proiecte ong

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Cum sa fii "schimbarea pe care doresti sa o vezi in lume"

Cum sa fii "schimbarea pe care doresti sa o vezi in lume"

Anual, suntem asaltati cu ocazia Craciunului de mesaje inspirationale care ne indeamna sa fim mai buni si mai generosi cu semenii nostri.

Suntem sfatuiti sa lasam "Caldura" si "Lumina" sa ne "cuprinda sufletele" si sa impartasim, cu aceasta ocazie, o mica parte din bunastarea noastra.

Ce ar putea totusi sa insemne concret o astfel de urare?

Business24 iti prezinta in perioada Sarbatorilor de Iarna povestile a sase organizatii, care, pe tot parcursul anului, zi de zi, lucreaza pentru a sprijini oameni, comunitati sau chiar pentru a face societatea romaneasca, in ansamblul ei, mai buna si mai functionala.

Sunt organizatii ce au dovedit, cu rezultate concrete, ca, prin implicare, viata in Romania poate deveni mai buna, inclusiv pentru cei care s-au confruntat cu lipsuri si probleme deosebite.

In aceasta editie te invitam sa faci cunostinta cu trei dintre ele si, eventual, sa le sustii in efortul lor de a genera "schimbarea".

Misiunea acestor organizatii are in centru copilul, care, prin deschiderea si inocenta sa, ne ajuta sa depasim cinismul indus de problemele de zi cu zi si sa credem intr-o lume care poate deveni mai buna.

O cheie pentru educatie in ghetou: Clubul de Educatie Alternativa

Citeste mai multe despre Cum sa fii "schimbarea pe care doresti sa o vezi in lume" pe Business24. mai mult


Joi, 26 Decembrie 2013, ora 09:53

Basescu cere respingerea legii care infiinteaza Fundatia "Proiect Ferentari"

Basescu cere respingerea legii care infiinteaza Fundatia "Proiect Ferentari"

Presedintele Traian Basescu a solicitat, luni, reexaminarea si respingerea legii care infiinteaza Fundatia "Proiect Ferentari", de utilitate publica, actul normativ fiind initiat de Guvern pentru derularea proiectelor de integrare a rromilor.

Basescu reclama faptul ca legea nu prevede exact normele de la care face exceptie in momentul in care stabileste infiintarea Fundatiei de catre Secretariatul General al Guvernului, dar si suprapunerea de atributii cu Agentia Nationala pentru Rromi.

"Nu se prevede ce rol are SGG, prin atribuire echivoca 'se infiinteaza Fundatia Proiect Ferentari a Secretariatului General al Guvernului', nefiind deci clar daca fundatia se afla in subordonarea SGG sau acesta este fondator al acestei entitati.

De asemenea, nu se stabilesc in mod clar in expunerea de motive argumentele care stau la baza derogarii prevazute la Art. 1, simpla invocare a 'situatiei de fapt existente la momentul actual' nefiind suficienta sa fundamenteze elaborarea proiectului de lege de catre Guvernul Romaniei.

In acelasi context, prin Art. 3, sunt enumerate activitatile, in vederea realizarii obiectivelor acestei fundatii. Astfel, invederam faptul ca acestea se suprapun cu atributiile Agentiei Nationale pentru Rromi, agentie aflata in subordinea Secretariatului General al Guvernului", se arata in solicitarea de reexaminare.

In plus, seful statului contesta calitatea Fundatiei de structura apolitica prin faptul ca prin mecanismul de numire a conducerii, SGG... mai mult


Luni, 23 Decembrie 2013, ora 23:08

5 comentarii
AP: Zeci de ONG-uri din intreaga lume cer Romaniei sa nu se reincrimineze calomnia si insulta

AP: Zeci de ONG-uri din intreaga lume cer Romaniei sa nu se reincrimineze calomnia si insulta

Grupuri de libertate a presei din intreaga lume au cerut liderilor romani sa nu restabileasca o lege care introduce calomnia si insulta in categoria infractiunilor.

Apelul a fost facut, marti, de catre mai multe ONG-uri, fiind destinat prim-ministrului Victor Ponta, dar si presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, informeaza agentia Associated Press.

"Incriminarea insultei si calomniei intimideaza vocile care critica structurile puterii in societate si care expun coruptia, abuzul si alte infractiuni", se arata in scrisoarea semnata de 35 de organizatii, inclusiv Reporteri Fara Frontiere si Asociatia Mondiala a Ziarelor.

Mustrari dure pentru Romania din partea OSCE: Amendamentele privind insulta calomnia pot duce la autocenzura

Demersul grupurilor de presa straine vine dupa ce parlamentarii romani au votat, saptamana trecuta, introducerea de modificari in Codul Penal. Romania a decriminalizat atat calomnia, cat si insulta, in anul 2006, reformandu-si legile pentru a adera la Uniunea Europeana.

Presedintele Traian Basescu a respins anterior incercarile de a incrimina calomnia, insa nu este clar daca se va opune acestei modificari legislative.

Societatea civila: Insulta si calomnia nu sunt penale! Nu promulgati modificarile Codului

Pe 10 decembrie, parlamentarii Comisiei Juridice din Camera Deputatilor au adoptat mai multe amendamente controversate, printre care se numara si un proiect de lege pentru abrogarea articolelor din Codul Penal privind... mai mult


Marti, 17 Decembrie 2013, ora 23:48

5 comentarii
Exploatarea miniera cu cianuri de la Certej: Ce spun compania, autoritatile si ONG-urile

Exploatarea miniera cu cianuri de la Certej: Ce spun compania, autoritatile si ONG-urile

In timp ce toata lumea este preocupata de Rosia Montana, in Certejul de Sus, judetul Hunedoara, o alta firma canadiana, Eldorado Gold Corporation, se pregateste sa inceapa exploatarea zacamantului de aur.

Localnicii, precum si cei de la Rosia Montana, vor locuri de munca. Atat ei cat si firma canadiana asteapta decizia Tribunalului Bucuresti pentru a debloca proiectul. In zacamantul de la Certej sunt peste 50 de tone de aur. Firma canadiana vrea sa extraga, in medie, patru tone de aur si peste 20 de tone de argint pe an, potrivit TVR. Mina ar urma sa functioneze timp de 16 ani.

"Am ramas cu un numar consistent de someri, oameni in cautarea unui loc de munca. Cei care nu-si gasesc locul sunt pur si simplu nevoiti sa faca naveta", a declarat primarul comunei Certejul de Sus, Petru Adrian Campean.

Proiectul a primit acordul de mediu de la Agentia regionala din Timisoara, aceasta desi exploatarea prevede defrisarea a 200 de hectare de padure si constructia unui iaz de decantare cu cianuri in aer liber. Compania sustine ca aceste actiuni nu pun in pericol mediul.

"Cianura respecta normele Uniunii Europene. Este de 3 ppm. Nu cred ca este un pericol. Se va recicla intr-un circuit inchis. Deci, pericol pentru mediu nu va fi aproape deloc", a declarat Evelina Pasconi, purtator de cuvant Deva Gold SA. Acordul de mediu a fost contestat chiar de Ministerul Mediului.

Plumb: Solicitam in instanta anularea acordului de mediu pentru proiectul Certej

Ministerul asteapta... mai mult


Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 21:47

12 comentarii
Ivan (PSD) : Suspiciuni de interese straine la Rosia, ONG-uri finantate din Ungaria

Ivan (PSD) : Suspiciuni de interese straine la Rosia, ONG-uri finantate din Ungaria

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat ca sunt suspiciuni in legatura cu interese din afara tarii pentru ca exploatarea de la Rosia Montana sa nu se faca.

"Sunt tot felul de suspiciuni (privind interese din afara tarii - n.red), n-am zis eu, ca sunt ONG-uri finantate din Ungaria", a spus europarlamentarul PSD pentru Ziare.com.

Intrebat daca si el crede, precum colegul sau de alianta, Mihaita Calimente (PNL), ca protestele sunt influentate de miliardarul americano-maghiar George Soros, Ivan a raspuns: "Eu nu am aceste informatii, dar am vazut ca si UDMR-ul se opune exploatarii de acolo, adica pot fi coincidente sau interese din partea altor tari. Important e ca totul sa fie cat mai transparent si accesul la informatii cat mai bine asigurat."

El a raspuns la fel si in privinta informatiilor conform carora Ungaria sau Rusia ar avea interese ca exploatarea de acolo sa nu se faca: "Nu am asemenea informatii, sunt institutii ale statului care au informatiile necesare si au dat informari catre cei care trebuie sa stie."

Nu conteaza ce decizie se ia, conteaza sa fie dezbatere

Purtatorul de cuvant al PSD spune ca nu conteaza daca se va face sau nu proiectul de la Rosia Montana, ci sa fie discutii neinfluentate de sentimentalisme sau "interese straine".

"E important ca avem o dezbatere. In ce directie se merge, conteaza prea putin. Nu e atat de important daca se va face sau nu se va face proiectul, e important ca decizia sa fie luata in cunostinta de... mai mult


Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 19:09

27 comentarii
Mihai Voicu: ONG-urile ar putea fi invitate la dezbaterile legate de Rosia Montana

Mihai Voicu: ONG-urile ar putea fi invitate la dezbaterile legate de Rosia Montana

Ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, a declarat ca "oricine poate prezenta in mod logic si cu calm un argument poate fi invitat" la dezbaterile
parlamentare privind Rosia Montana.

Mihai Voicu apreciaza insa ca "ar fi utila o dezbatere in afara cladirii Parlamentului, pentru o zi sau doua". Liberalul mai afirma ca argumentele economice privind proiectul aurifer de la Rosia Montana sunt cele mai importante, potrivit RFI Romania.

Vicepresedintele executiv al PNL, Mihai Voicu, declara in contextul manifestatiilor
de strada privind Rosia Montana ca "orice protest face parte din libertatea de
exprimare".

"Din cauza programului nu am reusit sa urmaresc si argumentatia celor care protestau
sau o logica care sa ma convinga neaparat... nu spun ca nu au dreptate, dar nu am
reusit eu sa ma conving ca neaparat cei care protesteaza au dreptate", explica
liberalul.

Citeste mai multe despre Mihai Voicu, despre Rosia Montana: Exista posibilitatea ca ONG-urile sa fie invitate la dezbaterile din comisii pe RFI Romania. mai mult


Luni, 02 Septembrie 2013, ora 14:39

Proiect de lege privind interzicerea extremismului, depus de un deputat PSD

Proiect de lege privind interzicerea extremismului, depus de un deputat PSD

Deputatul PSD Bogdan Diaconu a depus miercuri, la Parlament, un proiect de lege privind interzicerea extremismului in toate formele sale de exprimare, inclusiv prin interzicerea prezentei in Romania a cetatenilor straini vinovati de actiuni anti-romanesti.

Proiectul legislativ ofera "un instrument legal interzicerii efective a manifestarilor extremiste pe teritoriul national (intruniri, tabere, conferinte sau mitinguri) care, prin obiectul, desfasurarea sau mesajele lor, aduc atingere directa sau indirecta art. 1 alin. 1 din Constitutie care prevede ca Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil".

Proiectul de lege prevede, de asemenea, ca persoanele de cetatenie straina care promoveaza public in statele lor de origine, pe teritoriul Romaniei sau oriunde altundeva mesaje ce aduc atingere aceluiasi articol constitutional sa fie considerate "persona non grata pe teritoriul tarii noastre".

"Pentru a opri extremismul la sursa, proiectul propune ca partidele politice, fundatiile, ONG-urile sau orice fel de organizatii juridice sau non-juridice inregistrate in afara Romaniei care promoveaza mesaje si/sau desfasoara actiuni care aduc atingere directa sau indirecta art.1 alin.1 din Constitutia Romaniei sa fie interzise pe teritoriul Romaniei", se mai arata in proiect.

In opinia lui Bogdan Diaconu, autoritatile romane "au asistat neputincioase la dezvoltarea rapida si virulenta a miscarilor si actiunilor anti-statale, cu aport strain".... mai mult


Miercuri, 14 August 2013, ora 19:05

2 comentarii
Ambasada Frantei in Romania anunta proiectele ONG selectionate

Ambasada Frantei in Romania anunta proiectele ONG selectionate

Ambasada Frantei in Romania anunta rezultatele apelului 2010 pentru transmiterea de proiecte din partea ONG-urilor in vederea "sustinerii proiectelor inovante din partea societatii civile in domeniul educatiei pentru protectia mediului, urbanismului, patrimoniu si arhitectura".

Ambasada Frantei in Romania a primit 63 proiecte, ca urmare a apelului lansat in luna septembrie 2010, pentru transmiterea de proiecte, avand ca teme:

*educatie pentru protectia mediului: 37 proiecte
*urbanism, patrimoniu si arhitectura: 22 proiecte
*alte tematici (proiecte neeligibile): 4 proiecte

Citeste stirea completa pe Imparte.ro -donatii online. mai mult


Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 19:46

Conditiile de finantare pentru proiectele ONG-urilor de mediu ar putea fi relaxate

Conditiile de finantare pentru proiectele ONG-urilor de mediu ar putea fi relaxate

Conditiile de finantare pentru proiectele ce vor fi propuse de organizatiile de mediu pentru Axa 4 a POS Mediu, inclusiv cele privind plata salariilor persoanelor implicate in proiecte si desfasurarea unor activitati directe, ar putea fi relaxate, a spus, marti, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

De asemenea, ministerul Mediului si ONG-urile de profil au decis deschiderea liniilor de finantare pentru cele doua sesiuni deja aprobate de Administratia Fondului pentru Mediu, in cadrul Programului de imbunatatire a calitatii mediului, prin crearea de spatii verzi in localitati.

Ministrul a mai anuntat ca va insista ca, in toamna, sa inceapa programul de impaduriri, pentru care Administratia Fondului pentru Mediu a asigurat deja un buget de 25 milioane euro. Pentru acest program se poarta deja discutii cu Romsilva, Ministerul Agriculturii si consiliile judetene.

"Daca va fi nevoie, vom identifica si terenuri care urmeaza a fi declarate de utilitate publica, astfel incat acest program de impaduriri sa poata fi demarat rapid, mai ales pe amplasamentele si in zonele care sunt expuse riscurilor desertificarii. Este una dintre prioritatile mele pentru urmatoarea perioada", a precizat Nemirschi.

In cadrul discutiei la care au participat circa 40 de organizatii de mediu au mai fost facute propuneri legate de pescuitul, vanatoarea si braconajul din Delta Dunarii, ecoetichetarea graduala a structurilor de cazare turistice, clarificarea trasarii, a statutului si... mai mult


Marti, 02 Iunie 2009, ora 18:14

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  2. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  3. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  4. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  5. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor
  6. Un istoric uimeste lumea: Evanghelia dupa Luca, dictata de Fecioara Maria?
  7. Incredibilele ciudatenii ale Coreei de Nord
  8. Ministerul Culturii, in lupta cu statuile: "Prea sexoasa" Aretha Tatarescu are sanii cam mari
  9. Ruinele Razboiului Rece: Buncarul-piramida din SUA, care detecta rachetele URSS
  10. Omul care sustine ca ne tragem nu din maimuta, ci din extraterestri