programul rabla 2013

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Incepe Programul Rabla pentru firme si institutii publice

Incepe Programul Rabla pentru firme si institutii publice

Persoanele juridice si institutiile publice acceptate in Programul Rabla, dupa incheierea primei etape de evaluare, se pot adresa, incepand de joi, operatorilor economici autorizati pentru casarea autovehiculelor uzate, a anuntat Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).

In prima sesiune de analiza si validare a dosarelor depuse de catre persoanele juridice si institutiile publice in Programul Rabla 2013 au fost inregistrate 570 de dosare, dintre care 81 de dosare au fost acceptate pentru 378 autovehicule.

In acelasi timp, alte 125 de dosare au fost respinse, iar persoanele juridice si institutiile publice aflate in aceasta situatie au posibilitatea intocmirii unui nou dosar de finantare pe care sa-l depuna la sediul AFM, in vederea participarii la Program, pana la data de 31 august 2013.

Programul Rabla 2013 infurie soferii: E bataie de joc!

Potrivit sursei citate, incepand de joi, persoanele juridice si institutiile publice care au fost acceptate in Program se pot adresa unuia dintre operatorii economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz.

Prin Programul Rabla, AFM a emis un numar de 3.000 de tichete valorice pentru persoanele fizice si institutiile publice, iar cumularea eco-tichetului cu tichetul clasic este posibila numai in cazul achizitionarii unui autovehicul electric.

Ce schimbari aduce programul Rabla in 2013

Pentru stimularea cumpararii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, se... mai mult


Joi, 25 Iulie 2013, ora 10:57

Programul Rabla 2013 infurie soferii: E bataie de joc!

Programul Rabla 2013 infurie soferii: E bataie de joc!

Programul Rabla 2013 a demarat, luni, iar in unele localitati din tara tichetele disponibile s-au epuizat in cateva ore.

Avand in vedere ca doar un sfert dintre cele 17.000 de tichete destinate persoanelor fizice au fost distribuite colectorilor validati intr-o prima etapa, la mai multe puncte de colectare au existat chiar si sub 10 vouchere, scrie Mediafax.

In judetul Brasov au fost distribuite doar 128 de vouchere pentru cele opt puncte de colectare, carora le-au revenit cate 16 vouchere.

Societatea Remat Brasov, unde s-au strans peste o suta de masini, a inceput distribuirea voucherelor de la ora 08.30, iar pana la ora 10.00 au fost epuizate toate.

"Stau aici de aproape trei saptamani si nu am prins niciun voucher. Nu este posibil sa se dea atat de putine. Am inteles ca au fost date doar 16 vouchere, iar noi suntem aici cel putin o suta. E o bataie de joc. E al doilea an cand plec inapoi cu masina", a spus un sofer suparat.

De asemenea, o suta de vouchere au fost distribuite in Arad pentru Programul "Rabla", insa au fost epuizate in jumatate de ora.

Acest numar este de patru ori mai mare decat cel al solicitarilor.

In total, in judet au fost repartizate 100 de tichete, desi pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu acest judet apare cu 120.

Potrivit, reprezentantilor firmelor de colectare, s-a produs o eroare, pentru ca un punct de lucru al unei firme nu a mai fost autorizat, astfel ca diferenta de 20 de tichete ramase va fi distribuita in... mai mult


Luni, 10 Iunie 2013, ora 18:43

Rabla 2013 incepe la mijlocul saptamanii viitoare

Rabla 2013 incepe la mijlocul saptamanii viitoare

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a declarat, joi, ca distributia tichetelor valorice pentru Programul Rabla 2013 va demara la sfarsitul saptamanii viitoare.

"Procedura de innoire a parcului auto continua. S-a finalizat depunerea dosarelor si Administratia Fondului pentru Mediu le evalueaza. In acelasi timp, la nivel national, inspectorii Garzii de Mediu verifica daca acei colectori si dealeri indeplinesc criteriile legale, in asa fel incat, dupa etapa de evaluare, sa se publice lista cu toti cei care au indeplinit toate conditiile si sa inceapa distribuirea tichetelor. Estimam ca, in cursul saptamanii viitoare, dupa ziua de miercuri, adica joi sau vineri, va incepe distribuirea tichetelor valorice", a declarat ministrul Rovana Plumb.

Peste 390 de dosare au fost depuse in cadrul Programului Rabla 2013. Dintre acestea, 105 au fost depuse de catre dealerii de autoturisme, fata de 288 depuse de catre colectorii auto, conform Administratiei Fondului pentru Mediu. In acest an vor fi emise 20.000 de tichete in cadrul Programului.

Incepand cu 2013, se poate utiliza un singur tichet valoric pentru achizitia unui nou autoturism, vaoarea acestuia fiind in crestere cu 2.700 de lei fata de anul precedent, insumand un total de 6.500 de lei.

Termenul pana la care tichetele vor fi acceptate este 20 noiembrie. mai mult


Joi, 30 Mai 2013, ora 18:18

Rabla 2013 a inceput - De miercuri se pot depune dosarele (Video)

Rabla 2013 a inceput - De miercuri se pot depune dosarele (Video)

Administratia Fondului pentru Mediu deschide, miercuri, sesiunea de depunere si validare a dosarelor colectorilor si dealerilor auto din Programul Rabla 2013, informeaza Ministerul Mediului. Termenul limita de depunere a dosarelor de validare este 23 mai 2013.

Potrivit sursei citate, conditiile de participare la Programul Rabla 2013, precum si documentele pe care trebuie sa le depuna colectorii si producatorii/dealerii auto, pot fi gasite in Ghidul de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national publicat pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu, la sectiunea aferenta programului.

Rabla nu mai vinde: Romanii nu isi vor cumpara masini in 2013 - sondaj

In acest an, AFM va emite 20.000 de tichete pentru Programul Rabla, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice si 3.000 pentru institutiile publice.

Repartizarea tichetelor valorice nu va fi egala in fiecare judet si se va realiza in functie de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene, conform statisticilor realizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Permiselor.

In cadrul programului deschis in acest an se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, fata de trei tichete cate se utilizau in anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, fata de 3.800 lei cat valora in 2012.

Rabla 2013: Bonus de 500 lei daca luati masini euro 6 sau cu emisii scazute

Bugetul prevazut in... mai mult


Miercuri, 15 Mai 2013, ora 13:55

Rabla 2013: Luni demareaza prima etapa a programului

Rabla 2013: Luni demareaza prima etapa a programului

Sesiunea de depunere si validare a dosarelor colectorilor si dealerilor auto din Programul "Rabla 2013" debuteaza luni si va dura doua saptamani, urmand ca, din 15 mai, tichetele valorice sa fie distribuite de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit proiectului de Ordin supus dezbaterii publice de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC), la inceputul saptamanii trecute.

Potrivit documentului, repartizarea tichetelor valorice nu va fi egala in fiecare judet, ci va tine cont de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene.

In acest an, Ministerul Mediului va emite, prin intermediul AFM, 20.000 de tichete pentru Programul "Rabla", dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice.

La cumpararea unui autovehicul nou se va utiliza un singur tichet valoric, iar in maximum 45 de zile de la intrarea in posesia proprietarului, acesta il poate depune la dealerul auto de unde se doreste masina noua, se mentioneaza in proiectul de Ordin referitor la Programul "Rabla 2013".

In plus, pentru evitarea traficului cu tichete valorice, s-a decis ca termenul in care proprietarul unui autovehicul obtine certificatele de distrugere, de radiere si tichetul sa fie de maximum 10 zile.

Printre principalele schimbari survenite in programul Rabla in acest an se mentioneaza faptul ca pentru cumpararea unui autovehicul nou se va utiliza un singur tichet valoric fata de trei tichete cate se... mai mult


Luni, 22 Aprilie 2013, ora 09:44

1 comentariu
Rabla 2013: Cate tichete vor fi emise si cand vor fi distribuite

Rabla 2013: Cate tichete vor fi emise si cand vor fi distribuite

Ministerul Mediului va emite 20.000 de tichete pentru Programul "Rabla 2013", din care 17.000 pentru persoane fizice si juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice, a declarat, duminica, ministrul Rovana Plumb.

Tichetele vor fi distribuite incepand cu 15 mai, prin intermediul Administratiei Fondului de Mediu.

Ministrul Mediului a precizat, la postul de televiziune Romania TV, ca proiectul privind Programul "Rabla 2013" va fi lansat in dezbatere publica luni, pe site-urile celor doua institutii, iar timp de o saptamana sunt asteptate sugestiile si propunerile celor interesati.

Incepand din 22 aprilie, timp de 14 zile lucratoare, se va desfasura sesiunea de depunere si validare a dosarelor colectorilor si dealerilor, iar distribuirea efectiva pe piata a tichetelor va incepe pe 15 mai, pentru ca se ia in calcul si o perioada de trei zile aferenta contestatiilor.

Tichetul este de 1.500 euro (6.500 lei), iar repartizarea nu va mai fi egala pe fiecare unitate administrativ-teritoriala, ci va tine cont de numarul masinilor mai vechi de 10 ani in parcul auto al unitatilor administrativ-teritoriale, a spus oficialul.

Ministrul Rovana Plumb a precizat ca tichetele vor fi transferabile pentru ca studiile si analizele au aratat ca, daca nu ar exista transferabilitatea tichetelor Rabla, ar rezulta un blocaj pe piata in ceea ce priveste innoirea parcului auto, pentru ca exista judete mai sarace cu multe masini vechi, dar si foarte multe judete cu potential de... mai mult


Duminica, 14 Aprilie 2013, ora 14:27

Alte articole despre: tichete Rabla 2013, program Rabla 2013
Programul Rabla incepe in cel mult doua saptamani, iar voucherul va fi transmisibil

Programul Rabla incepe in cel mult doua saptamani, iar voucherul va fi transmisibil

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, marti, ca Programul Rabla va incepe in urmatoarele doua saptamani si ca tichetul valoric va putea fi transmisibil.

"Programul Rabla va fi urcat pe site pe data de 15 aprilie, asa cum am declarat. Va urma o perioada de cateva zile in care asteptam propuneri si solutii din partea tuturor, astfel incat sa diminuam orice efect negativ pe piata atat la nivelul cetatenilor, cat si la nivelul celorlalti actori care sunt implicati in derularea acestui program.

Pe data de 15 aprilie vom anunta si cum se va numi programul si, bineinteles, vom organiza o conferinta de presa pe aceasta tema inainte de publicarea pe site a conditiilor programului. Programul probabil ca va demara la o saptamana dupa ce vom primi propunerile si observatiile. Este normal sa existe o consultare publica inainte de a semna Ordinul, deci nu se impune adoptarea de catre Guvern", a sustinut ministrul Mediului.

Rovana Plumb a mentionat, totodata, ca tichetul in valoare de 1.500 de euro va fi transmisibil.

"Ceea ce comunicam clar in momentul de fata si ceea ce stim precis este ca tichetul va avea valoarea de 1.500 de euro, respectiv 6.500 de lei. Bugetul din acest an al Programului Rabla este aproximativ egal, dar nu mai mare decat cel de anul trecut. Avem de gand sa facem modificari si cu siguranta va fi posibila o instrainare a tichetului pentru ca sunt foarte multi cetateni care nu au posibilitatea sa-si cumpere un autoturism numai in baza tichetului,... mai mult


Marti, 09 Aprilie 2013, ora 15:09

Ce schimbari aduce programul Rabla in 2013

Ce schimbari aduce programul Rabla in 2013

Autoturismele cu norma de poluare Euro 3 mai vechi de zece ani vor fi incluse, incepand de anul acesta, in programul Rabla, care va fi implementat din luna aprilie, a anuntat joi ministrul Mediului, Rovana Plumb.

"Sunt o categorie de autoturisme cu norma de poluare Euro 3, care au deja zece ani pe piata de autoturisme din Romania, si acestea vor face obiectul programului Rabla", a spus Rovana Plumb.

Ministrul Mediului a precizat ca in prezent se doreste ca voucherul acordat pentru casare sa fie 1.500 de euro, iar pentru autoturismele electrice sa se acorde un bon de 2.000 de euro.

Rovana Plumb a mai spus ca vor fi incluse in programul Rabla "numai acele autoturisme care au fost in proprietatea persoanei fizice sau juridice mai mult de un an de zile", astfel ca "nu se pune problema unei invazii de masini rulate, foarte vechi pe piata din Romania".

Noul program va fi pus la punct spre sfarsitul lunii martie, pentru a fi implement din prima decada a lunii aprilie, a adaugat ministrul Mediului.

Rovana Plumb anunta in ianuarie ca Ministerul Mediului vizeaza schimbari in Programul "Rabla", care s-ar putea aplica masinilor non-euro, Euro 1 si Euro 2, printre care cresterea primei de casare de la 3.800 de lei la 1.500 de euro, dar si acordarea reducerii contra unui singur voucher, alaturi de eliminarea intermediarilor.

Ministrul preciza ca se discuta ca reducerea la achizitionarea unei masini noi sa se faca in schimbul unui singur voucher. In prezent, prin... mai mult


Joi, 14 Martie 2013, ora 16:06

Programul "Rabla" 2013: Prima de casare de 1.500 de euro si fara intermediari

Programul "Rabla" 2013: Prima de casare de 1.500 de euro si fara intermediari

Programul "Rabla" 2013 va suferi unele modificari de care vor beneficia cei care doresc sa-si duca vechiul autoturism la casat. Este vorba despre o prima de casare de 1.500 de euro, precum si de eliminarea intermediarilor.

Ministerul Mediului vizeaza schimbari in Programul "Rabla", a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Rovana Plumb. Programul "Rabla" 2013 ar putea incepe in martie si s-ar putea aplica masinilor non-euro, Euro 1 si Euro 2.

Printre scimbari se numara cresterea primei de casare, de la 3.800 de lei la 1.500 de euro, dar si acordarea reducerii contra unui singur voucher, alaturi de eliminarea intermediarilor, potrivit Rovanei Plumb.

Rovana Plumb a spus, de asemenea, ca se discuta ca reducerea la achizitionarea unei masini noi sa se faca in schimbul unui singur voucher. In prezent, prin Progamul "Rabla", o persoana poate cumpara o masina noua prezentand, pentru o reducere mai mare, pana la trei vouchere, dat fiind faptul ca acestea pot fi tranzactionate pe piata libera.

Programul guvernamental de casare a masinilor uzate, denumit Programul "Rabla", permite proprietarilor cu masini mai vechi de zece ani sa duca autovehiculul la casat, primind in schimb o prima de 3.800 de lei sub forma de tichet valoric. Tichetul nu este nominal si poate fi vandut si folosit de catre "purtatorul" acestuia pentru a obtine o reducere de 3.800 de lei la achizitionarea unei masini noi. O persoana fizica poate achizitiona o masina noua folosind un numar de maximum trei... mai mult


Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 07:56

3 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)