proiecte ong

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Telekom Romania ofera pana la 50.000 de Euro pentru proiecte destinate comunitatii

Telekom Romania ofera pana la 50.000 de Euro pentru proiecte destinate comunitatii

ONG-urile pot aplica pentru fonduri totale de pana la 50.000 euro in 12 arii de activitate;Ariile in care se vor incadra proiectele eligibile au fost selectate de comunitate;Perioada de inscriere a proiectelor eligibile este 22 octombrie - 12 noiembrie 2014.
Beneficiind de implicarea comunitatii, Telekom Romania a selectat din cadrul celor 6 teme principale listate pe www.teimplici.ro, cele mai importante 12 arii, ca nivel de interes, in care va investi fonduri pentru dezvoltarea de proiecte de responsabilitatea sociala.

Ariile de inscriere a proiectelor sunt:

1. Educatie sanitara preventiva;2. Invata sa fii voluntar;3. Pregatire pentru viata;4. Nutritie sanatoasa;5. Sanatatea in mediul rural;6. Stil de viata sanatos;7. Dezvoltare durabila;8. Educatia in domeniul mediului;9. Inovatie in domeniul educatiei;10. Inovatie in domeniul sanatatii;11. Transportul alternativ;12. Protejarea copiilor, varstnicilor si a victimelor violentelor.
Toate organizatiile non-guvernamentale cu proiecte care pot fi incadrate in aceste 12 arii sunt invitate sa le inscrie pe platforma www.teimplici.ro in perioada 22 octombrie - 12 noiembrie 2014.

Printre criteriile de eligibilitate ale proiectelor se numara:

capacitatea de a livra rezultate sustenabile si masurabile;contributia ONG-ului sa fie de minimum 20% din valoarea intregului proiect;suma solicitata sa fie de maximum 5.000 euro.
Fiecare participant are dreptul sa inscrie un singur proiect, in cadrul ariei in care considera ca... mai mult


Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 16:30

11 ONG-uri ii cer lui Ciorbea sa reclame la CCR ordonanta privind alegerea presedintelui

11 ONG-uri ii cer lui Ciorbea sa reclame la CCR ordonanta privind alegerea presedintelui

11 organizatii neguvernamentale i-au adresat o sesizare Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, in care aduc argumente cu privire la neconstitutionalitatea ordonantei de urgenta care modifica legea alegerii presedintelui, cerandu-i sa o conteste la Curtea Constitutionala.

Principalele motive invocate in sesizare sunt incalcarea principiului securitatii juridice, absenta unei situatii extraordinare care sa justifice ordonanta de urgenta si afectarea drepturilor electorale, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Semnatarii subliniaza, in primul rand, ca OUG nr.45/2014 a intrat in vigoare la data de 27 iunie si urmeaza sa produca efecte la alegerile prezidentiale din noiembrie, "adica peste mai putin de cinci luni, ceea ca ar contraveni principiului principiului securitatii juridice, instituit, implicit, de art.1 alin. (5) din Constitutie".

"Pentru aplicarea acestui principiu in legislatia electorala, Curtea constitutionala a statuat in jurisprudenta faptul ca o modificare legislativa nu poate produce efecte mai devreme de un an de la data intrarii in vigoare, prin doua hotarari", se mai arata in scrisoarea adresata Avocatului Poporului, mentionandu-se Decizia CCR nr.51/25 ianuarie 2012 si Decizia nr.334/26 iunie 2013.

De asemenea, reprezentantii celor 11 ONG-uri reamintesc ca inclusiv Comisia de la Venetia recomanda ca legea electorala sa nu fie schimbata inainte de un an de la alegeri, sau cel putin nu prin ordonanta.

Al doilea argument invocat este acela... mai mult


Luni, 14 Iulie 2014, ora 20:30

3 comentarii
Reactia PNL la ONG-ul lui Tariceanu: Tradare pentru PSD!

Reactia PNL la ONG-ul lui Tariceanu: Tradare pentru PSD!

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat joi ca anuntul constructiei unei asa-zise initiative care sa "reformeze" liberalismul nu este altceva decat o noua rata a tradarii platita constiincios PSD de catre Calin Popescu Tariceanu in contul functiei de presedinte al Senatului.

Pocora sustine, intr-un comunicat de presa, ca infiintarea grupului de initiativa de catre Tariceanu reprezinta "o noua incercare a lui Victor Ponta de a distrage atentia opiniei publice de la demersul serios si rapid al PNL si PDL de unificare a dreptei care da adevarate cosmaruri socialistilor in perspectiva viitoarelor alegeri prezidentiale".

Purtatorul de cuvant al PNL apreciaza ca membrii partidului care au ales sa se alature grupului infiintat de Tariceanu au facut "o alegere gresita".

Tariceanu atrage mai multi parlamentari din PNL - vezi cine sunt

"Presupusa salvare a liberalismului nu se poate face sub umbrela socialista si nu te poti numi liberal daca esti condus de Victor Ponta! Constatam cu regret ca domnul Tariceanu, supus presiunilor venite din partea PSD, a reusit sa atraga in acest joc o serie de colegi din PNL si sa le ofere o sansa iluzorie de a reveni la putere prin usa din dos.

Alaturarea acestor parlamentari demersului domnului Calin Popescu Tariceanu reprezinta o alegere gresita, acest grup urmand a fi asimilat in cele din urma de PSD", sustine Pocora.

Ea afirma ca cel mai important proiect al PNL reprezinta in momentul de fata construirea unui... mai mult


Vineri, 13 Iunie 2014, ora 07:37

4 comentarii
Lider PNL, atac dur la ONG-ul lui Tariceanu: Nu sunt decat niste tradatori jalnici

Lider PNL, atac dur la ONG-ul lui Tariceanu: Nu sunt decat niste tradatori jalnici

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, i-a catalogat drept niste "tradatori jalnici" pe liberalii care se alatura ONG-ului initiat de seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Proiectul fostului premier, numit Grupul de Initiativa pentru pastrarea identitatii liberale, a atras mai multi parlamentari, actuali sau fosti membri PNL, printre care Ovidiu Silaghi, Sorin Iliesiu, Daniel Chitoiu, Mihai Stanisoara, Radu Stroe si Andrei Gerea.

Tariceanu atrage mai multi parlamentari din PNL - vezi cine sunt

"Daca liberalismul este salvat de Stanisoara, ministrul PDL venit ieri in partid, de alde Iliesiu (...) sau de alde Silaghi, care si-a tradat partidul dupa niste ani buni, atunci eu nu mai am ce sa comentez, pentru ca totul este o chestiune tragi-comica.

Daca informatiile sunt reale, vom vedea in ce masura un ONG se poate transforma intr-un partid. Personal, nu pot decat sa ii dispretuiesc pe cei care profita de faptul ca un partid ii pune pe lista, ajung parlamentari si cred ca au fost alesi pentru calitatile lor.

In loc sa aiba o atitudine de gratitudine, nu sunt decat niste tradatori jalnici. Eu vorbesc despre cei care il insotesc pe Tariceanu, despre el nu vreau sa spun nimic", a declarat Hasotti, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Calin Popescu Tariceanu lanseaza, joi, Grupul de Initiativa pentru pastrarea identitatii liberale, caruia i s-au alatura 12 deputati si doi senatori. mai mult


Joi, 12 Iunie 2014, ora 15:59

8 comentarii
Cartierul Ferentari, inclus intr-un proiect romano-francez de asistenta medicala si preventie

Cartierul Ferentari, inclus intr-un proiect romano-francez de asistenta medicala si preventie

Cartierul bucurestean Ferentari a fost inclus intr-un proiect romano-francez de asistenta medicala primara si preventie sanitara.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si ambasadorul Frantei la Bucuresti, Francois Saint-Paul, au semnat un memorandum care va fi implementat prin intermediul mai multor parteneri, printre care se numara Primaria Sectorului 5, Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov si trei ONG-uri: Societatea de Salvare - Fundatia SABIF, organizatiile neguvernamentale Carusel si Centrul de Politici pentru Rromi si Minoritati, se arata intr-un comunicat al Ministerului.

"Proiectul care face obiectul memorandumului semnat miercuri la Ministerul Sanatatii este acela de a garanta asistenta medicala primara urmand imediat programul de schimb de seringial ONG Carusel - la inceput 3 zile pe saptamana, 3 ore pe zi.

In cadrul proiectului vor fi dezvoltate activitatile de preventie sanitara pentru populatia locala si pentru copii, in legatura cu Scoala 136 din zona adresata de proiect. De asemenea, va fi analizata problematica bolilor cronice cu preocuparea de cunoastere integrata a mizelor de sanatate publica", se arata in documentul citat.

Cartierul Ferentari, in topul celor mai odioase destinatii din lume: Micul Paris cu miros de gunoi si maidanezi

Potrivit Ministerului Sanatatii, cartierul Ferentari este unul "dintre cele mai dificile din Bucuresti", cetatenii din aceasta zona aflandu-se in "dificultati sociale grave".

Persoanele defavorizate... mai mult


Miercuri, 14 Mai 2014, ora 21:32

1 comentariu
Cum sa fii "schimbarea pe care doresti sa o vezi in lume"

Cum sa fii "schimbarea pe care doresti sa o vezi in lume"

Anual, suntem asaltati cu ocazia Craciunului de mesaje inspirationale care ne indeamna sa fim mai buni si mai generosi cu semenii nostri.

Suntem sfatuiti sa lasam "Caldura" si "Lumina" sa ne "cuprinda sufletele" si sa impartasim, cu aceasta ocazie, o mica parte din bunastarea noastra.

Ce ar putea totusi sa insemne concret o astfel de urare?

Business24 iti prezinta in perioada Sarbatorilor de Iarna povestile a sase organizatii, care, pe tot parcursul anului, zi de zi, lucreaza pentru a sprijini oameni, comunitati sau chiar pentru a face societatea romaneasca, in ansamblul ei, mai buna si mai functionala.

Sunt organizatii ce au dovedit, cu rezultate concrete, ca, prin implicare, viata in Romania poate deveni mai buna, inclusiv pentru cei care s-au confruntat cu lipsuri si probleme deosebite.

In aceasta editie te invitam sa faci cunostinta cu trei dintre ele si, eventual, sa le sustii in efortul lor de a genera "schimbarea".

Misiunea acestor organizatii are in centru copilul, care, prin deschiderea si inocenta sa, ne ajuta sa depasim cinismul indus de problemele de zi cu zi si sa credem intr-o lume care poate deveni mai buna.

O cheie pentru educatie in ghetou: Clubul de Educatie Alternativa

Citeste mai multe despre Cum sa fii "schimbarea pe care doresti sa o vezi in lume" pe Business24. mai mult


Joi, 26 Decembrie 2013, ora 09:53

Basescu cere respingerea legii care infiinteaza Fundatia "Proiect Ferentari"

Basescu cere respingerea legii care infiinteaza Fundatia "Proiect Ferentari"

Presedintele Traian Basescu a solicitat, luni, reexaminarea si respingerea legii care infiinteaza Fundatia "Proiect Ferentari", de utilitate publica, actul normativ fiind initiat de Guvern pentru derularea proiectelor de integrare a rromilor.

Basescu reclama faptul ca legea nu prevede exact normele de la care face exceptie in momentul in care stabileste infiintarea Fundatiei de catre Secretariatul General al Guvernului, dar si suprapunerea de atributii cu Agentia Nationala pentru Rromi.

"Nu se prevede ce rol are SGG, prin atribuire echivoca 'se infiinteaza Fundatia Proiect Ferentari a Secretariatului General al Guvernului', nefiind deci clar daca fundatia se afla in subordonarea SGG sau acesta este fondator al acestei entitati.

De asemenea, nu se stabilesc in mod clar in expunerea de motive argumentele care stau la baza derogarii prevazute la Art. 1, simpla invocare a 'situatiei de fapt existente la momentul actual' nefiind suficienta sa fundamenteze elaborarea proiectului de lege de catre Guvernul Romaniei.

In acelasi context, prin Art. 3, sunt enumerate activitatile, in vederea realizarii obiectivelor acestei fundatii. Astfel, invederam faptul ca acestea se suprapun cu atributiile Agentiei Nationale pentru Rromi, agentie aflata in subordinea Secretariatului General al Guvernului", se arata in solicitarea de reexaminare.

In plus, seful statului contesta calitatea Fundatiei de structura apolitica prin faptul ca prin mecanismul de numire a conducerii, SGG... mai mult


Luni, 23 Decembrie 2013, ora 23:08

5 comentarii
Ambasada Frantei in Romania anunta proiectele ONG selectionate

Ambasada Frantei in Romania anunta proiectele ONG selectionate

Ambasada Frantei in Romania anunta rezultatele apelului 2010 pentru transmiterea de proiecte din partea ONG-urilor in vederea "sustinerii proiectelor inovante din partea societatii civile in domeniul educatiei pentru protectia mediului, urbanismului, patrimoniu si arhitectura".

Ambasada Frantei in Romania a primit 63 proiecte, ca urmare a apelului lansat in luna septembrie 2010, pentru transmiterea de proiecte, avand ca teme:

*educatie pentru protectia mediului: 37 proiecte
*urbanism, patrimoniu si arhitectura: 22 proiecte
*alte tematici (proiecte neeligibile): 4 proiecte

Citeste stirea completa pe Imparte.ro -donatii online. mai mult


Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 19:46

Conditiile de finantare pentru proiectele ONG-urilor de mediu ar putea fi relaxate

Conditiile de finantare pentru proiectele ONG-urilor de mediu ar putea fi relaxate

Conditiile de finantare pentru proiectele ce vor fi propuse de organizatiile de mediu pentru Axa 4 a POS Mediu, inclusiv cele privind plata salariilor persoanelor implicate in proiecte si desfasurarea unor activitati directe, ar putea fi relaxate, a spus, marti, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

De asemenea, ministerul Mediului si ONG-urile de profil au decis deschiderea liniilor de finantare pentru cele doua sesiuni deja aprobate de Administratia Fondului pentru Mediu, in cadrul Programului de imbunatatire a calitatii mediului, prin crearea de spatii verzi in localitati.

Ministrul a mai anuntat ca va insista ca, in toamna, sa inceapa programul de impaduriri, pentru care Administratia Fondului pentru Mediu a asigurat deja un buget de 25 milioane euro. Pentru acest program se poarta deja discutii cu Romsilva, Ministerul Agriculturii si consiliile judetene.

"Daca va fi nevoie, vom identifica si terenuri care urmeaza a fi declarate de utilitate publica, astfel incat acest program de impaduriri sa poata fi demarat rapid, mai ales pe amplasamentele si in zonele care sunt expuse riscurilor desertificarii. Este una dintre prioritatile mele pentru urmatoarea perioada", a precizat Nemirschi.

In cadrul discutiei la care au participat circa 40 de organizatii de mediu au mai fost facute propuneri legate de pescuitul, vanatoarea si braconajul din Delta Dunarii, ecoetichetarea graduala a structurilor de cazare turistice, clarificarea trasarii, a statutului si... mai mult


Marti, 02 Iunie 2009, ora 18:14

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Student obisnuit ziua, dar se "transforma" noaptea in Batman - Inventia unui tanar de 21 de ani
  2. Campanie electorala inedita in Finlanda - candidatul fara chip
  3. Furtuna de nisip apocaliptica, in Beijing (Video)
  4. Elogiu inedit pentru Star Wars - cum va fi pictat un Boeing 787
  5. Cursa nebuna in Bruxelles: De cati oameni e nevoie pentru a prinde trei zebre (Video)
  6. Fotografia zilei: Oile rezidentiale
  7. Apple lucreaza la un produs pe care Steve Jobs il ura: "Daca ai asa ceva, esti mort"
  8. O fetita de 8 ani castiga peste 1,5 milioane de dolari din clipuri pe YouTube (Video)
  9. A mancat carne de vaca acum cateva decenii si a murit acum
  10. Povestea omului care intr-o zi a decis sa-si faca o tara si are deja zeci de mii de cereri de cetatenie