiziune

Presedintia a sesizat CNA in legatura cu mai multe emisiuni difuzate de Antena 3, in care "au fost lansate mai multe acuzatii defaimatoare si neadevarate" la adresa sefului statului, insa majoritatea membrilor Consiliului au votat, joi, impotriva aplicarii unei sanctiuni in acest caz.

CNA a analizat, in sedinta de joi, mai multe emisiuni de la Antena 3, dupa ce a primit o serie de sesizari cu privire la aceste programe, intre care si unele de la Administratia Prezidentiala.

Sedinta CNA a fost presarata cu amenintari de chemare in judecata si acuzatii de partizanat politic. Totodata, singura propunere facuta in cazul Antena 3 - o amenda de 70.000 de lei (Narcisa Iorga) - nu a intrunit numarul minim necesar de voturi (sase) pentru a putea fi aplicata.

"Pentru" aplicarea acestei sanctiuni au votat Narcisa Iorga si Florin Gabrea, in timp ce "impotriva" au votat Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

Presedintia a sesizat CNA cu privire la emisiunea "Sinteza Zilei" difuzata de Antena 3 pe 6 ianuarie, incepand cu ora 21.30. Potrivit CNA, in editia din 6 ianuarie a emisiunii "Sinteza Zilei" au fost dezbatute doua dintre subiectele de actualitate ale zilei: sentinta in cazul lui Adrian Nastase (acesta a fost condamnat definitiv in dosarul Zambaccian la 4 ani de inchisoare cu executare) si faptul ca presedintele Traian Basescu, la intrarea in sediul Consiliului Superior al Magistraturii, a fost asteptat in... mai mult


Joi, 27 Februarie 2014, ora 17:56

10 comentarii
Basescu, socat de Antena 3 (Opinii)

Basescu, socat de Antena 3 (Opinii)

Cel mai grav eveniment din tot scandalul legat de chemarea unor jurnalisti din Antena 3 la DNA si punerea sub urmarire penala a intregului post de televiziune a fost bomboana de pe coliva presei pusa de domnul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu.

Poza pe care a pus-o pe Facebook cu o captura din timpul emisiei postului, din momentul unui jurnal de stiri, dupa ce a desenat niste bare albastre peste chipul prezentatoarei - intitulata "noua grila de programe" - face conexiunea pe care o facusera si procurorii DNA, care luasera decizia de a pune tot postul Antena 3 sub urmarire penala.

Cu o diferenta. Procurorii, totusi, nu le pusesera si catuse. Caricatura lui Lazaroiu trimite toata Antena 3 dupa gratii. Acesta este un fapt. E greu sa dai alt sens si inteles mesajului pe care a vrut sa-l transmita consilierul prezidential.

Acelasi cetatean care marturisea ca doarme pe cuie si ca democratia poarta un razboi cu presa, pe care spera el atunci sa il si castige. Dupa cum vedem, razboiul inca se poarta.

Cat despre problemele penale ale jurnalistilor, problema e simpla: sa raspunda cei vinovati si demonstrati astfel in fata judecatorilor.

Cine opreste sistemul sa faca dreptate, sa demonstreze cu fapte dincolo de orice banuiala ca sunt vinovati si trebuie sa plateasca?

A discuta despre presa, despre situatia in care a ajuns, factorii care au impins-o pe marginea prapastiei si cine si cum o mai poate salva este o tema mult prea serioasa pentru a fi tratata in... mai mult


Vineri, 26 Iulie 2013, ora 23:59

79 comentarii
CNA: Somatie publica pentru Antena 3

CNA: Somatie publica pentru Antena 3

Postul de televiziune Antena 3 a fost somat public de CNA, sub lupa aflandu-se mai multe emisiuni, respectiv "La ordinea zilei", "Subiectiv" si "Sinteza zilei".

In aceeasi sedinta a Consiliul National al Audiovizualului (CNA) de marti, s-a stabilit si o amenda de 20.000 pentru postul N1 TV Nasaud.

In ceea ce priveste somatia publica transmisa Antena 3, intr-un comunicat CNA remis Ziare.com se mentioneaza ca in editiile din data de 14.05.2013 ale emisiunilor "La ordinea zilei", "Subiectiv" si "Sinteza zilei" nu au fost respectate dispozitiile art. 32 alin. (1) si ale art. 67 din Codul audiovizualului.

Astfel, in art.32 alin (1) se mentioneaza: "Niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat intr-un mod excesiv si nerezonabil, contrar bunei-credinte, in scopul de a vatama sau de a pagubi pe altul ori profitand de ignoranta sau de buna-credinta a persoanelor".

In ceea ce priveste art. 67, se mentioneaza: "In exercitarea dreptului lor de a-si exprima opinii sau puncte de vedere in legatura cu subiecte de interes public, prezentatorii si moderatorii trebuie sa asigure o separare clara a opiniilor de fapte si nu trebuie sa profite de aparitia lor constanta in programe intr-un mod care sa contravina exigentelor de asigurare a impartialitatii" .

La stabilirea sanctiunii s-a avut in vedere si incalcarea prevederilor art. 65 lit. c) din Codul audiovizualului in editia din 08.06.2013 a emisiunii "Exces de putere".

Totodata, CNA a decis acordarea dreptului la... mai mult


Marti, 18 Iunie 2013, ora 22:03

5 comentarii
CNA: Antena 3 si Romania TV risca intreruperea emisiei

CNA: Antena 3 si Romania TV risca intreruperea emisiei

CNA a amanat, in sedinta de joi, luarea unei decizii privind modul in care a fost prezentat in programele de stiri si dezbateri de la Antena 3 si Romania TV cazul arestarii directorului Antena TV Group Sorin Alexandrescu, acuzat de santaj.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de joi, emisiunile de stiri si dezbateri difuzate de posturile de televiziune Antena 3 si Romania TV in perioada 30.05 - 4.06, care au prezentat cazul directorului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, cercetat in dosarul in care este acuzat ca l-a santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei.

Astfel, in sedinta de joi a CNA au fost prezentate monitorizarile emisiunilor "100 de minute", "La ordinea zilei", "Subiectiv", "Sinteza Zilei", "In gura presei", "Esential", "Exces de Putere", "Editie Speciala", "Q&A", "Punctul de intalnire" si "Breaking News" de la Antena 3, iar de la Romania TV programele "Breaking News", "Ora de varf", "Newsdesk", "Romania exclusiv" si jurnalele de stiri.

In urma vizionarii emisiunilor, presedintele CNA, Laura Georgescu, a propus ca cele doua posturi de televiziune - Antena 3 si Romania TV - sa fie sanctionate cu intreruperea emisiei timp de zece minute, in data de 7 iunie, propunerea sa neintrunind numarul minim necesar de voturi pentru a fi adoptata. Astfel, "pentru" au votat Laura Georgescu (presedinte CNA), Viorel Vasile Buda (vicepresedinte CNA), Lorand Turos, Valentin Alexandru Jucan si Monica Gubernat (membri), in timp ce... mai mult


Joi, 06 Iunie 2013, ora 21:37

1 comentariu
Antena 3 da in judecata postul de televiziune Romania TV

Antena 3 da in judecata postul de televiziune Romania TV

Antena 3 a anuntat ca va actiona in judecata postul de televiziune Romania TV, directorul sau editorial si realizatorii emisiunii "Newsdesk", din cauza prezentarii unor informatii false in emisiunea din 1 iunie 2013.

Scopul prezentarii acestor informatii este prejudicierea imaginii Antenei 1, a jurnalistilor sai si a intregului grup de media din care face parte, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

In plus, fiecare jurnalist al Antenei 3 nominalizat in cadrul emisiunii "Newsdesk" din data de 1 iunie va da in judecata, in nume propriu, persoanele care au contribuit la realizarea acestei emisiuni. Jurnalistii Antenei 3 vor cere daune de imagine proportionale cu gravitatea afirmatiilor calomnioase.

In acelasi timp, Antena 3 va sesiza Consiliul National al Audiovizualului, cerandu-i sa analizeze materialele defaimatoare difuzate de Romania TV si sa studieze justetea mentinerii licentei postului de televiziune Romania TV, mentionand ca programele acestui post si-au intensificat actiunile de manipulare, intoxicare si defaimare prin difuzarea in mod repetat si constient a unor informatii false. mai mult


Duminica, 02 Iunie 2013, ora 19:03

16 comentarii
Adrian Ursu si Oana Stancu, in negocieri cu Antena 3

Adrian Ursu si Oana Stancu, in negocieri cu Antena 3

Jurnalistii Adrian Ursu si Oana Stancu sunt in ultima faza a negocierilor cu Antena 3, pentru a se angaja la postul de stiri.

Potrivit informatiilor prezentate de Pagina de Media, exista deja un acord de principiu al celor doi jurnalisti pentru a veni la Antena 3.

In prezent se discuta ultimele detalii ale contractului intre jurnalisti si postul de stiri al Intact.

Adrian Ursu si Oana Stancu au prezentat emisiunea Ora de foc la Realitatea TV. In urma cu cateva saptamani, emisiunea lor a fost scoasa brusc din grila de programe de catre managerul statiei, Sebastian Ghita.

"Noi astazi ne-am scris demisiile, ne-am despartit de Realitatea TV", a spus Adrian Ursu in timpul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena3 de joi, 24 februarie, unde cei doi realizatori au acceptat invitatia lui Mihai Gadea. mai mult


Luni, 07 Martie 2011, ora 19:44

5 comentarii
Antena 3 il invita pe Boc sa vina zilnic la emisiunea Gabrielei Vranceanu Firea

Antena 3 il invita pe Boc sa vina zilnic la emisiunea Gabrielei Vranceanu Firea

Sorin Oancea, directorul general al postului Antena 3, ii propune premierului Emil Boc sa vina zilnic la emisiunea "Stirea Zilei", realizata de Gabriela Vranceanu Firea, pentru a prezenta "starea natiunii".

Oferta lui Oancea survine ca o replica la acuzatiile de cenzura invocate de Emil Boc, premierul sustinand miercuri ca atat Antena 3, cat si Realitatea Tv "dezinformeaza". Premierul a mai spus ca probabil de aceea Antena a fost amendata de CNA si ca, probabil, si celalalt post "urmeaza", in timpul acestei declaratii el luand la un moment dat microfonul din mana reporterului Realitatii TV.

Boc: Antena3 si Realitatea TV dezinformeaza romanii (Video)

"In privinta acuzatiilor de cenzura, eu ii raspund domnului Emil Boc cu o oferta. Daca TVR nu a vrut sa-i dea o emisiune saptamanala, noi il asteptam zilnic la emisiunea Gabrielei Firea de la 20.00 la 21.00, sa ne spuna starea natiunii", a declarat pentru Mediafax, Sorin Oancea.

Directorul RTV: Purtatorul de cuvant al guvernului a intervenit constant in emisiunile postului

Pe de alta parte, premierul Emil Boc s-a plans miercuri ca purtatorului de cuvant al Guvernului nu i s-a permis sa faca precizari intr-o emisiune a Realitatii TV si a acuzat televiziunea respectiva de manipulare, el luandu-i apoi reporterului acestui post microfonul din mana, spre protestul celorlati ziaristi.

Directorul Realitatea TV Catalin Popa precizeaza, intr-un comunicat remis miercuri, ca purtatorul de cuvant al guvernului, Ioana... mai mult


Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 23:39

6 comentarii
Permutari in grila de programe ale Antenei 3

Permutari in grila de programe ale Antenei 3

Grila de programe a Antenei 3 va suferi cateva modificari in aceasta primavara, atat in ceea ce priveste formatul emisiunilor, cat si in privinta prezentatorilor sai.

Cea mai mare schimbare este a Alessandrei Stoicescu si a lui Lucian Mandruta, care au pornit pe drumuri separate dupa ce au prezentat timp de sapte ani Observatorul de ora 19.00 de la Antena 1, informeaza
Evenimentul Zilei.

In timp ce Mandruta si-a pregatit propriul talk show la Antena 1, Stoicescu merge la Antena 3, unde, incepand de luna viitoare va prezenta "News Magazine". Daca aceasta emisiune era realizata pana in prezent de luni pana vineri de catre Sabina Iosub si Andrei Badin, acum va trece in grija Sandrei Stoicescu.

Astfel, in fiecare zi de luni pana vineri, intre orele 10.00 si 12.00, fosta stirista va dezbate, impreuna cu invitatii, principalele teme ale zilei.

Alessandra nu isi va pierde insa emisiunea de sambata, "Q&A", numai ca, din martie, alaturi de ea se va afla si jurnalista Floriana Jucan.

Sabina Iosub si Andrei Badin vor analiza stirile din prima parte a zilei in Editia de pranz , care va fi difuzata de luni pana vineri, in doua etape, de la 13.00 la 14.00 si de la 15.00 la 16.00.

La randul sau, Moise Guran, care era pana acum doar realizatorul emisiunii Bizbazar va prezenta zilnic, de la ora 16.00, alaturi de Paula Rusu, emisiunea de analize si comentarii "Antena 3 Special".

Nu vor exista modificari in emisiuni precum Top Gear, difuzata in fiecare seara de vineri,... mai mult


Duminica, 28 Februarie 2010, ora 15:00

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Oameni ucisi de lucruri cazute din cer
  2. Un avion era prea greu ca sa decoleze: 10 pasageri, rugati sa coboare
  3. Gest socant al unui artist rus. Si-a taiatul lobul urechii in semn de protest
  4. Descoperiri uluitoare despre Tutankhamon: A fost rodul unui incest
  5. Spanzurata pentru un pahar cu apa - un ministru si un guvernator au murit pentru ea
  6. Mango, in centrul unui scandal imens, din cauza bluzei "naziste" (Foto)
  7. Scandal cu inregistrari in bikini in armata americana (Video)
  8. Televiziunea la care se uita cainii, Dog TV, ajunge si in Europa
  9. Ingenios: Cum rezolva chinezii lipsa spatiului (Foto)
  10. Jucarii Ebola, vandute de americani