proiecte fonduri europene

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ministrul Fondurilor UE: Unii iau 10.000 de euro pe luna pentru doua e-mail-uri si o scrisoare

Ministrul Fondurilor UE: Unii iau 10.000 de euro pe luna pentru doua e-mail-uri si o scrisoare

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a aratat, vineri, ca exista persoane care castiga foarte multi bani in raport cu munca pe care o presteaza.

"Sunt foarte multe contracte pe fonduri europene unde un manager de proiect ia 10.000 de euro pe luna si nu face absolut nimic, in afara de a trimite doua e-mail-uri si a scrie o scrisoare", a declarat Eugen Teodorovici, in cadrul unei conferinte de presa, informeaza Mediafax.

De asemenea, el a anuntat ca vor fi demarate controale la contractele finantate prin POSDRU, iar daca vor fi gasite nereguli, precum case sau masini achizitionate din bani europeni, atunci se va taia "in carne vie".

Ministrul Teodorovici avertizeaza: Daca sunt masini sau case luate cu bani UE, taiem in carne vie

Romania, din nou Cenusareasa fondurilor europene - ce probleme intampina tara noastra

In alta ordine de idei, un raport recent al Erste Bank arata ca, in total, Romania, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia si Croatia vor primi fonduri europene in valoare de 167,1 miliarde euro in programul de finantare pentru perioada 2014-2020.

Din aceasta suma, tara noastra poate accesa finantare de 22,9 miliarde euro (13,8% din total), Cehia si Ungaria cate 21,9 miliarde euro (13,2%, respectiv 13,1%), Slovacia 13,9 miliarde euro (8,4%), iar Croatia 8,6 miliarde euro (5,1%).

Totodata, tara noastra figureaza in raportul Erste Bank cu cele mai reduse fonduri europene alocate pentru sectorul educatiei, cercetarii si dezvoltarii, adica... mai mult


Vineri, 21 Martie 2014, ora 16:38

3 comentarii
Arad: Proiect de sute de mii de euro prin care se ofera Internet gratuit in oras, nefunctional

Arad: Proiect de sute de mii de euro prin care se ofera Internet gratuit in oras, nefunctional

Un proiect din fonduri europene, cu o valoare de 218.000 euro, prin care aradenii urmau sa beneficieze gratis de internet wi-fi si care s-a incheiat oficial in urma cu doua luni nu este functional, Primaria Arad spunand ca au existat intarzieri la realizarea alimentarii cu energie a echipamentelor.

Proiectul "Cresterea calitatii serviciilor de internet in Arad si Oroshaza" este finantat in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria - Romania 2007-2013, iar municipalitatea aradeana a obtinut 218.000 de euro, la care se adauga o finantare locala de 4.500 de euro, pentru crearea de statii hot-spot pentru a furniza gratis internet in oras.

Proiectul prevede si montarea a 30 de camere video langa antenele de internet, pentru a fi transmise imagini din oras pe un site special creat, care urma sa cuprinda si informatii actualizate despre evenimentele din Arad, utile turistilor.

Proiectul a fost incheiat in oficial in 12 iunie, cand responsabilii din cadrul Primariei Arad anuntau ca internetul gratuit va deveni accesibil aradenilor in aproximativ doua saptamani, efectuandu-se ultimele teste.

La doua luni de la incheierea proiectului insa, statiile hot-spot nu functioneaza, camerele de supraveghere nu sunt conectate la pagina web creata (www.aradhotspots.ro), pagina care nu a fost actualizata de doua luni.

Au montat echipamentele pe stalpi gresiti

Referitor la aceasta situatie, reponsabilul de proiect din cadrul Primariei Arad, Nora Grosan, a... mai mult


Luni, 12 August 2013, ora 18:58

1 comentariu
CE: Romania nu are prioritati si viziune pentru fondurile europene

CE: Romania nu are prioritati si viziune pentru fondurile europene

Romania nu are prioritati si viziune in privinta strategiei de utilizare a banilor alocati de Uniunea Europeana in perioada 2014 - 2020, potrivit oficialilor europeni.

Intr-un document trimis de Comisia Europeana se arata ca reprezentantii ministerelor din Romania au venit cu propuneri de proiecte, nu cu o viziune unitara, relateaza Antena 3.

Normunds Popens, directorul general adjunct al Directoratului General pentru Politica Regionala si Urbana a Comisiei Europene l-a criticat pe ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, spunand ca propunerile Romaniei sunt inadecvate, premature si nu indeplinesc conditiile minime de calitate si credibilitate. Astfel, a completat acesta, nu se poate realiza un dialog eficient.

Pe de alta parte, ministrul Fondurilor Europene sustine ca situatia s-a schimbat, iar Romania este pregatita pentru runda de negocieri care va avea loc pe 25 - 26 aprilie, in Bucuresti.

Initial, Romania ar fi trebuit sa primeasca aproape 40 de miliarde de euro pentru perioada 2014 - 2020, insa Parlamentul European a respins bugetul Uniunii Europene pentru acest interval, urmand noi negocieri. mai mult


Luni, 15 Aprilie 2013, ora 23:02

5 comentarii
Externalizarea, "magic bullet-ul" absorbtiei banilor europeni?

Externalizarea, "magic bullet-ul" absorbtiei banilor europeni?

Guvernul isi propune sa combata coruptia, ineficienta, lipsa de transparenta, caracteristici specifice procesului de absorbtie a fondurilor comunitare in Romania, prin externalizarea administrarii proiectelor finantate din bani europeni.

Externalizarea presupune, practic, extinderea atributiilor de gestiune, care intra in prezent doar in competenta autoritatilor guvernamentale de management, catre organisme private.

"Am discutat cu cei de la Banca Mondiala si cred foarte mult in expertiza externa, pentru ca e greu ca doar din interior sa faci reforma. Chiar cred ca trebuie expertiza externa. La fonduri europene, chiar cred ca trebuie sa invatam din experienta altor tari si sa externalizam cat putem de mult din evaluarea proiectelor", a spus premierul Victor Ponta la Antena 3.

Propunerea apartine Ministerului Afacerilor Europene, condus de Leonard Orban, si face parte dintr-un set de masuri menite sa creasca rata de absorbtie pentru urmatoarea perioada de programare financiara.

"Este una din propunerile facute de ministerul nostru, fiind legata de modul in care ar putea creste rata de absorbtie pentru perioada viitoare de programare, 2014-2020. Consideram ca acest lucru va putea imbunatati situatia in domeniu", a precizat ministrul Leonard Orban pentru Ziare.com..

Potrivit ministrului, nu este vorba de inlocuirea autoritatilor locale, ci presupune schimbarea anumitor structuri care gestioneaza, in momentul de fata, fondurile comunitare.

"Nu se intampla... mai mult


Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 07:02

1 comentariu
De ce esueaza proiectele europene in Romania

De ce esueaza proiectele europene in Romania

Una dintre principalele cauze ale esecului proiectelor cu finantari europene este atentia redusa acordata de beneficiar implementarii si monitorizarii proiectului, aceste etape fiind privite ca "activitati adiacente" celei de baza.

"Multe nereguli aparute in ceea ce priveste finantarile europene sunt cauzate de faptul ca adesea implementarea si monitorizarea proiectului sunt privite de beneficiari drept 'activitati adiacente' celei de baza, astfel incat li se acorda atentie 'printre picaturi'.

Succesul unei finantari europene presupune implicarea hotarata a tuturor celor angrenati in proiect si o colaborare permanenta intre echipa de implementare, managerul de proiect, partenerii din cadrul proiectului, responsabilul financiar, expertul contabil etc; din pacate adesea nu regasim aceasta disponibilitate", a aratat Mirela Serban, Managing Partner R&M Audit Contabilitate, unul dintre liderii pietei de profil, intr-un comunicat de presa al companiei.

Toti factorii implicati intr-un proiect cu finantare europeana trebuie sa cunoasca si sa inteleaga foarte bine din start contractul de finantare, cu conditiile generale si cele specifice, precum si anexele aferente, acestea formand un tot unitar care reprezinta baza si cadrul legal sub care se desfasoara proiectul respectiv.

Beneficiarul (echipa de implementare), expertul contabil si auditorul independent trebuie sa isi aloce timp inca din etapa de planificare a misiunii, pentru a intelege functionalitatea proiectului,... mai mult


Luni, 01 Octombrie 2012, ora 20:57

1 comentariu
Demarare proiect "Cresterea performantei Skyline Center SRL prin dezvoltarea infrastructurii TIC"

Demarare proiect "Cresterea performantei Skyline Center SRL prin dezvoltarea infrastructurii TIC"Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" -co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala

"Investitii pentru viitorul dumneavoastra"

ANUNT/COMUNICAT DE PRESA

Demarare proiect "Cresterea performantei SKYLINE CENTER SRL prin dezvoltarea infrastructurii TIC"

Bucuresti, 17.09.2012
S.C. Skyline Center S.R.L., cu sediul in Aleea Barajul Iezeru nr. 6A, Cladirea Cedru, etaj 1, camera 102, sectorul 3, Bucuresti, deruleaza, incepand cu data de 23.08.2012, proiectul "Cresterea performantei SKYLINE CENTER SRL prin dezvoltarea infrastructurii TIC", co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, in calitate de Organism Intermediar, in numele si pentru Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in calitate de Autoritate de Management.
Valoarea totala a proiectului este de 101.252,20 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 55.849,50 lei.
Proiectul se implementeaza in localitatea Bucuresti, Aleea Barajul Iezeru nr. 6A, Cladirea Cedru, etaj 1, camera 102, sectorul 3, pe o durata de 6 luni.
Obiectivul proiectului este cresterea performantei societatii Skyline Center SRL prin dezvoltarea infrastructurii tehnologiei informatiei si comunicatiilor.

Detalii suplimentare puteti obtine de la:
Nume persoana contact: Laurentiu Stoica
Functie: Manager de proiect
Tel. 021 340 58 56, Fax: 021 340... mai mult


Luni, 17 Septembrie 2012, ora 11:36

CFR are proiecte de 1,65 miliarde de euro, bani europeni

CFR are proiecte de 1,65 miliarde de euro, bani europeni

CFR SA va demara, in acest an, licitatii cu finantare europeana, in valoare de 1,65 miliarde euro, pentru lucrari pe Coridorul IV de Transport Pan-European, a declarat, joi, directorul general al companiei, Emil Sabo.

Acesta a precizat ca, daca la inceputul anului, nivelul proiectelor cu finantare europeana prin Programul Operational Sectorial Transporturi ce urmau sa fie demarate era de 160 - 180 milioane euro, acum nivelul a ajuns la 1,65 miliarde euro, din cele 3,6 miliarde alocate acestui coridor feroviar.

Lucrarile vizeaza sectoare precum Radna - Curtici, proiect in valoare de 350 milioane de euro ce va fi licitat in luna septembrie, iar in octombrie-noiembrie, CFR va licita sectorul Simeria - Coslariu, lucrare de 550 milioane de euro. Primul tronson are o lungime de 52 de kilometri, iar al doilea de 68 kilometri.

"De asemenea, saptamana aceasta alegem consultantul pentru proiectul ERTMS, Nivel 2, pe linia Chitila - Crivina, iar saptamana viitoare vom demara licitatia pentru alegerea constructorului pentru acest proiect, care are tot finantare europeana, valoarea proiectului fiind de 62 milioane euro", a spus oficialul CFR.

Pe lista proiectelor ce vor fi scoase la licitatie sunt si Simeria - Gurasada (39 km, 720 milioane de euro) si Coslariu - Sighisoara (98 km, 1,08 miliarde de euro), iar proiectele ar trebui sa fie finalizate in intervalul 2013 - 2014. Totodata, directorul CFR SA a anuntat ca CFR va continua programul de modernizare a garilor, fiind... mai mult


Joi, 19 August 2010, ora 23:14

1 comentariu
PNL cere Comisiei Europene sa verifice fondurile europene din Romania (Video)

PNL cere Comisiei Europene sa verifice fondurile europene din Romania (Video)

Ramona Manescu, europarlamentar PNL si membra a Comisiei pentru dezvoltare regionala din Parlamentul European, i-a cerut comisarului european pentru politica regionala Johannes Hahn sa verifice cum sunt folosite fondurile europene in Romania.

"Maniera in care s-au efectuat evaluarile tehnice si financiare ale cererilor de finantare, la nivel national, si implicit modul in care s-au acordat punctele pentru proiectele depuse a fost unul subiectiv, discriminatoriu si in total dezacord cu criteriile reglementate la nivel european", se arata in scrisoarea pe care europarlamentarul liberal i-a trimis-o lui Johannes Hahn.

Manescu atrage atentia ca in cadrul Masurii 3.2.2, grila de acordare a punctelor pentru proiectele depuse a fost modificata cu o luna inaintea sesiunii de depunere a proiectelor. Ea spune ca "doar anumite autoritati locale au fost informate despre aceste modificari, introducandu-se criterii noi in ceea ce priveste componentele majoritare de infrastructura in cadrul proiectelor, infrastructura apa-canal fiind depunctata in raport cu infrastructura de drum".

De asemenesa, europarlamentarul PNL sustine ca a fost modificat si criteriul de selectie referitor la gradul de saracie, fara a exista o justificare pertinenta si, mai ales, in conditiile in care situatia din mediul rural, din Romania, este intr-o continua degradare.

"Prin urmare, va rog, domnule comisar, sa considerati posibilitatea trimiterii unei Misiuni de verificare si constatare a faptelor in... mai mult


Sambata, 12 Iunie 2010, ora 16:34

3 comentarii
Melania Vergu a obtinut 4 milioane de euro, din fonduri europene

Melania Vergu a obtinut 4 milioane de euro, din fonduri europene

Melania Mandas Vergu, consiliera ministrului Daniel Funeriu, a obtinut finantare europeana pentru un proiect a carui valoare totala se ridica la 4 milioane de euro.

Proiectul se numeste "Practica sa inveti, invata sa practici" si deruleaza programe de formare profesionala in scolile din Romania. Vergu spune, insa, ca nu exista nicio incompatibilitatea in cazul ei.

"Proiectul e depus in 2008. In octombrie 2009 am fost anuntata ca am fost selectata ca beneficiar al acestor fonduri. Nu are nicio legatura Ministerul Educatiei, aparatine de Ministerul Muncii. Evident ca am facut un proiect pe ceea ce ma pricep cel mai bine si o sa mai fac proiecte. Nu am nicio incompatibilitate.

Este primul lucru pentru care m-am documentat inainte sa fiu numita consilier. Va trimit baza de date cu toti directorii, rectorii, vorbiti cu ei la telefon. Daca eu, Melania Mandas Vergu, am vorbit cu vreunul din ei sa intre in acest proiect, imi dau demisia maine", a declarat Melania Mandas Vergu, al Realitatea Tv.

Valoarea totala a proiectului se ridica la suma de 16.381.211 de lei. Din aceasta suma, statul roman va contribui cu 1.782.002 de lei, in timp ce Uniunea Europeana va suporta restul cheltuielilor in valoare de 12.896.762 de lei. La acestea sume se adauga contributia beneficiarului de 772.567 de lei, dar si cheltuielile neelegibile de 929.880 de lei. mai mult


Marti, 01 Iunie 2010, ora 15:19

5 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)