proiecte ong

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Supermarketurile sa doneze unor ONG alimentele aflate la expirare - proiect de lege (Video)

Supermarketurile sa doneze unor ONG alimentele aflate la expirare - proiect de lege (Video)

Senatorul UNPR Marian Vasiliev propune, in doua proiecte de lege, ca 16 octombrie sa fie Ziua nationala pentru combaterea risipei alimentare, iar supermarketurile sa incheie contracte cu organizatii umanitare sau de protectia animalelor pentru a dona alimentele aflate aproape de data expirarii.

Astfel, un proiect de lege depus de senatorul UNPR prevede ca se interzice tuturor agentilor economici care desfasoara activitati de comert cu produse alimentare aruncarea acestora la expirarea termenului de folosinta.

Agentii economici care opereaza in spatii comerciale cu suprafete de peste 400 metri patrati, cu destinatia de vanzare de produse alimentare, vor incheia un contract cu o organizatie umanitara, inregistrata legal sau o asociatie pentru protectia animalelor, in vederea donarii produselor aflate aproape de data expirarii, intr-un termen rezonabil astfel incat acestea sa poata fi utilizate. Nerespectarea acestor prevederi se sanctioneaza cu amenda de 15.000 lei.

Cel de-al doilea proiect prevede ca se instituie in 16 octombrie Ziua nationala pentru combatera risipei alimentare. Aceasta data coincide cu Ziua mondiala a alimentatiei.

Administratiile publice locale si organizatiile neguvernamentale pot organiza manifestari si actiuni publice dedicate sarbatoririi zilei, luand in considerare culoarea galbena ca si culoare specifica acestei zile.

Initiatorul spune, in expunerea de motive, ca, potrivit rapoartelor UE, Romania risipeste anual 5 milioane de tone de... mai mult


Luni, 01 Iunie 2015, ora 14:46

4 comentarii
Putin da unda verde prigoanei ONG-urilor straine in Rusia

Putin da unda verde prigoanei ONG-urilor straine in Rusia

Presedintele rus Vladimir Putin a promulgat o lege denuntata de aparatorii drepturilor omului care permite autoritatilor sa interzica organizatiile neguvernamentale straine instalate in Rusia, considerate "indezirabile" de catre stat, a anuntat sambata Kremlinul.

Textul, votat marti de deputati si miercuri de senatori, "prevede ca organizatii neguvernamentale straine sau internationale, a caror activitate reprezinta o amenintare la adresa fundamentelor constitutionale ale Federatiei Ruse, a capacitatii de aparare a tarii sau a securitatii Guvernului, sa poata fi declarate indezirabile", aminteste presedintia rusa intr-un comunicat, potrivit France Presse.

Legea a fost prezentata de catre sustinatorii sai drept "o masura preventiva" necesara dupa impunerea, anul trecut, de catre Occident a unor sanctiuni fara precedent impotriva Rusiei din cauza crizei ucrainene.

Legea da autoritatilor ruse posibilitatea sa interzica ONG-urile straine in cauza si sa-i urmareasca in justitie pe angajatii acestora, ei riscand pana la sase ani de inchisoare sau interdictia de intrare pe teritoriul rus.

Legea permite inclusiv blocarea conturilor bancare ale organizatiilor vizate.

Rusia declara organizatia anticoruptie Transparency International "agent strain"

Organizatiile pentru apararea drepturilor omului au condamnat proiectul de lege, calificat de catre Amnesty International drept "ultimul capitol din represiunea fara precedent impotriva organizatiilor neguvernamentale". mai mult


Sambata, 23 Mai 2015, ora 20:27

1 comentariu
Alte articole despre: Putin lege ONG straini Rusia
Liberalii il vor inapoi pe Antonescu in fruntea PNL - infiinteaza si un ONG pentru asta

Liberalii il vor inapoi pe Antonescu in fruntea PNL - infiinteaza si un ONG pentru asta

Fostul presedinte PNL Crin Antonescu este dorit inapoi in fruntea partidului, in sensul acesta urmand a se infiinta un ONG, duminica, ce are menirea convingerii acestuia sa se intoarca.

Evenimentul va avea loc la Hotel Royal, din Bucuresti, iar ONG-ul va fi lansat de liberali care sunt apropiati de fostul presedinte al Senatului, scrie site-ul Breaking News 24.

Numele ONG-ului va fi Asociatia "Clubul Liberal Ion C. Bratianu 1875", iar printre cei care au fost atrasi se numara si deputatul Radu Zlati, in timp ce presedinte provizoriu al organizatiei va fi fostul deputat PNL din perioada 1999-2000 George Serban.

Acesta a precizat ca actele au fost deja depuse la tribunal pentru a se inregistra ONG-ul.

"Scopul acestui club, a carui lansare este, nu intamplator, la 24 mai, este sa militeze pentru pastrarea identitatii politice a PNL, a acelui partid fara de care Romania moderna n-ar fi existat. Sloganul meu personal, pe care l-am ales cand m-am alaturat acestui proiect, este 'Partidul National Liberal exista!'.

Plecand de la ideea ca scopul acestui club este apararea identitatii PNL, ne putem imagina o cetate care este aparata, atat in interiorul cit si in exteriorul zidurilor ei, atat de dusmani aflati in exteriorul dar si de cei aflati in interiorul cetatii. (...) Dar, niciodata, clubul nu va actiona impotriva PNL, a carui identitate politica vrea sa o apere", a spus Serban.

Acesta a mentionat ca Asociatia se opune fuziunii cu PDL, precizand ca aceasta inca... mai mult


Joi, 21 Mai 2015, ora 19:37

17 comentarii
Puteti completa un formular 230 pentru sprijinirea unui ONG

Puteti completa un formular 230 pentru sprijinirea unui ONG

Formularul 230 este declaratia pusa la dispozitie de ANAF care se depune de catre cei care realizeaza numai venituri salariale prin care acestia pot sustine activitatea unui ONG.

Completarea unui formular 230 nu este obligatorie, asa cum e cazul formularului 200, impozitul datorat fiind deja stabilit la angajator.

Cu toate astea, prin completarea declaratiei fiscale 230 puteti realiza redirectionarea a 2% din impozitul pe care oricum il platiti statului roman catre un ONG a carui activitate doriti sa o sprijiniti.

Formularul pus la dispozitie in acest articol are completate campurile corespunzatoare cu detaliile Fundatiei Refresh, ONG cu o sustinuta activitate caritabila in ultima perioada, dupa cum puteti vedea pe site-ul fundatiei.

Prin intermediul formularului 230 puteti opta pentru orice alta organizatie non-profit, completand campurile corespunzatoare cu numele, codul de identificare fiscala si cont bancar IBAN, si depunand la ANAF direct sau trimitand formularul prin posta ca si scrisoare recomandata.

Formulare necompletate puteti gasi la sediile ANAF de care apartineti sau pe site-ul ANAF.

Este o modalitatea simplu, fara costuri suplimentare, de a ajuta anual una din miile de fundatii sau asociatii care au nevoie sa isi finanteze proiectele si programele pe care le desfasoara.

Puteti depune formularul 230 completat pana pe 25 mai 2015 pentru veniturile realizate in 2014. mai mult


Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 08:30

Telekom Romania ofera pana la 50.000 de Euro pentru proiecte destinate comunitatii

Telekom Romania ofera pana la 50.000 de Euro pentru proiecte destinate comunitatii

ONG-urile pot aplica pentru fonduri totale de pana la 50.000 euro in 12 arii de activitate;Ariile in care se vor incadra proiectele eligibile au fost selectate de comunitate;Perioada de inscriere a proiectelor eligibile este 22 octombrie - 12 noiembrie 2014.
Beneficiind de implicarea comunitatii, Telekom Romania a selectat din cadrul celor 6 teme principale listate pe www.teimplici.ro, cele mai importante 12 arii, ca nivel de interes, in care va investi fonduri pentru dezvoltarea de proiecte de responsabilitatea sociala.

Ariile de inscriere a proiectelor sunt:

1. Educatie sanitara preventiva;2. Invata sa fii voluntar;3. Pregatire pentru viata;4. Nutritie sanatoasa;5. Sanatatea in mediul rural;6. Stil de viata sanatos;7. Dezvoltare durabila;8. Educatia in domeniul mediului;9. Inovatie in domeniul educatiei;10. Inovatie in domeniul sanatatii;11. Transportul alternativ;12. Protejarea copiilor, varstnicilor si a victimelor violentelor.
Toate organizatiile non-guvernamentale cu proiecte care pot fi incadrate in aceste 12 arii sunt invitate sa le inscrie pe platforma www.teimplici.ro in perioada 22 octombrie - 12 noiembrie 2014.

Printre criteriile de eligibilitate ale proiectelor se numara:

capacitatea de a livra rezultate sustenabile si masurabile;contributia ONG-ului sa fie de minimum 20% din valoarea intregului proiect;suma solicitata sa fie de maximum 5.000 euro.
Fiecare participant are dreptul sa inscrie un singur proiect, in cadrul ariei in care considera ca... mai mult


Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 16:30

11 ONG-uri ii cer lui Ciorbea sa reclame la CCR ordonanta privind alegerea presedintelui

11 ONG-uri ii cer lui Ciorbea sa reclame la CCR ordonanta privind alegerea presedintelui

11 organizatii neguvernamentale i-au adresat o sesizare Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, in care aduc argumente cu privire la neconstitutionalitatea ordonantei de urgenta care modifica legea alegerii presedintelui, cerandu-i sa o conteste la Curtea Constitutionala.

Principalele motive invocate in sesizare sunt incalcarea principiului securitatii juridice, absenta unei situatii extraordinare care sa justifice ordonanta de urgenta si afectarea drepturilor electorale, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Semnatarii subliniaza, in primul rand, ca OUG nr.45/2014 a intrat in vigoare la data de 27 iunie si urmeaza sa produca efecte la alegerile prezidentiale din noiembrie, "adica peste mai putin de cinci luni, ceea ca ar contraveni principiului principiului securitatii juridice, instituit, implicit, de art.1 alin. (5) din Constitutie".

"Pentru aplicarea acestui principiu in legislatia electorala, Curtea constitutionala a statuat in jurisprudenta faptul ca o modificare legislativa nu poate produce efecte mai devreme de un an de la data intrarii in vigoare, prin doua hotarari", se mai arata in scrisoarea adresata Avocatului Poporului, mentionandu-se Decizia CCR nr.51/25 ianuarie 2012 si Decizia nr.334/26 iunie 2013.

De asemenea, reprezentantii celor 11 ONG-uri reamintesc ca inclusiv Comisia de la Venetia recomanda ca legea electorala sa nu fie schimbata inainte de un an de la alegeri, sau cel putin nu prin ordonanta.

Al doilea argument invocat este acela... mai mult


Luni, 14 Iulie 2014, ora 20:30

3 comentarii
Cum sa fii "schimbarea pe care doresti sa o vezi in lume"

Cum sa fii "schimbarea pe care doresti sa o vezi in lume"

Anual, suntem asaltati cu ocazia Craciunului de mesaje inspirationale care ne indeamna sa fim mai buni si mai generosi cu semenii nostri.

Suntem sfatuiti sa lasam "Caldura" si "Lumina" sa ne "cuprinda sufletele" si sa impartasim, cu aceasta ocazie, o mica parte din bunastarea noastra.

Ce ar putea totusi sa insemne concret o astfel de urare?

Business24 iti prezinta in perioada Sarbatorilor de Iarna povestile a sase organizatii, care, pe tot parcursul anului, zi de zi, lucreaza pentru a sprijini oameni, comunitati sau chiar pentru a face societatea romaneasca, in ansamblul ei, mai buna si mai functionala.

Sunt organizatii ce au dovedit, cu rezultate concrete, ca, prin implicare, viata in Romania poate deveni mai buna, inclusiv pentru cei care s-au confruntat cu lipsuri si probleme deosebite.

In aceasta editie te invitam sa faci cunostinta cu trei dintre ele si, eventual, sa le sustii in efortul lor de a genera "schimbarea".

Misiunea acestor organizatii are in centru copilul, care, prin deschiderea si inocenta sa, ne ajuta sa depasim cinismul indus de problemele de zi cu zi si sa credem intr-o lume care poate deveni mai buna.

O cheie pentru educatie in ghetou: Clubul de Educatie Alternativa

Citeste mai multe despre Cum sa fii "schimbarea pe care doresti sa o vezi in lume" pe Business24. mai mult


Joi, 26 Decembrie 2013, ora 09:53

Ambasada Frantei in Romania anunta proiectele ONG selectionate

Ambasada Frantei in Romania anunta proiectele ONG selectionate

Ambasada Frantei in Romania anunta rezultatele apelului 2010 pentru transmiterea de proiecte din partea ONG-urilor in vederea "sustinerii proiectelor inovante din partea societatii civile in domeniul educatiei pentru protectia mediului, urbanismului, patrimoniu si arhitectura".

Ambasada Frantei in Romania a primit 63 proiecte, ca urmare a apelului lansat in luna septembrie 2010, pentru transmiterea de proiecte, avand ca teme:

*educatie pentru protectia mediului: 37 proiecte
*urbanism, patrimoniu si arhitectura: 22 proiecte
*alte tematici (proiecte neeligibile): 4 proiecte

Citeste stirea completa pe Imparte.ro -donatii online. mai mult


Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 19:46

Conditiile de finantare pentru proiectele ONG-urilor de mediu ar putea fi relaxate

Conditiile de finantare pentru proiectele ONG-urilor de mediu ar putea fi relaxate

Conditiile de finantare pentru proiectele ce vor fi propuse de organizatiile de mediu pentru Axa 4 a POS Mediu, inclusiv cele privind plata salariilor persoanelor implicate in proiecte si desfasurarea unor activitati directe, ar putea fi relaxate, a spus, marti, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

De asemenea, ministerul Mediului si ONG-urile de profil au decis deschiderea liniilor de finantare pentru cele doua sesiuni deja aprobate de Administratia Fondului pentru Mediu, in cadrul Programului de imbunatatire a calitatii mediului, prin crearea de spatii verzi in localitati.

Ministrul a mai anuntat ca va insista ca, in toamna, sa inceapa programul de impaduriri, pentru care Administratia Fondului pentru Mediu a asigurat deja un buget de 25 milioane euro. Pentru acest program se poarta deja discutii cu Romsilva, Ministerul Agriculturii si consiliile judetene.

"Daca va fi nevoie, vom identifica si terenuri care urmeaza a fi declarate de utilitate publica, astfel incat acest program de impaduriri sa poata fi demarat rapid, mai ales pe amplasamentele si in zonele care sunt expuse riscurilor desertificarii. Este una dintre prioritatile mele pentru urmatoarea perioada", a precizat Nemirschi.

In cadrul discutiei la care au participat circa 40 de organizatii de mediu au mai fost facute propuneri legate de pescuitul, vanatoarea si braconajul din Delta Dunarii, ecoetichetarea graduala a structurilor de cazare turistice, clarificarea trasarii, a statutului si... mai mult


Marti, 02 Iunie 2009, ora 18:14

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Fotografia zilei: Pericolul de pe sosea - minionii ataca
  2. Viral: Milioane de oameni, impresionati de stranutul unui caine (Video)
  3. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  4. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  5. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  6. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  7. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  8. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  9. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  10. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii